Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-07-30
Trzebinia: Dostawy nabiału, tłuszczy i przetworów owocowo-warzywnych
Numer ogłoszenia: 275804 - 2012; data zamieszczenia: 30.07.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Słowackiego 70, 32-540 Trzebinia, woj. małopolskie, tel. 032 6121374 w. 45, faks 032 6121551.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy nabiału, tłuszczy i przetworów owocowo-warzywnych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiot zamówienia podzielony został odpowiednio na pakiety (części): PAKIET I (nabiał) Kody Wspólnego Słownika Zamówień: 15500000-3 - nabiał Produkt seropodobny pakowany w bloku 3 kg w ilości 312 kg. Termin przydatności do spożycia min. 21 dni od dnia dostawy. Ser topiony pakowany w opakowania jednostkowe np. (kiełbaski lub kostka) 100 g w ilości 3120 szt. Ser topiony o różnych smakach. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Serek wiejski, serek wiejski ziarnisty pakowany w opakowania jednostkowe 150 g w ilości 3120 szt. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni od dnia dostawy. Twaróg półtłusty pakowany w opakowania jednostkowe próżniowe 200 g w ilości 1560 szt. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni od dnia dostawy. Serek homogenizowany pakowany w opakowania jednostkowe 135 g w ilości 3120 szt. Serek homogenizowany o różnych smakach. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni od dnia dostawy. Serek twarogowy pakowany w opakowania jednostkowe 125 g w ilości 3120 szt. Serek twarogowy o różnych smakach. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni od dnia dostawy. Jogurt pakowany w opakowania jednostkowe 150 g w ilości 3120 szt. Jogurt o różnych smakach. Termin przydatności do spożycia min.14 dni od dnia dostawy. Kefir, kefir 2% tł. pakowany w opakowania jednostkowe 400 g w ilości 3120 szt. Termin przydatności do spożycia min.14 dni od dnia dostawy. Śmietana, śmietana 18% tł. pakowana w opakowania jednostkowe 400 g w ilości 1050 szt. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni od dnia dostawy. Mleko w proszku, mleko w proszku odtłuszczone i granulowane pakowane w opakowania jednostkowe 25 kg w ilości 125 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. PAKIET II (tłuszcze i przetwory owocowo-warzywne) Kody Wspólnego Słownika Zamówień: 15400000-2 - tłuszcze 15800000-6 - przetwory owocowe-warzywne Margaryna jadalna do smarowania pieczywa pakowana w opakowania jednostkowe kostka 250 g lub 500 g w ilości 1200 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Masło roślinne jadalne do smarowania pieczywa pakowane w opakowania jednostkowe np. (kostka lub kubek) 250 g lub 500 g w ilości 115 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Olej roślinny jadalny, olej rafinowany i konfekcjonowany pakowany w opakowania jednostkowe butelka plastikowa 1 l lub 3 l w ilości 720 l. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Dżem owocowy pakowany w opakowania jednostkowe o pojemności od 10 kg do 15 kg w ilości 312 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Marmolada owocowa pakowana w opakowania jednostkowe o pojemności od 10 kg do 15 kg w ilości 312 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Sałatka szwedzka pakowana w słoikach o pojemności od 900 ml do 1700 ml w ilości 340 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Sałatka nadwiślańska pakowana w słoikach o pojemności od 900 ml do 1700 ml w ilości 340 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Leczo pieczarkowe pakowane w puszkach o pojemności od 3 l do 13 l w ilości 260 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. 2. Ofertę można składać na całość przedmiotu zamówienia lub na wybrany przez wykonawcę pakiet (część), przy czym w każdym pakiecie wymagany jest pełen wyszczególniony w nim asortyment.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Druk Formularz ofertowy, który należy sporządzić wg wzoru druku załączonego przez zamawiającego. 2. W przypadku podpisania oferty wraz z załącznikami przez osobę upoważnioną do reprezentowania wykonawcy należy złożyć pełnomocnictwo. Pełnomocnictwo winno być złożone w oryginale lub też w kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza. Pełnomocnictwo winno być wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. 3. W celu prawidłowej identyfikacji wykonawcy, który złożył ofertę, zamawiający prosi załączyć do oferty aktualny odpis z właściwego rejestru np. odpis z krajowego rejestru sądowego lub wypis z ewidencji działalności gospodarczej. Odpis lub wypis winny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dział Kwatermistrzowski
Zakład Karny w Trzebini
ul. Słowackiego 70
32-540 Trzebinia.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.08.2012 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat Zakład Karny w Trzebini ul. Słowackiego 70 32-540 Trzebinia.
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 31.08.2012.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PAKIET I nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkt seropodobny pakowany w bloku 3 kg w ilości 312 kg. Termin przydatności do spożycia min. 21 dni od dnia dostawy. Ser topiony pakowany w opakowania jednostkowe np. (kiełbaski lub kostka) 100 g w ilości 3120 szt. Ser topiony o różnych smakach. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Serek wiejski, serek wiejski ziarnisty pakowany w opakowania jednostkowe 150 g w ilości 3120 szt. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni od dnia dostawy. Twaróg półtłusty pakowany w opakowania jednostkowe próżniowe 200 g w ilości 1560 szt. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni od dnia dostawy. Serek homogenizowany pakowany w opakowania jednostkowe 135 g w ilości 3120 szt. Serek homogenizowany o różnych smakach. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni od dnia dostawy. Serek twarogowy pakowany w opakowania jednostkowe 125 g w ilości 3120 szt. Serek twarogowy o różnych smakach. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni od dnia dostawy. Jogurt pakowany w opakowania jednostkowe 150 g w ilości 3120 szt. Jogurt o różnych smakach. Termin przydatności do spożycia min.14 dni od dnia dostawy. Kefir, kefir 2% tł. pakowany w opakowania jednostkowe 400 g w ilości 3120 szt. Termin przydatności do spożycia min.14 dni od dnia dostawy. Śmietana, śmietana 18% tł. pakowana w opakowania jednostkowe 400 g w ilości 1050 szt. Termin przydatności do spożycia min. 14 dni od dnia dostawy. Mleko w proszku, mleko w proszku odtłuszczone i granulowane pakowane w opakowania jednostkowe 25 kg w ilości 125 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PAKIET II tłuszcze i przetwory owocowo-warzywne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Margaryna jadalna do smarowania pieczywa pakowana w opakowania jednostkowe kostka 250 g lub 500 g w ilości 1200 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Masło roślinne jadalne do smarowania pieczywa pakowane w opakowania jednostkowe np. (kostka lub kubek) 250 g lub 500 g w ilości 115 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Olej roślinny jadalny, olej rafinowany i konfekcjonowany pakowany w opakowania jednostkowe butelka plastikowa 1 l lub 3 l w ilości 720 l. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Dżem owocowy pakowany w opakowania jednostkowe o pojemności od 10 kg do 15 kg w ilości 312 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Marmolada owocowa pakowana w opakowania jednostkowe o pojemności od 10 kg do 15 kg w ilości 312 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Sałatka szwedzka pakowana w słoikach o pojemności od 900 ml do 1700 ml w ilości 340 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Sałatka nadwiślańska pakowana w słoikach o pojemności od 900 ml do 1700 ml w ilości 340 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy. Leczo pieczarkowe pakowane w puszkach o pojemności od 3 l do 13 l w ilości 260 kg. Termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące od dnia dostawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.
INNE PRZETARGI Z TRZEBINI
- Sukcesywne dostawy pieczywa i bułki tartej dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini.
- "Renowacja elewacji oraz dostosowanie budynku Przedszkola Samorządowego nr 2 w Trzebini do zaleceń przeciwpożarowych".
więcej: przetargi w Trzebini »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy żywności dla Przedszkola Akademia Wyobraźni w Marklowicach w okresie lipiec - grudzień 2024, z podziałem na cztery zadania.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 43 im. Simony Kossak w Białymstoku w okresie 1 września 2024r do 31 sierpnia 2025r.
- Dostawa żywności i artykułów spożywczych
- Dostawy przypraw, sosów, wody.
- Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, tłuszczy jadalnych i jaj dla Domu Pomocy Społecznej w Krakowie, ul. Krakowska 55
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych na potrzeby ZAZ w Czarnem
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.