eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kielce › Dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej Nr 25 w Kielcach, w roku szkolnym 2009/2010

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-08-07

Kielce: Dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej Nr 25 w Kielcach, w roku szkolnym 2009/2010
Numer ogłoszenia: 269926 - 2009; data zamieszczenia: 07.08.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 25 w Kielcach , ul. Jurajska 7, 25-640 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 369 98 40, faks 0-41 369 98 40.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp25kielce.internetdsl.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej Nr 25 w Kielcach, w roku szkolnym 2009/2010.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej Nr 25 w Kielcach, w roku szkolnym 2009/2010. Kod CPV 03000000-1 Zakres zamówienia podzielono na 7 różnych asortymentów który obejmuje: a) Dostawy art. spożywczych b) Dostawy ryb i mrożonek c) Dostawy pieczywa d) Dostawy owoców i warzyw e) Dostawy mięsa i wędlin f) Dostawy nabiału g) Dostawy jaj kurzych.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.09.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu Osoby przystępujące do przetargu powinny w terminie do dnia 17-08-2009 r. do godz. 08.00 złożyć w sekretariacie Szkoły Podstawowej nr 25 przy ulicy Jurajskiej 7 w Kielcach, sporządzoną na piśmie w języku polskim ofertę zawierającą : - Cenę usługi brutto, wyrażonej w złotych za CAŁOŚĆ ZAMÓWIENIA. Kryteria i sposób oceny ofert Kryterium, którym Zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty jest: CENA - 100% Zamawiający dokona wyboru oferty spośród ofert nie podlegających odrzuceniu i udzieli zamówienia temu Wykonawcy, który przedstawi najkorzystniejszą ofertę..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W przetargu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy złożą następujące dokumenty: 1. Wypełniony formularz ofertowy wg wzoru określonego w załączniku nr 1, 1a. 2. Oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ustawy, według wzoru stanowiącego załącznik nr 2. 3. Pełnomocnictwo do reprezentowania w niniejszym postępowaniu lub pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu i podpisania umowy w sprawie udzielenia zamówienia publicznego (jeśli występuje pełnomocnik). 4. Aktualny odpis właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji dzielności gospodarczej wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert. 5. Podpisane oświadczenie że wykonawca akceptuje bez zastrzeżeń warunki zawarte we wzorze umowy (załącznik nr 3)..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp25kielce.internetdsl.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa Nr 25 im. Kornela Makuszyńskiego w Kielcach 25-640 Kielce, ul. Jurajska 7.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.08.2009 godzina 08:00, miejsce: Szkoła Podstawowa Nr 25 im. Kornela Makuszyńskiego w Kielcach 25-640 Kielce, ul. Jurajska 7 sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Aromat do ciast 10g -414 szt. 2. Batonik ,, Mars lub równoważny*) - 6011 szt. 2. Budyń 40g - 824 szt. 3. Chrzan tarty 190g - 30 szt. 4. Cukier 1kg - 1686 kg. 5. Cukier puder 400g - 62 szt. 6. Cukier waniliowy 32g - 670 szt. 7. Czekolada mleczna100g - 1466 szt. 8. Czekolada z bakaliami 100g - 1200 szt. 9. Drożdże 100g - 297 szt. 10. Fasola Jaś - 120 kg. 11. Groch - 70 kg. 12. Groszek konserwowy 400g - 86 szt. 13. Herbata granulowana 100g -340 szt. 14. Kakao 200g - 22 szt. 15. Kasza jęczmienna - 357 kg. 16. Kasza manna - 20 kg. 17. Kisiel 40g - 1766 szt. 18. Koncentrat pomidorowy 200g Pudliszki lub równoważny*) - 798 szt. 19. Listek laurowy 6g - 405 szt. 20. Majeranek 15g - 150 szt. 21. Majonez 310g - 350 szt. 22. Makaron 1kg -780 szt. 23. Mąka pszenna 1kg - 1240 kg. 24. Mąka ziemniaczana 1kg -55 kg. 25. Mąka żytnia 1kg - 49 kg. 26. Mięta 34g - 5 szt. 27. Olej 3litry - 345 szt. 28. Orzech włoski 100g - 99 szt. 29. Papryka ostra 20g - 140 szt. 30. Papryka słodka 20g - 165 szt. 31. Pieprz naturalny