eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Oleśnica › Dostawa dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy mięsa i wyrobów wędliniarskich.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-01-18

Oleśnica: Dostawa dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy mięsa i wyrobów wędliniarskich.
Numer ogłoszenia: 26918 - 2013; data zamieszczenia: 18.01.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Oleśnicy , ul. Wały Jagiellońskie 1, 56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 0-71 3980700, 3980705, faks 0-71 3980712.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy mięsa i wyrobów wędliniarskich..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wyrobów wędliniarskich w asortymentach i ilościach niżej wymienionych do Zakładu karnego w Oleśnicy. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy. Artykuły mięsne objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na części: część I obejmującą - mięso,wędliny wieprzowe i wołowe: 1. Mięso wieprzowe łopatka z kością 2000 kg 2. Mięso wieprzowe gulaszowe 250 kg 3. Mięso wołowe gulaszowe 250 kg 4. Kiełbasa parówkowa cienka 350 kg 5. Kiełbasa zwyczajna 500 kg 6. Kiełbasa śląska 250 kg 7. Kiełbasa biała parzona 40 kg 8. Mortadel 700 kg 9. Szynka tyrolska 400 kg 10. Pasztet borowikowy 400 kg 11. Szynkówka z warzywami 400 kg 12. Metka łososiowa 400 kg 13. Kaszanka jęczmienna 250 kg 14. Boczek wędzony parzony 70 kg 15. Wątroba wieprzowa 400 kg część II obejmującą - mięso drobiowe : 1. Kurczak świeży 1000 kg 2. Filet z kurczaka 50 kg 3. Mięso drobiowe gulaszowe 150 kg 4. Skrzydła drobiowe 500 kg 5. Nogi z kurczaka 50 kg 6. Serca drobiowe 200 kg część III obejmującą - wędliny drobiowe: 1. Polędwica drobiowa 80 kg 2. Szynka drobiowa 80 kg 3. Pasztetowa drobiowa 700 kg 4. Kiełbasa parówkowa cienka drobiowa 400 kg 5. Serdelki drobiowe 80 kg 6. Mielonka drobiowa 750 kg Wykonawca może złożyć ofertę na wybrane przez siebie części zamówienia, o ile oferta obejmuje wszystkie produkty w danej części..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.12.00-7, 15.11.40.00-0, 15.11.21.30-6, 15.11.21.00-7, 15.11.22.00-8, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zgodnie z art. 22 ust. 1 Pzp, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Z udziału w niniejszym postępowaniu wklucza się wykonawców,którzy podlegają wykluczeniu na podstawie art.24 ust.1 ustawy Pzp. 3. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Aby oferta składana przez wykonawców była ważna pod względem formalnym powinna zawierać: 1.Prawidłowo wypełniony i podpisany formularz cenowy -załącznik nr 2, 2.W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: a) podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 3 ) 3.W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: a) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 3 ), b)aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp (załącznik nr 4 ), 4.Zatwierdzony przez wykonawcę wzór umowy- załącznik nr 5. Wykonawca składa wszystkie dokumenty w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.sw.gov.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 31.01.2013 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny ,ul. Wały Jagiellońskie 1,56-400 Oleśnica...

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso,wędliny wieprzowe i wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mięso wieprzowe łopatka z kością 2000 kg 2. Mięso wieprzowe gulaszowe 250 kg 3. Mięso wołowe gulaszowe 250 kg 4. Kiełbasa parówkowa cienka 350 kg 5. Kiełbasa zwyczajna 500 kg 6. Kiełbasa śląska 250 kg 7. Kiełbasa biała parzona 40 kg 8. Mortadel 700 kg 9. Szynka tyrolska 400 kg 10. Pasztet borowikowy 400 kg 11. Szynkówka z warzywami 400 kg 12. Metka łososiowa 400 kg 13. Kaszanka jęczmienna 250 kg 14. Boczek wędzony parzony 70 kg 15. Wątroba wieprzowa 400 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.13.11.30-5, 15.13.13.10-1, 15.13.11.34-3, 15.13.12.00-7, 15.11.40.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kurczak świeży 1000 kg 2. Filet z kurczaka 50 kg 3. Mięso drobiowe gulaszowe 150 kg 4. Skrzydła drobiowe 500 kg 5. Nogi z kurczaka 50 kg 6. Serca drobiowe 200 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.30-6, 15.11.21.00-7, 15.11.22.00-8, 15.11.21.00-7, 15.11.22.10-1, 15.11.40.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Polędwica drobiowa 80 kg 2. Szynka drobiowa 80 kg 3. Pasztetowa drobiowa 700 kg 4. Kiełbasa parówkowa cienka drobiowa 400 kg 5. Serdelki drobiowe 80 kg 6. Mielonka drobiowa 750 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0, 15.13.11.35-0, 15.13.13.10-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.