eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lubiewo › Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj przetwory mleczarskie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-07-31

Lubiewo: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj przetwory mleczarskie
Numer ogłoszenia: 261528 - 2009; data zamieszczenia: 31.07.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej , 144, 89-526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 3341225, faks 0-52 3341225 wew.316.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna Służby Więziennej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj przetwory mleczarskie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów stanowiących rodzaj - produkty mleczarskie. Część I Lp. Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed.miary Ilość 1 mleko pasteryzowane 15511100-4 l 4500 2 mleko UHT 15511210-8 l 2500 3 śmietana 15512000-0 l 3000 4 śmietana tłusta 15512200-2 l 2500 Część II Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15513010-1 kg 200 2 Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15513010-1 kg 200 3 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 4 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 5 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 6 Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15551320-4 kg 300 7 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15551000-5 kg 200 8 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15551000-5 kg 450 9 Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15551000-5 kg 300 10 maślanka 15551500-0 l 200 11 maślanka 15551500-0 l 300 Część III Lp. Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 masło 15530000-2 kg 2500 Część IV Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser feta 15542300-2 kg 300 2 Ser miękki 15542200-1 kg 300 3 Sery scal. sprosz. z przerost. pleśni 15543000-6 kg 150 4 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 300 5 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 100 6 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 200 7 Pasty serowe do smarowania 15545000-0 kg 200 Część V Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser twarogowy 15542100-0 kg 800 Część VI Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser twardy 15544000-3 kg 500 Część VII Lp. Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość 1 Ser twardy 15544000-3 kg 1500 2 Ser twardy 15544000-3 kg 600 3 Ser twardy 15544000-3 kg 1000.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane 15.51.12.10 - Mleko UHT 15.51.20.00 - Śmietana 15.51.22.00 - Śmietana tłusta .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają wymagania określone w art. 22 ustawy pzp, oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy pzp. Zamawiający dokona oceny spełnienia w/w warunków na podstawie złożonych wymaganych oświadczeń i zaświadczeń..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wraz z ofertą wypełnioną na Formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ należy złożyć: 1.1. Oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 i ust.2 ustawy Pzp - załącznik nr 1 do formularza ofertowego. 1.2. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust.1-3 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do formularza ofertowego. 1.3. Wypełnione formularze cenowe na części, na które składana jest oferta - załączniki nr 3 i 4 do formularza ofertowego. 1.4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 1.5. Pełnomocnictwo do reprezentowania o ile ofertę składa pełnomocnik. 2. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 1.4. składa odpowiedni dokument lub dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 3. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 2., zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym oferent ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 4. Zasady składania oferty przez podmioty występujące wspólnie; 4.1. Podmioty zobowiązane są do złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa do reprezentowania wszystkich wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 4.2. Wymagane oświadczenia i dokumenty wskazane w pkt. 1.1., 1.4. powinny być złożone przez każdy podmiot..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej Sucha 144 89-526 Lubiewo.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.08.2009 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej Sucha 144 89-526 Lubiewo, sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mleko, śmietana.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko pasteryzowane w ilości 4500 l.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4, 15.51.12.10-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: jogurty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jogurt bez dodatków substancji smakowych w ilości 200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.30.10-1, 15.55.13.20-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: masło.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: masło w ilości 2500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: sery.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ser feta w ilości 300 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.22.00-2, 15.54.22.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: ser twarogowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ser twarogowy w ilości 800 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ser twardy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ser twardy w ilości 500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.40.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: sery twarde.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ser twardy w ilości 1500 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.40.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.