eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Puławy › Dostawa w 2014 r. produktów spożywczych dla potrzeb Zakładu Aktywności Zawodowej przy Puławskim Stowarzyszeniu Ochrony Zdrowia Psychicznego, ul. Mickiewicza 2a, 24-100 Puławy

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-20

Puławy: Dostawa w 2014 r. produktów spożywczych dla potrzeb Zakładu Aktywności Zawodowej przy Puławskim Stowarzyszeniu Ochrony Zdrowia Psychicznego, ul. Mickiewicza 2a, 24-100 Puławy
Numer ogłoszenia: 278347 - 2013; data zamieszczenia: 20.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Aktywności Zawodowej przy Puławskim Stowarzyszeniu Ochrony Zdrowia Psychicznego , ul. Mickiewicza 2a, 24-100 Puławy, woj. lubelskie, tel. 81 888 57 95, faks 81 888 57 95.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zaz.pulawy.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: Zamawiający nie przewiduje dynamicznego systemu zakupów

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: stowarzyszenie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa w 2014 r. produktów spożywczych dla potrzeb Zakładu Aktywności Zawodowej przy Puławskim Stowarzyszeniu Ochrony Zdrowia Psychicznego, ul. Mickiewicza 2a, 24-100 Puławy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa w 2014 roku artykułów żywnościowych dla Zakładu Aktywności Zawodowej w określonych ilościach i częściach. Podane ilości produktów składających się na przedmiot zamówienia w danej jego części stanowią wielkości szacunkowe, ustalone dla miesięcznych potrzeb Zamawiającego. Przedmiot zamówienia składa się z 6 części tj: Część 1 dostawa mięsa i wędlin,Część 2 dostawa warzyw i owoców, Część 3 dostawa pieczywa,Część 4 dostawa ryb, Część 5 dostawa artykułów spożywczych,Część 6 dostawa jaj. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 Pzp, w zakresie każdej części zamówienia, obejmującej produkty należące do tej kategorii zamówienia, które w opisie przedmiotu zamówienia nie zostały wyszczególnione, w ilościach i wartości zgodnej z Pzp bądź też zwiększenia ilości asortymentu w stosunku do wielkości opisanych dla poszczególnych części zamówienia.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 15.00.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Wszelkie zmiany postanowień umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności. Zamawiający, zgodnie z art. 144 ustawy - Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty polegających na:- spowodowanej warunkami atmosferycznymi - w przypadku wystąpienia klęski żywiołowej lub gdy warunki atmosferyczne odbiegają od warunków normalnych, - okoliczności powodujące zmniejszenie zakresu przedmiotu zamówienia; w przypadku zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego, wynagrodzenie należne Wykonawcy za wykonane zamówienie pozostaje w takim stosunku do umownego wynagrodzenia, w jakim wykonane dostawy pozostają do całości zamówienia określonego umową; - zmianie warunków płatności na rzecz Wykonawcy,- zmianie spowodowanej wystąpieniem siły wyższej, czyli zdarzenia, którego Strony nie mogły przewidzieć i któremu nie mogły zapobiec, ani któremu nie mogą przeciwdziałać, a które uniemożliwia Wykonawcy wykonanie w części lub całości jego zobowiązań, - zamawiający dopuszcza zmianę ceny zamówienia brutto (ceny ofertowej) w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT. Stawka podatku VAT określana jest zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2011 r. Nr 177 poz. 1054 z późn. zm.)zmianie podwykonawcy

