eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szydłowiec › Kompleksowe świadczenie usługi żywieniowej dla osób przebywających w Zakładzie Pielęgnacyjno - Opiekuńczym

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-10-12

Szydłowiec: Kompleksowe świadczenie usługi żywieniowej dla osób przebywających w Zakładzie Pielęgnacyjno - Opiekuńczym
Numer ogłoszenia: 269710 - 2015; data zamieszczenia: 12.10.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej w Szydłowcu , ul. Wschodnia 23, 26-500 Szydłowiec, woj. mazowieckie, tel. 048 6170300, faks 048 6170980.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoz.szydlowiec.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Kompleksowe świadczenie usługi żywieniowej dla osób przebywających w Zakładzie Pielęgnacyjno - Opiekuńczym.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest kompleksowe świadczenie usługi żywieniowej dla osób przebywających w Zakładzie Pielęgnacyjno - Opiekuńczym zgodnie z załącznikami numer 6 i 6a do SIWZ. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA Załącznik nr 6 ŚREDNIA ILOŚĆ WYDAWANYCH POSIŁKÓW JEDNEGO DNIA Śniadanie do 40 Obiad do 40 Kolacja do 40 PODZIAŁ NA GRUPY DIET W NASZYM ZAKŁADZIE I.DIETA PODSTAWOWA - Obejmuje pokarmy spożywane przez ludzi zdrowych. Dieta ta stanowi podstawę do kształtowania diet leczniczych. Normy zalecane przez Instytut Żywności i Żywienia: Kalorie - 2600 Białko - 75 g Tłuszcze - 80 g Węglowodany - 370 g II.DIETA LEKKOSTRAWNA - Obejmuje żywienie wszystkich chorych, jest modyfikacja, diety podstawowej dzieli się na kilka diet: 1) Dieta wrzodowa - bogata w białko i tłuszcze, z odmierzeniem pokarmów pobudzających wydzielanie kwasów żołądkowych zarówno termicznie, chemicznie jak i mechanicznie. W diecie oprócz 3 podstawowych posiłków są jeszcze dwa dodatkowe II śniadanie i podwieczorek. Normy: Kalorie 2500 Białko 80 - 100 g Tłuszcze 80 g Węglowodany 340 g 2) Dieta wysokobiałkowa - Dieta ze zwiększoną ilością białka w dziennej racji pokarmowej. W tej diecie również występują dwa posiłki: Normy: Kalorie - 2000 - 2500 Białko - 100 - 120 g Tłuszcze - 40 - 50 g Węglowodany - 340 g 3) Dieta wątrobowa - Dieta z ograniczeniem produktów wysokotłuszczowych i tłuszczy wzbogacone produktami białkowymi i węglowodanami. W diecie oprócz 3 podstawowych posiłków są jeszcze dwa dodatkowe - II śniadanie i podwieczorek. Normy: Kalorie - 2500 Białko - 100 g Tłuszcze - 30 - 400 g Węglowodany - 340 - 430 g 4) Dieta cukrzycowa - Dieta ta powinna być ustalona indywidualnie dla każdego pacjenta. Ustala się ją w zależności od wagi, wieku, wzrostu, pracy wykonywanej przez pacjenta. Zaleca się wartości kaloryczne: Dla chorego leżącego 20 - 25 kcl:1 kg masy ciała Dla chorego niepracującego, ale czynnego - 25 -30 kcl:1 kg masy ciała Dla chorego lekko pracującego 30 - 35 kcl:1 kg masy ciała Dla chorego ciężko pracującego 35 - 40 kcl:1 kg masy ciała W diecie tej dzienną rację pokarmową rozkłada się na 5 lub 6 posiłków. 5) Dieta dziecięca - Stosuje się dietę lekkostrawną, kalorie i składniki pokarmowe ustala się w zależności od wieku dziecka. W diecie tej dodatków jest II śniadanie i podwieczorek. Normy dla dzieci powyżej 10 roku życia: Kalorie - 2500 Białko - 900 g Tłuszcz - 800 g Węglowodany - 330 g III.DIETY POZOSTAŁE - W tej grupie znajdują się diety ustalone w zależności od jednostki chorobowej pacjenta, często niefizjologiczne niskokaloryczne. Stosowane przez kilka dni. 1)Dieta bezsolna 2)Dieta ziemniaczana 3)Dieta biegunkowa 4)Dieta w zatruciu pokarmowym 5)Dieta bez glutenowa 6)Dieta papkowata 7)Dieta płynna 8)Dieta miksowana 9)Dieta niskoresztkowa 10)Diety próbne 11)Dieta mleczna 12)Dieta kiełkowa 13)Dieta ścisła Za podstawę do przygotowania posiłków służą normy dziennej racji pokarmowej ustalone przez Instytut Żywności i Żywienia w podziale na 12 grup: 1)Produkty zbożowe - 240 g pieczywo mieszane - 200 g mąka i makaron - 55 g kasze- 40 g 2)Mleko i produkty mleczne - 1150 ml mleko - 600 ml sery twarogowe - 60 g sery podpuszczkowe- 15 g 3)Jajka - 1 szt. 4)Mięso wędliny ryby - 200 g mięso - 130 g wędliny - 30 g ryby - 30 g 5)Masło i śmietana - 40 g masło - 30 g śmietana - 30 g 6)Inne tłuszcze - 20 g 7)Ziemniaki - 400 g 8)Warzywa, owoce bogate w witaminę C - 150 g owoce - 50 g 9)Warzywa i owoce bogate w karoten -150 g 10)Inne warzywa i owoce - 300 g warzywa - 150 g owoce - 150 g 11)Strączkowe suche - 2 g 12)Cukier i słodycze- 80 g cukier - 70 g dżemy- 25 g Przeciętne zużycie produktów rynkowych w gramach na 1 osobę do przygotowania potraw i planowania posiłków. 