eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bedlno › Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów wieprzowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-09-06

Bedlno: Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów wieprzowych
Numer ogłoszenia: 275884 - 2011; data zamieszczenia: 06.09.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach , Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, woj. łódzkie, tel. 024 2821468, faks 024 2821468 w. 30.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Samorządu Terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i podrobów wieprzowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna (w miarę zgłaszanych potrzeb) 12 miesięczna dostawa mięsa, wędlin i podrobów wieprzowych - do magazynu żywnościowego Domu Pomocy Społecznej w Wojszycach. Szacunkowa ilość zamawianych przez Zamawiającego towarów w okresie obowiązywania umowy zawartej z wybranym Wykonawcą w wyniku rozstrzygnięcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego wynosi około: 1) Łopatka wieprzowa bez kości - ok. 600 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 2) Karkówka wieprzowa bez kości - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże;- wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 3) Schab wieprzowy bez kości - ok. 110 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 4) Szynka surowa wieprzowa bez kości - ok. 300 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-8202; 5) Żeberka wieprzowe paski - ok. 180 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-8202;6) Boczek surowy bez żeber - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-8202; 7) Wieprzowina drobna kl. II A - ok.300 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: produkt mięsny, średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82011:1996; 8) Mięso wieprzowe od szynki - ok. 300 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, elementy świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82002; 9) Nogi wieprzowe przednie - ok. 100kg; wyrób spełniający następujące parametry: dolny odcinek kończyny przedniej oddzielony od golonki przedniej w stawie przedramienno-nadgarstkowym; wymogi dla tego produktu określa polska norma PN-A-82001/A2:1996; 10) Nogi wieprzowe tylne - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: dolny odcinek kończyny tylnej oddzielony od golonki tylnej powyżej stawu skokowego; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82001/A2:1996; 11) Słonina b/s - ok.180kg; wyrób spełniający następujące parametry: słonina w płatach świeża; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-85/A-85800; 12) Wątroba wieprzowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: podroby świeże; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-86/A-82004; 13) Wołowina bez kości kl. II - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wołowe, produkt średnio rozdrobniony, nie poddany obróbce termicznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-88/A-82003; 14) Kiełbasa krakowska - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina wędzona parzona, grubo rozdrobniona, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 15) Kiełbasa szynkowa wieprzowa - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: mięso wieprzowe, wędlina drobno rozdrobniona parzona, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 16) Kiełbasa piwna - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, w osłonce sztucznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma:PN-A-82007; 17) Kiełbasa tatrzańska - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wędzony, parzony z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniony, w osłonce białkowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 18) Kiełbasa zielonogórska - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina grubo rozdrobniona, produkt z mięsa wieprzowego; wyroby dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 19) Kiełbasa golonkowa - ok.80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa grubo rozdrobniona, produkt z golonki i łopatki wieprzowej, parzona, w osłonce poliamidowej miedziano-czerwonej, w kształcie batonów o długości 32-34 cm i średnicy 90 mm, kapslowane na pętelce; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 20) Kiełbasa łopatkowa - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona z łopatki wieprzowej, wędzona, parzona, wykonana według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 21) Kiełbasa szynkowa kanapkowa - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa grubo rozdrobniona, wyprodukowana w oparciu o tradycyjną recepturę na bazie naturalnych przypraw, produkt w białkowej osłonce, wędzony parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 22) Kiełbasa żywiecka - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry:kiełbasa z mięsa wieprzowego i wołowego, średnio rozdrobniona, batony w osłonkach naturalnych, kiełbasa wędzona, parzona podsuszana; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 23) Kiełbasa cytrynowa - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina grubo rozdrobniona, wykonana według receptury zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy, produkt parzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 24) Kiełbasa dębicka - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób gruboziarnisty, czysto wieprzowy z mięsa peklowanego, parzony w osłonce barierowej z nadrukiem, w batonach; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 25) Przysmak śniadaniowy - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób blokowy, formowany, parzony z mięsa wieprzowego, w osłonce poliamidowo-barierowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 26) Luncheon meat - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób blokowy z rozdrobnionego mięsa wieprzowo-wołowego, parzony i prasowany, w osłonce barierowej z nadrukiem; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 27) Mielonka drobiowa - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób drobiowy parzony drobno rozdrobniony, z mięsa wieprzowo-drobiowego i tłuszczu, w osłonce sztucznej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-86526/A1:1998; 28) Mortadela - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: produkt z mięsa wieprzowego i wołowego oraz surowców tłuszczowych, rozdrobnionych do masy homogennej, wędlina drobno rozdrobniona , wędzona i parzona, w osłonce poliamidowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 29) Szynka tyrolska - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowy blokowy, parzony, średnio rozdrobniony, produkt z grupy mielonek-mielonka drobiowo-wieprzowa w bezbarwnej osłonce termokurczliwej, prasowana na kształt prostopadłościanu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 30) Mielonka wieprzowa - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: produkt z grupy mielonek, parzony, średnio rozdrobniony, wyprodukowany na bazie mięsa wieprzowego i wołowego, z dodatkiem specjalnie dobranej mieszanki przyprawowej, w osłonkach o dużej średnicy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 31) Szynka konserwowa - ok. 100 kg ; wyrób spełniający następujące parametry: produkt blokowy gruborozdrobniony z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, parzony o charakterystycznym smaku szynki z konserwy, w osłonie poliamidowej z nadrukiem w kształcie foremnego bloku, kliprowany na pętelce; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 32) Baleron konserwowy - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: produkt blokowy grubo rozdrobniony wyprodukowany z karkówki wieprzowej, peklowany, parzony o smaku konserwy, w osłonie poliamidowej z nadrukiem w kształcie foremnego bloku, kliprowany na pętelce; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 33) Kiełbasa biała surowa - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa z surowego mięsa wieprzowo-wołowego, średniorozdrobniona, z dodatkiem przypraw naturalnych, o tradycyjnym smaku z wyraźnie wyczuwalnym czosnkiem i majerankiem, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 34) Kiełbasa zwyczajna ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowa, parzona oraz wędzona, w osłonce naturalnej, powierzchnia wędliny o brązowym zabarwieniu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 35) Kiełbasa chłopska ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, peklowana, parzona, w naturalnej osłonce, z wyczuwalnym smakiem czosnku i przypraw naturalnych; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 36) Kiełbasa śląska - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona, peklowana, parzona oraz wędzona do barwy brązowej, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 37) Kiełbasa wiejska - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowa, parzona oraz wędzona, w naturalnej osłonce, produkt o barwie ciemnożółtej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 38) Kiełbasa podwawelska - ok.110 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, peklowana, parzona oraz wędzona, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 39) Kiełbasa gilowa - ok. 60 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa z mięsa wieprzowego, średnio rozdrobniona, parzona oraz wędzona, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 40) Kiełbaski śląskie - ok.160 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbaski z mięsa wieprzowego średnio rozdrobnionego z małą ilością tłuszczu, wędzone, parzone w osłonce jadalnej, długość batonów 12 -14 cm, dwa razy odkręcane; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 41) Kiełbasa parówkowa - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa wieprzowo-wołowa, drobno rozdrobniona, homogenizowana, peklowana, wędzona na słomkowy kolor, w osłonce naturalnej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 42) Parówkowa wiedeńska - ok.120 kg; wyrób spełniający następujące parametry: kiełbasa wieprzowa, drobno rozdrobniona, homogenizowana, peklowana, parzona, delikatnie wędzona; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 43) Parówki cienkie - ok. 140 kg; wyrób spełniający następujące parametry: paluszki, produkt drobno rozdrobniony w osłonce celulozowej, produkt wędzony parzony o delikatnym smaku; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 44) Boczek wędzony bez żeber - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z boczku bez skóry, bez żeber, wędzona oraz parzona, barwa ciemnozłota, smak i zapach charakterystyczny dla tego asortymentu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 45) Baleron - ok.100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób wieprzowy, parzony, wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82032:2005; 46) Szynka gotowana - ok. 90 kg; wyrób spełniający następujące parametry: szynka gotowana, mięsień z szynki myszki, produkt parzony, wędzony, uformowany w kształcie kulki w siatce; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 47) Szynka wiejska - ok.80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z okrywą tłuszczową, wędzona oraz parzona, wiązana sznurkiem, barwa produktu złocista; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 48) Szynka farmerska - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka z mięśni łopatki wieprzowej, parzona, wędzona do barwy złoto brązowej, przekrój o naturalnej barwie; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 49) Szynka z komina - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka z szynki wieprzowej, wędzona, parzona, wiązana sznurkiem elastycznym, z przyprawami, o kształcie uzależnionym od użytego mięśnia, smak i zapach wędzenia tradycyjnego; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 50) Ogonówka - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z mięśnia szynki (dolna zrazowa), produkt peklowany, wędzony, parzony, receptura oparta o naturalne przyprawy; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 51) Wędzonka chłopska - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędzonka wieprzowa z mięśnia z łopatki ze skórą i tłuszczykiem, produkt parzony i wędzony; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 52) Pasztetowa kremowa - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wieprzowy wyrób podrobowy, homogenizowany, barwa szaro-kremowa, wyprodukowana według normy zakładowej w oparciu o naturalne przyprawy, produkt parzony uformowany w kształcie wianka w osłonce barierowej; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 53) Pasztetowa firmowa - ok. 50 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa parzona, homogenizowana, w osłonce, otrzymana z mięs wieprzowych z dodatkiem podrobów poddana odpowiedniej obróbce termicznej, konsystencja smarowna dość luźna, smak i zapach wyrobów podrobowych; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 54) Kaszanka - ok. 200 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, wieprzowa, krwista, parzona, w osłonkach naturalnych z dodatkiem kaszy jęczmiennej, przypraw i cebuli, na przekroju widoczne kawałki podrobów ; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 55) Czarne (potocznie krwiste) - ok.170 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, krwista, w osłonkach naturalnych z dodatkiem tłuszczu, krwi, bułki i przypraw; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 56) Salceson włoski - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, salceson niekrwisty, z masek głów wieprzowych z udziałem przypraw, poddawany procesowi parzenia, wyrób w osłonce sztucznej - worek w kształcie żołądka wieprzowego, barwa worka jasno-żółta z nadrukiem; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 57) Salceson szwabski - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wędlina podrobowa, salceson krwisty z podrobów wieprzowych i surowców mięsnych z udziałem przypraw, parzony, wyrób w osłonce barierowej, na przekroju widoczna kostka, składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja miękka, plastyczna; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 58) Salceson ozorowy - ok. 70 kg; wyrób spełniający następujące parametry: salceson krwisty z podrobów wieprzowych, parzony, z udziałem przypraw, w osłonce naturalnej-kątnicy wieprzowej, na przekroju widoczna kostka ozorów, smak charakterystyczny goździkowy, konsystencja miękka, plastyczna; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 59) Pieczeń rzymska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, otrzymany z mięsa drobiowego lub wieprzowego, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu, kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 60) Pieczeń firmowa - ok. 80 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, otrzymany z mięsa drobiowego lub wieprzowego, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu, kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 61) Pieczeń myśliwska - ok. 100 kg; wyrób spełniający następujące parametry: wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, otrzymany z mięsa drobiowego lub wieprzowego, surowców uzupełniających, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu, kształt i wielkość charakterystyczna dla sposobu uformowania wyrobu jednolita pod względem gramatury, kształtu i wyglądu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 62) Pasztet chłopski - ok. 50 kg; wyrób spełnia następujące parametry: wyrób podrobowy wyprodukowany z mięsa i podrobów wieprzowych, zapiekany; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007; 63) Pasztet koperkowy - ok. 50 kg; wyrób spełnia następujące parametry: wyrób podrobowy, wyprodukowany z podrobów oraz tłuszczu wieprzowego z dodatkiem kopru, przypraw i substancji dodatkowych dozwolonych, zgodnie z recepturą i procesem technologicznym właściwym dla tego wyrobu; wymogi dla tego produktu określa polska norma: PN-A-82007. Nazwy poszczególnych wędlin i wyrobów podane w opisie przedmiotu zamówienia przyjęły się na polskim rynku w wyniku długoletniego stosowania norm branżowych i w tym rozumieniu zostały użyte. Nazwom tym są przypisane różniące je walory smakowe i jakościowe, przy jednoczesnym obowiązku zastosowania Polskich Norm w zakresie cech zewnętrznych, cech na przekroju, smaku i zapachu, cech charakterystycznych oraz wymagań chemicznych. Wszystkie wyżej wymienione produkty muszą spełniać normy co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych, w szczególności z przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 roku Nr 17, poz.127 z późn. zm.). Wykonawca winien dostarczyć przedmiot zamówienia zgodnie z: - ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225); - ustawą z dnia 30.10.2003 r. o zmianie ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2003 r. Nr 208, poz. 2020 z późn. zm.) i rozporządzeniami wydanymi na podstawie w.w. ustaw..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.13.10 - Pasztety .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 21.09.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez Wykonawców

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje tego warunku bowiem przedmiot zamówienia nie wymaga posiadania uprawnień. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje tego warunku. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje tego warunku. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje tego warunku. Oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje tego warunku. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1) W trakcie obowiązywania umowy o zamówienie publiczne strony dopuszczają modyfikację cen produktów w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto danego produktu. W takim przypadku wynagrodzenie należne Wykonawcy podlega automatycznej waloryzacji, bez konieczności zmiany umowy, odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego. 2) Ceny jednostkowe za towary określone w Formularzu cenowym są niezmienne przez okres 6 miesięcy od dnia obowiązywania umowy. Po tym okresie ceny mogą być waloryzowane nie częściej niż raz na kwartał, w formie pisemnego aneksu na wniosek Wykonawcy. 3) Wysokość podwyżki cen nie może przekroczyć wysokości wskaźnika inflacji tj. aktualnego wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem, ogłaszanego w Monitorze Polskim w postaci Komunikatu obwieszczanego przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego za ostatni kwartał poprzedzający podwyżkę cen.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.dpswojszyce.powiatkutnowski.eu/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach; adres: Wojszyce 47, 99-311 Bedlno; w Dziale Administracyjno Gospodarczym.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.09.2011 godzina 09:45, miejsce: w siedzibie Zamawiającego w Sekretariacie; budynek Dworek.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.