eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lublin › Usługa cateringu podczas spotkań Lokalnych Zespołów Współpracy organizowanych w ramach projektu nr POIS.05.03.00-00-186/09 polegającego na przygotowaniu planów zadań ochronnych dla obszarów Natura 2000 w województwie lubelskim na terenie 14 obszarów Natura 2000 - II części

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-09-06

Lublin: Usługa cateringu podczas spotkań Lokalnych Zespołów Współpracy organizowanych w ramach projektu nr POIS.05.03.00-00-186/09 polegającego na przygotowaniu planów zadań ochronnych dla obszarów Natura 2000 w województwie lubelskim na terenie 14 obszarów Natura 2000 - II części
Numer ogłoszenia: 275446 - 2011; data zamieszczenia: 06.09.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalna Dyrekcja Ochrony Środowiska w Lublinie , ul. Magnoliowa 4, 20-143 Lublin, woj. lubelskie, tel. 81 710 65 00, faks 81 710 65 01.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringu podczas spotkań Lokalnych Zespołów Współpracy organizowanych w ramach projektu nr POIS.05.03.00-00-186/09 polegającego na przygotowaniu planów zadań ochronnych dla obszarów Natura 2000 w województwie lubelskim na terenie 14 obszarów Natura 2000 - II części.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu podczas spotkań Lokalnych Zespołów Współpracy organizowanych w ramach projektu nr POIS.05.03.00-00-186/09 polegającego na przygotowaniu planów zadań ochronnych dla obszarów Natura 2000 w województwie lubelskim na terenie 14 obszarów Natura 2000 - II części. Część I - usługa cateringowa dla następujących 9 obszarów sieci Natura 2000 w województwie lubelskim: a) Święty Roch PLH060022 miejsce spotkania: Krasnobród (Gmina Krasnobród) liczba spotkań: 2; b) Debry PLH060003 miejsce spotkania: Adamów (Gmina Adamów) liczba spotkań: 2; c) Dobużek PLH060039 miejsce spotkania: Łaszczów (Gmina Łaszczów) liczba spotkań: 2; d) Uroczyska Lasów Janowskich PLH060031 miejsce spotkania: Janów Lubelski liczba spotkań: 4; e) Lasy Janowskie PLB060005 miejsce spotkania: Janów Lubelski liczba spotkań: 4; f) Pastwiska nad Huczwą PLH060014 miejsce spotkania: Tyszowce (Gmina Tyszowce) liczba spotkań: 2; g) Suśle Wzgórza PLH060019 miejsce spotkania: Dołhobyczów (Gmina Dołhobyczów) liczba spotkań: 2; h) Niedzieliski Las PLH060092 miejsce spotkania: Zamość liczba spotkań: 3; i) Tarnoszyn PLH060100 miejsce spotkania: Tarnoszyn (Gmina Ulhówek) liczba spotkań: 2; Część II - usługa cateringowa dla następujących 5 obszarów sieci Natura 2000 w województwie lubelskim, takie jak: a) Dobromyśl PLH060033 miejsce spotkania: Siedliszcze (Gmina Siedliszcze) liczba spotkań: 4; b) Bystrzyca Jakubowicka PLH060096 miejsce spotkania: Lublin liczba spotkań: 3; c) Terespol PLH060053 miejsce spotkania: Terespol (Gmina Terespol) liczba spotkań: 4; d) Płaskowyż Nałęczowski PLH060015 miejsce spotkania: Kazimierz Dolny nad Wisłą liczba spotkań: 4; e) Opole Lubelskie PLH060054 miejsce spotkania: Opole Lubelskie liczba spotkań: 2. 2.Przedmiot zamówienia obejmuje: 2.1. Przerwa kawowa (w godzinach 11-13) w formie szwedzkiego stołu, w menu: -napoje: świeżo parzona kawa, herbata, cukier, cytryna, śmietanka do kawy; 3 rodzaje soków owocowych nie zawierających cukru i środków konserwujących (np.: wieloowocowy, pomarańczowy, jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana, -4 rodzaje kruchych ciastek (po 3 szt./osobę), -słone paluszki (po 1 opakowaniu /2 osoby), -owoce: banany, mandarynki, winogrona. 