eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gródek nad Dunajcem › Dożywianie dzieci w przedszkolu, szkołach podstawowych i gimnazjach w gminie Gródek nad Dunajcem w I półroczu 2015 roku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-12-19

Gródek nad Dunajcem: Dożywianie dzieci w przedszkolu, szkołach podstawowych i gimnazjach w gminie Gródek nad Dunajcem w I półroczu 2015 roku.
Numer ogłoszenia: 261497 - 2014; data zamieszczenia: 19.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej , Gródek nad Dunajcem 170, 33-318 Gródek nad Dunajcem, woj. małopolskie, tel. 18 440 10 96, faks 18 440 10 96.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.opsgrodek.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Ośrodek Pomocy Społecznej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w przedszkolu, szkołach podstawowych i gimnazjach w gminie Gródek nad Dunajcem w I półroczu 2015 roku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie posiłków dla dzieci w placówkach oświatowych prowadzonych przez gminę Gródek nad Dunajcem w formach i ilościach wskazanych z zamówieniu. 2. Zamówienie obejmuje przygotowanie i wydanie posiłków albo przygotowanie, transport i wydanie posiłków w siedzibach placówek oświatowych dla dzieci z terenu gminy Gródek nad Dunajcem, dla dzieci w dziennych ilościach wskazanych w zamówieniu. 3. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 4. Do Wykonawcy należy odbiór naczyń oraz wszelkie niezbędne zabiegi higieniczne związane z wydawaniem posiłków i odbiorem naczyń. 5. Proponowane menu stanowi jedynie otwarty katalog proponowanych posiłków i może zostać poszerzone o dodatkowe pozycje w uzgodnieniu pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą. Wykonawca może zaoferować odmienne menu, lecz o równoważnej wartości energetycznej poszczególnych składników żywieniowych. Wykonawca zapewni urozmaicony jadłospis (posiłki nie powinny powtarzać się w ciągu 1 tygodnia, chyba, że zamawiający zastrzeże inaczej). Do złożonej oferty Wykonawca załączy proponowany jadłospis, uwzględniający wytyczne Zamawiającego wynikające z SIWZ. 6. Wszystkie etapy procesu produkcyjnego powinny przebiegać bez zbędnych przestojów, celem zabezpieczenia przed zanieczyszczeniem, zepsuciem i rozwojem drobnoustrojów chorobotwórczych. 7. Transport posiłków powinien być prowadzony samochodami dostosowanymi do przewożenia środków spożywczych. Środek transportu winien być dopuszczony przez SANEPID do przewozu posiłków (żywności). 8. Posiłki będą dostarczane i wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, wyłącznie w dni w których odbywa się nauka w szkołach czy zajęcia w przedszkolu w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Jeśli dzieci będą uczęszczać do placówki w inny dzień np. odpracowywać zajęcia szkolne, dzieci objęte są tą formą pomocy lecz ten fakt szkoły zgłaszają z 3 dniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu posiłki. 9. Godzina wydawania posiłków w szkołach jest ustalana przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. 10. Zamawiający zastrzega, że ilość dostarczanych posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania zamówienia (zwiększenie lub zmniejszenie do 20% wynikających z zamówienia). Każdorazowo na bieżąco dostarczający posiłki będzie informowany o ilości posiłków które ma dostarczyć. W dniu wydawania posiłku w pomieszczeniu jego wydawania w miejscu widocznym dostarczający wywiesza menu na każdy dzień dożywiania. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo korekty ilości posiłków w zależności od bieżących potrzeb, przy czym ogólna ilość posiłków dostarczonych w trakcie zamówienia nie może przekroczyć ilości wskazanej w zamówieniu jako maksymalna. 12. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zamówień uzupełniających nie przekraczających swą wielkością 20 % wartości zamówienia podstawowego, w szczególności jeśli zajdzie potrzeba zwiększenia liczby wydawanych posiłków w szkołach podstawowych i gimnazjach ze względu na większą liczbę dzieci objętych dożywianiem 13. Na podstawie art. 5 ust 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych zamawiający skorzysta w niniejszym posterowania z prawa do skracania terminu składania ofert. 14. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na realizację zamówienia w zakresie określonym jak w załącznikach 1, 2, 3 i 4 do niniejszej specyfikacji. Można złożyć ofertę na całą część I, II lub III lub IV lub na kilka części. Nie można złożyć oferty tylko na część IV A lub IV B..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • 12. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zamówień uzupełniających nie przekraczających swą wielkością 20 % wartości zamówienia podstawowego, w szczególności jeśli zajdzie potrzeba zwiększenia liczby wydawanych posiłków w szkołach podstawowych i gimnazjach ze względu na większą liczbę dzieci objętych dożywianiem

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

4. Wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy Formularz oferty wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji, 5. Pełnomocnictwo - do reprezentowania wykonawcy w postępowania albo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca Wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opsgrodek.pl; www.gminagrodek.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej Gródek nad Dunajcem 170 33-318 Gródek nad Dunajcem.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2014 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej Gródek nad Dunajcem 170 33-318 Gródek nad Dunajcem.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Osoby uprawnione do bezpośredniego kontaktowania się z oferentami: Sprawy merytoryczne 1. (szkoły podstawowe i gimnazja) Imię i nazwisko: Krystyna Pajor Stanowisko służbowe: p.o. Kierownik Ośrodka Pomocy Społecznej Numer telefonu: (018) 440-10-96 2. (Przedszkole w Gródku nad Dunajcem) Imię i nazwisko: Renata Rybska Stanowisko służbowe: inspektor/ kierownik Projektu - Przedszkole - Na dobry początek- Numer telefonu: (018) 440-10-35 w 34 Sprawy proceduralne Imię i nazwisko: Lesław Czul Stanowisko służbowe: inspektor Urzędu Gminy - pok. 5a Dane kontaktowe: (018) 440-10-35 w.39, faks: /018/ 440-10-35, w.20, mail: lczul@gminagrodek.pl WYJAŚNIENIA ORAZ ZMIANA TREŚCI SPECYFIKACJI: Każdy wykonawca ma prawo zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienie treści specyfikacji. Zamawiający jest obowiązany udzielić wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert, pod warunkiem, że wniosek o wyjaśnienie treści specyfikacji wpłynął do Zamawiającego nie później niż do końca dnia, w którym upływa połowa wyznaczonego terminu składania ofert. Wyjaśnienia treści specyfikacji oraz jej ewentualne zmiany będą dokonywane na zasadach i w trybie art. 38 ustawy - PZP. Zamawiający nie zamierza zwoływać zebrania wykonawców..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostarczenie II śniadania (kanapek) zgodnie z jadłospisem dla dzieci do szkół w Roztoce-Brzezinach, Lipiu i Siennej:.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowe zestawienie dzieci objętych dożywianiem: 1. Szkoła w Roztoce - Brzezinach 28 dzieci, 2. Szkoła w Lipiu 31 dzieci, 3. Szkoła w Siennej 19 dzieci Razem: 78 dzieci x 109 dni =8502 posiłki w okresie od 5 styczeń do 25 czerwca 2015 roku w dniach nauki szkolnej 1) Zamówienie obejmuje przygotowanie II śniadania (kanapek) i wydanie ich dzieciom w ilościach wskazanych w specyfikacji. 2) Proponowane (przykładowe) menu w zakresie II śniadania oczekiwane przez Zamawiającego powinno obejmować następujące pozycje: Drożdżówka z nadzieniem mieszanym 1 raz w tygodniu np. piątek + owoc ( jabłko, banan lub mandarynka ) - Bułka duża, masło, wędliną i pomidorem - poniedziałek - Bułka duża, masło, ser żółty - środa - Bułka duża, masło, wędliną i ogórkiem świeżym lub konserwowym - czwartek 3) Do obowiązków wykonawcy należy również wydawanie posiłków dzieciom. 