Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-09-30
Kwidzyn: sukcesywna dostawa warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 257090 - 2015; data zamieszczenia: 30.09.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej - zakład karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywna dostawa warzyw i owoców.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - marchew 1.marchew kod CPV 03221112-4 marchew wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 32 000kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) Część II - warzywa korzeniowe 1.pietruszka korzeń kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 3 000kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r. ) 2.seler korzeń kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowany do 50 kg szacunkowa ilość: do 3 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) 3.por kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowany do 10 kg szacunkowa ilość: do 1 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) Część III - burak ćwikłowy 1.burak ćwikłowy kod CPV 03221111-7 burak ćwikłowy wymagania dotyczące produktu: pakowany do 30 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) Część IV - cebula 1. cebula kod CPV 03221113-1 cebula wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 20 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) Część V - kapusta 1.kapusta biała kod CPV 03221410-3 kapusta wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) 2.kapusta czerwona kod CPV 03221410-3 kapusta wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 4 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) Część VI - ziemniak jadalny 1. ziemniak jadalny kod CPV 03212100-1 ziemniaki wymagania dotyczące produktu: pakowany w worki od 15 kg do 30 kg szacunkowa ilość: do 150 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.) Część VII - jabłko 1. jabłko kod CPV 03222321-9 jabłka wymagania dotyczące produktu: jabłko spożywcze, o wadze 80 -250 g/szt pakowane w skrzynkach 15 kg zamawiający nie dopuszcza jabłek technologicznych do przetwórstwa spożywczego szacunkowa ilość: do 50 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.) Część VIII - ogórek kiszony 1. ogórek kiszony kod CPV 15331000-7 warzywa przetworzone wymagania dotyczące produktu: pakowany do 60 kg (waga po odcieku) szacunkowa ilość: do 5 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.) Część IX - kapusta kiszona 1. kapusta kiszona kod CPV 15331000-7 warzywa przetworzone wymagania dotyczące produktu: pakowana do 60 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.).
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-4, 03.22.11.10-0, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.21.21.00-1, 03.22.23.21-9, 15.33.10.00-7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Ustala się wadium na poszczególne części zamówienia : Część I - marchew - 1050,00 zł Część II - warzywa korzeniowe - 540,00 zł Część III - burak ćwikłowy - 250,00 zł Część IV - cebula - 510,00 zł Część V- kapusta - 490,00 zł Część VI - ziemniak jadalny - 3200,00 zł Część VII- jabłko - 1570,00 zł Część VIII- ogórek kiszony - 690,00 zł Część IX - kapusta kiszona - 830,00 zł
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp ( dz.U. Z 2013 poz. 907 z późn. zm.)
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp ( dz.U. Z 2013 poz. 907 z późn. zm.)
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp ( dz.U. Z 2013 poz. 907 z późn. zm.)
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp ( dz.U. Z 2013 poz. 907 z późn. zm.)
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp ( dz.U. Z 2013 poz. 907 z późn. zm.)
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
dowód wniesienia wadium
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny
ul. Lotnicza 1
82-500 Kwidzyn.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.10.2015 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: marchew.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.marchew kod CPV 03221112-4 marchew wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 32 000kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: warzywa korzeniowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.pietruszka korzeń kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 3 000kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r. ) 2.seler korzeń kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowany do 50 kg szacunkowa ilość: do 3 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) 3.por kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowany do 10 kg szacunkowa ilość: do 1 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.10-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: burak ćwikłowy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.burak ćwikłowy kod CPV 03221111-7 burak ćwikłowy wymagania dotyczące produktu: pakowany do 30 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: cebula.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. cebula kod CPV 03221113-1 cebula wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 20 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.13-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: kapusta.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.kapusta biała kod CPV 03221410-3 kapusta wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) 2.kapusta czerwona kod CPV 03221410-3 kapusta wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 4 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.10-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ziemniak jadalny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. ziemniak jadalny kod CPV 03212100-1 ziemniaki wymagania dotyczące produktu: pakowany w worki od 15 kg do 30 kg szacunkowa ilość: do 150 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.31.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: jabłko.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. jabłko kod CPV 03222321-9 jabłka wymagania dotyczące produktu: jabłko spożywcze, o wadze 80 -250 g/szt pakowane w skrzynkach 15 kg zamawiający nie dopuszcza jabłek technologicznych do przetwórstwa spożywczego szacunkowa ilość: do 50 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: ogórek kiszony.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. ogórek kiszony kod CPV 15331000-7 warzywa przetworzone wymagania dotyczące produktu: pakowany do 60 kg (waga po odcieku) szacunkowa ilość: do 5 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: kapusta kiszona.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. kapusta kiszona kod CPV 15331000-7 warzywa przetworzone wymagania dotyczące produktu: pakowana do 60 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KWIDZYNA
więcej: przetargi w Kwidzynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawy różnych produktów spożywczych do Zakładu Karnego w Nowym Sączu II półrocze 2024"
- Dostawa warzyw
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Szczawnie w okresie od 01.07.2024r. do 31.12.2024r.
- Dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej w Lubaniu
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Marszałkach w okresie 01.07.2024 r. do 31.12.2024r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do kuchni Zespołu Szkół w Lubominie w okresie od 1 września do 31 grudnia 2024 roku
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.