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zaz.pulawy.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Puławskie Stowarzyszenie Ochrony Zdrowia Psychicznego - Zakład Aktywności Zawodowej w Puławach, ul. Mickiewicza 2a, 24-100 Puławy.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2013 godzina 09:00, miejsce: Puławskie Stowarzyszenie Ochrony Zdrowia Psychicznego - Zakład Aktywności Zawodowej w Puławach, ul. Mickiewicza 2a, 24-100 Puławy.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa codziennie od poniedziałku do piątku do godziny 8.00, faktury codziennie, termin płatności - 14 dni, sposób zamawiania- fax, telefonicznie L.p.: Asortyment: Ilość: Mięso i wędliny: 1. Antrykot kg 3, 2. Boczek wędzony b/k kg 25, 3. Ćwiartka z kurczaka kg 238, 4. Karczek wp b/k kg 42, 5. Kaszanka kg 8, 6. Kiełbasa podwawelska kg 5, 7. Kiełbasa swojska kg 5, 8. Kiełbasa zwyczajna kg 42, 9. Kiełbasa biała kg 3, 10. Kiełbasa debreczyńska kg 50, 11. Korpus drobiowy kg 83, 12. Kura rosołowa kg 4, 13. Luncheon meat kg 1, 14. Łopatka wieprzowa b/k kg 81 15. Mięso gulaszowe kg 1, 16. Mięso mielone firmowe kg 298, 17. Mortadela kg 76, 18. Pasztet domowy kg 4, 19. Parówki drobiowe kg 6, 20. Pasztetowa kg 2, 21. Piersi drobiowe kg 197, 22. Płaty boczkowe kg 11, 23. Polędwica indycza kg 1, 24. Salami kg 1, 25. Schab kg 70, 26. Skrzydło indycze kg 3, 27. Słonina kg 13, 28. Szynka Lux kg 6, 29. Szynka wędzona wiejska kg 7, 30. Uda drobiowe kg 1, 31. Wątroba drobiowa kg 20, 32. Wątroba wp kg 1, 33. Szynka z piersi drobiowa kg 15, 34. Baleron kg 1, 35. Polędwica sopocka kg 1,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa 2 razy w tygodniu, do godziny 6.00, faktury 2 razy w tygodniu, termin płatności - 14 dni, sposób zamawiania - fax, telefonicznie. L.p. Asortyment: Ilość: Warzywa i owoce: 1. Brokuł szt. 50, 2. Burak ćwikłowy kg 46, 3. Cebula kg 53, 4. Czosnek szt 10, 5. Kalafior szt. 44, 6. Kapusta biała kg 61, 7. Kapusta kiszona kg 130, 8. Kapusta pekińska kg 98, 9. Kapusta czerwona kg 92, 10. Marchew kg 300, 11. Nać kopru szt. 17, 12. Natka pietruszki szt. 32, 13. Ogórek kiszony kg 36, 14. Ogórek kg 106, 15. Papryka czerwona kg 52, 16. Pietruszka kg 39, 17. Pieczarka kg 57, 18. Pomidory kg 32, 19. Por szt. 141, 20. Sałata szt. 72, 21. Seler kg 43, 22. Ziemniaki kg 2679, 23. Jabłka kg 78, 24. Cukinie kg 30, 25. Szczypior szt 44, 26. Rzodkiewka szt 10,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.20.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa codziennie od poniedziałku do piątku, do godziny 8.00, faktury zbiorcze co 10 dni, termin płatności - 14 dni, sposób zamawiania - fax, telefonicznie. L.p.: Asortyment: Ilość: pieczywo: 1. Bułka zwykła szt. 587, 2. Chleb baltonowski szt. 22, 3. Chleb graham szt. 5, 4. Chleb mieszany razowy szt. 30, 5. Chleb regionalny krojony szt. 318, 6. Chleb mieszany sit.-soj. szt. 24, 7. Chleb mieszany wileński szt. 17, 8. Chleb słonecznikowy szt. 5 9. Chleb Leo szt. 7, 10. Chleb cesarski szt. 12, 11. Chleb żytni jasny szt. 8, 12. Chleb dworski szt. 5, 13. Chleb młodości szt. 4, 14. Chleb ze wsi szt. 28, 15. Chleb złocisty szt. 6, 16. Drożdówka szt. 83, 17. Bułka śniadaniowa szt. 160, 18. Chleb ziarnisty smakowity szt. 7,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa ryb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa 1 raz w tygodniu, od poniedziałku do piątku, do godziny 10.00, faktura 1 raz w tygodniu, termin płatności - 14 dni, sposób zamawiania - fax, telefonicznie L.p.: Asortyment j.m.: Ilość: ryby : 1. Dorsz filet kg 47, 2. Miruna filet kg 5, 3. Matjas śledź kg 9, 4. Śledzie po kaszubsku kg 2, 5. Łosoś sałatkowy kg 1, 6. Łosoś filet mrożony kg 1, 7. Koreczki śledziowe szt 6,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa 1 raz w tygodniu, w godzinach pracy Zamawiającego, faktury 1 raz w tygodniu, termin płatności - 14 dni, sposób zamawiania - fax, telefonicznie. L.p.; Asortyment: Ilość: 