eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łagiewniki › Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Łagiewniki w roku szkolnym 2013/2014

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-07-11

Łagiewniki: Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Łagiewniki w roku szkolnym 2013/2014
Numer ogłoszenia: 272128 - 2013; data zamieszczenia: 11.07.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 250280 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Sportowa 9, 58-210 Łagiewniki, woj. dolnośląskie, tel. 74 893 99 84, faks 74 893 99 84.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Łagiewniki w roku szkolnym 2013/2014.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje usługi żywieniowe polegające na przygotowaniu i dostawie 90 jednodaniowych gorących posiłków, z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia tej ilości, dla dzieci i młodzieży uczęszczającej do : Szkoły Podstawowej w Jaźwinie, Szkoły Podstawowej w Olesznej Szkoły Podstawowej w Łagiewnikach Gimnazjum w Łagiewnikach a) dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 09 września 2013 r. do końca roku szkolnego 2013/2014 z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.), w godzinach wcześniej ustalonych z Dyrektorami szkół, b) zamawiający zobowiązuje się informować Wykonawcę o ilościach i asortymencie dostarczonych posiłków z jednodniowym wyprzedzeniem, c) obowiązującą formą zamówienia jest zgłoszenie mailowe lub telefoniczne, d) zamawiający zastrzega sobie możliwość w uzasadnionych przypadkach zamiany gorącego posiłku na suchy prowiant (bułka z masłem z wędliną lub serem + dodatek owocowo - warzywny i woda mineralna niegazowana). Wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez dyrektorów szkół dwa dni przez zmianą, e) zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Obiady do szkół Wykonawca dostarczy w ramach kosztów własnych (wraz z załadunkiem i rozładunkiem), jak również w ramach realizacji zamówienia Wykonawca zapewni naczynia i sztućce, f) Wykonawca dostarczy jednorazowe naczynia i sztućce do spożywania posiłków, które będą wkalkulowane w koszty posiłków. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymogi ustawy z dnia 6 września 2001 r. o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością (Dz. U. Nr 128, poz. 1408), g) po spożyciu posiłków, Wykonawca usunie z terenu szkół zużyte naczynia jednorazowego użytku i odpady pokonsumpcyjne, h) Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania posiłków - obiadów o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z przepisami o bezpieczeństwie i normami HACCP a także powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010 roku nr 136 poz. 914 z późniejszymi zmianami ) oraz w przepisach wykonawczych; i) posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, j) wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia Dyrektorom Szkół z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem , jadłospisów dotyczących dożywiania w poszczególnych dniach .Jadłospisy będą sporządzone na okresy co najmniej dwóch tygodni. Jadłospis będzie obejmował w tygodniu dwa dania jarskie i trzy dania mięsne, k) Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego i wartościowego przedmiotu zamówienia, a Wykonawcy nie będą przysługiwały jakiekolwiek roszczenia z tego tytułu. 2. Przygotowaniu i dostawie 80 kanapek w skład której wchodzi: bułka, masło, wędlina lub ser(naprzemiennie), dodatek warzywny + dodatek w postaci jogurtu, owocu lub wody mineralnej niegazowana dla dzieci i młodzieży w Gimnazjum w Łagiewnikach z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia tej ilości. a) przygotowanie i dostarczanie kanapek odbywać się będzie od poniedziałku do piątku ( oprócz sobót, niedziel oraz świat ) w godzinach wcześniej uzgodnionych z Dyrektorem szkoły, w okresie od 9 września 2013r. do końca roku szkolnego 2013/2014, b) Zamawiający zobowiązuje się informować Wykonawcę o ilościach i asortymencie dostarczonych kanapek z jednodniowym wyprzedzeniem, c) obowiązującą formą zamówienia jest zgłoszenie mailowe lub telefoniczne, d) kanapki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem dbając o ich jakość, e) kanapki muszą być zapakowana w folie, każda oddzielnie f) wykonawca zobowiązany będzie do nieodpłatnego przechowywania odpowiedniej gramatury dla celów badań przez Państwową Stację Sanitarną - Epidemiologiczną, zgodnie z obowiązującymi przepisami, g) wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania kanapek o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z przepisami o bezpieczeństwie i normami HACCP a także powszechnie obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2010 roku nr 136 poz. 914 z późniejszymi zmianami ) oraz w przepisach wykonawczych, h) kanapki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się używania wędliny z puszek konserwowych, i) Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian asortymentu ilości i terminów dostaw, j) w cenę posiłku wliczony jest transport ( zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi), zapakowanie i dostarczenie do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, k) Wykonawca dostarczać będzie przygotowane kanapki samochodem przystosowanym do świadczeń usług cateringowych..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.07.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • SEZAM PRZEDSIĘBIORSTWO GASTRONOMICZNE Helena Kapka, ul. Wrocławska 37, 57-100 Strzelin, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 131000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 130526,00

  • Oferta z najniższą ceną: 130526,00 / Oferta z najwyższą ceną: 130526,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.