eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Popów › Dostawy mrożonek, ryb i konserw rybnych dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-12-18

Popów: Dostawy mrożonek, ryb i konserw rybnych dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie
Numer ogłoszenia: 261363 - 2014; data zamieszczenia: 18.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, faks 034 3103653.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mrożonek, ryb i konserw rybnych dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy mrożonek, ryb i konserw rybnych dla OSSW w Kulach oraz Oddziału Zamiejscowego w Sulejowie. 1.zadanie nr 1 - dostawy , mrożonek dla OSSW w Kulach: 1. Pyzy z mięsem kg 200 2. Brokuły kg 300 3. Frytki kg 300 4. Mieszanka owocowa kg 600 5. Mieszanka warzywna 7 składnikowa kg 300 6. Szpinak kg 50 7. Warzywa na patelnię kg 300 8. Pierogi z serem kg 200 9. Pierogi z kapustą i grzybami kg 100 10 Uszka z mięsem kg 100 11 Paszteciki z mięsem kg 70 12 Pizza mrożona Szt. 700 13 Knedle z truskawkami kg 200 14 Kalafior kg 400 15 Fasolka szparagowa kg 400 16 Krokiety z mięsem kg 20 17 Kartacze z mięsem kg 300 18 Kukurydza mrożona kg 20 19 Papryka mrożona kg 20 20 Frytki - kuleczki kg 200 Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 do SIWZ. 2. Przedmiotem zamówienia na zadanie nr 2 są - dostawy ryb i konserw rybnych dla OSSW w Kulach 1. Filet śledziowy a la matias kg 200 2. Filet z dorsza SHP kg 800 3. Tuńczyk w oleju kg 100 4. Filet z mintaja SHP kg 200 5 Szprot w sosie pomidorowym kg 200 Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 a do SIWZ. 3. Przedmiotem zamówienia na zadanie nr 3 są - dostawy , mrożonek dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie: 1 Różyczki kalafiorowe zamrożone kg 200 2 Brokuły różyczki zamrożone kg 250 3 Kapusta brukselka zamrożona kg 200 4 Fasolka szparagowa cięta zamrożona kg 200 5 Marchew typu junior mrożona kg 100 6 Marchew plastry mrożona kg 100 7 Marchew kostka mrożona kg 250 8 Groszek zielony mrożony kg 80 9 Mieszanka warzywna 7-składnikowa mrożona kg 130 10 Mieszanka chińska kg 200 11 Frytki karbowane kg 100 12 Podgrzybek mrożony klasa I kg 100 13 Mieszanka kompotowa kg 600 Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 6 b do SIWZ. 4 Przedmiotem zamówienia na zadanie nr 4 są - dostawy ryb i konserw rybnych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie 1 Miruna mrożona filet ze skórą kg 400 2 Paluszki rybne kg 80 3 Makrela wędzona tusza b/głowy kg 50 4 Śledzie solone matias kg 100 5 Śledzie po kaszubsku kg 100 6 Filet z makreli w pomidorach kg 80 7 Szprot w oleju kg 80 8 Tuńczyk w oleju kg 60 9 Ryba z pieca kg 200.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.33.11.70-9, 15.22.00.00-6, 15.24.30.00-3, 15.24.00.00-2, 15.23.40.00-7, 15.24.12.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wypełniony i podpisany formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ, wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie zadań od nr 1-4 stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2 42-110 Popów Pawilon WARTA, dział kwatermistrzowski pok. nr 2,3.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2 42-110 Popów Budynek socjalny nr 2 - Świetlica.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy , mrożonek dla OSSW w Kulach.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Pyzy z mięsem 15896000-5 PN-A-82201 Opakowanie jednostkowe 400- 500g.Ciasto - skład: ciasto:- ziemniaki gotowane 37%, woda, grys ziemn. 23%, skrobia ziemniaczana, sól. Farsz: mięso gotowane wieprzowe 32%, wołowe 32%, cebula duszona,, tłuszcz wieprzowy, błonnik 3,2%, sól, przyprawy. Zawartość w wyrobie: mięsa nie mniej niż 12%, ziemniaków 30%, grysu 18,5%, farszu nie mniej niż 20%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200 2.Brokuły 15331170-9 PN-A-78602 Op.jedn. 400-500g. Produkt głęboko mrożony. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.kg 300 3. Frytki 15311100-2 Op. jedn.2 - 2,5 kg. Szybkosmażące frytki karbowane podsmażone i zamrożone. Składniki: ziemniaki, olej roślinny, dextroza. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 300 4.Mieszanka owocowa 15896000-5 PN - 86/8165-29 Op.jedn. 400-500g. Produkt naturalny głęboko mrożony. Skład: Owoce ( truskawki, śliwki, porzeczki, wiśnie, agrest, aronie) w różnych proporcjach. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 600 5.Mieszanka warzywna 7 składnikowa 15331170-9 PN-A-78608 Op.jedn. 400-500g. Produkt głęboko mrożony. Skład: marchew, kalafior, fasola szparag. pietruszka seler, cebula, groch zielony. Termin przydatności do spożycia : nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 300 6. Szpinak 15331170-9 PN-A-78608 Op.jedn. 400-500g. Produkt rozdrobniony głęboko mrożony. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 50 7.Warzywa na patelnię 15331170-9 PN-A-76608 Op.jedn. 400-500g. Mieszanka warzywna o składzie: kalafior, marchew, brokuły, seler, cebula, kapusta biała, groch zielony, kukurydza. Produkt głęboko mrożony. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 300 8.Pierogi z serem 15896000-5 PN-A-82201 Op. jedn. 400-500g. Pierogi domowe, ręcznie robione, głęboko mrożone. Skład: ser twarogowy nie mniej niż 40%, mąka pszenna, woda, cukier, jaja, cukier waniliowy. Minimalna zawartość nadzienia nie mniej niż 40%. Produkt nie powinien zawierać barwników. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200 9.Pierogi z kapustą i grzybami 15896000-5 PN-A-82201 Op jedn 400-500g. Skład: mąka pszenna, kapusta kwaszona nie mniej niż 27%, woda, grzyby leśne nie mniej niż 7%, tłuszcz roślinny utwardzony, przyprawy, cebula, jaja. Zawartość nadzienia min. 40%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 100 10 Uszka z mięsem 15896000-5 PN-A-82201 Op jedn 400-500g. Produkt głęboko mrożony. Skład: mąka pszenna, minimalna zawartość mięsa wołowe 24%, woda, bułka tarta, jaja, cebula, przyprawy. Minimalna zawartość nadzienia 28%. Produkt nie zawierający barwników. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 100 11 Paszteciki z mięsem 15896000-5 PN-A-82201:1996 Paszteciki waga 1 szt nie mniej niż 60g. Produkt głęboko mrożony. Skład: mąka pszenna, mięso wołowe, tekstura sojowa, mięso wieprzowe, bułka tarta, suszona cebula, mleko, drożdże, przyprawy. Zawartość farszu nie mniej niż 30 %. Zawartość mięsa wołowego w farszu nie mniej niż 25%. Zawart. mięsa wieprzowego w farszu nie mniej niż 12%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 70 12 Pizza mrożona 15896000-5 Skład: Spód: mąka, woda, olej, cukier, sól, drożdże, Obłożenie: koncentrat pomidorowy, pomidor, szynka nie mniej niż 1,6% ( w tym mięso wieprzowe 47%, mięso wołowe 5%), pieczarki nie mniej niż 3%, brokuł, ser, cebula, przyprawy. Masa netto 300- 320g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. szt 700 13 Knedle z truskawkami 15896000-5 PN-A-82201 Op jedn 400-500g. Skład: ciasto: ziemniaki gotowane nie mniej niż 54,8%, mąka pszenna nie mniej niż 18%, woda, skrobia ziemniaczana nie mniej niż 9%, płatki ziemniaczane, sól. Farsz: truskawki mrożone nie mniej niż 79.8%, cukier, zagęszczacz. Zawartość w wyrobienie mniej niż: truskawki 16%, ziemniaki do 11%, mąka pszenna 3,6%, farsz nie mniej niż 20%. Termin przydatności do spożycia; nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200 14 Kalafior 15331170-9 PN-A-78602 Kalafior różyczki. Skład kalafior 100%. Produkt głęboko mrożony. Waga 400-500g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 400 15 Fasolka szparagowa 15331170-9 PN-A-78601 Fasola szparagowa cięta. Produkt głęboko mrożony. Waga 400-500g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 400 16 Krokiety z mięsem 15896000-5 PN-A-82201-1996 Op jedn 2,5 kg. Skład: Ciasto - woda, mąka pszenna, mleko w proszku odtłuszczone, jajka, sól. Farsz - mięso wołowe i wieprzowe po nie mniej niż 34%. Panierka - bułka tarta. Zawartość w wyrobie: mięso nie mniej niż 20,4 %, farsz nie mniej niż 30%. Waga 1 szt do 60g. