eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tczew › dostawa warzyw i owoców

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-08-17

Tczew: dostawa warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 281672 - 2009; data zamieszczenia: 17.08.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Armii Krajowej 39, 83-110 Tczew, woj. pomorskie, tel. 058 7770020, faks 058 5326003.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.wrotapomorza.pl/pl/bip/gminy/tczew-miasto/mops_tczew

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa warzyw i owoców.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1: warzywa i owoce - CPV 03200000-3 Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia CPV jednostka miary przewidywana ilość produktu 1. Cebula 03221113-1 kg. 110 2. Czosnek 03221110-0 kg. 25 3. Buraki ćwikłowe 03221111-7 Kg. 150 4. Por 03221110-0 kg. 60 5. Marchew 03221112-4 kg. 350 6. pietruszka korzeń 03221110-0 kg. 30 7. ogórek świeży 03221270-9 Kg. 35 8. Pomidor 03221240-0 Kg. 30 9. kapusta głowiasta biała 03221410-3 kg. 150 10. Sałata w pęczkach 03221310-2 szt. 15 11. papryka świeża 03221230-7 kg. 20 12. Pieczarki 03221260-6 kg. 60 13. seler 03221110-0 kg. 190 14. pietruszka natka w pęczkach 03221110-0 szt. 200 15. szczypiorek w pęczkach 03221110-0 szt. 100 16. winogrona 03222340-8 kg. 10 17. banany 03222111-4 kg. 20 18 nektarynki 03222200-5 kg. 25 19 mandarynki 03222240-7 kg. 50 20. cytryny 03222210-8 kg. 30 21. jabłka 03222321-9 kg. 350 22. gruszki 03222322-6 kg. 3 23. migdały 03222110-7 kg. 1 24. mak 03212220-8 kg. 2 25. groch łuskany 03221220-4 kg. 40 26. Koper atka w pęczkach 03221110-0 szt. 250 27. Kalafior 03221420-6 szt. 45 28. fasola 03221210-1 kg. 40 Zadanie nr 2 : warzywa przetworzone i zakonserwowane - CPV 15330000-0 Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia CPV jednostka miary przewidywana ilość produktu 1. grzyby suszone 15331135-2 kg. 1 2. ogórki kwaszone 15331110-1 kg. 80 3. kukurydz konserwowa 150g 15331470-2 szt. 30 4. ogórek konserwowy 0,9 l. 15331500-2 szt. 50 5. ogórek konserwowy puszka 10 kg. 15331460-9 szt. 20 6. groszek konserwowy 150g 15331132-1 szt. 50 7. kapusta kwaszona 15331142-4 kg. 160 8. pieczarki konserwowe 0,9 l. 15331135-2 szt. 5 9. przecier pomidorowy 4500 g. 15331425-2 szt. 15 10. papryka konserwowa 450 g. 15331136-9 szt. 15 11. dżemy 280 g. 15332290-3 szt. 150 12. rodzynki 150 g. 15332419-4 szt. 35 13. ananasy konserwowe 450 g. 15332100-5 szt. 5 14. brzoskwinie zakonserwowane 850g. 15332100-5 szt. 5 15. soki owocowe i warzywne 1l. 15320000-7 szt. 75 16. orzechy włoskie 15332310-0 kg. 1 Zadanie nr 3 : ziemniaki - CPV 03212100-1 Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia CPV jednostka miary przewidywana ilość produktu 1. ziemniaki 03212100-1 kg 3500.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 03.21.21.00 - Ziemniaki .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: 6.1.1. posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 6.1.2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 6.1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 6.1.4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 6.2. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków na podstawie złożonego oświadczenia i dokumentów opisanych w pkt. 7 niniejszej instrukcji , wg. formuły spełnia - nie spełnia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wraz z ofertą wypełnioną na Formularzu oferty należy załączyć: 7.1.1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu wg. załączonego wzoru - zał. Nr 2 do SIWZ, 7.1.2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, z datą wystawienia nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 7.1.3. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy o ile ofertę składa pełnomocnik, tj. dokument stwierdzający ustanowienie pełnomocnictwa do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia, albo reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia i zawarcia umowy powinno być dołączone do oferty, o ile sposób reprezentacji nie wynika z innych dokumentów, np. z odpisu z właściwego rejestru lub zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, załączonych do oferty oraz powinno odpowiadać w zakresie formy przepisom Kodeksu Cywilnego (oryginał lub uwierzytelniony odpis). 7.2.. Zasady składania oferty przez podmioty występujące wspólnie: 7.2.1. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia zobowiązani są do złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 7.2.2. Wymagane oświadczenia i dokumenty wskazane w pkt. 7.1.1, 7.1.2., powinny być złożone przez każdego z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 7.3. W przypadku załączenia do oferty innych dokumentów niż wymagane przez Zamawiającego (np. materiały reklamowe) dokumenty takie nie będą oceniane przez Zamawiającego i nie będą miały wpływu na wybór najkorzystniejszej oferty. 7.4. Zakres i forma ww. dokumentów musi być zgodna z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dn. 19.05.2006r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 87 poz. 605 z późn. zm.)..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.wrotapomorza.pl/pl/bip/gminy/tczew-miasto/mops_tczew/zamowienia_publiczne.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tczewie ul. Armii Krajowej 39 83-110 Tczew.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.08.2009 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tczewie.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1: warzywa i owoce - CPV 03200000-3 Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia CPV jednostka miary przewidywana ilość produktu 1. Cebula 03221113-1 kg. 110 2. Czosnek 03221110-0 kg. 25 3. Buraki ćwikłowe 03221111-7 Kg. 150 4. Por 03221110-0 kg. 60 5. Marchew 03221112-4 kg. 350 6. pietruszka korzeń 03221110-0 kg. 30 7. ogórek świeży 03221270-9 Kg. 35 8. Pomidor 03221240-0 Kg. 30 9. kapusta głowiasta biała 03221410-3 kg. 150 10. Sałata w pęczkach 03221310-2 szt. 15 11. papryka świeża 03221230-7 kg. 20 12. Pieczarki 03221260-6 kg. 60 13. seler 03221110-0 kg. 190 14. pietruszka natka w pęczkach 03221110-0 szt. 200 15. szczypiorek w pęczkach 03221110-0 szt. 100 16. winogrona 03222340-8 kg. 10 17. banany 03222111-4 kg. 20 18 nektarynki 03222200-5 kg. 25 19 mandarynki 03222240-7 kg. 50 20. cytryny 03222210-8 kg. 30 21. jabłka 03222321-9 kg. 350 22. gruszki 03222322-6 kg. 3 23. migdały 03222110-7 kg. 1 24. mak 03212220-8 kg. 2 25. groch łuskany 03221220-4 kg. 40 26. Koper atka w pęczkach 03221110-0 szt. 250 27. Kalafior 03221420-6 szt. 45 28. fasola 03221210-1 kg. 40.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa przetworzone i zakonserwowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 2 : warzywa przetworzone i zakonserwowane - CPV 15330000-0 Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia CPV jednostka miary przewidywana ilość produktu 1. grzyby suszone 15331135-2 kg. 1 2. ogórki kwaszone 15331110-1 kg. 80 3. kukurydz konserwowa 150g 15331470-2 szt. 30 4. ogórek konserwowy 0,9 l. 15331500-2 szt. 50 5. ogórek konserwowy puszka 10 kg. 15331460-9 szt. 20 6. groszek konserwowy 150g 15331132-1 szt. 50 7. kapusta kwaszona 15331142-4 kg. 160 8. pieczarki konserwowe 0,9 l. 15331135-2 szt. 5 9. przecier pomidorowy 4500 g. 15331425-2 szt. 15 10. papryka konserwowa 450 g. 15331136-9 szt. 15 11. dżemy 280 g. 15332290-3 szt. 150 12. rodzynki 150 g. 15332419-4 szt. 35 13. ananasy konserwowe 450 g. 15332100-5 szt. 5 14. brzoskwinie zakonserwowane 850g. 15332100-5 szt. 5 15. soki owocowe i warzywne 1l. 15320000-7 szt. 75 16. orzechy włoskie 15332310-0 kg. 1.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 3 : ziemniaki - CPV 03212100-1 Lp. Nazwa przedmiotu zamówienia CPV jednostka miary przewidywana ilość produktu 1. ziemniaki 03212100-1 kg 3500.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.