eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Chęciny › Świadczenie usług w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gorących posiłków w szkołach na terenie Gminy Chęciny w roku szkolnym 2009 - 2010

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-07-30

Chęciny: Świadczenie usług w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gorących posiłków w szkołach na terenie Gminy Chęciny w roku szkolnym 2009 - 2010
Numer ogłoszenia: 259018 - 2009; data zamieszczenia: 30.07.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , Pl. 2 Czerwca 4, 26-060 Chęciny, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 3151006,3151054, faks 0-41 3151085,3151054.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług w zakresie przygotowania, dostawy i wydawania gorących posiłków w szkołach na terenie Gminy Chęciny w roku szkolnym 2009 - 2010.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, i wydanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów dla następujących szkół: Szkoła Podstawowa w Bolminie, Szkoła Podstawowa w Polichnie, Szkoła Podstawowa w Łukowej, Szkoła Podstawowa w Starochęcinach, Szkoła Podstawowa w Tokarni. Planowana dzienna liczba posiłków dla wszystkich szkół wynosi 150. Zamawiający zastrzega sobie zmianę faktycznej liczby posiłków w związku z liczbą uprawnionych. 1.1. Oferent przygotowywać będzie ciepłe jednodaniowe posiłki w postaci zup lub innych dań o kaloryczności każdego nie mniejsze niż 550 kcal i gramaturze: a) zupy- nie mniej niż 350 ml b) inne dania - nie mniej niż 250 gramów Posiłki inne niż zupa dostarczane będą nie rzadziej niż 3 razy w tygodniu. Do zup dodatkowo dostarczane będzie pieczywo, wkładka w postaci wędliny lub mięsa. Zupa z wkładką mięsną lub wędliną dostarczana będzie nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia ( 5 dni ). 1.2. Oferent zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi. 1.3. Posiłki dostarczane będą w pojemnikach utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu. 1.4. Posiłki będą wydawane w naczyniach jednorazowych w tym sztućce jednorazowe niezbędne do spożycia posiłku. 1.5. Posiłki dostarczane będą we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od 1 września 2009 r do dnia 25 czerwca 2010 r w godzinach ustalonych z dyrektorami w/w szkół. 1.6. Przygotowane i dostarczane posiłki muszą być wykonywane że świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 1.7. Oferent ponosi koszty załadunku, transportu oraz rozładunku i dystrybucji wszystkich dostaw posiłków. 1.8. Zamawiający zastrzega sobie możliwości zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamawiania posiłków, w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego. 2. Wymagania dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: 2.1. Materiały, sprzęt oraz naczynia potrzebne do wykonania przedmiotu zamówienia zabezpiecza Wykonawca. 2.2. Zamawiający nie dopuszcza udziału podwykonawców przy sporządzenia posiłków. 2.3. Wykonawca uzgodni z Dyrektorami szkół kolejność i godzinę dostawy posiłków do każdej szkoły. 2.4. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmniejszenia lub zwiększenia ilości dziennie zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Dyrektorów szkół lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15 . 2.5. Wykonawca zapewnia odbiór resztek nie zjedzonych posiłków, jednorazowych naczyń oraz dostarcza na nie pojemniki. 2.6. Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających do 50% wartości zamówienia, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2.7 Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych oraz ofert wariantowych. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia zostaną odrzucone..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 25.06.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) spełniają warunki art.22 ustawy Prawo zamówień publicznych.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r- Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej ustawą zamawiający żąda następujących dokumentów: a. aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2. Formularz ofertowy wg załącznika Nr 1 3. Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki art. 22 i nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy - załącznik Nr 2.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.checiny.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: W siedzibie Zamawiającego ul. Białego Zagłębia 1, 26-060 Chęciny, budynek internatu - I piętro, wejście od strony wschodniej..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.08.2009 godzina 11:00, miejsce: siedzibia Zamawiającego ul. Białego Zagłębia 1, 26-060 Chęciny, budynek internatu - I piętro, wejście od strony wschodniej..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.