eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowogard › 13/żyw/10/11

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-09-29

Nowogard: 13/żyw/10/11
Numer ogłoszenia: 268495 - 2010; data zamieszczenia: 29.09.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nowogard , ul. Zamkowa 7, 72-200 Nowogard, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 4326600, faks 091 4326604.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: 13/żyw/10/11.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Baton szynkowy, (produkt szynkowy z dodatkiem mięsa wieprzowo-wołowego, półtrwały, grubo rozdrobniony , powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszane, zawartość białka nie więcej niż 16%, zawartość tłuszczu poniżej 10%, okres trwałości do 10 dni od daty produkcji), - w ilości Razem 1200 kg, OZ Płoty - 700 kg, ZK Nowogard - 500 kg, 2)Kiełbasa golonkowa, (kiełbasa wieprzowa, grubo rozdrobniona, parzona w osłonce sztucznej, powierzchnia gładka, składniki równomiernie rozmieszczone, batony o przekroju 60 mm, zawartość białka nie mniej niż 13%, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%, okres trwałości do 7 dni), - w ilości Razem 1700 kg, OZ Płoty - 600 kg, ZK Nowogard - 1100 kg, 3)Kiełbasa kanapkowa, (kiełbasa wieprzowo-wołowa, grubo rozdrobniona, parzona w osłonce białkowej, batony o przekroju 60mm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%, okres trwałości do 7 dni od daty produkcji), - w ilości Razem 3000 kg, OZ Płoty - 1000 kg, ZK Nowogard - 2000 kg, 4)Kiełbasa krakowska parzona, (kiełbasa wieprzowo-wołowa, grubo rozdrobniona, peklowana, wędzona, parzona z przyprawami w osłonce białkowej, batony o przekroju 65mm, zawartość tłuszczu nie więcej niż 30%, okres trwałości do spożycia do 8 dni od daty produkcji ), - w ilości Razem 900 kg, OZ Płoty - 200 kg, ZK Nowogard - 700 kg 5)Kiełbasa piwna, (kiełbasa wieprzowo-wołowa, średnio rozdrobniona, peklowana, wędzona parzona z przyprawami, w osłonce białkowej, batony o przekroju 60mm, zawartość białka nie mniej niż 13 %, zawartość tłuszczu nie więcej niż 30%, okres trwałości do 7 dni od daty produkcji), - w ilości Razem 1100 kg, OZ Płoty - 500 kg, ZK Nowogard-600 kg 6)Kiełbasa podlaska, (kiełbasa wieprzowo-wołowa, średnio rozdrobniona, peklowana, parzona z przyprawami w jelicie wieprzowym, batony o przekroju 26-28 mm, długości 20-30cm, zawartość białka nie mniej niż 13%, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35%, o okresie trwałości do 9 dni od daty produkcji), - w ilości Razem 750 kg, OZ Płoty - 200 kg, ZK Nowogard - 550 kg 7)Kiełbasa rawska, (kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, w osłonce białkowej, batony o przekroju 60 mm, długości 10cm, zawartość nie mniej niż 15%, nie więcej niż 35%, o okresie trwałości do 8 dni od daty produkcji), - w ilości Razem 950 kg, OZ Płoty - 300 kg, ZK Nowogard - 650 kg, 8)Kiełbasa żywiecka (kiełbasa wieprzowo - wołowa, grubo rozdrobniona parzona, wędzona w osłonce białkowej, batony i przekroju 60 mm, powierzchnia pomarszczona, składniki równomiernie rozmieszczone o okresie trwałości do 14 dni od daty produkcji) - w ilości Razem 800 kg, OZ Płoty - 200 kg, ZK Nowogard - 600 kg,..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 24.10.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia, które stanowi załącznik do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia, które stanowi załącznik do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia, które stanowi załącznik do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia, które stanowi załącznik do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Złożenie oświadczenia, które stanowi załącznik do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zadład Karny w Nowogardzie ul. Zamkowa 7 72-200 Nowogard.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.10.2010 godzina 09:00, miejsce: Sekretariat Zadład Karny w Nowogardzie ul. Zamkowa 7 72-200 Nowogard.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.