To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-12-17
Zabrze: Zorganizowanie posiłku wigilijnego na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu
Numer ogłoszenia: 273933 - 2013; data zamieszczenia: 17.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 456732 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie, ul. 3 Maja 16, 41-800 Zabrze, woj. śląskie, tel. 32 2777800, faks 32 2777802.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie posiłku wigilijnego na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie posiłku wigilijnego na potrzeby klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu w podziale na dwie części, w tym: Część I - Zorganizowanie posiłku wigilijnego dla klientów MOPR w lokalu restauracyjnym na terenie miasta Zabrze Część II - Przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków wigilijnych do świetlic środowiskowych MOPR, Domu Noclegowego i Środowiskowego Domu Samopomocy zlokalizowanych na terenie miasta Zabrze. CPV: 55320000 - 9 - Usługi podawania posiłków CPV: 55321000 - 6 - Usługi przygotowywania posiłków Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Część I Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i podanie minimum 60, maksimum 75 posiłków wigilijnych dla klientów MOPR w lokalu restauracyjnym Wykonawcy znajdującym się na terenie miasta Zabrze - dzielnica Centrum, w dniu 23.12.2013 r. w godz. od 13.00 Przez posiłek Zamawiający rozumie podanie każdemu uczestnikowi: a) śledź w oleju - ok. 50 g osobę b) barszcz z uszkami - ok. 250 g + 50 g osobę c) karp panierowany (smażony) - ok. 100 g osobę d) inny filet panierowany (smażony) - ok. 100 g osobę e) kapusta z grochem - ok. 150 g osobę f) kompot z suszonych owoców - ok. 200 ml osobę g) makówki - ok. 100 g osobę h) pieczywo (chleb) - ok. 100 g osobę i) ziemniaki - ok. 200 g osobę j) kawa - dla ok. 75 osób k) herbata - dla ok. 75 osób i) opłatek W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: - przygotowania i podania posiłków w dzień wskazany przez Zamawiającego tj. 23.12.2013 r. w godz. od 13.00 w lokalu restauracyjnym Wykonawcy zlokalizowanym na terenie miasta Zabrze - dzielnica Centrum - świadczenia usług restauracyjnych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych - przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.) - przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym tj. udekorowanych ozdobami świątecznymi - świadczenia usług restauracyjnych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych lub materiałowych oraz obrusów materiałowych - estetycznego podawania posiłków Ilość i wielkość zamawianych posiłków wskazana w SIWZ stanowi maksymalny zakres umowy. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości posiłków, niż maksymalny zakres umowy (minimum 60 posiłków, maksimum 75 posiłków), a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalnym zakresem umowy, a ilością zleconą przez Zamawiającego i rzeczywiście zrealizowaną przez Wykonawcę. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, ale w zakresie wskazanych limitów. Posiłek powinien odpowiadać wszelkim normom odżywczym obowiązującym w punktach zbiorowego żywienia. Nie dopuszcza się możliwości serwowania jako posiłku wigilijnego gotowych dań typu fast food oraz gotowych sproszkowanych zup. Posiłek ma formę obiadu wigilijnego. Potrawy muszą być świeże i dobrej jakości. Cena posiłków powinna obejmować m.in. koszt surowców, przygotowania posiłków, obsługi, dekoracji. Wykonawca wystawi fakturę VAT w terminie 3 dni od daty zakończenia realizacji umowy. Należność płatna będzie przelewem na wskazane konto w ciągu 5 dni licząc od dnia otrzymania faktury po jej pozytywnym zweryfikowaniu. Część II Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie własnym transportem i na własny koszt łącznie minimum 170 posiłków, maksimum 178 posiłków wigilijnych do świetlic środowiskowych MOPR, Domu Noclegowego i Środowiskowego Domu Samopomocy zlokalizowanych na terenie miasta Zabrze, w tym: A) Wykonawca zobowiązany jest przygotować i dostarczyć do świetlic własnym transportem i na własny koszt minimum 100 posiłków, maksimum 108 posiłków w godzinach od 09.00 do 11.00 dnia 23.12.2013 r. dla dzieci ze świetlic środowiskowych MOPR mieszczących się w: - ul. Kasprowicza 7 - 30 posiłków - ul. Tarnopolska 57 - 20 posiłków - ul. Wyzwolenia 7 - 20 posiłków - ul. Niemcewicza 1 - 20 posiłków - ul. Andersa 34 - 18 posiłków Realizację zamówienia należy zacząć od świetlicy środowiskowej MOPR mieszczącej się przy ul. Kasprowicza 7. Przez posiłek Zamawiający rozumie: a) barszcz z uszkami - ok. 250 g + 50 g osobę b) pierogi ruskie - ok. 200 g osobę c) filet panierowany (smażony) - ok. 100 g osobę d) kapusta z grzybami - ok. 200 g osobę e) sałatka jarzynowa - ok. 200 g osobę f) kompot (nie z suszonych owoców) - ok. 150 ml osobę g) sernik i makowiec - po 50 g osobę h) opłatek B) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia własnym transportem i na własny koszt 20 posiłków do Środowiskowego Domu Samopomocy ul. Andersa 34, dnia 20.12.2013 r. o godz. 10.00. Przez posiłek Zamawiający rozumie: a) śledź w oleju - ok. 150 g osobę b) barszcz z uszkami - ok. 250 g + 50 g osobę c) karp panierowany (smażony) - ok. 100 g osobę d) inny filet panierowany (smażony) - ok. 100 g osobę e) kapusta z grochem - ok. 150 g osobę f) kompot z suszonych owoców - ok. 200 ml osobę i) makówki - ok. 100 g osobę j) sernik i lub makowiec - ok. 300 g osobę k) opłatek C) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczania własnym transportem i na własny koszt 50 posiłków do Domu Noclegowego, ul. Trocera 63 dnia 24.12.2013 r. do godziny 11.00. Przez posiłek Zamawiający rozumie: a) śledź w oleju - ok. 200 g osobę b) barszcz z uszkami - ok. 250 g + 75 g osobę c) karp panierowany (smażony) - ok. 200 g osobę d) inny filet panierowany (smażony) - ok. 200 g osobę e) kapusta z grochem - ok. 150 g osobę f) kompot z suszonych owoców - ok. 200 ml osobę g) pierogi ruskie - ok. 200 g osobę h) łazanki - ok. 200 g osobę i) makówki - ok. 200 g osobę j) opłatek Cena posiłków powinna obejmować koszt surowców, przygotowania posiłków, opakowanie oraz transport. Posiłek powinien odpowiadać wszelkim normom odżywczym obowiązującym w punktach zbiorowego żywienia. Nie dopuszcza się możliwości serwowania jako obiadu gotowych dań typu fast food oraz gotowych sproszkowanych zup. Posiłek ma formę obiadu wigilijnego. Potrawy muszą być świeże i dobrej jakości. Wykonawca musi posiadać możliwość dowiezienia ciepłych posiłków do miejsc wykazanych powyżej. Posiłki należy dostarczyć w naczyniach szczelnie zamykanych, utrzymujących temperaturę, nie mogą być to pojemniki jednorazowe (opakowania plastikowe lub styropianowe). Naczynia, w których zostaną dostarczone posiłki należy odebrać do dnia 31.12.2013 r. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: - dostarczania posiłków na w/w miejsca, w dzień wskazany przez Zamawiającego tj. 23.12.2013 r. dla Świetlic środowiskowych MOPR, 20.12.2013 r. Środowiskowego Domu Samopomocy, 24.12.2013 r. dla Domu Noclegowego. - świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych - przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.) Wykonawca wystawi fakturę VAT w terminie 3 dni od daty zakończenia realizacji umowy. Należność płatna będzie przelewem na wskazane konto w ciągu 5 dni licząc od dnia otrzymania faktury po jej pozytywnym zweryfikowaniu. Warunkiem udziału w postępowaniu jest spełnienie warunków zawartych w SIWZ oraz art. 22 ust. 1 ustawy Pzp.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00-9, 55.32.10.00-6.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 2
Nazwa: Przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków wigilijnych do świetlic środowiskowych MOPR, Domu Noclegowego i Środowiskowego Domu Samopomocy zlokalizowanych na terenie miasta Zabrze
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.12.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- FIRMA HANDLOWO USŁUGOWO PRODUKCYJNA JĘDREK, GAGARINA 2, 41-818 ZABRZE, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 5177,31 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 4328,55
Oferta z najniższą ceną: 4328,55 / Oferta z najwyższą ceną: 6209,54
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ZABRZA
- 11/TP/II/24 SUKCESYWNE DOSTAWY OPATRUNKÓW I PIELUCHOMAJTEK
- DOSTAWA SPRZĘTU I APARATURY MEDYCZNEJ
- Sukcesywna dostawa odzieży, obuwia i środków ochrony indywidualnej dla turystów i przewodników Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu w okresie od pierwszego zamówienia przez okres 12 miesięcy
- Przygotowanie posiłków w stołówce Szkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 16 w roku szkolnym 2024/2025 dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 2 i wychowanków Przedszkola nr 2 w Zabrzu.
- DOSTAWA PRODUKTU LECZNICZEGO - TEZEPELUMABUM
- "Dostawa produktów chemicznych do stosowania w podziemnych wyrobiskach górniczych wraz z osprzętem dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu - Zakup wraz z dostawą pian fenolowych".
więcej: przetargi w Zabrzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów ZSO nr 1 w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie w okresie od 02.09.2024 r do 27.06.2025 r "
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim
- DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. LEOPOLDA WĘGRZYNOWICZA W DOBREJ
- Dożywianie dzieci w Gminnym Przedszkolu nr 1 w Dobrej
- DOŻYWIANIE DZIECI W ZESPOLE PLCÓWEK OŚWIATOWYCH W SKRZYDLNEJ
- Całodniowe świadczenie usług w zakresie przygotowywania posiłków w pomieszczeniach wydzierżawionych przez Zamawiającego i dystrybucji posiłków do stołówki Domu Pomocy Społecznej w Pucku.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.