eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sieroszewice › Dostawa produktów spożywczych i napoi dla Domu Pomocy Społecznej w Psarach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-21

Sieroszewice: Dostawa produktów spożywczych i napoi dla Domu Pomocy Społecznej w Psarach
Numer ogłoszenia: 256850 - 2007; data zamieszczenia: 21.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Psarach, Psary, ul. Kaliska 3, 63-405 Sieroszewice, woj. wielkopolskie, tel. 062 7396084, 7396315, fax 062 7396084, 7396315.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa produktów spożywczych i napoi dla Domu Pomocy Społecznej w Psarach.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I: MIĘSO I PRZETWORY WĘDLINIARSKIE CZĘŚĆ II: DRÓB I PRZETWORY DROBIOWE CZĘŚĆ III: PIECZYWO I WYROBY CUKIERNICZE CZĘŚĆ IV: RYBY I PRZETWORY RYBNE CZĘŚĆ V: MLEKO CZĘŚĆ VI: JAJA KURZE CZĘŚĆ: VII: ZUPY I SOSY W PROSZKU CZĘŚĆ VIII: MROŻONKI CZĘŚĆ IX: WARZYWA PRZETWORZONE KWASZONE CZĘŚĆ X: NABIAŁ CZĘŚĆ XI: MASŁO CZĘŚĆ XII: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE CZĘŚĆ XIII: TŁUSZCZE ROŚLINNE CZĘŚĆ XIV: WODA

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.51.10.00 - Mleko Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.10.00 - Mleko 01.24.20.00 - 01.24.20.00 Oryginalny kod CPV: 15.89.11.00 - Zupy mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.11.00 - Zupy mięsne Oryginalny kod CPV: 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.42 - Kapusta przetworzona Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Oryginalny kod CPV: 15.53.00.00 - Masło Kod CPV wg słownika 2008: 15.53.00.00 - Masło Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Oryginalny kod CPV: 15.51.22.00 - Śmietana tłusta Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.22.00 - Śmietana tłusta Oryginalny kod CPV: 41.11.00.00 - Woda pitna Kod CPV wg słownika 2008: 41.11.00.00 - Woda pitna .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 14.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Oferta musi zostać zabezpieczona wadium w wysokości: - 5.926,93 złotych na całość zamówienia, w rozbiciu na poszczególne części zamówienia w wysokości: CZĘŚĆ I: Mięsa i przetworów wędliniarskich- 1.382,06 złotych CZĘŚĆ II: Drobiu i przetworów drobiowych - 272,78 złotych CZĘŚĆ III: Pieczywa i wyrobów cukierniczych - 508,88 złotych CZĘŚĆ IV: Ryb i przetworów rybnych - 324,61 złotych CZĘŚĆ V: Świeżego mleka krowiego - 442,26 złotych CZĘŚĆ VI: Jaj kurzych - 172,53 złotych CZĘŚĆ VII: Zup i sosów w proszku - 112,01 złotych CZĘŚĆ VIII: Mrożonek - 107,83 złotych CZĘŚĆ IX: Warzyw przetworzonych kwaszonych - 50,12 złotych CZĘŚĆ X: Nabiału - 911,70 złotych CZĘŚĆ XI: Masła - 180,56 złotych CZĘŚĆ XII: Artykułów spożywczych - 1.142,61 złotych CZĘŚĆ XIII: Tłuszczy roślinnych - 242,11 złotych CZĘŚĆ XIV: Wody - 76,86 złotych.

