To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-02-05
Olsztyn: Przedmiotem zamówienia jest usługa: Wynajem sal szkoleniowych, zapewnienie cateringu oraz noclegów dla uczestników projektu Ekologiczny biznes to dobry biznes
Numer ogłoszenia: 26640 - 2015; data zamieszczenia: 05.02.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 415674 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Warmińsko-Mazurska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Olsztynie, Plac Generała Józefa Bema 3, 10-516 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 5211250, 5211286, faks 89 5211260.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka Akcyjna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest usługa: Wynajem sal szkoleniowych, zapewnienie cateringu oraz noclegów dla uczestników projektu Ekologiczny biznes to dobry biznes.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa: Wynajem sal szkoleniowych, zapewnienie cateringu oraz noclegów dla uczestników projektu Ekologiczny biznes to dobry biznes. Usługa obejmuje: wynajem sal szkoleniowych, pokoi hotelowych wraz ze śniadaniem, zapewnienie pełnego wyżywienia w przypadku szkoleń wyjazdowych i serwisów kawowych oraz wyżywienia wraz z serwisem kawowym w przypadku szkoleń stacjonarnych dla uczestników projektu i trenerów podczas szkoleń organizowanych w ramach projektu pn.: Ekologiczny biznes to dobry biznes. 3.1. Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia; a) sal szkoleniowych na czas szkoleń - łącznie 544 godziny zegarowe (68 dni) b) 1-osobowych pokoi hotelowych wraz z łazienką oraz śniadaniem (łącznie 217 noclegów) c) zapewnienie wyżywienia obsługi cateringowej podczas zajęć dla uczestników szkoleń stacjonarnych i wyjazdowych oraz trenerów - łącznie 868 jednostek cateringowych - w ciągu 68 dni szkoleniowych. 3.1.1. Szkolenia stacjonarne 2-dniowe: szkolenia stacjonarne odbywać się będą w miastach powiatowych województwa warmińsko - mazurskiego w obiektach szkoleniowo-konferencyjny lub obiektach hotelowych tj. Lidzbark Warmiński, Elbląg, Ełk, Giżycko, Węgorzewo, Ostróda, Mrągowo, Olecko, Olsztyn, Szczytno, Kętrzyn z parkingiem bezpłatnym samochodowy dla uczestników szkolenia, w miejscu dobrze skomunikowanym i dostępnym dla osób bez samochodów. Wykonawca zapewni; a) sale szkoleniowe wraz z wyposażeniem dla 17 grup (ok.7-17 osób+trener) - 34 dni b) wyżywienie dla uczestników szkoleń oraz trenera - osobodzień - 434 jednostek cateringowych (obiad, serwis kawowy ciągły). 3.1.2. Szkolenia wyjazdowe 2-dniowe. szkolenia wyjazdowe odbywać się będą w obiektach hotelowych o standardzie min 3* na terenie województwa warmińsko - mazurskiego w: Elblągu, Olsztynie i Ełku tj. w miejscu zakwaterowania uczestników projektu, z parkingiem bezpłatnym samochodowym dla uczestników szkolenia, w miejscu dobrze skomunikowanym i dostępnym dla osób bez samochodów. 3.1.3. Zamówienie należy wykonać zgodnie z wymogami określonymi poniżej: 1) Liczba uczestników: maksymalnie 217 osób; w tym 17 grup szkoleniowych (ok.7-17 osób) i 17 trenerów (możliwość prowadzenia 2 grup jednocześnie w ww. lokalizacjach województwa warmińsko-mazurskiego ) 2) Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do 15.05.2015 r. 3) Czas trwania szkolenia - 2 dni, rozpoczęcie (przyjazd) ok. godziny 09.00 dnia pierwszego, zakończenie (wyjazd)- godzina 16.00 dnia drugiego. 4)Miejsce organizacji szkolenia: a) szkolenia stacjonarne - obiekt szkoleniowo-konferencyjny lub obiekt hotelowy b) szkolenia wyjazdowe: obiekt hotelowy o standardzie min 3 * 5) Standard miejsca realizacji szkolenia wyjazdowego: Wykonawca zapewni realizację usług w obiekcie szkoleniowo-hotelowym z zapleczem noclegowo-restauracyjnym, posiadającym przyznaną kategorię co najmniej trzygwiazdkową (zgodnie z kategoryzacją obiektów konferencyjno-hotelowych/hoteli uzyskaną zgodnie z wymaganiami ustawy z 29 sierpnia z 1997 r. oraz rozporządzenia Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r. Nr 22, poz. 169 z późn. zm.). 