eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bytom › dostawy różnych produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-02-10

Bytom: dostawy różnych produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 27967 - 2010; data zamieszczenia: 10.02.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Bytomiu , ul. Wrocławska 4, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 3886210, faks 032 3886230.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy różnych produktów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineralna gazowana 1,5 litra-49500 l Woda mineralna gazowana 0,33 litra-500 l Woda mineralna niegazowana 1,5 litra-400 l Woda mineralna niegazowana0,33 litra-100 l Chleb pszenny 400 gram - krojony foliowany-3 800 kg Chleb zwykły 800 gram - krojony foliowany-49 100 kg Makaron świderki-2500 kg Makaron nitki-600 kg Cukier biały-6600 kg Barszcz biały - w proszku -100 kgBarszcz czerwony - w proszku-50 kg Czosnek suszony ( mielony )-20kgHerbata expresowa-1,5 gram-5 kg Herbata granulowana-70 kgJarzynka-200 kgKakao-60 kgKawa zbożowa-50 kg Kisiel bez cukru-50 kgKoper suszony -15 kgKwasek cytrynowy-6 kgLiść laurowy-5 kg Majeranek-5 kgMajonez-500 kgMusztarda -150 kgOcet-200 lPapryka mielona (słodka)-5 kg Papryka mielona (ostra)-5 kgPietruszka suszona ( nać )-15 kgPieczywo ryżowe-40 kg Pieprz prawdziwy mielony-20 kgPrzyprawa do mięs-15 kgPrzyprawa w płynie-1500 kg Rosół drobiowy-200 kgRosół jarzynowy-250 kgSól-1500 kg Syrop wysokosłodzony-1500 kg/l Zaprawa cytrynowa-100 kg/lZiele angielskie-5 kgZupa pieczarkowa- 50 kgŻurek- -100 kg Ryż łuskany-2500kg Mąka pszenna -2500kg Kasza jęczmienna-1200kg Kasza manna-600kg Płatki kukurydziane-100kg Płatki owsiane-150kg Mąka ziemniaczana -320kg Bułka tarta -450kg Granulat sojowy-50,00 kg Kotlety sojowe(schabowe)-200,00 kg Krajanka sojowa-150,00 kg Kostka sojowa-150,00 kg Dżem truskawkowy ( do 1 kg )-250,00 kg Marmolada wieloowocowa( do 5 kg)-650,00 kg Dżem jednorazowy(25gram)-70,00 kg Brokuły mrożone-300,00 kg Kalafiory mrożone-450,00 kg Truskawki mrożone-100,00 kg Ryba mrożona - filety z mintaja -500 kg Burgery rybne - mrożone -350 kg Makrela wędzona -400 kg Śledzie - matjasy w wiadrach -450 kgŚledzie zielone - mrożone-200 kg Żelatyna spożywcza -100 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.98.10.00-8, 15.60.00.00-4, 15.33.10.00-7, 15.20.00.00-0, 24.62.10.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • metoda spełnia / nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • metoda spełnia / nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • metoda spełnia / nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • metoda spełnia / nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • metoda spełnia / nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Stronom przysługuje prawo do zmiany cen po 6 miesiącach od dnia obowiązywania umowy z zastosowaniem aktualnego, półrocznego wskaźnika wzrostu cen dla towarów i usług konsumpcyjnych ogłoszonego przez Prezesa GUS. Skutek zmiany cen następuje od pierwszego dnia miesiąca następującego po sześciu pełnych miesiącach trwania umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy 41-902 Bytom ul. Wrocławska 4.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.02.2010 godzina 14:00, miejsce: Areszt Śledczy 41-902 Bytom ul. Wrocławska 4.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: woda mineralna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineralna gazowana 1,5 litra-49500 l Woda mineralna gazowana 0,33 litra-500 l Woda mineralna niegazowana 1,5 litra-400 l Woda mineralna niegazowana0,33 litra-100 l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenny 400 gram - krojony foliowany-3 800 kg Chleb zwykły 800 gram - krojony foliowany-49 100 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron świderki-2500 kg Makaron nitki-600 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier biały-6600 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Barszcz biały - w proszku -100 kg Barszcz czerwony - w proszku-50 kg Czosnek suszony ( mielony )-20kg Herbata expresowa-1,5 gram-5 kg Herbata granulowana-70 kg Jarzynka-200 kg Kakao-60 kg Kawa zbożowa-50 kg Kisiel bez cukru-50 kg Koper suszony -15 kg Kwasek cytrynowy-6 kg Liść laurowy-5 kg Majeranek-5 kg Majonez-500 kg Musztarda -150 kg Ocet-200 l Papryka mielona (słodka)-5 kg Papryka mielona (ostra)-5 kg Pietruszka suszona ( nać )-15 kg Pieczywo ryżowe-40 kg Pieprz prawdziwy mielony-20 kg Przyprawa do mięs-15 kg Przyprawa w płynie-1500 kg Rosół drobiowy-200 kg Rosół jarzynowy-250 kg Sól-1500 kg Syrop wysokosłodzony-1500 kg/l Zaprawa cytrynowa-100 kg/l Ziele angielskie-5 kg Zupa pieczarkowa- 50 kg Żurek- -100 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: produkty przemiału ziarna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryż łuskany-2500kg Mąka pszenna -2500kg Kasza jęczmienna-1200kg Kasza manna-600kg Płatki kukurydziane-100kg Płatki owsiane-150kg Mąka ziemniaczana -320kg Bułka tarta -450kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Granulat sojowy-50,00 kg Kotlety sojowe(schabowe)-200,00 kg Krajanka sojowa-150,00 kg Kostka sojowa-150,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem truskawkowy ( do 1 kg )-250,00 kg Marmolada wieloowocowa( do 5 kg)-650,00 kg Dżem jednorazowy(25gram)-70,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: warzywa przetworzone mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Brokuły mrożone-300,00 kg Kalafiory mrożone-450,00 kg Truskawki mrożone-100,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: ryby przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryba mrożona - filety z mintaja -500 kg Burgery rybne - mrożone -350 kg Makrela wędzona -400 kg Śledzie - matjasy w wiadrach -450 kgŚledzie zielone - mrożone-200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: żelatyna spożywcza.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Żelatyna spożywcza -100 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 24.62.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.