eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bydgoszcz › Dostawa mięsa i wędlin

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-08-10

Bydgoszcz: Dostawa mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 272692 - 2009; data zamieszczenia: 10.08.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Uniwersytecki Nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy , ul. Ujejskiego 75, 85-168 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3655352, 3655521, 3655296, faks 052 3655752.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.biziel.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 1 - Mięso - wieprzowe: gulaszowe - wieprzowe - 3000 kg. Grupa 2 - Mięso - wieprzowe: karkówka bez kości - 100 kg, łopatka bez kości - 2 500 kg, schab z kością - 3 500 kg, schab bez kości - 50 kg. Grupa 3 - Wędliny - wieprzowe: kiełbasa dębicka - 700 kg, kiełbasa jarmarczna lub zwyczajna - 300 kg, kiełbasa rawska parzona - 800 kg, kiełbasa szynkowa - 600 kg, śląska - 100 kg, kiełbasa zielonogórska - 800 kg, mielonka wieprzowa - blok - 650 kg, kiełbasa podwawelska - 100kg, parówki cienkie - 1050 kg, szynkówka - 800 kg, szynka konserwowa w bloku - 300 kg, szynka gotowana - 100 kg, kiełbasa parówkowa - 1 200 kg, śląska zwyczajna cienka /delikatesowa/ - 480 kg. Grupa 4 - Wędliny: metka łososiowa - 400 kg, salceson ozorowy - 200 kg, pasztetowa - 200 kg. Grupa 5 - Drób - mięso: filet z kurczaka - 2 800 kg, udka - 5 000 kg, kurczak świeży - 800 kg, filet z indyka - 800 kg. Grupa 6 - Drób - wędliny: pasztet z indyka zapiekany w bloku - 400 kg, polędwica z indyka - 600 kg, przysmak drobiowy Mozaikowa, Smakowita w bloku - 600 kg, salceson drobiowy /bez dodatków warzywnych/ - 1 000 kg, szynka z indyka - 400 kg. Grupa 7 - Wędliny: kiełbasa biała surowa / parzona - 40 kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.20.00 - Drób .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawcy muszą spełniać wymagania określone w art. 22 ust.1 Prawo zamówień publicznych tzn., że: a)Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b)Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznymi i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, c)Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d)Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców dokonana zostanie według formuły spełnia / nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w rozdziale III specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz w ogłoszeniu o zamówieniu..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy dostarczyli następujące dokumenty: 1.Aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. 2.Aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 3.Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8 ustawy Prawo zamówień publicznych, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4.Aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 9 ustawy Prawo zamówień publicznych, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5.Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej stosuje się do przepisów §2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 roku w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawców, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane ( Dz. U. z 2006 r. nr 87 poz. 605 z pózn. zm.). 2. Inne wymagane dokumenty: W przypadku hurtowni i dystrybutorów - oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem regionalnej stacji sanitarno - epidemiologiczne. W przypadku zakładów mięsnych i masarni - oświadczenie, że wykonawca jest pod nadzorem weterynaryjnym. 3. Wymagane oświadczenia: Oświadczenie o wdrażaniu lub stosowaniu zasad systemu HACCP. Oświadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Oświadczenie z art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. Oświadczenie o podwykonawcach. Pełnomocnictwo - w przypadku, gdy oferta będzie podpisywana przez osobę upoważnioną..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biziel.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego lok.39 za okazaniem dowodu wpłaty dokonanej w kasie Szpitala lub za pobraniem pocztowym lub przy udziale firmy kurierskiej (plus koszty przesyłki).Cena SIWZ 10 zł.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.08.2009 godzina 09:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 w Kancelarii Szpitala lok nr 46A.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Numer sprawy: NZZ/32/D/09. Miejsce i termin otwarcia ofert: siedziba zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 - sala narad - niski parter w dniu 19.08.2009 roku o godzinie 10:00. Uprawnieni do kontaktów z wykonawcami: Agata Juśkowiak tel. (052) 36-55-521, lok. 39, w godz. 7: 30 -15:00 - Samodzielna Sekcja Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, Maria Szuda tel. (052) 36-55-483, Kuchnia Ogólna, w godz. 7.00-15.00 . Zamawiający nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów. NIP: 953 258 22 66. Regon: 340517145. Godziny urzędowania: od poniedziałku do piątku: 7:30-15:00 E-mail: przetargi@biziel.pl.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso - wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso - wieprzowe: gulaszowe - wieprzowe - 3000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2 - Mięso - wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 2 - Mięso - wieprzowe: karkówka bez kości - 100 kg, łopatka bez kości - 2 500 kg, schab z kością - 3 500 kg, schab bez kości - 50 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa 3 - Wędliny - wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 3 - Wędliny - wieprzowe: kiełbasa dębicka - 700 kg, kiełbasa jarmarczna lub zwyczajna - 300 kg, kiełbasa rawska parzona - 800 kg, kiełbasa szynkowa - 600 kg, śląska - 100 kg, kiełbasa zielonogórska - 800 kg, mielonka wieprzowa - blok - 650 kg, kiełbasa podwawelska - 100 kg, parówki cienkie - 1050 kg, Szynkówka - 800 kg, Szynka konserwowa w bloku - 300 kg, szynka gotowana - 100 kg, Kiełbasa parówkowa - 1 200 kg, śląska zwyczajna cienka /delikatesowa/ - 480 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa 4 - Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 4 - Wędliny: metka łososiowa - 400 kg, salceson ozorowy - 200 kg, pasztetowa - 200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Grupa 5 - Drób - mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 5 - Drób - mięso: filet z kurczaka - 2 800 kg, udka - 5 000 kg, kurczak świeży - 800 kg, filet z indyka - 800 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Grupa 6 - Drób - wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 6 - Drób - wędliny: pasztet z indyka zapiekany w bloku - 400 kg, polędwica z indyka - 600 kg, przysmak drobiowy Mozaikowa, Smakowita w bloku - 600 kg, salceson drobiowy /bez dodatków warzywnych/ - 1 000 kg, szynka z indyka - 400 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.35-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Grupa 7 - Wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa 7 - Wędliny: kiełbasa biała surowa / parzona - 40 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.