2.2. Obiad (o godzinie 14): Obiad powinien być serwowany w formie przygotowanych zestawów obiadowych - po 1 dla każdej osoby. Zestaw obiadowy składa się drugiego dania oraz deseru. Wykonawca zapewnia zastawę ceramiczną lub porcelanową z użyciem sztućców platerowych, serwetki papierowe i materiałowe oraz obrusy materiałowe Wykonawca zapewni zestawy przyprawowe (sól, pieprz). a) drugie danie: -porcja mięsa (za wyjątkiem mięsa mielonego) - 150 g na osobę, -porcja ziemniaków (gotowane, pieczone lub frytki) - 180 g na osobę lub ryżu lub kaszy (jęczmienna, gryczana) - 150 g na osobę, -porcja surówek - 150 g na osobę, -2 rodzaje soków owocowych nie zawierających cukru i środków konserwujących (np.;wieloowocowy, pomarańczowy, jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana, b) deser 2 rodzaje ciast domowych: np.: sernik, jabłecznik, makowiec, ciasto z owocami (1 szt/osobę) -100 g na osobę. Obiad musi być serwowany gorący, Wykonawca musi zapewnić różnorodność składników, tak aby poczęstunek był urozmaicony i smaczny. Wybór zestawu obiadowego (drugie danie) należeć będzie do Zamawiającego z listy stanowiącej załącznik nr 1 do SIWZ, którą Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty - Wykonawca zobowiązany jest do podania 3 zestawów obiadowych. 3.Ilość napojów na spotkaniu: -świeżo parzona kawa, herbata, cukier, cytryna, śmietanka do kawy - bez ograniczeń na osobę; -3 rodzaje soków owocowych nie zawierających cukru i środków konserwujących ( np.: wieloowocowy, pomarańczowy, jabłkowy) - 0,5 l/osobę, -woda mineralna gazowana i niegazowana 0,5 l/osobę. Opakowania a`1/2 l. 4.Wykonawca zobowiązany jest we własnym zakresie odebrać i zagospodarować odpady spożywcze (pokonsumpcyjne) powstałe w trakcie świadczenia usługi. Odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia, w szczególności zobowiązany jest do przestrzegania wymagań określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2006 r. nr 171, póz. 1225 z późn zm.), oraz posprzątaniem pomieszczenia, w którym spożywano posiłek. 5.Usługa cateringowa będzie świadczona w miejscach spotkań Zespołów Lokalnej Współpracy wymienionych w pkt. 1. 6.Szacunkowa ilość uczestników wszystkich spotkań wynosi 1.000 osób, w tym: - część I - 575 osób (23 spotkania x 25 osób) - część II - 425 osób (17 spotkań x 25 osób) 7.Spotkania zostaną zorganizowane w dni robocze i będą trwać od 6 do 10 godzin. 8.Jednego dnia mogą się odbywać spotkania Zespołów Lokalnej Współpracy dla 1 lub 2 obszarów - dla każdej części oddzielnie. 9.Spotkania Zespołów Lokalnej Współpracy odbywać się będą od daty zawarcia umowy do dnia 30 listopada 2011 r.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1, 55.32.20.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.11.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie ma wymogu wnoszenia wadium przez wykonawców

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Wykaz zestawów obiadowych (drugie danie). 2.Formularz ofertowy - w przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie należy podać nazwy (firmy) oraz dokładne adresy wszystkich wykonawców składających ofertę wspólną. 3.Oświadczenie o części zamówienia, której wykonanie, wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom w przypadku powierzenia przez wykonawcę części zamówienia podwykonawcom. 4.Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zgodnie z art. 23 ustawy Prawo zamówień publicznych (dotyczy również wspólników spółki cywilnej). 5.Pełnomocnictwo do występowania w imieniu wykonawcy, w przypadku gdy dokumentów składających się na ofertę nie podpisuje osoba uprawniona do reprezentowania wykonawcy zgodnie z odpisem z Krajowego Rejestru Sądowego lub wykonawca - w przypadku osób fizycznych. 6.Wykonawca w sytuacji, gdy polega na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków, zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. 7.Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w III.4.3), zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lublin.rdos.gov.pl (w zakładce Zamówienia Publiczne)
