eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Piła › Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej ; Wspólny Słownik Zamówień /CPV-15000000-8



Ogłoszenie z dnia 2013-12-03

Piła: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej ; Wspólny Słownik Zamówień /CPV-15000000-8
Numer ogłoszenia: 260495 - 2013; data zamieszczenia: 03.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 3 im. Lotników Polskich , ul. Żeromskiego 41, 64-920 Piła, woj. wielkopolskie, tel. 067 2132140, faks 067 2132143.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs3.pila.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gminna Samorzadowa Jednostka Organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej ; Wspólny Słownik Zamówień /CPV-15000000-8.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa do stołówki szkolnej artykułów żywnościowych , określanych we Wspólnym Słowniku Zamówień /CPV-15000000-8/ z możliwością składania ofert częściowych. Każda ze wskazanych części określana będzie mianem zadanie; łącznie 7 zadań wg zastawień stanowiących załączniki Nr 1 od zadń 1/1 do zadania 1/7 SIWZ. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje : Zadanie 1: produkty rolnictwa i ogrodnictwa /CPV 03100000-2/ , warzywa przetworzone /CPV 15331400-1 / ; Zadnie 2: jaja świeże kurze /CPV 03142500-3; Zadanie 3: mięso i produkty mięsne /CPV 15100000-9/; Zadanie 4 : ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb /CPV 15220000-6/, owoce, warzywa i produkty podobne/mrożonki/CPV 15300000-1/; Zadanie 5 : produkty mleczarskie/CPV 15500000-3/; Zadanie 6 : różne produkty spożywcze/CPV 15800000-6/, oleje, tłuszcze zwierzęce i roślinne /CPV 15400000-2/, produkty wytwarzane z przemiału ziarna,skrobii i produktów skrobiowych/CPC 15600000-4/, przetworzone warzywa i owoce/CPV 15330000-6/ ; Zadanie 6 : pieczywo świeże, wyroby piekarnicze i ciastkarskie/CPV 15810000-9/. Każde zadanie stanowi oddzielny przedmiot zamówienia. Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz asortymentowo-ilościowy będący integralną częścią specyfikacji / załącznik Nr1/ wg zadań 1/1 do 1/6/..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.10.00.00-2, 15.33.14.00-1, 03.14.25.00-3, 15.10.00.00-9, 15.22.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.55.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.33.00.00-6, 15.81.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.01.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczególnego warunku w tym zakresie. Spełnienie warunku nastąpi na podstawie oświadczenia pkt.2 ppkt 1 część III SIWZ/ załącznik Nr2.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie określa szczególnego warunku w tym zakresie. Spełnienie warunku nastąpi na podstawie oświadczenia pkt.2 ppkt 2 część III SIWZ/ załącznik Nr 2.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie okresla szczególnego warunku w tym zakresie. Spełnienie warunku nastąpi na podstawie oświadczenia pkt.2 ppkt 3 część III SIWZ/załącznik Nr 2.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie określa szczególnego warunku w tym zakresie. Spełnienie warunku nastąpi na podstawie oświadczenia pkt.2 ppkt 3 części III SIWZ/załącznik Nr 2.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie określa szczególnego warunku w tym zakresie. Spełnienie warunku nastąpi na podstawie oświadczenia pkt.2 ppkt 4 części III SIWZ/załącznik Nr 2.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1/ Oferta na formularzu cenowym wg.załącznika Nr1 - na kazde zadanie oddzielnie.2/Oświadczenie dotyczace wymogów ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia wg. wzoru stanowiącego załącznik Nr 5. 3/Zaakceptowany wzór umow wg wzoru stanowiącego załącznik Nr 6 do SIWZ. 4/ Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Ilości artykułów podanych w zał./ofercie/ do umowy sąilościami maksymalnymi, jednak Zamawiający dopuszcza zmianę ilościową i asortymentową wynikającą z bieżących potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, bez przekroczenia rocznej ceny zamówienia. 2. Zamawiający zastrzega sobie prawo: w przypadku zaistnienia sytuacji, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy, gdy Zamawiajacy nie zrealizuje zamówienia w całości Wykonawca nie będzie dochodził roszczeń z tytułu nie wykonania umowy w 100 procentach. 3/ Zamawiajacy przewiduje możliwość zmian postanowień umowy na podstawie art. 144 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w przypadku wystąpienia nadzwyczajnego i zewnętrznego zdarzenia, na które Strony umowy nie mają wpływu oraz których nie było w stanie zapobiec pomimo dołożenia należytej staranności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs3.pila.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Nr 3 im. Lotników Polskich 64-920 Piła parter p. nr 023.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2013 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkół Nr 3 im. Lotników Polskich ul. Żeromskiego 41 64-920 Piła parter p. nr 023.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty rolnictwa i ogrodnictwa. Warzywa przetworzone..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółówy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz - załącznik Nr 1.1 do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.10.00.00-2, 15.33.14.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.01.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Jaja kurze..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy wykaz ilościowy zawiera formularz - załącznik nr 1/2 SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso i produkty mięsne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczególoey wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz- załącznik Nr 1/3 SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb. Owoce , warzywa i produkty podobne/mrożonki/..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółówy wykaz asortmentu i ilości zawiera formularz- załącznik Nr1.4 SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.22.00.00-6, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty mleczarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz- załacznik Nr 1.5 SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Różne produkty spożywcze. Oleje , tłuszcze zwierzęce i roślinne. Produkty wytwarzane z przemiału ziarna,skrobii i produktów skrobiowych. Przetworzone warzywa i owoce..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczegółowy wykaz asortymenu i ilości zawiera formularz załącznik Nr 1.6 SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.33.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pieczywo świeże, wyroby piekarnicze i ciastkarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szczególowy wykaz asortymentu i ilości zawiera formularz - załącznik Nr 1.7 SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.