6) Wykonawca zobligowany jest do świadczenia usług hotelarskiej, gastronomicznej i szkoleniowej w tym samym obiekcie szkoleniowo-hotelowym (budynku). UWAGA: 1. w przypadku otrzymania przez Wykonawcę informacji o przybyciu mniejszej niż przewidziana ilości uczestników szkolenia (ale nie mniej niż 20%) lub nieskorzystaniu przez nich z noclegu zobowiązuje się on do proporcjonalnego obniżenia ceny zakwaterowania w stosunku do ceny podstawowej, w oparciu o faktyczną ilość uczestników; 2. Zamawiający nie pokrywa kosztów zakwaterowania ani wyżywienia osób towarzyszących uczestnikom szkolenia; 3. Zamawiający nie pokrywa kosztów krajowych i zagranicznych rozmów telefonicznych wykonywanych z pokoi hotelowych przez osoby zakwaterowane; 4. Zamawiający nie pokrywa kosztów związanych z udostępnieniem w pokojach mini-baru, płatnej tv itp.; 5. wyżej wymienione i inne koszty, które nie są związane z wykonywaniem przedmiotu zamówienia i warunkami stawianymi przez Zamawiającego, zostaną opłacone indywidualnie przez osoby zakwaterowane. 7) Sala szkoleniowa: a) Wykonawca zobligowany jest do zapewnienia klimatyzowanej sali szkoleniowej dla 7-17 uczestników + trener, wyposażonej w ekran, rzutnik multimedialny, laptop, tablicę typu flipchart, nagłośnienie, z bezprzewodowym i przewodowym dostępem do Internetu wraz z obsługą wyposażenia. 8) Zapewnienie miejsc noclegowych ze śniadaniem dla 217 osób, w tym: 217 pokoi jednoosobowych (możliwość prowadzenia 2 grup jednocześnie w ww. lokalizacjach województwa warmińsko-mazurskiego). 9) Zapewnienie całodziennego wyżywienia dla uczestników i trenera - osobodzień - 434 jednostek cateringowych (obiad, serwis kawowy ciągły, kolacja) 10) Parking: Wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnego udostępnienia miejsc parkingowych dla uczestników szkoleń (w bezpośrednim sąsiedztwie obiektu szkoleniowo-hotelowego). Wykonawca otrzyma informację dotyczącą ostatecznej ilości uczestników korzystających z miejsc noclegowych najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem danego szkolenia. Zamawiający dopuszcza możliwość organizacji jednocześnie 2 szkoleń w tym samym terminie w dwóch różnych lokalizacjach w woj. warmińsko-mazurskiego. Rozliczenie odbywać się będzie na podstawie faktycznie wykonanego zakresu umowy i ustalonej ceny jednostkowej. 3.1.4. Zakres przedmiotu zamówienia: Niezbędne wymagania odnośnie sali szkoleniowej (szkolenia stacjonarne i wyjazdowe) dla ok. 7-17 uczestników szkoleń i trenera: a) powinna znajdować się na terenie miasta powiatowego województwa warmińsko-mazurskiego, w przypadku szkoleń wyjazdowych w miejscu zakwaterowania (na terenie Elbląga, Olsztyna, Ełku) z parkingiem samochodowym bezpłatnym dla uczestników szkolenia, w miejscu dobrze skomunikowanym i dostępnym dla osób bez samochodów; b) powinna posiadać powierzchnię nie mniejszą niż 70 m2 gwarantując tym samym optymalne warunki prowadzenia zajęć szkoleniowych w grupie ok. 17-osobowej + trener c) powinna być wyposażona w stoły oraz krzesła, tablicę sucho ścieralną i tablicę typu flipchart z zapasem kartek, mazaków, komputer/laptop, rzutnik multimedialny, ekran; d) ustawienie stołów i krzeseł w podkowę lub teatralne z możliwością podania serwisu kawowego w sali lub w jej bliskim sąsiedztwie; e) sala powinna gwarantować optymalne warunki prowadzenia zajęć szkoleniowych w grupach ok. 7-17 osobowych + trener, czyli pomieszczenie z zapewnionym zapleczem do przeprowadzenia szkolenia, tj. spełniać odpowiednie warunki sanitarne, bezpieczeństwa, akustyczne i jakościowe z dostępem do toalet na tym samym piętrze co sala szkoleniowa; f) pozwala zapewnić odpowiednie oświetlenie: dostęp światła dziennego oraz całodobowe oświetlenie umożliwiające swobodne i bezpieczne dla wzroku czytanie, a zarazem możliwość zaciemnienia sali podczas prezentacji multimedialnej; g) powinna posiadać klimatyzację i ogrzewanie i być odpowiednio przygotowana w zależności od panujących na zewnątrz warunków atmosferycznych; h) musi być dostępna w godzinach 8:00-17:00- na minimum 8 godzin w dni robocze (od poniedziałku do piątku), i) powinna być dostosowana do potrzeb osób niepełnosprawnych (w tym poruszających się na wózkach inwalidzkich); j) powinna być w trakcie czasu trwania szkoleń oznakowana zgodnie z przekazanymi przez Zamawiającego materiałami o wizualizacji zgodnej z wymogami Projektu; k) jest odrębnym pomieszczeniem od pomieszczenia, w którym spożywane są posiłki. Podczas szkolenia sala konferencyjna będzie dostępna dla Zamawiającego wraz z obsługą techniczną. 