1. Drożdże 100g 2, 2. Masło 200 g 34, 3. Mleko 2% 1l 59, 4. Rama combi profit 3,7l 1, 5. Rama cremefine 15% 1l 46, 6. Ser żółty gouda 1 kg 13, 7. Serek topiony hochland krążek 200 g 14, 8. Śmietana 18% 400ml 172, 9. Twaróg półtłusty 1 kg 45, 10. Barszcz biały 1 kg 6, 11. Cukier kryształ 1 kg 50, 12. Cukier puder 400 g 9, 13. Curry 20 g 4, 14. Dżem 280g 3 15. Fasola Jas karłowy 0,5 kg 53, 16. Groch łuskany 0,5 kg 13, 17. Groszek konserwowy 0,4 g 26, 18. Herbata saga 1 opak. (300 szt.) 1, 19. Jabłka prażone 0,9 kg 22, 20. Kasza gryczana 0,9 kg 3, 21. Kasza jęczmienna 5 kg 12, 22. Keczup 1 kg 3, 23. Koncentrat pomidorowy 900 g 23, 24. Koncentrat barszczu 0,3 l 2, 25. Kotlet sojowy 100 g 30, 26. Kukurydza konserwowa 425 ml 30, 27. Majonez 0,7 kg 24, 28. Mąka pszenna 1kg 66, 29. Mąka ziemniaczana 1 kg 17, 30. Musztarda 180 g 2, 31. Ocet 0,5 l 5, 32. Ogórek konserwowy 0,9 l 15, 33. Olej 0,9 l 66, 34. Papryka konserwowa 720 g 4, 35. Paprykarz szczeciński 300 g 14, 36. Ryż 1 kg 79, 37. Soczewica 0,4 kg 10, 38. Sól 1kg 50, 39. Szczaw konserwowy 300 g 17, 40. Szprot w sosie pomidorowym 170 g 6, 41. Śledź w pomidorach 170 g 3, 42. Tuńczyk w oleju 170 g 3, 43. Żelatyna 50g 17, 44. Aroma mix maślano-ziołowy 1,1 kg 1, 45. Consomme pasta 1,2 kg 2, 46. Bulion grzybowy 1,2 kg 1, 47. Bulion drobiowo-wołowy 1,2 kg 1, 48. Cukier waniliowy 16 g 30, 49. Bułka tarta 0,5 kg 26, 50. Cynamon 150 g 6, 51. Czosnek granulowany 0,5 kg 3, 52. Delikat do grilla 500 g 1, 53. Fix meksykański 1,1 kg 1, 54. Fix do gulaszu 1,1 kg 3, 55. Fix do potraw chińskich 1,1 kg 1, 56. Chrzan 0,3 kg 11, 57. Kminek 20 g 25 58. Kwasek cytrynowy 20 g 1, 59. Liść laurowy 0,5 kg 1, 60. Majeranek 0,5 kg 1, 61. Makaron kokardki durum 2 kg 15, 62. Makaron lasagne durum 2 kg 13, 63. Makaron łazanki durum 2 kg 9, 64. Makaron nitka cięta durum 2 kg 6, 65. Makaron spaghetti durum 1 kg 26, 66. Makaron świderki durum 2 kg 15, 67. Makaron wstążka durum 2 kg 13, 68. Marynata do drobiu 700 g 1, 69. Marynata do wieprzowiny 750 g 2, 70. Papryka ostra 0,5 kg 1, 71. Papryka słodka 0,5 kg 1, 72. Peperonata 2,5 kg 1, 73. Pieprz czarny 0,5 kg 4, 74. Pieprz ziołowy 0,5 kg 4, 75. Przyprawa do mięs i grilla maggi 1,1 kg 1, 76. Ziele angielskie 0,5 kg 1, 77. Przyprawa do bigosu 0,5 kg 6, 78. Przyprawa do kurczaka 0,5 kg 3, 79. Przyprawa do mięs 0,5 kg 5, 80. Przyprawa do ryb 0,5 kg 1, 81. Przyprawa delikat 1 kg 1, 82. Przyprawa gyros 500 g 1, 83. Przyprawa jarzynka 2,8 kg 5, 84. Sekret szefa drobiowy 0,8 kg 1, 85. Sekret szefa wołowy 0,9 kg 1 86. Przyprawa w płynie 0,96 g 10, 87. Rosół drobiowy 1,2 kg 1, 88. Rosół o smaku wędzonki 1 kg 1, 89. Soda oczyszczona 70 g 2, 90. Sos bolognese 0,9 kg 3, 91. Sos myśliwski 1,1 kg 1, 92. Sos sał. czosnkowy 0,9 kg 1, 93. Sos sał. grecki 0,7 kg 1, 94. Sos słodko-kwaśny 1,5 kg 1, 95. Sos sał. koperkowy 0,8 kg 1, 96. Sos sał. ogrodowy 0,7 kg 1, 97. Sos serowy 1,1 kg 3, 98. Sos serowy brokułowy 0,9kg 1, 99. Sos sojowy 150 ml 2, 100. Sos sał. włoski 0,7 kg 2, 101. Sos tomato pronto 2 kg 1, 102. Sos węgierski 1,2 kg 1, 103. Sos z grzybów leśnych maggi 0,9 kg 3, 104. Napój herbaciany 1kg 200, 105.Tymianek 10 g 2, 106. Zioła prowansalskie maggi 700 ml 2, 107. Zupa borowikowa 0,9 kg 4, 108. Zupa barszcz czerwony 1,3 kg 3, 109. Zupa cebulowa 1,2 kg 3, 110. Baza do zup miesnych 3 kg 3, 111. Zupa pieczarkowa 0,9 kg 3, 112. Zupa żur 0,9 kg 5, 113. Bazylia 11, 114. Oregano 11, 115. Sos carbonara 1,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa 1 raz w tygodniu, w godzinach pracy Zamawiającego, faktury 1 raz w tygodniu, termin płatności - 14 dni, sposób zamawiania - fax, telefonicznie. L.p. Asortyment: j.m. Ilość: Jaja: 1 Jaja 1szt. szt 1400,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.