eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Oborniki Śląskie › świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2007-05-07

POZYCJA 25907

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - usługi Oborniki Śląskie: świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Zespół Szpitalny Chorób Płuc Opieki Długoterminowej, do kontaktów: Henryka Gorzelniaska, ul. Trzebnicka 5/7, 55-120 Oborniki Śląskie, woj. dolnośląskie, tel. 071 3102332, fax 071 3102251, e-mail: zschpod@poczta.onet.pl. Adresy internetowe Ogólny adres zamawiającego (URL): www.bip.szpital-oborniki.dolnyslask.pl Adres profilu nabywcy (URL): 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej; Zdrowie. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie. Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak. Nr 47 poz. 15174 z 02.03.2007 Wartość zamówienia (bez VAT): 81401 EUR.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: usługi, kategoria usług: nr 17. Główne miejsce świadczenia usług: Oborniki Śląskie. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Określenie przedmiotu zamówienia: Świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków do Zespołu Szpitalnego Chorób Płuc Opieki Długoterminowej w dni powszednie oraz świąteczne przez okres 1 roku. Ilość posiłków przygotowanych dziennie wynosi około 120 i składa się z 3 posiłków dla diety podstawowej i lekkostrawnej (śniadanie, obiad składający się z dwóch dań i napoju oraz kolacja) i 5 posiłków dla diety specjalnej (śniadanie, II śniadanie, obiad składający się z dwóch dań i napoju, podwieczorek i kolacja). Pod pojęciem posiłku należy rozumieć zestaw potraw o określonej wielkości porcji, przygotowany zgodnie z zasadami wskazanej diety i spełniający określone w zamówieniu szczegółowe wymagania zamawiającego np. diety miksowane, mięso mielone. Sporządzane posiłki muszą odpowiadać wszelkim rygorom recepturowym, smakowym, estetycznym i zdrowotnym przy szczególnym zachowaniu norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie - załącznik nr 1 do SIWZ. Zamawiający wymaga, aby raz na siedem dni kolacja byłą gotowana "na gorąco". W jadłospisach śniadań i kolacji oprócz składników podstawowych muszą znajdować się dodatkowo warzywa lub owoce bądź ich przetwory. Wszystkie jadłospisy muszą posiadać wyszczególnioną gramaturę mięs, sosów, surówek oraz owoców i warzyw dołączonych do posiłków formie dodatków, informację o kaloryczności i wartości odżywczej. Sporządzanie jadłospisu leży po stronie Wykonawcy. Wykonawca w pełni odpowiada za zgodne z normami żywienie pacjentów oraz przestrzeganie przepisów sanitarno - epidemiologicznych. Posiłki winny być dostarczone do poszczególnych podkuchenek w następujących godzinach: a) pierwsze śniadanie godz. 7.30 -7.45 b) obiad i podwieczorek godz. 12.30 -13.00 c) kolacja godz. 16.30 - 17.00 Za dystrybucję posiłków na podkuchenki odpowiedzialny jest Wykonawca, z podkuchenek do pacjentów Zamawiający. Wykonawca przed wydaniem posiłków do spożycia pobiera próbki żywnościowe dla celów kontroli sanepidu. Ilość i koszt próbek wynikających w przepisów winny być wkalkulowane w cenę usługi. Wykonawca zapewnia środek transportu i sprzęt do przewozu posiłków. Termosy i pojemniki, w których dostarczane są posiłki podlegają myciu u Wykonawcy. 1.5) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.52.11.00 - Usługi rozwożenia posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.11.00 - Usługi rozwożenia posiłków

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część nr: Nazwa: V. 1 Data udzielenia zamówienia: 10.04.2007. 2) Liczba otrzymanych ofert: 2. 3) Nazwa i adres wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: NIRO sp. z o.o., ul. Ścinawska 37, 59-300 Lubin, woj. dolnośląskie, tel. 076 8404901, fax 076 8404928. 4) Informacja o cenie wybranej oferty oraz o nie podlegających odrzuceniu ofertach z najtańszą i najdroższą ceną (bez VAT): Cena wybranej oferty: 360 912,00 Oferta z najniższą ceną: 360 912,00 / oferta z najwyższą ceną: 435 810,00 Waluta: PLN

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 23.04.2007.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.