eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Koszyce › Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjum w roku szkolnym 2010/2011

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2010-08-31

Koszyce: Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjum w roku szkolnym 2010/2011
Numer ogłoszenia: 271200 - 2010; data zamieszczenia: 31.08.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 254034 - 2010r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Koszyce, ul. Elżbiety Łokietkówny 14, 32-130 Koszyce, woj. małopolskie, tel. 041 35 14 115, faks 041 35 14 052.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów w szkołach podstawowych i gimnazjum w roku szkolnym 2010/2011.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach polegające na przygotowaniu i dostarczaniu gorących posiłków dzieciom w szkołach w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia i sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania posiłków uprawnionym uczniom. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.09.2010 do 25.06.2011 z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.) w następujących szkołach: - Szkoła Podstawowa w Książnicach Wielkich, - Szkoła Podstawowa w Koszycach - Gimnazjum w Koszycach Szacunkowa ilość uczniów objętych dożywianiem to ok 112 dzieci(liczba ta w trakcie roku szkolnego może ulec zmianie-zmniejszeniu lub zwiększeniu). Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za zmniejszenie ilości posiłków. Posiłki muszą posiadać wymagana przepisami kaloryczność i muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. Wykonawca zadba o czystość termosów w których odbywać się będzie transport posiłków. Każdy posiłek będzie się składał z :1) zupa +pieczywo (poniedziałek i środa) 2) drugiego dania i kompotu lub napoju ( wtorek i czwartek). 3)danie barowe + napój lub kompot (piątek) Jedna porcja zupy musi posiadać objętość min.200ml. Jedna porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejsza niż 400 gramów w tym mięso 100 gramów i surówka 100 gramów oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron . Kompot lub napój 200ml. Danie barowe mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem , gołąbki lub krokiety w ilości 200 gramów. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 500 kcal. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w siwz kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę.Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. Szacunkowa ilość posiłków w roku szkolnym 2010/2011-ok.20 608 szt Jest to ilość szacunkowa i może ulec zmianom w zależności od występujących w tym zakresie potrzeb...

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.08.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Handlowo Usługowa TASAK, Stanisław Paluch, ul.Nękanowice 209, 32-120 Nowe Brzesko, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 75000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 88202,24

  • Oferta z najniższą ceną: 88202,24 / Oferta z najwyższą ceną: 88202,24

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.