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Regionalna Dyrekcja Ochrony Środowiska w Lublinie ul. Magnoliowa 4, 20-143 Lublin, pokój nr 15.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.09.2011 godzina 09:30, miejsce: Regionalna Dyrekcja Ochrony Środowiska w Lublinie ul. Magnoliowa 4, 20-143 Lublin, pokój nr 15.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1.Przedmiot zamówienia współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko pt.: /Opracowanie planów zadań ochronnych dla obszarów Natura 2000 na obszarze Polski/ POIS.05.03.00-00-186/09. 2.Osobami upoważnionymi do kontaktowania się z wykonawcami są: 2.1.W zakresie przedmiotu zamówienia: p. Wojciech Duklewski - telefon (83) 343-70-89, 2.2.W zakresie procedury: p. Waldemar Mańko - telefon (81) 710-65-39.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I - usługa cateringowa dla następujących 9 obszarów sieci Natura 2000 w województwie lubelskim: a) Święty Roch PLH060022, b) Debry PLH060003, c) Dobużek PLH060039, d) Uroczyska Lasów Janowskich PLH060031, e) Lasy Janowskie PLB060005, f) Pastwiska nad Huczwą PLH060014, g) Suśle Wzgórza PLH060019, h) Niedzieliski Las PLH060092, i) Tarnoszyn PLH060100..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiot zamówienia obejmuje: 1.1. Przerwa kawowa (w godzinach 11-13) w formie szwedzkiego stołu, w menu: -napoje: świeżo parzona kawa, herbata, cukier, cytryna, śmietanka do kawy; 3 rodzaje soków owocowych nie zawierających cukru i środków konserwujących (np.: wieloowocowy, pomarańczowy, jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana, -4 rodzaje kruchych ciastek (po 3 szt./osobę), -słone paluszki (po 1 opakowaniu /2 osoby), -owoce: banany, mandarynki, winogrona. 1.2. Obiad (o godzinie 14): Obiad powinien być serwowany w formie przygotowanych zestawów obiadowych - po 1 dla każdej osoby. Zestaw obiadowy składa się drugiego dania oraz deseru. Wykonawca zapewnia zastawę ceramiczną lub porcelanową z użyciem sztućców platerowych, serwetki papierowe i materiałowe oraz obrusy materiałowe Wykonawca zapewni zestawy przyprawowe (sól, pieprz). a) drugie danie: -porcja mięsa (za wyjątkiem mięsa mielonego) - 150 g na osobę, -porcja ziemniaków (gotowane, pieczone lub frytki) - 180 g na osobę lub ryżu lub kaszy (jęczmienna, gryczana) - 150 g na osobę, -porcja surówek - 150 g na osobę, -2 rodzaje soków owocowych nie zawierających cukru i środków konserwujących (np.;wieloowocowy, pomarańczowy, jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana, b) deser 2 rodzaje ciast domowych: np.: sernik, jabłecznik, makowiec, ciasto z owocami (1 szt/osobę) -100 g na osobę. -Obiad musi być serwowany gorący, -Wykonawca musi zapewnić różnorodność składników, tak aby poczęstunek był urozmaicony i smaczny. Wybór zestawu obiadowego (drugie danie) należeć będzie do Zamawiającego z listy stanowiącej załącznik nr 1 do SIWZ, którą Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty - Wykonawca zobowiązany jest do podania 3 zestawów obiadowych. 2.Ilość napojów na spotkaniu: -świeżo parzona kawa, herbata, cukier, cytryna, śmietanka do kawy - bez ograniczeń na osobę; -3 rodzaje soków owocowych nie zawierających cukru i środków konserwujących ( np.: wieloowocowy, pomarańczowy, jabłkowy) - 0,5 l/osobę, -woda mineralna gazowana i niegazowana 0,5 l/osobę. Opakowania a`1/2 l. 3.Wykonawca zobowiązany jest we własnym zakresie odebrać i zagospodarować odpady spożywcze (pokonsumpcyjne) powstałe w trakcie świadczenia usługi. Odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia, w szczególności zobowiązany jest do przestrzegania wymagań określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2006 r. nr 171, póz. 1225 z późn zm.), oraz posprzątaniem pomieszczenia, w którym spożywano posiłek. 4.Usługa cateringowa będzie świadczona w miejscach spotkań Zespołów Lokalnej Współpracy. 5.Szacunkowa ilość uczestników wszystkich spotkań wynosi 575 osób (dotyczy częśći I), w tym: -(23 spotkania x 25 osób) 6.Spotkania zostaną zorganizowane w dni robocze i będą trwać od 6 do 10 godzin. 