eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Poniatowa › PRZETARG NIEOGRANICZONY NA SPRZEDAŻ WRAZ Z DOSTAWĄ PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH, (kod CPV - 15000000 -8) DLA POTRZEB SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO SANATORIUM GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W PONIATOWEJ, 24-320 PONIATOWA UL.FABRYCZNA 6

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-02-07

Poniatowa: PRZETARG NIEOGRANICZONY NA SPRZEDAŻ WRAZ Z DOSTAWĄ PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH, (kod CPV - 15000000 -8) DLA POTRZEB SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO SANATORIUM GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W PONIATOWEJ, 24-320 PONIATOWA UL.FABRYCZNA 6
Numer ogłoszenia: 25662 - 2008; data zamieszczenia: 07.02.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielne Publiczne Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc, ul. Fabryczna 6, 24-320 Poniatowa, woj. lubelskie, tel. 081 8204730, fax 081 8204732.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanatoriumpg.republika.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZETARG NIEOGRANICZONY NA SPRZEDAŻ WRAZ Z DOSTAWĄ PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH, (kod CPV - 15000000 -8) DLA POTRZEB SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO SANATORIUM GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W PONIATOWEJ, 24-320 PONIATOWA UL.FABRYCZNA 6.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż wraz z dostawą produktów spożywczych , dla potrzeb Samodzielnego Publicznego Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej ,24-320 Poniatowa ul. Fabryczna 6,w asortymencie i ilościach podanych w Załączniku NrNr 1,2.3,4,5.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków wymienionych w pkt. 1 na podstawie żądanych w pkt.VI dokumentów i oświadczeń, wg. formuły spełnia - nie spełnia Zamawiający wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawców zgodnie z art. 24 ustawy Prawo zamówień Publicznych oraz dokona odrzucenia ofert zgodnie z art. 89 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych 2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Łącznie -przez wszystkich wykonawców -powinny być spełnione warunki , o których mowa w pkt. Ppkt 2 i ppkt.3. Nie wymaga się posiadania uprawnień określonych w pkt.1ppkt.1 przez każdego z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Każdy z Wykonawców musi spełnić warunek określony w pkt.1ppkt 4 . 3. W sytuacji, o której mowa w ust. 2 wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego . 4. Jeżeli oferta Wykonawców , o których mowa w pkt. 2 zostanie wybrana zamawiający zażąda przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia , że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych , Zamawiający żąda następujących dokumentów : 1) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej , jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej , wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) Oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, określonych w art. 22 ust.1 pkt.1-3 ustawy Prawa zamówień publicznych - Załącznik Nr 7. 3) