eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ełk › Numer sprawy43/2013-DZP/PNO. Nazwa zadaniaDostawa artykułów spożywczych, mleka i wyrobów mleczarskich, wyrobów mięsnych i wędliniarskich, drobiu, ryb oraz pieczywa.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-23

Ełk: Numer sprawy: 43/2013-DZP/PNO. Nazwa zadania: Dostawa artykułów spożywczych, mleka i wyrobów mleczarskich, wyrobów mięsnych i wędliniarskich, drobiu, ryb oraz pieczywa.
Numer ogłoszenia: 279067 - 2013; data zamieszczenia: 23.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 241665 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 108 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ, ul. Kościuszki 30, 19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 087 6219803, faks 087 6219807.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Numer sprawy: 43/2013-DZP/PNO. Nazwa zadania: Dostawa artykułów spożywczych, mleka i wyrobów mleczarskich, wyrobów mięsnych i wędliniarskich, drobiu, ryb oraz pieczywa..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 6. Każdy z wykonawców może złożyć ofertę na wybrane przez siebie zadanie lub zadania, jednak nie więcej niż dopuszczalna liczba zadań. Opis przedmiotu zamówienia Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, mleka i wyrobów mleczarskich, wyrobów mięsnych i wędliniarskich, drobiu, ryb oraz pieczywa. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 1: Zadanie Nr 1 - PIECZYWO Bułka pszenna wrocławska 50 g kg 1500 Chleb razowy żytni krojony 500 g kg 1300 Chleb zwykły mieszany krojony 0,5 kg kg 2500 Chleb zwykły mieszany krojony 1 kg kg 2500 Barwa od jasno- do ciemnobrązowej, kształt chleba podłużny, bułek okrągły. Skórka sprężysta z miękiszem o odpowiedniej barwie w zależności od rodzaju asortymentu. Dobrze wypieczony, suchy, nie kruszący się, bez grudek mąki. Powierzchnia skórki gładka nie popękana bez uszkodzeń mechanicznych. Pieczywo powinno się charakteryzować przyjemnym smakiem i zapachem właściwym dla danego rodzaju. Smak pieczywa powinien być przyjemny, a w przypadku pieczywa pszennego lekko słodki. Opis przedmiotu w zakresie Zadania nr 2 Zadanie Nr 2 - WYROBY MIĘSNE I WĘDLINIARSKIE, DRÓB Baleron wieprzowy gotowanyk g 60 Ćwiartka tylna z kurczaka kg 1000 Filet wędzony drobiowy kg 50 Filet z piersi kurczaka świeży kg 300 Flak wołowy krojony świeży kg 50 Golonka kg 50 Karczek wieprzowy b/k kg 400 Karczek wieprzowy z/k kg 60 Kiełbasa biała surowa kg 5 Kiełbasa kanapkowa kg 50 Kiełbasa krakowska parzona kg 100 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 100 Kiełbasa zwyczajna/toruńska kg 150 Kiełbasa żywiecka wieprzowa kg 50 Kiszka pasztetowa kg 40 Kurczak cały świeży kg 500 Kurczak / Indyk w galarecie kg 50 Łopatka wieprzowa b/k kg 550 Łopatka wieprzowa z/k kg 200 Mielonka tyrolska kg 100 Mięso wieprzowe drobne kg 100 Mięso wołowe drobne (gulasz woł.) kg 180 Mortadela kg 200 Ogonówka (wędzonka) wieprz. kg 100 Parówki cienkie (paluszki) kg 250 Paski boczkowe wędzone kg 15 Pieczeń rzymska wieprzowa kg 60 Polędwica drobiowa kanadyjska kg 100 Polędwica drobiowa z warzywami kg 250 Polędwica sopocka drobiowa kg 150 Polędwica sopocka wieprz. kg 100 Rolada drobiowa / z kurczaka kg 50 Salceson włoski kg 50 Schab pieczony kg 50 Schab wieprzowy b/k kg 500 Schab wieprzowy z/k kg 50 Szynka drobiowa kg 160 Szynka konserwowa prasowana kg 250 Szynka wieprzowa gotowana kg 200 Szynkówka kg 150 Wątróbka wieprzowa kg 60 Żeberka wieprzowe paski extra kg 80 MIĘSO, DRÓB: Powierzchnia cięć powstała przy podziale półtusz lub ćwierćtusz na części zasadnicze - możliwie gładkie; luźne strzępy mięśni i tłuszczu oraz ewentualne odłamki kości usunięte; niedopuszczalne przekrwienia powierzchniowe. Powierzchnia: sucha; dopuszczalna lekko wilgotna; gładka, bez pomiażdżonych kości, głębszych pozacinań; Czystość: mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń Barwa: mięśni - jasnoróżowa, jasnoczerwona, czerwona, ciemnoczerwona do brązowowiśniowej; dopuszczalne zmatowienie, tłuszczu - biała do jasnożółtej; Konsystencja: jędrna i elastyczna Zapach: swoisty, charakterystyczny dla świeżego mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach obcy. Właściwości: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak obecności pleśni WYROBY WĘDLINIARSKIE: Barwa zewnętrzna jednolita typowa dla każdego rodzaju wyrobu. Konsystencja elastyczna, jędrna, w przekroju widoczne cząstki użytych dodatków Zapach typowy dla rodzaju bez obcych posmaków. Właściwości: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak obecności pleśni Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 3: Zadanie Nr 3 - RYBY Filet śledziowy płaty małosolny kg 25 Filet śledziowy płaty marynowany kg 25 Filet z miruny z/k mrożony kg 300 Filet z pstrąga mrożony kg 50 Karp cały świeży kg 15 Filety: Konsystencja: jędrna i elastyczna Skóra błyszcząca i gładka Zapach: swoisty, charakterystyczny dla filetów rybnych, Właściwości: brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak obecności pleśni Ryby: Woń skóry swoista, skóra błyszcząca i gładka, Łuski połyskujące i mocno osadzone, Oko nieuszkodzone, błyszczące, Powierzchnia cięć u ryby patroszonej błyszcząca, Skrzela barwy jasnoczerwonej Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 4: Zadanie Nr 4 - ARTYKUŁY MLECZNE Jogurt owocowy 150 g szt 350 Masło stołowe śmiet. 200 g kostka 82 % tłuszczu kg 530 Mleko spożywcze 2 % 1 l l 4000 Mleko w proszku pełne kg 350 Ser topiony Hochland mixtet / tercet 200 g szt 60 Ser topiony kostka 100 g kg 250 Ser twarogowy półtłusty kostka 250 g / 200 g kg 450 Ser żółty dojrzewający Gouda/ Podlaski/ Edamski kg 130 Serek homogenizowany Darek 135 g szt 1300 Śmietana 18 % 400 ml kubek l 600 Za produkt równoważny uważa się produkt o gramaturze nie niższej niż podana w opisie przedmiotu zamówienia, posiadający te same walory organoleptyczne - smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja, zawierające w swoim składzie nie gorsze surowce użyte do produkcji. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 5: Zadanie Nr 5 - ARTYKUŁY SPOŻYWCZE NA POTRZEBY KUCHNI SZPITALNEJ Budyń waniliowy/śmietankowy kg 5 Bułka tarta kg 120 Cukier biały kryształ kg 950 Czosnek granulowany kg 1 Dżem wieloowocowy/ marmolada kg 60 Fasola biała drobna kg 120 Groch żółty połówki kg 100 Groszek konserwowy 400 g kg 40 Herbata granul. Saga 90 g kg 32 Kasza gryczana 1 kg kg 80 Kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 500 Kasza manna 1 kg kg 170 Kawa zbożowa Kujawianka kg 160 Kisiel owocowy kg 10 Koncentrat pomidor. 30 % 0,9 l kg 250 Kwasek cytrynowy kg 6 Liść laurowy kg 2 Majeranek kg 1 Majonez Winiary / Mosso / Kętrzyński 300 g kg 20 Mak niebieski kg 2 Makaron świderki Lubella / Rapido kg 360 Mąka pszenna kg 650 Mąka ziemniaczana kg 50 Musztarda delikatesowa/ sarepska kg 30 Ocet spirytusowy 10 % l 130 Olej rzepakowy uniwersalny 1l kg 300 Pieczywo bezglutenowe (ryżowe / kukurydziane) kg 4 Pieprz czarny mielony kg 4 Płatki owsiane zwykłe kg 100 Przyprawa do kurczaka Prymat / Galeo kg 1 Przyprawa do mięsa mielonego Prymat / Galeo kg 1 Przyprawa typu kucharek/ warzywko kg 90 Przyprawa w płynie maggi Winiary kg 220 Puree ziemniaczane kg 100 Ryż biały kg 700 Sól kuchenna kg 350 Syrop owocowy l 150 Woda mineralna 1,5 l gazowana szt 1200 Woda mineralna 1,5 l niegazowana szt 1200 Ziele angielskie kg 3 Żelatyna kg 1 Za produkt równoważny uważa się produkt o gramaturze nie niższej niż podana w opisie przedmiotu zamówienia, posiadający te same walory organoleptyczne - smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja, zawierające w swoim składzie nie gorsze surowce użyte do produkcji. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 6: Zadanie Nr 6 - ARTYKUŁY SPOŻYWCZE NA POTRZEBY SEKRETARIATU Ciasteczka z marmoladą, biszkopt w czekoladzie Wilczy apetyt lub produkt równoważny op 24 Ciasteczka z nadzieniem morelowym w czekoladzie Szarotka lub produkt równoważny op 24 Piernik Lambertz lub produkt równoważny op 12 Ciastka kruche posypane orzechami Wolność - śnieżynka dek.1kg lub produkt równoważny kg 12 Ciastka kruche z marmoladą 1kg kg 12 Milka Crispello lub produkt równoważny op 24 Słone paluszki Skawina 300g lub produkt równoważny op 24 Piernik Wedel alpejski 160g lub produkt równoważny op 12 Cukier kg 24 Delicje Milka 147g lub produkt równoważny szt 24 Delicje Wedel 294 g lub produkt równoważny szt 24 Herbata Dilmah 100g liściasta-zielona lub produkt równoważny op 24 Herbata Dilmah ex 100szt lub produkt równoważny op 5 Herbata Lipton mięt. lub ziel. piram. lub produkt równoważny szt 10 Herbata Lipton Ex100 lub produkt równoważny op 20 Herbata Lipton owocowa, piramidki lub produkt równoważny szt 5 Herbatniki z ziarnami w czekoladzie Milka ChocoGrains 168g lub produkt równoważny szt 20 Jeżyki-Jutrzenka 140g lub produkt równoważny op 24 Kawa naturalna mielona Jacobs Kronung 250g lub produkt równoważny szt 60 Kawa rozpuszczalna Jacobs Gold słoik 200g lub produkt równoważny szt 5 Kawa rozpuszczalna Jacobs Velvet słoik 200g lub produkt równoważny szt 12 Milka herbatniki - choco bis lub równoważny szt 12 Mleko łaciate 3,2% 0,5l lub produkt równoważny szt 98 Śmietanka do kawy 10x10 lub produkt równoważny op 24 Wafle okrągłe w czekoladzie Milka 180g lub produkt równoważny szt 20 Wafle torcikowi mini Wedel-150g lub produkt równoważny op 24 Woda Cisowianka gazowana ? l lub produkt równoważny szt 120 Woda Cisowianka niegazowana ? l lub produkt równoważny szt 288 Za produkt równoważny uważa się produkt o gramaturze nie niższej niż podana w opisie przedmiotu zamówienia, posiadający te same walory organoleptyczne - smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja, zawierające w swoim składzie nie gorsze surowce użyte do produkcji. Dostawy odbywać się będą w przeciągu 24 godzin od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 14:00. Termin przydatności do spożycia asortymentu określonego w umowie nie będzie krótszy niż połowa okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu licząc od dnia dostawy Reklamacje będą załatwiane w terminie 5 dni roboczych. warunki transportu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 oraz rozporządzeniem w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności - Dz. U. z 2003 r. nr 21, poz. 179) oznakowanie produktu zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 137, poz. 966); zgodnie z przepisami tego rozporządzenia oznakowanie musi zawierać: nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu; wykaz i ilość składników lub kategorii składników; zawartość netto w opakowaniu; datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia; warunki przechowywania; firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy; nazwę i adres producenta. W przypadku dostaw produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych: wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym będącym przedmiotem zamówienia; wykonawca musi posiadać dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP (certyfikat wydany przez jednostkę certyfikującą lub zaświadczenie Państwowego Lekarza Weterynarii); warunki transportu muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP (GMP jest to Dobra Praktyka Produkcyjna obejmująca działania mające na celu, aby produkcja żywności oraz wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością odbywała się w sposób zapewniający bezpieczeństwo żywności, zgodnie z jej przeznaczeniem, GHP Dobra Praktyka Higieniczna obejmuje działania związane z warunkami i środkami podejmowanymi celem zapewnienia produkcji bezpiecznej żywności na wszystkich etapach produkcji) dostawy mięsa powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych, nieuszkodzonych; przy każdej dostawie produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych mleka przetworów mlecznych, ryb dostawca ma obowiązek przedstawić Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z 30 kwietnia 2004 r.) Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. Określenie przez wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 03.31.10.00 - Ryby 15.21.10.00 - Filety rybne 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Zadanie Nr 1 - PIECZYWO