7.Jednego dnia mogą się odbywać spotkania Zespołów Lokalnej Współpracy dla 1 lub 2 obszarów. 8.Spotkania Zespołów Lokalnej Współpracy odbywać się będą od daty zawarcia umowy do dnia 30 listopada 2011 r.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1, 55.32.20.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II - usługa cateringowa dla następujących 5 obszarów sieci Natura 2000 w województwie lubelskim: a) Dobromyśl PLH060033, b) Bystrzyca Jakubowicka PLH060096, c) Terespol PLH060053, d) Płaskowyż Nałęczowski PLH060015, e) Opole Lubelskie PLH060054..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiot zamówienia obejmuje: 1.1. Przerwa kawowa (w godzinach 11-13) w formie szwedzkiego stołu, w menu: -napoje: świeżo parzona kawa, herbata, cukier, cytryna, śmietanka do kawy; 3 rodzaje soków owocowych nie zawierających cukru i środków konserwujących (np.: wieloowocowy, pomarańczowy, jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana, -4 rodzaje kruchych ciastek (po 3 szt./osobę), -słone paluszki (po 1 opakowaniu /2 osoby), -owoce: banany, mandarynki, winogrona. 1.2. Obiad (o godzinie 14): Obiad powinien być serwowany w formie przygotowanych zestawów obiadowych - po 1 dla każdej osoby. Zestaw obiadowy składa się drugiego dania oraz deseru. Wykonawca zapewnia zastawę ceramiczną lub porcelanową z użyciem sztućców platerowych, serwetki papierowe i materiałowe oraz obrusy materiałowe Wykonawca zapewni zestawy przyprawowe (sól, pieprz). a) drugie danie: -porcja mięsa (za wyjątkiem mięsa mielonego) - 150 g na osobę, -porcja ziemniaków (gotowane, pieczone lub frytki) - 180 g na osobę lub ryżu lub kaszy (jęczmienna, gryczana) - 150 g na osobę, -porcja surówek - 150 g na osobę, -2 rodzaje soków owocowych nie zawierających cukru i środków konserwujących (np.;wieloowocowy, pomarańczowy, jabłkowy), woda mineralna gazowana i niegazowana, b) deser 2 rodzaje ciast domowych: np.: sernik, jabłecznik, makowiec, ciasto z owocami (1 szt/osobę) -100 g na osobę. -Obiad musi być serwowany gorący, -Wykonawca musi zapewnić różnorodność składników, tak aby poczęstunek był urozmaicony i smaczny. Wybór zestawu obiadowego (drugie danie) należeć będzie do Zamawiającego z listy stanowiącej załącznik nr 1 do SIWZ, którą Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty - Wykonawca zobowiązany jest do podania 3 zestawów obiadowych. 2.Ilość napojów na spotkaniu: -świeżo parzona kawa, herbata, cukier, cytryna, śmietanka do kawy - bez ograniczeń na osobę; -3 rodzaje soków owocowych nie zawierających cukru i środków konserwujących ( np.: wieloowocowy, pomarańczowy, jabłkowy) - 0,5 l/osobę, -woda mineralna gazowana i niegazowana 0,5 l/osobę. Opakowania a`1/2 l. 3.Wykonawca zobowiązany jest we własnym zakresie odebrać i zagospodarować odpady spożywcze (pokonsumpcyjne) powstałe w trakcie świadczenia usługi. Odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia, w szczególności zobowiązany jest do przestrzegania wymagań określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2006 r. nr 171, póz. 1225 z późn zm.), oraz posprzątaniem pomieszczenia, w którym spożywano posiłek. 4.Usługa cateringowa będzie świadczona w miejscach spotkań Zespołów Lokalnej Współpracy. 5.Szacunkowa ilość uczestników wszystkich spotkań wynosi 425 osób (dotyczy częśći II), w tym: -(17 spotkań x 25 osób) 6.Spotkania zostaną zorganizowane w dni robocze i będą trwać od 6 do 10 godzin. 7.Jednego dnia mogą się odbywać spotkania Zespołów Lokalnej Współpracy dla 1 lub 2 obszarów. 8.Spotkania Zespołów Lokalnej Współpracy odbywać się będą od daty zawarcia umowy do dnia 30 listopada 2011 r.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1, 55.32.20.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.11.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.