eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › DOSTAWA ŚWIEŻEGO MIĘSA I WYROBÓW DROBIOWYCH, ŚWIEŻEGO MIĘSA I WYROBÓW WIEPRZOWYCH ORAZ WOŁOWYCH

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-09

Warszawa: DOSTAWA ŚWIEŻEGO MIĘSA I WYROBÓW DROBIOWYCH, ŚWIEŻEGO MIĘSA I WYROBÓW WIEPRZOWYCH ORAZ WOŁOWYCH
Numer ogłoszenia: 266437 - 2013; data zamieszczenia: 09.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 228537 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy Warszawa Mokotów, ul. Rakowiecka 37, 02-521 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 640-80-00, faks 022 6408099.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Organ administracji państwowej - Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ŚWIEŻEGO MIĘSA I WYROBÓW DROBIOWYCH, ŚWIEŻEGO MIĘSA I WYROBÓW WIEPRZOWYCH ORAZ WOŁOWYCH.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem udzielanego zamówienia publicznego jest dostawa realizowana w częściach świeżego mięsa i wyrobów drobiowych, świeżego mięsa i wyrobów wieprzowych oraz wołowych wytwarzanych zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: a) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914), oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. b) Ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Szczegółowy rodzaj oraz ilości asortymentu przedstawiają się następująco: Część 1 1. baleron drobiowy - 3000 kg 2. mięso mielone drobiowe - 4000 kg 3. parówki drobiowe - 5500 kg 4. pieczeń drobiowa - 2000 kg 5. polędwica drobiowa - 3000 kg 6. porcje rosołowe (nie mrożone) - 2500 kg 7. szynka drobiowa - 2500 kg 8. szynka drobiowa mielona - 2500 kg 9. podudzie z kurczaka z kością (nie mrożone) - 3000 kg 10. żołądki drobiowe (nie mrożone) - 350 kg 11. serca drobiowe (nie mrożone) - 350 kg 12. szynka miodowa drobiowa - 2000 kg 13. serdelki z indyka - 1500 kg 14. filet z kurczaka - 200 kg 15. kiełbasa drobiowa cienka - 1500 kg Część 2 1. boczek wędzony - 1000 kg 2. kaszanka gryczana - 1000 kg 3. kiełbasa zielonogórska - 2000 kg 4. kiełbasa luncheon-met - 2000 kg 5. kiełbasa krakowska parzona - 2000 kg 6. kiełbasa mortadela - 2000 kg 7. kiełbasa parówkowa - 2000 kg 8. kiełbasa zwyczajna - 3500 kg 9. kiełbasa podlaska - 2500 kg 10. mięso wołowe bez kości kl. II - 500 kg 11. mięso wieprzowe bez kości kl. II - 1000 kg 12. mięso mielone wieprzowo - wołowe - 4500 kg 13. pieczeń rzymska - 1500 kg 14. salceson włoski - 1000 kg 15. szynka tyrolska - 2000 kg 16. wątroba wieprzowa - 1500 kg 17. pasztet wieprzowy blok - 2000 kg 18. pasztetowa wieprzowa - 1200 kg 19. salceson czarny - 1200 kg 20. słonina wieprzowa bez skóry - 350 kg 21. karkówka wieprzowa bez kości - 800 kg 22. kiełbasa toruńska - 1000 kg 23. kiełbasa szynkowa wieprzowa - 1000 kg 24. mortadela z warzywami - 2000 kg 25. mielonka wieprzowa - 2000 kg 26. schab wieprzowy bez kości - 200 kg 27. kiełbasa wieprzowa biała parzona - 1000 kg 28. żeberka wieprzowe z kością - 500 kg c) W przypadku wszystkich wędlin drobiowych, wieprzowych, podrobowych oraz pasztetów na metce musi być wyszczególniony; skład surowcowy i chemiczny wyrobu z podziałem procentowy oraz występujące przyprawy. d) Żadna z wędlin określanych w nazwie jako drobiowa nie może zawierać w składzie surowcowym mięsa i komponentów pochodzenia wieprzowego. e) Mięsa mielone dostarczane będą w pojemnikach do tego celu przystosowanych. Struktura mięsa nie może wskazywać na jego wymieszanie, powinna zachować ciąg strumienia wychodzącego z gardzieli maszyny do mielenia. Dostawa będzie realizowana: 1. dla mięsa wołowego klasy II - średnio jeden raz na dwa tygodnie 2. dla wędlin i kiełbas klasy I i II - średnio trzy razy w tygodniu 3. dla mięsa mielonego - średnio dwa razy w tygodniu 4. dla wyrobów podrobowych - średnio dwa razy w tygodniu z wyłączeniem miesięcy od kwietnia do września w przypadku występowania wysokich temperatur powietrza 5. dla podrobów - po uprzednim ustaleniu między zamawiającym a wykonawcą z wyprzedzeniem niezbędnym do należytego przygotowania dostawy 6. dla mięsa drobiowego w elementach - średnio raz w tygodniu 7. dla mięsa drobiowego mielonego, porcje rosołowe - średnio trzy razy w tygodniu 8. dla wędlin drobiowych - średnio trzy razy w tygodniu 9. dla podrobów drobiowych - po uprzednim ustaleniu między zamawiającym a wykonawcą z wyprzedzeniem niezbędnym do należytego przygotowania dostawy.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Mięsa i wyroby drobiowe

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.11.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego Grzegorz Nowakowski, Dąbrowa 6, 26-332 Sławno, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 225600,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 221287,50

  • Oferta z najniższą ceną: 221287,50 / Oferta z najwyższą ceną: 337257,50

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Mięsa i wyroby wieprzowe oraz wołowe

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22.11.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 8.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Przetwórstwa Mięsnego WITMAS Stanisław Witkowski, ul. Dąbrowska 36, 95-100 Dąbrówka Wielka, Zgierz, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 292800,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 265449,00

  • Oferta z najniższą ceną: 265449,00 / Oferta z najwyższą ceną: 482398,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.