eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lublin › Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostawy trzech posiłków dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek) dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 85 w Lublinie.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-01-18

Lublin: Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostawy trzech posiłków dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek) dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 85 w Lublinie.
Numer ogłoszenia: 26600 - 2013; data zamieszczenia: 18.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 265359 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Nr 85, ul. Onyksowa 8, 20-582 Lublin, woj. lubelskie, tel. 81 466 49 70, faks 81 466 49 71.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Przedszkole publiczne (gminna samorządowa jednostka organizacyjna).

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa w zakresie przygotowania i dostawy trzech posiłków dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek) dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 85 w Lublinie..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: a)Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi cateringowej, polegającej na przygotowywaniu z własnych produktów i dostarczaniu codziennie przez okres trwania umowy trzech posiłków dziennie - śniadań, gorących obiadów i podwieczorków dla dzieci przedszkolnych w wieku od 2,5 do 5 lat, uczęszczających do Przedszkola Nr 85 w Lublinie. Śniadanie: trzy pełnowartościowe kanapki (pieczywo ciemne, jasne, bułka, masło, ser, szynka (wieprzowa, wołowa) i inne dodatki np. serek topiony, pomidor, sałata i inne warzywa, jajka, pasty jajeczne, rybne, kiełbasiane), zupy mleczne, herbata, kakao, mleko, bawarka, kawa zbożowa - min. 250 ml itp.; obiad: I danie: zupa, pieczywo, II danie: ziemniaki (zamiennie: ryż, kasza, kopytka itp.), dania mięsne np. sztuka mięsa, kotlet mielony, pulpety, udziec kurczaka, kotlet schabowy, filet drobiowy, gulasz, sos mięsny itp., ryba, pierogi, naleśniki, knedle, surówka, sałatka, kompot lub herbata; podwieczorek: ciasto domowe, ciastka, drożdżówka, słodka bułka, owoce, sałatka, kanapka, budyń, kisiel, mleko, kakao, kompot, herbata. Usługa będzie realizowana w okresie od 01.02.2013 do 31.12.2013 r. z zastrzeżeniem, że w miesiącach wakacyjnych lipiec-sierpień dostawy nie będą realizowane (jeden miesiąc) lub będą realizowane w mniejszej ilości (jeden miesiąc). b)Śniadania, obiady i podwieczorki należy przygotować dla około 105 dzieci dziennie, tj. około 18535 śniadań, obiadów i podwieczorków w okresie trwania umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej, ewentualnie większej niż 80 ilości posiłków dziennie, na które składają się śniadanie, obiad i podwieczorek, wynikających z liczby dzieci uczęszczających do Przedszkola Nr 85. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na większe lub mniejsze zapotrzebowanie Zamawiającego, bez prawa dochodzenia wynagrodzenia za mniejszą niż określona w punkcie II.1.3.b liczbę posiłków. c)Liczba zamówionych posiłków na podstawie ilości dzieci, będzie przekazywana telefonicznie każdego dnia do godz. 9.00 przez osobę upoważnioną. d)Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia i dostarczenia do siedziby Zamawiającego zamówionej na dany dzień ilości posiłków i będzie Mu przysługiwało wynagrodzenie wyłącznie za faktycznie zamówione i dostarczone posiłki. e)W miesiącu grudniu ilość wydanych posiłków ustali się według stanu obecności dzieci na dzień 27.12.2013 r. i poda ten stan do końca miesiąca, w celu wystawienia faktury VAT w tym dniu z terminem zapłaty do 31.12.2013 r. f)Wykonawca będzie dostarczał posiłki na własny koszt, w specjalistycznych termosach termoizolacyjnych gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury (minimum 65oC) oraz jakości przewożonych potraw. g)Dostawa zamówionych posiłków ma być wykonywana środkami transportu spełniającymi wymogi sanitarne, zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136, poz. 914) udokumentowane decyzją/opinią wydaną przez Państwowego Inspektora Sanitarnego lub Państwową Stację Sanitarno - Epidemiologiczną, które wykonawca zobowiązany jest okazać przy dostawie na każde żądanie Zamawiającego. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na żądanie Zamawiającego. h)Posiłki będą dostarczane w dni robocze od poniedziałku do piątku do pomieszczenia kuchennego przedszkola w następujących godzinach: -śniadanie 7.00-8.15 -obiad i podwieczorek 11.30-12.00 i)W wyjątkowej sytuacji związanej ze zmianą organizacji dnia pracy przedszkola, dostawa obiadu odbędzie się o innej godzinie - po wcześniejszym uzgodnieniu z Wykonawcą. j)Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: -jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu, -w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym wraz z surówką, -potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych: konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, -w jadłospisie powinny przeważać potrawy mięsne gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, surówki lub warzywa gotowane, -do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli, -zupy powinny być sporządzone na wywarze warzywno-mięsnym, -przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów, -wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów, -jeśli śniadanie będzie mięsne to obiad może być bezmięsny: pierogi, pierogi leniwe, kopytka, naleśniki, makaron z serem lub innymi dodatkami, kluski, wszystkie rodzaje kasz z sosem bezmięsnym, itp. k)Posiłki muszą spełniać następujące warunki ilościowe: -śniadanie: trzy pełnowartościowe kanapki (pieczywo ciemne, jasne, bułka, masło, ser, szynka i inne dodatki np. serek topiony, pomidor, sałata i inne warzywa, jajka, pasty jajeczne, rybne, kiełbasiane), zupy mleczne, herbata, kakao, mleko, bawarka, kawa zbożowa - min. 250 ml itp., -zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml, -drugie danie gramatura nie mniej niż: mięso 70 gram, surówka 50 gram, dodatek skrobiowy 100 gram, sosy mięsne 100 gram, dania mączne 200 gram, -kompot lub sok: gramatura nie mniej niż 200 ml, -podwieczorek: ciasto domowe 70g, drożdżówka (1 szt.), słodka bułka (1 szt.) lub 50g, owoce 50g, sałatka 50g, 2 kanapki (2 szt.); budyń, kisiel, mleko, kakao, kompot/herbata - gramatura nie mniej niż 500 ml. l)Wykonawca zapewnia własne pojemniki na odpady i odbieranie każdego dnia tzw. resztek po posiłku do godziny 15:00. m)Wykonawca będzie przygotowywał posiłki o najwyższym standardzie, zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. n)Należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. o)Realizując umowę Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca będzie przestrzegał obowiązujących przepisów prawnych. p)Jadłospis na okres 10 dni roboczych z określeniem gramatury układany będzie przez Wykonawcę i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia najpóźniej w ostatni dzień poprzedniej dekady. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania jakości posiłków zgodnie z przedstawionym jadłospisem. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. q)Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. r)Sprawdzanie spełnienia w/w kryteriów dokonywać będzie przedstawiciel Zamawiającego w trakcie umowy. Niespełnienie któregoś z w/w kryteriów skutkować będzie natychmiastowym rozwiązaniem umowy z winy Wykonawcy oraz jej konsekwencjami. s)Zamawiający posiada własne naczynia (talerze, kubki, sztućce). t)Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z wyżywienia w przedszkolu. Koszty związane z wydawaniem posiłków, myciem naczyń, sprzątaniem po posiłku ponosić będzie Zamawiający - nie należy tych kosztów ujmować do kalkulacji ceny obiadu. u)Zamawiający nie przewiduje waloryzacji cen w trakcie realizacji umowy. Cena jednostkowa brutto oferowanych usług może ulec zmianie tylko w przypadku wprowadzenia innej stawki VAT, o której mowa w pkt. 16.7 Specyfikacji. v)Należność za wykonanie i dostawy posiłków będzie płatna przelewem na konto Wykonawcy w terminie do 14 dni po otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury od Wykonawcy. w)Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwrotu posiłków w przypadku stwierdzenia ich złej jakości, tj. posiłków niezdatnych do spożycia z powodu użycia przeterminowanych produktów (np. stwierdzenia pleśni, niewłaściwego koloru), niedogotowanych, zanieczyszczonych. Zwrot posiłków będzie następował na podstawie Protokołu reklamacji/zwrotu posiłków, stanowiącego załącznik nr 1 do umowy. W miejsce zwróconych posiłków Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie dostarczyć posiłki pełnowartościowe.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.01.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Graf - Marina s.c. Agata i Mirosław Augustyniak, ul. Krochmalna 131, 20-950 Lublin, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 154458,33 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 145499,75

  • Oferta z najniższą ceną: 145499,75 / Oferta z najwyższą ceną: 169409,90

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.