1)Produkty zbożowe pieczywo- główne danie - 150 g - dodatek do zupy - 50 g mąka pszenna - na pierogi - 80 - 100 g - do zupy - 3 - 5 g - do sosów - 5 - 7 g - do warzyw- 2 - 3 g makaron - dodatek do zup - 20 - 30 g - samodzielne danie - 80 - 100 g - dodatek do II dania - 50 - 80 g kasza, ryż - dodatek do zup- 20 - 30 g - samodzielne danie - 80 - 100 g 2)Mleko, produkty mleczne mleko - do śniadania, kolacji - 300 - 400 ml - dodatek do kawy- 200 ml - do zupy mlecznej- 250 ml twaróg - pierogi, naleśniki - 100 g - do II dania - 100 g - do śniadania i kolacji - 100 g - dodatek do zupy mlecznej - 50 g 3)Jajka- podstawowy posiłek - 2 szt. - dodatek do zupy mlecznej - 1 szt. - do mięsa mielonego - ? szt. - do naleśników - 1/5 szt. 4)Mięso, wędliny i ryby mięso- wołowe gotowane - 100 g - wołowe na pulpety - 70 g - schab gotowany - 120 g - schab pieczony - 120 g mięso od szynki wieprzowe pieczone - 100 g - drób (kurczak) - 180 - 200 g wędliny - dodatek do zup - 30 - 60 g - podstawowy posiłek - 60 - 100 g ryby - gotowana (filet) - 140 g - pieczona (filet) - 140 g - kotlet rybny - 70 g - ryba wędzona - 130 g 5)Masło i śmietana masło - do pieczywa - 10 - 20 g śmietana - do zup i sosów - 30 g - do surówek - 20 - 30 g 6)Inne tłuszcze olej - do smażenia - 20 - 30 g - do surówek - 5 g 7) Ziemniaki - do zupy - 150 - 250 g - do II dania - 300 - 400 g 8) Warzywa i owoce buraki - na barszcz - 80 - 100 g - do II dania - 150 - 180 g brukselka - do II dania - 150 g cebula - do zupy - 5 g - do mięsa i pieczywa - 10 g fasolka szparagowa - do II dania - 150 g - do zupy - 50 g fasola sucha - do zupy - 2 g - do II dania - 80 g groszek zielony - do sałatek i zup - 150 g jabłka - do kompotu - 150 g - do surówki - 30 g - dodatki posiłku - 50 g kalafior - do zupy - 50 g - do II dani - 150 g kapusta - do II dania - 120 - 150 g - do zupy - 50 - 80 g - na bigos - 300 - 350 g - na gołąbki -300 g koper - do zupy - 200 g marchew - do zupy - 40 g - do sosów - 30 g - do II dania - 140 g ogórki - do zupy (kiszone) - 50 g - do II dania - 80 - 120 g pieczarki - do zupy - 50 g - do sosów - 100 g - do sałatek - 100 g pomidory - do II dania - 100 g 9) Cukier i słodycze cukier - do kawy i herbaty - 20 g - do kompotu - 15 g - do surówki - 10 g miód, dżem - do pieczeni - 50 g - do zupy mlecznej - 30 g Załącznik nr 6a Wymogi żywieniowe, co do całodobowych posiłków dla pacjentów ZPO w Szydłowcu objętych dietą: 1)Średnia ilość wydawanych posiłków jednego dnia: Śniadanie - do 40 II śniadanie - 10 Obiad - do 40 Podwieczorek - 10 Kolacja - do 40 2)DIETA LEKKOSTRAWNA - 30 pacjentów. Modyfikacja diety podstawowej wg norm zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia: Kalorie - 2600 Białko - 75 g Tłuszcze - 80 g Węglowodany - 370 g W tej diecie dzienna racja pokarmowa rozkłada się na 3 posiłki 3)DIETA WĄTROBOWA - 10 pacjentów. Dieta z ograniczeniem produktów wysokotłuszczowych i tłuszczy wzbogacona o produkty białkowe i węglowodany. Normy zalecane przez Instytut Żywności i Żywienia: Kalorie - 2500 Białko - 100 g Tłuszcze - 30 - 400 g Węglowodany - 390 - 430 g W tej diecie dzienna racja pokarmowa rozkład się na 5 posiłków. 4)Brak pacjentów nie objętych dietą..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 24.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu spełnienia warunków Wykonawca składa wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków o których mowa w art. 22 i 24 Prawo zamówień publicznych (wzór oświadczenia stanowi zał. nr 2 do SIWZ).

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie uszczegóławia wymagań.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie uszczegóławia wymagań.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie uszczegóławia wymagań.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca wraz z ofertą musi złożyć zaświadczenie z ZUS i Urzędu Skarbowego o nie zaleganiu w płaceniu składek i podatków.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

oświadczenie zgodne z art. 26 ust. 2d o nie należeniu do żadnej grupy kapitałowej lub składa listę podmiotów należących do grupy kapitałowej (zał. nr 8 do SIWZ).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - termin płatności - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień umowy w odniesieniu do: a)Wysokości wynagrodzenia Wykonawcy, może ulec zmianie ze zmianą ustawowej stawki podatku od towarów i usług dla całości lub części przedmiotu umowy. b)Gdy konieczność wprowadzenia zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, c)Gdy zmiany są korzystne dla Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zoz.szydlowiec.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dział Inwestycyjno - Gospodarczy i Transportu Medycznego, ul. Staszica 4,26 - 500 Szydłowiec, tel./fax.: (048) 617 - 14 - 31..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.10.2015 godzina 10:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej w Szydłowcu, ul. Wschodnia 23 w sekretariacie, pok. nr 57..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.