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PIEKARNIA KOZŁOWSCY S.C., Ul. Ełcka, 19-330 Stare Juchy, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 21399,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 22449,00

  • Oferta z najniższą ceną: 22449,00 / Oferta z najwyższą ceną: 22449,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Zadanie Nr 2 - WYROBY MIĘSNE I WĘDLINIARSKIE, DRÓB

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • FRANKO Kowalewicz Sp. j., Al. 1000-lecia PP 4, 15-111 Białystok, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 85408,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 81037,95

  • Oferta z najniższą ceną: 81037,95 / Oferta z najwyższą ceną: 84036,75

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Zadanie Nr 3 - RYBY

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • HURT DETAL ART. SPOŻYWCZO - ROLNE Anna SIEKIERKO, Ul. Szpitalna 24, 18-200 Wysokie Mazowieckie, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7598,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 6126,75

  • Oferta z najniższą ceną: 6126,75 / Oferta z najwyższą ceną: 6126,75

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Zadanie Nr 4 - ARTYKUŁY MLECZNE

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • MONA - KONTRA Sp. z.o.o., Mjr Hubala 6, 16-400 Suwałki, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 39264,50 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 40517,93

  • Oferta z najniższą ceną: 40517,93 / Oferta z najwyższą ceną: 41620,43

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: Zadanie Nr 5 - ARTYKUŁY SPOŻYWCZE NA POTRZEBY KUCHNI SZPITALNEJ

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno - Handlowe POLARIS Małgorzata Gruszczyńska, Żołnierska 20a, 62-800 Kalisz, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 27173,70 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 23393,47

  • Oferta z najniższą ceną: 23393,47 / Oferta z najwyższą ceną: 27829,04

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.