eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Blizanów › PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW NA TERENIE GMINY BLIZANÓW

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-01-07

Blizanów: PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW NA TERENIE GMINY BLIZANÓW
Numer ogłoszenia: 2686 - 2015; data zamieszczenia: 07.01.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 396402 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Blizanowie, , 62-814 Blizanów, woj. wielkopolskie, tel. 62 75 11 033, faks 62 75 11 033.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZYGOTOWYWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW DO SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW NA TERENIE GMINY BLIZANÓW.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków do niżej wymienionych szkół z terenu gminy Blizanów Zespół Szkół w Blizanowie Szkoła Podstawowa w Blizanowie 33 Gimnazjum w Blizanowie 2 Zespół Szkół w Piotrowie z Filią w Jastrzębnikach z wyłączeniem Przedszkoli w Piotrowie i w Jastrzębnikach Szkoła Podstawowa w Piotrowie 21 Gimnazjum w Piotrowie 9 Filialna Szkoła Podstawowa w Jastrzębnikach 2 Zespół Szkół w Jankowie Pierwszym z Filią w Brudzewie z wyłączeniem Przedszkola w Jankowie Szkoła Podstawowa w Jankowie Pierwszym 24 Gimnazjum w Jankowie Pierwszym 14 Szkoła Filialna w Brudzewie 4 Szkoła Podstawowa w Lipem 10 Szkoła Podstawowa w Rychnowie 9 Szacunkowa ilość planowanych dziennie posiłków146 rozpoczęcie dnia 07012015 r zakończenie dnia 13022015 r okres ferii zimowych od 16022015 r do 27022015 rozpoczęcie dnia 02032015 r zakończenie dnia 01042015 r rozpoczęcie dnia 08042015 r zakończenie dnia 19062015r okres wakacji od 27062015r do 31082015r rozpoczęcie dnia 02092015r zakończenie dnia 18122015r w formie obiadów zup regeneracyjnych drugich dań napoju oraz dodatku do obiadu na przemian w kolejne dni nauki szkolnej w myśl schematu Poniedziałek obiad drugodaniowy mięsny np kotlet schabowy wieprzowy bądź drobiowy 120g np ziemniaki ryż kasza makaron i tj 200g surówka wieloskładnikowa 150g napój 200ml owoc Wtorek zupa z wkładką 300m pieczywo 80g naleśniki 250g napój 200ml owoc Środa obiad drugo daniowy mięsny np udko z kurczaka 120g kopytka z sosem 200g jarzyny gotowane 150g napój 200ml owoc Czwartek zupa z wkładką300ml pieczywo 80g pierogi 250g napój 200ml jogurt owocowy 150g Piątek obiad drugodaniowy np ryba 120g ziemniaki 200g surówka wieloskładnikowa 150g napój 200ml owoc Każdego dnia do posiłku ma być podany napój dodatek na przemiennie owoc jogurt Dodatkiem do obiadu mogą by owoce jogurty Danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki kaszanki bigosu W menu muszą występować co najmniej cztery rodzaje zup nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni natomiast pieczywo bułka bądź chleb mają być podawane przemiennie w danym tygodniu Do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane Gramatura gorącego posiłku obiadowego zupa min 300ml ziemniaki kasza ryż makaron kopytka itp min 200g surówka jarzyny gotowane min 150gnaleśniki pierogi placki ziemniaczane min 250gmięso lub ryba min 120gpieczywo min 80g Gorący posiłek musi odpowiadać normom odżywczym odpowiadającym w tzw punktach zbiorowego żywienia tj posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywieni sporządzone z pełnowartościowych świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności według wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z 25 sierpnia 2006 Dz U z 2010 r Nr 13 poz 914 ze zm Zamawiający wymaga urozmaicenia produktów i potraw tak by gwarantowały one dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych i zapobiegały monotonii żywienia Zamawiający oczekuje iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodne z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez stosowanie tłuszczów roślinnych ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego stosowanie mięsa drobiowego stosowanie ryb umiarkowane stosowanie jaj cukru soli duży udział warzyw i owoców w posiłkach w tym także roślin strączkowych Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność zamawianego posiłku W przypadku stwierdzenia że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu zamawiający kosztami obciąży Wykonawcę Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności nie mniejszej niż 600 kcal z przewagą węglowodanów 75g tłuszczu 18g białka 17 witamin z grupy C B1 i B2 175g żelaza 13,3g wapnia 0,15g Ilość posiłków określona w pkt 1 uzależniona jest od ilości dożywianych dzieci w szkołach Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia dożywianych uczniów Zaoferowana cena za przygotowanie i dostarczenie posiłku o którym mowa w pkt 1 nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć gorące posiłki własnym transportem na własny koszt specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku W pozostałym zakresie posiłki winny być dostarczone w sposób zachowujący przestrzeganie odpowiednich warunków sanitarnoepidemiologicznych w zakresie personelu i warunków produkcji oraz bierze odpowiedzialność za ich przestrzeganie Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia posiłków do szkół wraz z naczyniami oraz sztućcami jednorazowego użytku Wykonawca zobowiązany jest do wydania posiłków uczniom oraz do sprzątnięcia zużytych naczyń Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia Zamawiającemu oraz do szkoły wykazu proponowanych posiłków stanowiących przedmiot umowy jadłospisu z co najmniej 10 dniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki w ściśle ustalonych godzinach oraz dniach nauki szkolnej w terminie uzgodnionym z Dyrektorem placówki. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do ścisłej współpracy z Dyrektorami szkół i Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Blizanowie Drugim Zamawiający zastrzega sobie możliwość wykupienia u Wykonawcy posiłków przez dzieci, które nie są objęte programem dożywiania, za cenę określoną przez Wykonawcę w formularzu ofertowym Nomenklatura wg Wspólnego Słownika Zamówień Publicznych CPV 555231003 Usługi w zakresie posiłków 555240009 Usługi dostarczania posiłków do szkół Termin realizacji zamówienia wymagany Wykonawca zobowiązany jest do wykonywania przedmiotu zamówienia w terminach rozpoczęcie dnia 07012015 r zakończenie dnia 13022015 r okres ferii zimowych od 16092015r do 27022015 rozpoczęcie dnia 02032015 r zakończenie dnia 01042015 r rozpoczęcie dnia 08042015 r zakończenie: dnia 1902015r okres wakacji od 27062015r do 31082015r rozpoczęcie dnia 02092015r zakończenie dnia 18122015r.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.01.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Restauracja KASIA Dudczak Zbigniew 62-831Korzeniew Słuszków 53, Słuszków, 62-831 Korzeniew, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 177792,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 129648,00

  • Oferta z najniższą ceną: 129648,00 / Oferta z najwyższą ceną: 0,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.