eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › Dostawy żywności

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-10-23

Katowice: Dostawy żywności
Numer ogłoszenia: 280177 - 2008; data zamieszczenia: 23.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital im. Ludwika Rydygiera , ul. Markiefki 87, 40-211 Katowice, woj. śląskie, tel. 032 2597511, fax. 032 2597511.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rydygier.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy żywności.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy żywności.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 5.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium:

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: a. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Termin płatności za przedmiot zamówienia wynosi 30 dni po wystawieniu faktury VAT i dostarczeniu jej do siedziby Zamawiającego. 3. Oferowany przedmiot zamówienia musi posiadać ważne zezwolenie dopuszczenia do obrotu (świadectwo rejestracji) na rynku polskim oraz spełniać wymogi określone przez Ministerstwo Rolnictwa. 4. Wykonawca musi zagwarantować stałość cen przez okres obowiązywania umowy. 5. Sposób oceny spełnienia warunków Zamawiający dokona na podstawie złożonych przez Wykonawcę oświadczeń oraz dokumentów potwierdzających treść tych oświadczeń. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawcy zostanie dokonana według formuły spełnia nie spełnia. Nie spełnienie chociaż jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, za aktualny dokument przyjmuje się dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2. Wypełniony, podpisany i opieczętowany przez osobę/y uprawnioną/e do reprezentowania Wykonawcy Formularz Oferty Przetargowej. 3. Wypełniony, podpisany i opieczętowany przez osobę/y uprawnioną/e do reprezentowania Wykonawcy Specyfikacja asortymentowo- cenowa..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rydygier.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital im. Ludwika Rydygiera Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia ul. Markiefki 87 40-211 Katowice.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.10.2008 godzina 10:00, miejsce: Szpital im. Ludwika Rydygiera Sekretariat Dyrektora ul. Markiefki 87 40-211 Katowice.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek wędzony- 99 kg, parówka cielęca- 7 kg, szynka krakowska- 79 kg, szynka oławska drobiowa- 19 kg, pasztetowa wędzona- 34 kg, kości św. karczek- 81 kg, łopatka b/ k- 208 kg, pieczeń extra- 40 kg, pieczeń zwykła II- 436 kg, rostbef- 55kg, kaszanka 93 kg, smalec- 31 kg, schab z/k- 49 kg, słonina- 32 kg, kiełbasa czosnkowa- 41 kg, kiełbasa głogowska- 26 kg, mortadela- 48 kg, polędwica drobiowa królewska- 18 kg, kiełbasa szynkowa- 75 kg, salceson ozorkowy- 16 kg, żeberka- 55 kg, kości wędzone schab- 81 kg, winerki- 83 kg, wątroba wieprzowa- 78 kg, kiełbasa drobiowa senatorska- 58 kg, kiełbasa kminkowa- 38 kg, kiełbasa śląska- 9 kg, mielonka wieprzowa- 25 kg, krakowska pieczona- 4 kg, kurczak korpus- 81 kg, szynka gotowana extra- 8 kg, parówka gruba- 65 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier- 693 kg, kasza manna- 157 kg, kasza jęczmienna- 98 kg, kasza gryczana-56 kg, makaron lubelski łazanki- 133 kg, makaron nitki- 83 kg, makaron świderki- 83 kg, mąka pszenna- 375 kg, mąka ziemniaczana- 132 kg, ryż- 352 kg, sól- 243 kg, herbata granulowana zwykła- 317 szt. kwasek cytrynowy- 72 szt. , liśc laurowy- 20 szt. majeranek- 103 szt. papryka słodka- 128 szt, pieprz naturalny- 122 szt. przyprawa do zup Magii - 247L., ziele angielskie- 48 szt., dźem niskosłodzony- 877 szt. chrzan na kwasku- 177 szt. groszek konserwowy- 78 szt. musztarda- 93 szt. ocet -113 szt. olej uniwersalny- 135L. przecier pomidorowy 0,9-1l- 50 szt. przecier pomidorowy 180-200g- 264 szt. kawa zbożowa- 354 szt. cynamon- 203 szt. płatki owsiane- 243 szt. przyprawa kucharek- 16 szt. kminek - 77 szt. cukier waniliowy- 41 szt. żelatyna- 12 sztuk, ogórek konserwowy- 93 szt. kisiel żółty- 35 szt. papryka czerwona konserwowa- 92 szt. budyń waniliowy- 5 szt. koperek solony- 128 szt. kukurydza konserwowa- 15 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.86.00.00-4, 15.33.14.25-2, 15.33.22.90-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka I kl.- 6625 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawy żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko spożywcze- 3444 l. margaryna mleczna- 1217 szt. roślinny tłuszcz a 250 g- 2817 szt. ser topiony a 50 g - 8318 szt. ser twarogowy - 448 kg, ser gouda- 11 kg, ser salami- 10 kg, śmietana 18%- 136 l..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawy żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: burak- 325 kg, rzodkiewka- 50 p. ogórek zielony- 40 kg, kapusta czerwona- 83 szt. kalarepa- 92 szt. seler zielony- 200 szt. pietruszka zielona- 200 p. koperek zielony- 200 p. cebulka zielona- 200 p. czosnek -17 szt. czosnek 15 kg. cebula- 238 kg. jabłka- 452 kg. kapusta biała- 3 kg. kapusta biała 83 szt. kapusta czerwona- 479 kg. kapusta kiszona- 575 kg, kapusta pekińska- 30 szt. kalafior- 38 szt. marchew 380 kg. pietruszka korzeń- 79 kg. por - 138 szt. seler korzeń- 133 szt. pomidor - 5 kg. pieczarka 73 kg, papryka zółta- 46 kg. papryka czerwona- 46 kg. sałata zielona- 99 szt. fasola jaś duży- 25 kg. groch łuskany- 43 kg ogórek kiszony- 68 kg, botwnika- 100 kg. fasola szparagowa- 100 kg, rabarbar- 42 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.20-3, 03.22.12.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawy żywności.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki- 11 404 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 5.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.