3.1.5. Niezbędne wymagania dotyczące wyżywienia - szkolenie stacjonarne 2-dniowe: Do Wykonawcy należy zapewnienie usługi wyżywienia i usługi cateringowej dla ok. 200 uczestników szkoleń i 17 trenerów (szkolenie odbywa się w ciągu dwóch następujących po sobie dni roboczych). W trakcie dnia szkoleniowego Wykonawca zapewni uczestnikom szkoleń serwis kawowy ciągły, na który składać się będą: gorąca kawa, gorąca herbata, cukier, śmietanka, cytryna, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki, świeże ciastka różnego rodzaju, owoce oraz zestaw obiadowy z napojami. W skład zestawu obiadowego powinno wchodzić: zupa lub zimne przekąski, 1 danie główne na ciepło , deser oraz napoje; Wykonawca powinien zapewnić menu mięsne i wegetariańskie oraz zapewnić różnorodność posiłków; Wszystkie posiłki oraz serwis kawowy muszą być wydawane na zastawie wielorazowego użytku; Posiłek (obiad/lunch) powinien być serwowany poza salą szkoleniową (w jej bliskim sąsiedztwie) w którym uczestnicy mogą spożyć serwowany ciepły posiłek (zagwarantowane miejsca siedzące dla ok. 17 osób + trener. Szkolenia stacjonarne: Miasta powiatowe - szkolenia stacjonarne-dwudniowe Ilość godzin/dni szkoleń w okresie od dnia podpisania umowy do 15.05.2015 Usługa wynajmu sal szkoleniowych (17 grup szkoleniowych x 2 dni) 272h/34dni Usługa obiadowa + serwis kawowy ciągły x 2 dni 434 jednostki cateringowe 3.1.6. Niezbędne wymagania dotyczące wyżywienia - szkolenie wyjazdowe 2-dniowe: Do Wykonawcy należy zapewnienie usługi noclegu, wyżywienia i usługi cateringowej dla ok. 200 uczestników szkoleń i 17 trenerów (szkolenie odbywa się w ciągu dwóch następujących po sobie dni roboczych). W trakcie dnia szkoleniowego Wykonawca zapewni uczestnikom szkoleń serwis kawowy ciągły, na który składać się będą: gorąca kawa, gorąca herbata, cukier, śmietanka, cytryna, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki, świeże ciastka różnego rodzaju, owoce oraz zestaw obiadowy z napojami. W skład zestawu obiadowego powinno wchodzić: zupa lub zimne przekąski, 1 danie główne na ciepło , deser oraz napoje; Wykonawca powinien zapewnić menu mięsne i wegetariańskie oraz zapewnić różnorodność posiłków; Wszystkie posiłki oraz serwis kawowy muszą być wydawane na zastawie wielorazowego użytku; Posiłek (obiad/lunch) powinien być serwowany poza salą szkoleniową (w jej bliskim sąsiedztwie) w którym uczestnicy mogą spożyć serwowany ciepły z gwarancją miejsc siedzących. W skład kolacji powinno wchodzić: zimne przekąski, 1 danie główne na ciepło , deser oraz napoje; Wykonawca powinien zapewnić menu mięsne i wegetariańskie oraz zapewnić różnorodność posiłków; UWAGA: w przypadku otrzymania przez Wykonawcę informacji o przybyciu mniejszej ilości uczestników szkolenia niż przewidziana (ale nie mniej niż 20%) lub nieskorzystaniu przez nich z wyżywienia, zobowiązuje się on do proporcjonalnego obniżenia ceny usługi gastronomicznej w stosunku do ceny podstawowej, w oparciu o faktyczną ilość uczestników. 