To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-12-14
Koło: SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA POTRZEB STOŁÓWKI BURSY SZKOLNEJ W KOLE W RAMACH NASTĘPUJĄCYCH ODDZIELNYCH PAKIETÓW:
1) PAKIET NR 1 - MIĘSO, WĘDLINY I DRÓB,
2) PAKIET NR 2 - PIECZYWO I WYROBY CUKIERNICZE.
Numer ogłoszenia: 265501 - 2012; data zamieszczenia: 14.12.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 240595 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Bursa Szkolna, ul. Kolejowa 13, 62-600 Koło, woj. wielkopolskie, tel. 063 2610177, faks 063 2616727.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA POTRZEB STOŁÓWKI BURSY SZKOLNEJ W KOLE W RAMACH NASTĘPUJĄCYCH ODDZIELNYCH PAKIETÓW: 1) PAKIET NR 1 - MIĘSO, WĘDLINY I DRÓB, 2) PAKIET NR 2 - PIECZYWO I WYROBY CUKIERNICZE..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna (wielokrotna) dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki Bursy Szkolnej w Kole w ramach następujących oddzielnych pakietów: 1) Pakiet nr 1 - MIĘSO, WĘDLINY I DRÓB, 2) Pakiet nr 2 - PIECZYWO I WYROBY CUKIERNICZE. Termin przydatności do spożycia dla artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia publicznego musi wynosić: 1) w ramach Pakietu Nr 1: termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia artykułu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż 70% okresu, w którym artykuł zachowuje zdatność do spożycia określoną przez producenta. 2) w ramach Pakietu Nr 2: a) bułki muszą posiadać co najmniej 1 dniowy termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia artykułów do magazynu Zamawiającego , b) chleb zwykły musi posiadać co najmniej 2 dniowy termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia artykułu do magazynu Zamawiającego , c) chleb razowy-wieloziarnisty musi posiadać co najmniej 3 dniowy termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia artykułu do magazynu Zamawiającego, d) wyroby cukiernicze muszą pochodzić z bieżącego wypieku. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 1) nazwę środka spożywczego, 2) dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, 3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, 4) dane identyfikujące producenta środka spożywczego, 5) dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, 6) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, 7) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, 8) oznaczenie partii produkcji, 9) klasę jakości handlowej. Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia: 1) każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. z 2010 roku Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 roku o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006 roku Nr 17, poz. 127 z późn. zm.) wraz z rozporządzeniami wydanymi na ich podstawie, 2) każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, 3) każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polskę Normę, 4) na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polskę Normę lub normami europejskimi itp. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla mięsa: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, występowanie gruczołów, fragmentów kości. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wędlin: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonkę, jej pęknięcia i wycieki farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, plamy na powierzchni wynikające z niedowidzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki do wędlin itp. Wymagania szczegółowe dotyczące mięsa, wędlin i drobiu (dotyczy tylko Pakietu nr 1 ): 1) mięso świeże, nie mrożone, barwa jasnoróżowa, zapach typowy dla świeżego mięsa, nie poddawane dodatkowym procesom technologicznym zwiększającym objętość, 2) wędliny świeże o typowym zapachu dla wyrobów wędzonych, parzonych lub gotowanych, nie poddawane dodatkowym procesom technologicznym zwiększającym objętość, 3) drób świeży, nie poddawany dodatkowym procesom technologicznym zwiększającym objętość. Wymagania szczegółowe dotyczące pieczywa i wyrobów cukierniczych (dotyczy tylko Pakietu Nr 2 ): 1) dostarczone pieczywo pod względem smakowym i organoleptycznym musi być I gatunku, świeże, odpowiedniej jakości, nie kruszące się i dopieczone, 2) dostarczone pieczywo i wyroby cukiernicze muszą być wyprodukowane w dzień lub noc poprzedzającą dzień dostawy do Zamawiającego, 3) nie dopuszcza możliwości dostarczania przez Wykonawcę pieczywa lub wyrobów cukierniczych odświeżanych lub ze zwrotów. Wymagania w zakresie opakowań: pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. Szczegółowy opis rzeczowy oraz ilościowy artykułów spożywczych w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia publicznego określony został w druku FORMULARZ CENOWY. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia wystąpił lub został wskazany znak towarowy, to należy przyjąć, iż Zamawiający wskazując je, dopuszcza składanie ofert równoważnych obejmujących artykuły spożywcze o właściwościach i standardach jakościowych nie gorszych niż te opisane przez podanie znaków towarowych. Szczegółowy opis sposobu wykonania przedmiotu zamówienia zawarty został w druku PROJEKT UMOWY..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.11.00 - Wołowina 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe 15.13.16.00 - Produkty wołowe i cielęce 15.11.20.00 - Drób 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe 15.11.40.00 - Podroby 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.14.10 - Szynka 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce 15.81.11.00 - Chleb 15.81.15.00 - Pieczywo gotowe 15.84.23.00 - Wyroby cukiernicze .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1
Nazwa: PAKIET NR 1 - MIĘSO, WĘDLINY I DRÓB
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.12.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Zakłady Mięsne Kazimierz Kołodziejczak, ul. Toruńska 6, 62-640 Grzegorzew, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 87690,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 117521,25
Oferta z najniższą ceną: 117521,25 / Oferta z najwyższą ceną: 117521,25
Waluta: PLN.
Część NR: 2
Nazwa: PAKIET NR 2 - PIECZYWO I WYROBY CUKIERNICZE
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.12.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"SPOŁEM" POWSZECHNA SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW
jakie przetargi wygrała firma
"SPOŁEM" POWSZECHNA SPÓŁDZIELNIA SPOŻYWCÓW
- Powszechna Spółdzielnia Spożywców SPOŁEM, ul. Sienkiewicza 29, 62-600 Koło, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20740,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 20238,84
Oferta z najniższą ceną: 20238,84 / Oferta z najwyższą ceną: 22026,78
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z KOŁA
- BUDOWA BOISKA WIELOFUNKCYJNEGO WRAZ Z ZADASZENIEM O STAŁEJ KONSTRUKCJI PRZY SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 2 W KOLE (2)
- PRZETWORZENIE POWIATOWEGO ZASOBU GEODEZYJNEGO I KARTOGRAFICZNEGO DO POSTACI CYFROWEJ, W CELU UTWORZENIA BAZ DANYCH GESUT I BDOT500 w ramach 5 części
- ROBOTY BUDOWLANE W BUDYNKU LO W KOLE W RAMACH DWÓCH ZADAŃ: 1) WYMIANA KANALIZACJI SANITARNEJ 2) WYMIANA DRZWI WEWNĘTRZNYCH I MALOWANIE KORYTARZA
- Oznakowanie poziome polegające na wykonaniu lub odnowieniu istniejącego oznakowania poziomego na ulicach i drogach powiatowych na terenie Powiatu Kolskiego w 2024 roku z podziałem na 3 części
- GOZDÓW, RUINY GOTYCKIEGO ZAMKU KAZIMIERZOWSKIEGO. DATA POWSTANIA: II POŁ. XIV W. ZABEZPIECZENIE I KONSERWACJA RUIN ZAMKU - ETAP V
więcej: przetargi w Kole »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW NA POTRZEBY KUCHNI PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO I ODDZIAŁU ŻŁOBKOWEGO GMINY ZAMBRÓW"
- Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola w Grębowie w roku szkolnym 2024/2025
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 7 w Bełchatowie
- Dostawy mięsa i produktów mięsno - wędliniarskich dla Centrum Opieki nad Dzieckiem im. K. Maciejewicza w Szczecinie
- Sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i konserw dla Domu Pomocy Społecznej w Krakowie, ul. Krakowska 55
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Samorządowego nr 2 w Bełchatowie, ul. Paderewskiego 3.
więcej: Wołowina »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.