mielony 20g - 603 szt. 32. Pieprz ziołowy 20g - 20 szt. 33. Proszek do pieczenia 36g - 200 szt. 34. Przyprawa do potraw 200g Vegeta lub równoważna*) - 540 szt. 35. Przyprawa do zup w płynie l l Magi lub równoważna *) -214 szt. 36. Przyprawa korzenna 20g - 112 szt. 37. Rodzynki 100g - 399 szt. 38. Ryż 1kg - 273 kg. 39. Sok owocowy typu Herbapol 0,5l lub równoważny*) -774 szt. 40. Sok 0,2 l kartonik - 3224 szt. 41. Sól - 255 kg. 42. Szczaw w słoiku 290g - 50 szt. 43. Wafelki w czekoladzie Grzesiek lub równoważne*) - 3961 szt. 44. Ziele angielskie 15g - 400 szt. 45. Kukurydza konserwowa 400g - 80 szt. 46. Orzeszki ziemne 100g - 880 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Fasolka szparagowa -opakowanie 2500g - 240 szt. 2. Frytki - 480 kg. 3. Kalafior mrożony-opakowanie 2500g - 62 szt. 4. Marchew mrożona - opakowanie 2500g - 320 szt. 5. Mieszanka kompotowa mrożonka -opakowanie 2500g- 410 szt. 6. Mieszanka warzywna opakowanie2500g -480 szt. 7. Ryba filet z pangi białej nie glazurowany- 500 kg. 8. Ryba filet z miruny nie glazurowany - 600 kg. 9. Ryba filet z morszczuka nie glazurowany- 120 kg. 10. Śliwka mrożona - 16 kg. 11. Truskawka mrożona -opakowanie 2500g - 300 szt. 12. Brokuły mrożone - opakowanie 2500g - 20 szt. 13. Kluski śląskie - 270 kg. 14. Pyzy ziemniaczane ( puste) - 270 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bułka tarta 500g - 660 szt. 2. Bułka zwykła 50g - 2950 szt. 3. Chleb słonecznikowy 500g - 320 szt. 4. Chleb zwykły 600g - 1412 szt. 5. Pączek - 1593 szt. 6. Rogaliki 75g - 419 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Owoce i warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Banany - 1215 kg. 2. Buraki - 1020 kg. 3. Cebula - 485 kg. 4. Cytryny - 224 kg. 5. Czosnek - 105 szt. 6. Gruszki - 98 kg. 7. Jabłka - 2078 kg. 8. Kalafior - 29 szt. 9. Kapusta biała - 207 kg. 10. Kapusta czerwona - 281 kg. 11. Kapusta kiszona - 619 kg. 12. Kapusta młoda - 44 szt. 13. Kapusta pekińska - 151 kg. 14. Kapusta włoska - 105 szt. 15. Koperek (pęczek) - 990 szt. 16. Mandarynki - 955 kg. 17. Marchew - 1830 kg. 18. Nektarynka - 117 kg. 19. Ogórki kiszone - 306 kg. 20. Ogórki świeże - 244 kg. 21. Papryka - 102 kg. 22. Pietruszka korzeń - 249 kg. 23. Pietruszka natka (pęczek) - 1970 szt. 24. Pomidory - 30 kg. 25. Por - 334 szt. 26. Rzodkiewka (pęczek) - 120 szt. 27. Sałata zielona - 340 szt. 28. Seler - 518 kg. 29. Śliwka kalifornijska sus. - 20 kg. 30. Śliwki - 82 kg. 31. Śliwki suszone krajowe - 30 kg. 32. Ziemniaki - 12160 kg. 33. Ziemniaki młode - 750 kg. 34. Jabłko zielone - 420 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Antrykot wołowy - 113 kg. 2. Boczek wędzony - 119 kg. 3. Filet z kurczaka - 494 kg. 4. Karczek wieprzowy bk - 345 kg. 5. Kiełbasa wieprz-woł. gat .I - 212 kg. 6. Łopatka wieprzowa bk - 728 kg. 7. Schab wieprzowy bk - 740 kg. 8. Skrzydło z indyka - 525 Kg. 9. Słonina - 135 kg. 10. Szynka wieprzowa bk - 601 kg. 11. Podudzie z kurczaka - 300 kg. 12. Udziec indyczy - 87 kg. 13. Wątróbka drobiowa - 42 kg. 14. Wołowina bk - 421 kg. 15. Filet indyczy - 60 kg. 16. Żeberka wieprzowe - 149 kg. 17. Udko z kurczaka - 200 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Deser mleczny z pianką 175g typu Korona lub równoważny -800 szt. 2. Jogurt owocowy 125g - 3200 szt. 3. Jogurt do picia Fruktis 200g lub równoważny*) - 4000 szt. 4. Masło extra kostka 200g 82,5% tłuszczu - 800 szt. 5. Masło kostka 200g 52% tłuszcz mleczny, 15% olej roślinny - 374 szt. 6. Mleko 2% długoterminowe 1 litr - 1323 szt. 7. Napój probiotyczny 100g Aktimel lub równoważny*) -1200 szt. 8. Ser biały półtłusty twarogowy - 886 kg. 9. Ser cukierniczy - 230 kg. 10. Ser żółty twardy Gołda lub równoważny*) - 84 kg. 11. Serek homogenizowany 140g - 2000 szt. 12. Serek homogenizowany 150g - 2085 szt. 13. Śmietana 0,5 litra 30% kremówka - 1085 szt. 14. Śmietana 18% 200g -2587 szt. 15. Mleczna kanapka 28g Delice lub równoważna*) - 1600 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jaja kurze kl. A (duże) - 17750 szt..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.