eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Działdowo › Dostawa mięsa i przetworów mięsnych oraz drobiu i przetworów drobiowych.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-12-15

Działdowo: Dostawa mięsa i przetworów mięsnych oraz drobiu i przetworów drobiowych.
Numer ogłoszenia: 258691 - 2014; data zamieszczenia: 15.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 238143 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Leśna 1, 13-200 Działdowo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. (023) 6972653, faks (023) 6972653.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i przetworów mięsnych oraz drobiu i przetworów drobiowych..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa: 1) mięsa i przetworów mięsnych 2) drobiu i przetworów drobiowych. Dokładny wykaz wymaganych wyrobów zawiera załącznik nr 1 do oferty niniejszej siwz. CPV: 15.13.00.00-8 - produkty mięsne 15.13.15.00-0 - produkty drobiowe 2. Artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia muszą być wysokiej jakości, w szczególności: a) wymagania wspólne dla mięsa wieprzowego: - czystość - mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione, - konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się, linie cięcia równe, gładkie - smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego, bez oznak zaparzenia i zepsucia, - barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej, - mięso oznakowane przez lekarza weterynarii, - mięso nie pakowane próżniowo, oraz bez użycia konserwantów - mięso drobne gulaszowe - pozbawione tkanki tłuszczowej mięso wieprzowe i wołowe b) wymagania wspólne dla przetworów mięsnych: - klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczone lub gładka - wędliny muszą nadawać się do cienkiego pokrojenia krajalnicą w plastry, - wędliny muszą posiadać regularne kształty pozwalające zachować jednakową gramaturę przy krojeniu w plastry c) wymagania wspólne dla mięsa drobiowego: -wygląd - elementy właściwie umięśnione, nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; linie cięcia równe, gładkie, - barwa - charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, mięso w elementach powinno być prawidłowo wykrwawione i odcieknięte, skóra bez przebarwień i uszkodzeń mechanicznych oraz resztek upierzenia - zapach - naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; niedopuszczalny jest zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. d) wymagania wspólne dla przetworów drobiowych - klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczone lub gładka - wędliny muszą nadawać się do cienkiego pokrojenia krajalnicą w plastry, - wędliny muszą posiadać regularne kształty pozwalające zachować jednakową gramaturę przy krojeniu w plastry 3. Przetwory pakowane próżniowo muszą posiadać maksymalny okres przydatności do spożycia przewidziany dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. 4. W przypadku zaoferowania wyrobów równoważnych muszą być one porównywalne jakościowo i spełniać ww. wymagania..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8, 15.13.15.00-0.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Zadanie nr 1. Mięso świeże i przetwory mięsne.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Handlowe MAXIM Sp. z o.o., ul. Napoleońska 74a, Mława, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 94875,65 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 91268,10

  • Oferta z najniższą ceną: 91268,10 / Oferta z najwyższą ceną: 102807,60

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Zadanie nr 2. Drób świeży i przetwory drobiowe.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Handlowe MAXIM Sp. z o.o., ul. Napoleońska 74a, Mława, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 144370,18 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 141692,25

  • Oferta z najniższą ceną: 141692,25 / Oferta z najwyższą ceną: 183126,30

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.