4) Koszt transportu wchodzi w cenę posiłków 5) Posiłki powinny być przewożone w opakowaniach posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku lub innego podmiotu uprawnionego. 6) Ze względu na brak warunków we wskazanych szkołach nie ma możliwości przygotowania posiłków na miejscu. 7) Warunki płatności - faktury częściowe miesięczne po wykonaniu zamówienia i wystawieniu faktury 8) Wykonawca jest odpowiedzialny za odbiór zużytych opakowań i sztućców, a także resztek pozostałych po wydanych posiłkach.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 25.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przygotowanie gotowych ciepłych posiłków i ich wydawanie (catering) w szkołach w Jelnej, Rożnów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowe zestawienie dzieci objętych dożywianiem: 4. Szkoła w Jelnej 57 dzieci, 5. Szkoła w Rożnowie 65 dzieci Razem: 122 dzieci x 109 dni = 13298 posiłków w okresie od 5 styczeń do 25 czerwca 2015 roku w dniach nauki szkolnej 1. Proponowane menu w zakresie ciepłych posiłków oczekiwane przez Zamawiającego powinno obejmować , posiłki (zupa) o kaloryczności ok 500 kcal i gramaturze ok. 400 g , 100g chleb dla dzieci w dziennych ilościach wskazanych w zamówieniu oraz drugie danie o gramaturze nie mniejszą niż 500 gram , w tym mięso - 100g , surówka-100 g oraz ziemniaki , ryż kasza lub makaron 300 g .Dwa razy w tygodniu zupa z wkładką , 2 razy drugie danie mięsne . Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi , kopytka , naleśniki z serem w ilości 400 gram. Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 600 kcal 2. Do Wykonawcy należy dostarczanie sztućców i naczyń, na których będą wydawane posiłki. 3. Transport, naczynia oraz sztućce wchodzą w cenę posiłków. 4. Do Wykonawcy należy odbiór naczyń oraz wszelkie niezbędne zabiegi higieniczne związane z wydawaniem posiłków i odbiorem naczyń. 5. Warunki płatności - faktury częściowe miesięczne po wykonaniu zamówienia i wystawieniu faktury. 6. Wykonawca jest odpowiedzialny za odbiór zużytych opakowań i sztućców, a także resztek pozostałych po wydanych posiłkach.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 25.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przygotowanie na miejscu i wydawanie ciepłych posiłków w Zespole Szkół w Podolu - Górowej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowe zestawienie dzieci objętych dożywianiem: 1 . Szkoła w Podolu- Górowej 84 dzieci, Razem: 84 dzieci x 109 dni = 9156 posiłki w okresie od 5 styczeń do 25 czerwca 2015 roku w dniach nauki szkolnej 1. Zamówienie obejmuje przygotowanie ciepłych posiłków dla uczniów w Zespole Szkół w Podolu-Górowej. 2. Posiłki należy przygotować na miejscu - w Zespole Szkół. Zespół Szkól udostępni niezbędne wyposażenie konieczne do przygotowania posiłków. Zamawiający nie wyraża zgody na odgrzewanie gotowych posiłków. 3. Warunki korzystania z wyposażenia kuchni oraz opłat za zużyte media należy uzgodnić z Dyrekcją Szkoły w Podolu-Górowej: Zespół Szkół w Podolu-Górowej Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II Gimnazjum Nr 2 w Podolu-Górowej 33-318 Gródek nad Dunajcem tel. 18 440-10-30 e-mail: sppodole@op.pl 4. Proponowane menu w zakresie ciepłych posiłków oczekiwane przez Zamawiającego powinno obejmować posiłki (zupa) o kaloryczności ok 500 kcal i gramaturze ok. 400 g , 100g chleb dla dzieci w dziennych ilościach wskazanych w zamówieniu oraz drugie danie o gramaturze nie mniejszą niż 500 gram , w tym mięso - 100g , surówka-100 g oraz ziemniaki , ryż kasza lub makaron 300 g .Dwa razy w tygodniu zupa z wkładką , 2 razy drugie danie mięsne . Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi , kopytka , naleśniki z serem w ilości 400 gram. Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 600 kcal. 5 .Do Wykonawcy należy wydanie posiłku oraz odbiór naczyń oraz wszelkie niezbędne zabiegi higieniczne związane z wydawaniem posiłków i odbiorem naczyń. 6. Wykonawca jest odpowiedzialny za odbiór zużytych opakowań i sztućców, a także resztek pozostałych po wydanych posiłkach 7. Warunki płatności - faktury częściowe miesięczne po wykonaniu zamówienia i wystawieniu faktury..