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Informacje dotyczące sytuacji Wykonawcy oraz informacje niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne. o udzielenie zamówienia mogą ubiegac się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 4 ust. 1 i 2 ustawy PZP oraz złożą wymagane w siwz oświadczenia i dokumenty.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w ofercie musza zostać zawarte następujące oświadczenia, dokumenty i informacje: 1.1 Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22, ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych ( j.t. Dz.U. Nr 164, poz 1163 z 2006 roku) - treść oświadczenia zawarta jest w załączniku Nr 1 do siwz - wypełnić Załącznik nr 1 1.2. Na potwierdzenie spełnienia warunku, iż Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. a) oryginał lub kserokopia aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postepowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert b) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert. WAŻNE ! W przypadku spółki cywilnej dokumenty wymienione w pkt. 2.2 a) - d) muszą dotyczyć każdego ze wspólników. 1.3 Na potwierdzenie, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: a) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw lub usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom lub usługom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że te dostawy lub usługi zostały wykonane należycie - wypełnić Załącznik nr 2 WAŻNE! Dokumenty/referencje potwierdzające, że dostawy te lub usługi zostały wykonane należycie muszą zawierać informacje o wartości wykonanego zamówienia , o zakresie/ asortymencie dostawy, miejscu dostawy, musza zawierać nazwę Zamawiającego, datę realizacji i musza być podpisane przez osobę do tego uprawniona. 1.4 Na potwierdzenie, iż wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: a) polisy, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony o odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności 1.5 Potwierdzenie wniesienia wadium na rachunek bankowy Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. UWAGA! Brak jakiegokolwiek z wyżej wymienionych dokumentów żądanych przez Zamawiającego spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania na mocy art. 24 ust. 2 pkt 3 - dokumenty nie spełniające wymogów , co do formy traktuje się jako nie złożone wymaganych dokumentów z zastrzeżeniem art. 26 ust 3 ustawy Pzp - Dokumenty wymienione w pkt 2.2 i 2.5 muszą zostać złożone w formie oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu 1.6 Pozostałe dokumenty i oświadczenia jakie musi zawierać oferta: a) wypełniony Formularz oferty wraz z odpowiednimi załącznikami - Rozdział III siwz b) Zamawiający dopuszcza udział Podwykonawców w realizacji zadania - propozycję podzlecenia elementów dostaw stanowi wypełniony Załącznik nr 3 c) podpisany i zaparafowany projekt umowy - Rozdział IV siwz d) kserokopia umowy spółki cywilnej (jeżeli dotyczy) e) Wykonawca składający ofertę na dostawę Części V - dostawa świeżego mleka krowiego przedkłada zaświadczenie o zawartości tłuszczu w mleku wystawionego przez odpowiednie organy f) oryginał pełnomocnictwa do podpisania oferty - pełnomocnictwo nie jest wymagane, jeżeli podpisujący jest lub podpisujący jest lub są właścicielami przedsiębiorstwa lub jeżeli są oni wymienieni z imienia i nazwiska w odnośnym dokumencie rejestracyjnym

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat-ostrowski.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Psarach ul. Kaliska 3 63 - 405 Sieroszewice.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.01.2008 godzina 12:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Psarach ul. Kaliska 3 63 - 405 Sieroszewice.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa i przetworów wędliniarskich.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem dostawy jest mięso wieprzowe, wędliny i przetwory mięsne wielkość zamówienia - 11 650 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.30.00-3, 15.13.11.33-6.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa drobiu i przetworów drobiowych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem dostawy są kurczaki całe świeże, filety, udka, oraz serca i wątróbki Wielkość zamówienia: 2.670 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.22.10-1.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo i wyroby cukiernicze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa chleba zwykłego krojonego, pszennego krojonego, grahamu krojonego, bułek, chałek, drożdżówek, rogali, bułki tartej Wielkość zamówienia: chleby -23.000 szt, bułki - 12.500 szt, rogale - 2600 szt, bułka tarta - 140 kg, wyroby cukiernicze - 5150 szt.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6, 15.81.11.00-7, 15.81.21.00-4.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa ryb i przetworów rybnych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa filetów mrożonych - filetów śledziowych , makreli wędzonej, konserwy śledziowej Wielkość zamówienia: filety mrożone - 1150 kg, filety śledziowe op. 4 kg - 87 szt, makrela - 270 kg, konserwa - 720 szt.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.24.12.00-1.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa świeżego mleka krowiego.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko krowie surowe nieprzetworzone zawartość tłuszcu 3,2 % Wielkość zamówienia: 21.600 l.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa jaj kurzych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jaja kurze II gatunek Wielkość zamówienia: 33.840.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa zup i sosów w proszku.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: zupy w proszku, rosół w proszku, sosy w proszku Wielkość zamówienia: 164 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.60-4.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa mrożonek.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: warzywa mrożone, mieszanka kompotowa, pierogi Wielkość zamówienia: fasola 2,5 kg - 68 szt, kalafior 10 kg -10 szt, mieszanka 2,5 kg - 40 szt, szpinak mrożony 5kg - 15 szt, mieszanka kompotowa 10 kg - 16 szt, pierogi 15 kg - 30 szt.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8, 15.33.11.70-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: .
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawa warzyw przetworzonych kwaszonych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa kapusty kiszonej , ogórków kiszonych Wielkość zamówienia: 1270 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Dostawa nabiału.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: sery żółte, topione,twaróg, śmietana, jogurty Wielkość zamówienia: sery żółte - 600 kg, sery topione - 800 szt, twaróg - 6.200, jogurty - 6.320 szt, śmietany - 6.020 szt.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.54.22.00-1, 15.51.20.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Dostawa masła.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: masło min. zaw. tł. 82 % 200g Wielkość zamówienia: 3.750 szt.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa m.in. warzyw i owoców konserwowych, przecierów dżemów, galaretek, budyniów, przypraw, herbat, kaw, kasz, mąki, makaronów, cukru, słodyczy, soków, kompotów.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-0, 15.33.11.31-4, 15.33.15.00-2, 15.87.12.70-7, 15.87.23.00-4.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Dostawa tłuszczy roslinnych.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: tłuszcz do smarowania pieczywa, margaryny,masło roślinne Wielkość zamówienia:4.830 szt.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.22.00-1.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: dostawa wody.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: woda 18,9 l Wielkość zamówienia 300 szt.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 41.11.00.00-3.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.