eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kwidzyn › sukcesywna dostawa warzyw i owoców

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-09-30

Kwidzyn: sukcesywna dostawa warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 257090 - 2015; data zamieszczenia: 30.09.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej - zakład karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywna dostawa warzyw i owoców.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - marchew 1.marchew kod CPV 03221112-4 marchew wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 32 000kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) Część II - warzywa korzeniowe 1.pietruszka korzeń kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 3 000kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r. ) 2.seler korzeń kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowany do 50 kg szacunkowa ilość: do 3 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) 3.por kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowany do 10 kg szacunkowa ilość: do 1 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) Część III - burak ćwikłowy 1.burak ćwikłowy kod CPV 03221111-7 burak ćwikłowy wymagania dotyczące produktu: pakowany do 30 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) Część IV - cebula 1. cebula kod CPV 03221113-1 cebula wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 20 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) Część V - kapusta 1.kapusta biała kod CPV 03221410-3 kapusta wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) 2.kapusta czerwona kod CPV 03221410-3 kapusta wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 4 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) Część VI - ziemniak jadalny 1. ziemniak jadalny kod CPV 03212100-1 ziemniaki wymagania dotyczące produktu: pakowany w worki od 15 kg do 30 kg szacunkowa ilość: do 150 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.) Część VII - jabłko 1. jabłko kod CPV 03222321-9 jabłka wymagania dotyczące produktu: jabłko spożywcze, o wadze 80 -250 g/szt pakowane w skrzynkach 15 kg zamawiający nie dopuszcza jabłek technologicznych do przetwórstwa spożywczego szacunkowa ilość: do 50 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.) Część VIII - ogórek kiszony 1. ogórek kiszony kod CPV 15331000-7 warzywa przetworzone wymagania dotyczące produktu: pakowany do 60 kg (waga po odcieku) szacunkowa ilość: do 5 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.) Część IX - kapusta kiszona 1. kapusta kiszona kod CPV 15331000-7 warzywa przetworzone wymagania dotyczące produktu: pakowana do 60 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.).

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-4, 03.22.11.10-0, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.14.10-3, 03.21.21.00-1, 03.22.23.21-9, 15.33.10.00-7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.11.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Ustala się wadium na poszczególne części zamówienia : Część I - marchew - 1050,00 zł Część II - warzywa korzeniowe - 540,00 zł Część III - burak ćwikłowy - 250,00 zł Część IV - cebula - 510,00 zł Część V- kapusta - 490,00 zł Część VI - ziemniak jadalny - 3200,00 zł Część VII- jabłko - 1570,00 zł Część VIII- ogórek kiszony - 690,00 zł Część IX - kapusta kiszona - 830,00 zł

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp ( dz.U. Z 2013 poz. 907 z późn. zm.)

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp ( dz.U. Z 2013 poz. 907 z późn. zm.)

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp ( dz.U. Z 2013 poz. 907 z późn. zm.)

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp ( dz.U. Z 2013 poz. 907 z późn. zm.)

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp ( dz.U. Z 2013 poz. 907 z późn. zm.)

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

dowód wniesienia wadium

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.10.2015 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: marchew.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.marchew kod CPV 03221112-4 marchew wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 32 000kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: warzywa korzeniowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.pietruszka korzeń kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 3 000kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r. ) 2.seler korzeń kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowany do 50 kg szacunkowa ilość: do 3 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) 3.por kod CPV 03221110-0 warzywa korzeniowe wymagania dotyczące produktu: pakowany do 10 kg szacunkowa ilość: do 1 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.10-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: burak ćwikłowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.burak ćwikłowy kod CPV 03221111-7 burak ćwikłowy wymagania dotyczące produktu: pakowany do 30 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: cebula.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. cebula kod CPV 03221113-1 cebula wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 20 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.13-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: kapusta.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.kapusta biała kod CPV 03221410-3 kapusta wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.) 2.kapusta czerwona kod CPV 03221410-3 kapusta wymagania dotyczące produktu: pakowana do 50 kg szacunkowa ilość: do 4 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 30.06.2016r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.10-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ziemniak jadalny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. ziemniak jadalny kod CPV 03212100-1 ziemniaki wymagania dotyczące produktu: pakowany w worki od 15 kg do 30 kg szacunkowa ilość: do 150 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.31.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: jabłko.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. jabłko kod CPV 03222321-9 jabłka wymagania dotyczące produktu: jabłko spożywcze, o wadze 80 -250 g/szt pakowane w skrzynkach 15 kg zamawiający nie dopuszcza jabłek technologicznych do przetwórstwa spożywczego szacunkowa ilość: do 50 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: ogórek kiszony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. ogórek kiszony kod CPV 15331000-7 warzywa przetworzone wymagania dotyczące produktu: pakowany do 60 kg (waga po odcieku) szacunkowa ilość: do 5 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: kapusta kiszona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. kapusta kiszona kod CPV 15331000-7 warzywa przetworzone wymagania dotyczące produktu: pakowana do 60 kg szacunkowa ilość: do 10 000 kg ( w okresie 01.11.2015r. - 31.10.2016r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.