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 25.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przygotowanie gotowych ciepłych posiłków i ich wydawanie w przedszkolu i szkole w Gródku nad Dunajcem (catering).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowe zestawienie: Cz. IV A SZKOŁA PODSTAWOWA I GIMNAZJUM W GRÓDKU NAD DUNAJCEM - 54 dzieci Ciepły posiłek dla 54 dzieci w ciągu 109 dni w okresie 5 styczeń - 25 czerwca 2015 roku - razem 5886 posiłki Termin wykonania w dni robocze od poniedziałku do piątku w okresie od 5 stycznia do 25 czerwca 2015 roku Warunki płatności - faktury częściowe miesięczne po wykonaniu zamówienia i wystawieniu faktury. Proponowane menu w zakresie ciepłych posiłków oczekiwane przez Zamawiającego powinno obejmować , posiłki (zupa) o kaloryczności ok. 500 kcal i gramaturze k. 400 g , 100g chleb dla dzieci w dziennych ilościach wskazanych w zamówieniu oraz drugie danie o gramaturze nie mniejszą niż 500 gram , w tym mięso - 100g , surówka-100 g oraz ziemniaki , ryż kasza lub makaron 300 g .Dwa razy w tygodniu zupa z wkładką , 2 razy drugie danie mięsne . Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi , kopytka , naleśniki z serem w ilości 400 gram. Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 600 kcal. 1. W gestii Wykonawcy jest również dostarczanie jednorazowych naczyń i sztućców, na których będą wydawane posiłki. 2. Do Wykonawcy należy odbiór naczyń oraz wszelkie niezbędne zabiegi higieniczne związane z wydawaniem posiłków i odbiorem naczyń. 3. Transport, naczynia oraz sztućce wchodzą w cenę posiłków. 4. Ciepłe posiłki powinny być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku lub innego podmiotu uprawnionego. 5. Wykonawca zapewni mycie termosów po wydanych posiłkach we własnym zakresie, ze w względu na brak możliwości zorganizowania tego procesu w szkole. 6. Wykonawca jest odpowiedzialny za odbiór zużytych opakowań i sztućców, a także resztek pozostałych po wydanych posiłkach Cz IV B/ PRZEDSZKOLE Nazwa zadania: Przygotowanie dostawa i wydanie (catering) posiłków dla 22 dzieci w Punkcie Przedszkolnym Powyższe zamówienie będzie realizowane w ramach projektu: Przedszkole -Na dobry początek- realizowanego przez Gminę Gródek na Dunajcem w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.1. Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.1 Zmniejszenie nierówności w stopniu upowszechniania edukacji przedszkolnej Ilość posiłków : 2728 szt. X śniadanie 2728 szt. X obiad 2728 szt X podwieczorek Wykonawca odpowiada za zapewnienie transportu posiłków i ich wydanie. Posiłki należy transportować i wydawać z zachowaniem przepisów sanitarnych właściwych ze względu na rodzaj prowadzonej działalności. Posiłki powinny być wydawane w pojemnikach posiadających atest i certyfikat dopuszczający pojemniki do kontaktu z żywnością. Dopuszcza się wydawanie posiłków na talerzach ceramicznych. Zamawiający dopuszcza dostarczenie ciepłych posiłków w termosach lub innych urządzeniach służących do utrzymania ciepła. Do Wykonawcy należy odbiór naczyń oraz wszelkie niezbędne zabiegi higieniczne związane z wydawaniem posiłków i odbiorem naczyń. Wykonawca jest odpowiedzialny za odbiór zużytych opakowań i sztućców, a także resztek pozostałych po wydanych posiłkach Termin wykonania w dni robocze od poniedziałku do piątku w okresie od 2 stycznia do 30 czerwca 2015 roku Warunki płatności - faktury częściowe miesięczne po wykonaniu zamówienia i wystawieniu faktury. Posiłki powinny być wykonane zgodnie z przepisami i sztuką gastronomiczną o odpowiedniej kaloryczności dostosowanej do wieku dzieci, dostarczone transportem spełniającym warunki sanitarne. Jadłospis na każdy miesiąc będzie przedstawiony zamawiającemu w każdy ostatni dzień miesiąca poprzedzającego miesiąc którego dotyczy. Termin dostarczenia posiłków: najpóźniej do godz.8.00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.