eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bledzew › Dożywianie uczniów na terenie Gminy Bledzew w roku szkolnym 2009/2010

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-08-10

Bledzew: Dożywianie uczniów na terenie Gminy Bledzew w roku szkolnym 2009/2010
Numer ogłoszenia: 272814 - 2009; data zamieszczenia: 10.08.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy Bledzew , ul. Kościuszki 16, 66-350 Bledzew, woj. lubuskie, tel. 095 743 66 10, faks 095 743 66 11.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bledzew.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów na terenie Gminy Bledzew w roku szkolnym 2009/2010.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia podzielony jest na dwa zadania . Zadanie 1 - Dostawa drożdżówek i artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej w Bledzewie i Gimnazjum w Bledzewie . Zadanie 2 - Dostawa gorących posiłków do przedszkola w Osiecku i Bledzewie oraz Szkoły Podstawowej w Templewie, Bledzewie i Gimnazjum w Bledzewie Przedmiotem zamówienia dla zadania 1 jest dostawa 2 razy w tygodniu ( poniedziałek, środa ) do godz. 7.10 do Szkoły Podstawowej w Bledzewie i Gimnazjum w Bledzewie : 1. drożdżówek, bułek maślanych ( waga 1szt. - 0.10 kg.) dla 90 uczniów 2. cukru 3. herbaty 4. masła 5. wędliny 6. warzyw Przedmiotem zamówienia dla zadania 2 jest : 1) sporządzenie i dostarczenie gorących posiłków ( przemiennie : 3 razy w tygodniu pożywna zupa ze świeżym pieczywem o wartości kalorycznej 550 kcal, sporządzona na wywarze mięsno - warzywnym i 2 razy w tygodniu drugie danie w formie posiłku mięsno/rybno/mącznego z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami ) do : - przedszkola w Bledzewie dla 21 dzieci w godzinach 11.30 do 12.00 - zupa ze świeżym pieczywem : poniedziałek, środa, piątek - drugie danie : wtorek, czwartek - przedszkola w Osiecku dla 4 dzieci w godzinach 11.00 do 11.30 - zupa ze świeżym pieczywem : poniedziałek, środa, piątek - drugie danie : wtorek, czwartek - Szkoły Podstawowej w Templewie dla 90, najpóźniej do godz. 9.50 - zupa ze świeżym pieczywem : poniedziałek, środa, piątek - drugie danie : wtorek, czwartek Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym lub rybnym lub mącznym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa i ryb zamiennie mogą być ziemniaki, ryż lub makaron. Drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron lub krokiety o wartości kalorycznej 650 kcal. 2) sporządzenie i dostarczenie gorącego posiłku wraz z naczyniami jednorazowego użytku (3 razy w tygodniu pożywna zupa ze świeżym pieczywem o wartości kalorycznej 550 kcal, sporządzona na wywarze mięsno - warzywnym w godzinach od 9.20 do 9.40 w poniedziałek, środa, piątek do : - Szkoły Podstawowej w Bledzewie dla 90 uczniów - Gimnazjum w Bledzewie dla 70 uczniów Waga gorącego posiłku: - zupa 400 g - ziemniaki lub ryz lub makaron - 200 g - surówka lub gotowane jarzyny - 100 g - mięso lub ryba - 100 g - pierogi lub naleśniki z nadzieniem na słodko lub innym nadzieniem - od 250 g do 300 g - kopytka lub makaron z dodatkami (sosem, kapustą lub serem) od 250 g do 300 g - krokiety z dowolnym dodatkiem - od 250 g do 300 g. Posiłki powinny być przygotowane ze świeżych i pełnowartościowych produktów. Proces przygotowania posiłków i dostarczenia musi być zgodny z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 17.06.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy , którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładą obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust 1 i ust. 2 ustawy 5) posiadają uprawnienia do prowadzenia zbiorowego żywienia i prowadzą takie żywienie lub posiadają podpisaną umowę z podmiotem posiadającym uprawnienia prowadzenia zbiorowego żywienia..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) wypełniony formularz ofertowy wg załącznika Nr 2 do specyfikacji; 2) kserokopię wypisu do ewidencji działalności gospodarczej lub wypisu KRS 3) oświadczenie o nie zaleganiu z opłacaniem składek na ubezpieczenie społeczne ZUS i o nie zaleganiu z opłatami podatkowymi w Urzędzie Skarbowym 4) Wypełnione i podpisane oświadczenie o spełnianiu warunków art.22 ust.1 i art.24 ust. 1 i ust. 2 ustawy wg załącznika Nr 3 do specyfikacji; 6) Wypełnione i podpisane oświadczenie - załącznik nr 4 5) projekt umowy wg załącznika Nr 5 do specyfikacji 6) decyzja właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego -pozwolenie na działalność kateringową zakładu przygotowującego posiłki 7) przykładowy jadłospis w okresie 14 dniowym z uwzględnieniem zapisów ust.2 8) informacja banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, w którym Wykonawca posiada rachunek , potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytowa Wykonawcy ,wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert o udzielenie zamówienia w tym posiada dostęp do linii kredytowej lub wolne środki w wysokości nie mniejszej niż 30 tyś. PLN miesięcznie 9) Wykażą ,że w ostatnich trzech latach , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali co najmniej dwa zadania o porównywalnym charakterze i złożoności do przedmiotu zamówienia z należytą starannością z podaniem ich wartości , przedmiotu, daty wykonania i odbiorców, 10) referencje lub inne dokumenty potwierdzające , że zadania zostały wykonane należycie i zgodnie z wymaganiami Zamawiającego. 11) Wykaz podwykonawców zamówienia wg. wzoru w ust.4 wraz z zezwoleniami wydanymi przez właściwego inspektora sanitarnego..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.bledzew.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.bip.bledzew.pl.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.08.2009 godzina 09:00, miejsce: Urząd Gminy Bledzew,ul.Kosciuszki 16, 66-350 Bledzew, sekretariat - pokój nr 1.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.