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 20 17 Kartacze z mięsem 15896000-5 PN-A-82201-1996 op.jedn. 2,5 kg. Skład: Ciasto - ziemniaki gotowane do 37%, woda, grys ziemniaczany do 23%, skrobia ziemniaczana, sól. Farsz - mięso gotowane wieprzowe nie mniej niż 32%, wołowe nie mniej niż 32%, cebula duszona, tłuszcz wieprzowy, błonnik 3,2 %, sól, przyprawy. Zawartość w wyrobienie mniej niż: mięsa 12,8%, ziemniaków 30%, grysu 18,5 %, farsz 20%. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 300 18 Kukurydza mrożona 15331170-9 Op jedn. 2 - 2,5kg. Mrożone ziarno kukurydzy. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 20 19 Papryka mrożona 15331170-9 Op. jedn. 2 - 2,5 kg Papryka mrożona cięta czerwona lub kolorowa. Termin przydatności do spożycia : nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 20 20 Frytki - kuleczki 15311100-2 Op jedn 2 - 2,5 kg. Szybkosmażące frytki kuleczki. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5, 15.33.11.70-9, 15.31.11.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy ryb i konserw rybnych dla OSSW w Kulach..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet śledziowy a la matias 15241200-1 Skład: filet śledziowy, sól, ocet, zaprawa śledziowa. Masa 5 kg, masa ryby 4 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200 2.Filet z dorsza SHP 15220000-6 PN-A-86755:1991 Filety z ryb dorszowatych. Shatter pack. ( nie dopuszcza się JQF), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 5%, barwa mięsa charakterystyczna dla danego gatunku. Produkt głęboko mrożony. Opakowania: kartony od 6 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg800 3. Tuńczyk w oleju 15243000-3PN-V-74012 Jasne mięso tuńczyka. Duże kawałki Skład:tuńczyk duże kawałki, olej roślinny, sól. Masa netto 170-200g, masa po odcieku nie mniej niż 120g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od daty dostawy. Kg 100 4. Filet z mintaja SHP 15220000-6 PN-A-86755 :1991 Mrożone filety z mintaja, całe bez skóry , Shatter pack ( nie dopuszcza się JQF), bez obcych zanieczyszczeń, po rozmrożeniu maksymalny ubytek masy nie więcej niż 5%, barwa mięsa charakterystyczna dla danego gatunku. Produkt głęboko mrożony . Opakowania: kartony od 7 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200 5. Szprot w sosie pomidorowym 15240000-2 PN-V-74012 Skład: szprot nie mniej niż 40%, sos pomidorowy: woda, koncentrat pomidorowy, cukier, sól spożywcza, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, mąka pszenna, olej roślinny, zagęstnik: guma guar, warzywa: seler, pietruszka, przyprawy. Masa netto 300 - 350g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od daty dostawy. kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.12.00-1, 15.22.00.00-6, 15.24.30.00-3, 15.24.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy , mrożonek dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Różyczki kalafiorowe zamrożone klasa I 15331170-9 PN-A-78602:1996; różyczki - część róży kalafiorowej, powstałej przez jej rozdzielenie na mniejsze części, z głąbikami przyciętymi do 20 mm, mierząc od nasady najniższego rozgałęzienia. Wielkość 15 do 35 mm; wygląd - różyczki, bez przerastających zielonych listków, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zlepieńców trwałych, nie oblodzone, bez zanieczyszczeń. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200 2 Brokuły różyczki zamrożone klasa I 1533170-9 różyczki - część róży brokułowej, powstałej przez jej rozdzielenie na mniejsze części, z głąbikami przyciętymi do 20 mm, mierząc od nasady najniższego rozgałęzienia. Wielkość 15 do 35 mm; wygląd - różyczki, bez przerastających zielonych listków, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zlepieńców trwałych, nie oblodzone, bez zanieczyszczeń. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 250 3 Kapusta brukselka zamrożona klasa I 15331170-9 PN-A-78603:1996; brukselka - kapusta, główki obrane z zewnętrznych liści, całe, bez uszkodzeń mechanicznych, zwarte, bez zlepieńców trwałych, nie oblodzone, główka koloru zielono-kremowego, bez zanieczyszczeń. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200 4 Fasolka szparagowa cięta zamrożona 15331170-9 PN-A-78601:1994; zielona lub żółta, zamrożona, w postaci strąków ciętych; kształtne, niepołamane, sypkie, wolne od zlepieńców, bez skazy, barwa - intensywna zielona lub żółta, nie zbrązowiała, jednolita w całej masie partii, bez uszkodzeń przez choroby, szkodniki; konsystencja w stanie zamrożonym twarda, po ugotowaniu krucha, bez mączystych ziaren, nie gąbczasta, nie włóknista, bez zanieczyszczeń. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200 5 Marchew typu junior mrożona klasa I 1533170-9 PN-A-78600:1992; marchew kl. I, średnica korzenia 10-15 mm, długość od 5 do 7 cm, bez uszkodzeń mechanicznych, bez obcego smaku i zapachu, bez skaz, jednolita odmiana w partii, wolna od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 100 6 Marchew plastry mrożona klasa I 15331170-9 PN-A-78600:1992; marchew kl. I, poprzecznie krojona w karbowane plastry, średnica 20-30 mm, bez obcego smaku i zapachu, bez skaz, jednolita odmiana w partii, wolna od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 100 7 Marchew kostka mrożon klasa I 15331170-9 Kostka marchwi 12-15 mm, bez uszkodzeń, bez obcego smaku i zapachu, bez skaz, wolna od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 250 8 Groszek zielony mrożony klasa I 1533170-9 Groszek cały, bez uszkodzeń, bez obcego smaku i zapachu, bez skaz, wolny od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna ok 0,45 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 80 9 Mieszanka warzywna 7-składnikowa mrożona klasa I 1533170-9 Skład: kalafior, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, groszek, por, seler; warzywa nieuszkodzone, bez obcego smaku i zapachu, mieszanka wolna od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 130 10 Mieszanka chińska 15331170-9 Skład: marchew, papryka, kiełki fasoli Mung, grzyby chińskie Mun, kalafior, pędy bambusa, cebula, por; warzywa nieuszkodzone, bez obcego smaku i zapachu, mieszanka warzywna wolna od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200 11 Frytki karbowane 153311 70-9 Ziemniaki rozdrobnione, pokrojone w kształt słupków, przeznaczone do pieczenia w piecu, bez obcych smaków i zapachów, bez skaz, zanieczyszczeń, uszkodzeń mechanicznych, frytki wolne od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna od 0,45 kg do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 100 12 Podgrzybek mrożony klasa I 15331135-2 Kapelusze podgrzybka krojone w kostkę, bez obcych smaków i zapachów, bez skaz, zanieczyszczeń, uszkodzeń mechanicznych, wolne od zlepieńców. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna do 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudło kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 100 13Mieszanka kompotowa 15896000-5 Skład: różne owoce, nie mniej niż cztery asortymenty, klasa I. Opakowanie jednostkowe: torebka foliowa termozgrzewalna ok. 2,50 kg. Opakowanie zbiorcze: pudełko kartonowe do 10 kg. Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.33.11.35-2, 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawy ryb i konserw rybnych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Miruna mrożona 15220000-6 PN-A-86755:1991; filety całe ze skórą, shatterpack (nie dopuszcza się JQF), bez obcych zanieczyszczeń, glazura techniczna maksymalnie do 5%, barwa mięsa charakterystyczna dla danego gatunku. Opakowania: pudła kartonowe od 7 kg do 24 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 400 2. Paluszki rybne klasa I 15220000-6 PN-A-86755:1991; filety z ryb białych w panierce w kształcie podłużnej kostki o wymiarach ok. 20x30x70 mm, bez obcych zanieczyszczeń. Opakowania: pudła kartonowe od 5 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 80 3. Makrela wędzona tusza b/głowy klasa I 15234000-7 PN-A-86772:1985; makrela wędzona na gorąco, tusze o wadze 250-300 g ułożone w kartonie równolegle; cechy dyskwalifikujące: zapleśnienia na powierzchni, uszkodzenia mechaniczne, zanieczyszczenia lub uszkodzenia przez szkodniki, smak i zapach jełki, gorzki, pleśni, gnilny, tekstura tkanki mięsnej mazista. Opakowanie: pudło kartonowe od 4 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. kg 50 4. Śledzie solone matias klasa I 15230000-9 PN-A-86766:1984; filety całe bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty, o delikatnej teksturze i łagodnym smaku, barwa tkanki mięsnej jasna, biała do lekko kremowej; cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów. Opakowanie: wiaderko plastikowe od 4 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 100 5. Śledzie po kaszubsku 15243000-3 PN-A-86780:1998; zawartość filetów w produkcie min 50%, przypraw 10% w zalewie aromatyczno-korzennej (pomidorowej), o konsystencji zawiesistej, filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty o delikatnej teksturze i łagodnym smaku, barwa tkanki mięsnej jasna, biała do lekko kremowej; cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów, niedopuszczalny zapach zjełczały, gnilny, chemiczny, stęchły lub inny obcy, niedopuszczalna mazista lub twarda tekstura mięsna. Opakowanie: wiaderko plastikowe od 3 do 10 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 100 6. Filet z makreli w pomidorach 15240000-2 PN-A-86763:1991; konserwa rybna sterylizowana: filety z makreli (nie mniej niż 50%), sos pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, cukier, maka pszenna, olej roślinny, ziemniak, przyprawy, mąka ziemniaczana, substancja wzmacniająca smak i zapach - glutaminian sodu, ocet, marchew, seler, cebula, sól, kwas octowy. Opakowanie jednostkowe: puszka łatwo otwieralna, waga ok. 175 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy. kg 80 7. Szprot w oleju 15240000-2 PN-A-86763:1991; konserwa rybna; skład: szprot nie mniej niż 60 %, olej roślinny, woda, sól, przyprawy. Opakowanie jednostkowe: puszka łatwo otwieralna, waga od 170 g do 175 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy. kg 80 8. Tuńczyk w oleju 15241400-3 PN-A-86763:1991; konserwa rybna; skład: duże kawałki tuńczyka, olej słonecznikowy, woda, sól. Opakowanie jednostkowe:puszka otwierana za pomocą otwieracza, waga ok. 185 g. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od daty dostawy. kg 60 9. Ryba z pieca 15242000-6 PN-A-86755:1991, Filet z mintaja minimum 50%, brokuły minimum 15%, woda, mąka pszenna, śmietana, oleje roślinne, ser, cebula, masło, sól, aromat, drożdże, skrobia ziemniaczana, kwasy, sole eliminujące barwnik, betakaroten, czosnek, laktoza, Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.23.40.00-7, 15.23.00.00-9, 15.24.30.00-3, 15.24.00.00-2, 15.24.14.00-3, 15.24.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.