Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-09-01
Olsztyn: DOSTAWA DAŃ GOTOWYCH W PODZIALE NA 3 CZĘŚCI
Numer ogłoszenia: 268530 - 2011; data zamieszczenia: 01.09.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Produkcyjno Usługowy Handlowy Lasów Państwowych , ul. M. Zientary-Malewskiej 51/53, 10-307 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5327304, faks 089 5268817.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_olsztyn/zpuh_olsztyn/zamowienia_publiczne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka skarbu państwa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA DAŃ GOTOWYCH W PODZIALE NA 3 CZĘŚCI.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I-dania mięsne w ilości 75.000sztuk w słoikach lub puszkach o gramaturze 500-550 g Część II-zupy w ilości 40.000sztuk w opakowaniach szklanych lub puszkach o gramaturze 500-550g Część III-konserwy mięsne w ilości 50000sztuk w puszkach łatwootwieralnych o gramaturze 300 g.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
o o Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 o posiadaniu uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
o o Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 o posiadaniu uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
o o Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 o dysponowaniu osobami zdolnymi do wykonania zamówienia .Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
o o Do wykazania spełnienia tego warunku należy przedstawić oświadczenie-zal. nr.2 dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej wykonawcy. Nie wykazanie potwierdzenia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postepowania po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów. zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postepowaniu na zasadzie spełnia-nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
- próbki, opisy lub fotografie
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 60
- 2 - ocena jakościowa - 40
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_olsztyn/zpuh_olsztyn/zamowienia_publiczne ;zpuhlp.olsztyn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZPUH LP Olsztyn ul. Marii Zientary Malewskiej 51/53 pok.11; po złożeniu pisemnie stosownego wniosku.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.09.2011 godzina 11:00, miejsce: ZPUH LP Olsztyn ul. Marii Zientary Malewskiej 51/53 pok.13-sekretariat zmawiającego..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I-dania mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: .Flaki wołowe w rosole w ilości 20.000sztuk 2.Gołąbki w sosie pomidorowym w ilości 6000sztuk 3.Gulasz wieprzowy w ilości 6.000sztuk 4.Gulasz wołowy w sosie węgierskim 5000sztuk 5.Fasola po bretońsku z boczkiem w ilości 20.000sztuk 6.Klops w kapuście 3.000sztuk 7.Leczo pieczarkowe z kiełbasą 5.000sztuk 8.Klopsiki w sosie pomidorowym 5.000sztuk 9.Pulpety w sosie pomidorowym 5.000sztuk.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 60
- 2. ocena jakościowa - 40
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II-zupy z wkładką mięsną.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Zupa grochowa z kiełbasą lub mięsem w ilości 12.000sztuk 2.Zupa fasolowa z kiełbasą lub z mięsem w ilości 5.000sztuk 3.Zupa pomidorowa z mięsem w ilości 5000sztuk 4.Zupa kapuśniak z mięsem w ilości 6.000sztuk 5. Żurek z biała kiełbasą 6.000sztuk 6.Zupa gulaszowa 6.000sztuk.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 60
- 2. ocena jakościowa - 40
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: konserwy mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Wieprzowina w sosie własnym Ilość- 10.000sztuk 2.Wołowina w sosie własnym Ilość- 10.000sztuk 3. Szynka wieprzowa Ilość- 10.000sztuk 4. Golonka wieprzowa Ilość- 10.000sztuk 5. Gulasz angielski Ilość- 10.000sztuk.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2012.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 60
- 2. ocena jakościowa - 40
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Środki ochrony osobistej i odzieży ochronnej dla pracowników Lasów Państwowych
- Dostawa katalogowych gadżetów promocyjnych i odzieży promocyjnej wraz z wykonaniem oznakowania
- Wymiana sieci okablowania strukturalnego
- Modernizacja infrastruktury oświetleniowej scen Teatru wraz z niezbędnymi akcesoriami technicznymi.
- Dostawa aparatu ultrasonograficznego
- Modernizacja sieci okablowania strukturalnego w Państwowym Liceum Sztuk Plastycznych im. Erica Mendelsohna zlokalizowanego przy ul. Partyzantów 85 w Olsztynie
więcej: przetargi w Olsztynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 86 im. prof. Jerzego Sampa w Gdańsku
- Dostawa produktów spożywczych
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej w Lubaniu
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Marszałkach w okresie 01.07.2024 r. do 31.12.2024r.
więcej: Dania gotowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.