3.1.7. Niezbędne wymagania dotyczące noclegu - szkolenie wyjazdowe: Wykonawca zapewni nocleg w okresie pomiędzy od dnia podpisania umowy do 15.05.2015, łącznie przez 34 dni dla 200 uczestników projektu i 17 trenerów w hotelu minimum trzy gwiazdkowym w pokojach jednoosobowych z łazienką. Wykonawca zapewni śniadanie w cenie noclegu, Wykonawca zapewni ubezpieczenie NNW dla uczestników szkolenia od pierwszego do ostatniego dnia szkolenia. Szczegółowe terminy prowadzenia szkoleń zostaną uzgodnione z Wykonawcą najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Szkolenia wyjazdowe: ELBLĄG/OLSZTYN/EŁK-szkolenia wyjazdowe- dwudniowe Ilość godzin/dni szkoleń w okresie od dnia podpisania umowy do 15.05.2015 Usługa wynajmu sal szkoleniowych (17 grup szkoleniowych x 2 dni) 272h/34dni Usługa noclegu ze śniadaniem 217 osób/1 nocleg Usługa całodobowego wyżywienia (2 x obiad +1x kolacja)+ 2 x serwis kawowy ciągły 434 jednostki Termin realizacji szkoleń: szkolenia obywać się będą w grupach ok. 7-17 osobowych + trener, w okresie od dnia podpisania umowy do 15.05.2015 r. w dni robocze w godzinach 8:00-17:00. Szczegółowe terminy prowadzenia szkoleń zostaną uzgodnione z Wykonawcą najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem szkolenia. Zamawiający w trosce o należyte wykonanie szkoleń zastrzega sobie prawo do wizji lokalnej zaoferowanych przez Wykonawcę w ofercie sal szkoleniowo-wykładowych, celem sprawdzenia w/w wymogów. W razie zamiaru dokonania takiej wizji Wykonawca ma obowiązek umożliwienia Zamawiającemu dokonania takiej wizji. W razie uniemożliwienia sprawdzenia Zamawiającemu jakości sal oferta Wykonawcy ulega odrzuceniu. Wykonawcy za wykonanie czynności przysługuje wynagrodzenie stanowiące: a) W przypadku usługi wynajęcia pokoi hotelowych: iloczyn liczby wynajętych pokoi hotelowych i stawki za nocleg w pokoju jednoosobowym z łazienką w hotelu o standardzie min. trzy gwiazdkowym b) W przypadku wynajmu sal szkoleniowych: iloczyn dni za wynajem sali szkoleniowej i stawki za wynajem. c) W przypadku wyżywienia i przerw kawowych: iloczyn ilości zrealizowanych usług oraz stawki za jedną jednostkę cateringową. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w SIWZ.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 70.22.00.00 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego 55.10.00.00 - Usługi hotelarskie 55.11.00.00 - Hotelarskie usługi noclegowe 55.13.00.00 - Inne usługi hotelarskie .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt Ekologiczny biznes to dobry biznes współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Umowa o dofinansowanie projektu nr: UDA-POKL.02.01.01-00-311/13-1 z dnia 17.02.2014. Zamówienie jest finansowane w 100% w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego oraz budżetu państwa.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.01.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- UpHotel s.c. 58-500 Jelenia Góra, Ul. Długa 13/1, 58-500 Jelenia Góra, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 133103,89 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 163072,00
Oferta z najniższą ceną: 149736,00 / Oferta z najwyższą ceną: 253570,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Wykonanie badań archeologicznych wraz z opracowaniem wyników badań na stan. archeologicznym Straduny 43 znajdującym się na działce nr 207 (obręb Straduny) kolidującym z rozbudową DK 65 odc. Gąski-Ełk
- Dostawa licencji pakietu biurowego.
- Sukcesywne dostawy akumulatorów samochodowych
- Ekspertyza w zakresie posiadanych kompetencji zawodowych oraz potrzeb doradców zawodowych i innych specjalistów zajmujących się doradztwem zawodowym.
- Dostawa nowego samochodu osobowego dla Działu Telekomunikacji Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
- Rozsiewacz nawozów
więcej: przetargi w Olsztynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług noclegowych na potrzeby Opery Wrocławskiej
- Świadczenie usługi hotelarskiej i restauracyjnej na potrzeby organizacji 44 Ogólnopolskiego Rajdu Statystyków "Święto Wina, czyli niesamowite lubuskie z krótką wizytą u sąsiadów na pograniczu"
- Kompleksowa organizacja Konferencji inaugurującej zawiązanie sieci współpracy
- Kompleksowa organizacja Konferencji inaugurującej zawiązanie sieci współpracy
- Świadczenie usług hotelarskich na terenie Warszawy
- Hotelarska usługa noclegowa dla gości z uczelni zagranicznej w ramach projektu NAWA
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.