eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wrocław › Sporządzanie, dostarczanie i wydawanie śniadań gościom hotelowym hotelu ORBITA przy ul. Wejherowskiej 34 we Wrocławiu.



Ogłoszenie z dnia 2014-01-23

Wrocław: Sporządzanie, dostarczanie i wydawanie śniadań gościom hotelowym hotelu ORBITA przy ul. Wejherowskiej 34 we Wrocławiu.
Numer ogłoszenia: 27274 - 2014; data zamieszczenia: 23.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wrocławskie Centrum Treningowe SPARTAN sp. z o.o., ul. Wejherowska 34, 54-239 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 071 3563501, 3548172, faks 071 3509766.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sporządzanie, dostarczanie i wydawanie śniadań gościom hotelowym hotelu ORBITA przy ul. Wejherowskiej 34 we Wrocławiu..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Sporządzanie, dostarczanie i wydawanie śniadań gościom hotelowym hotelu ORBITA przy ul. Wejherowskiej 34 we Wrocławiu. Wykonawca będzie przygotowywał, dostarczał i wydawał śniadania wg zasad systemu HACCP (Systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli). Dostarczone śniadania muszą posiadać odpowiednią temperaturę, odpowiadać wymogom smakowym i estetycznym. Realizacja przedmiotu zamówienia obejmuje: - sporządzanie śniadań w kuchni Wykonawcy, zgodnie z higieną żywienia, - dowóz śniadań przez Wykonawcę do hotelu ORBITA przy ul. Wejherowskiej 34 we Wrocławiu, - wydawanie śniadań gościom hotelowym w godzinach od 7:00 do 11:00; na życzenie gości hotelowych - prowiant, dostarczony przez Wykonawcę do godz. 24:00, wydawany w recepcji hotelu, - dostawa i odbiór zastawy stołowej, obrusów, - odbiór i utylizacja resztek pokarmowych, - sprzątanie restauracji po wydaniu śniadań i przekazanie jej Dzierżawcy. Maksymalna dzienna ilość wydawanych śniadań może wynosić do 50, minimalna ilość śniadań, to 1 sztuka. W skali miesiąca ilość wydawanych śniadań waha się od 350 do 700, w zależności od obłożenia hotelu..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • JACEK WRÓBLEWSKI - DDPZ, ul. Gen. Hallera 81, 53-325 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 127200,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 137376,00

  • Oferta z najniższą ceną: 137376,00 / Oferta z najwyższą ceną: 137376,00

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Zamówienie uzupełniające zostało udzielone w trybie z wolnej ręki wykonawcy zamówienia podstawowego, w okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego (zamówienie podstawowe zostało udzielone dnia 05.11.2012r.), nie stanowi ono więcej niż 50% wartości zamówienia podstawowego (wartość zamówienia podstawowego: 286 416,00 zł brutto) i polega na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówienia, tj. sporządzania, dostarczania i wydawania śniadań gościom hotelowym. Zamówienie podstawowe zostało udzielone w trybie przetargu nieograniczonego, a udzielenie zamówienia uzupełniającego zostało przewidziane w ogłoszeniu o zamówieniu dla zamówienia podstawowego i jest zgodne z przedmiotem zamówienia podstawowego (art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych - Dz. U. z dnia 09.08.2013r. z późn. zm.).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.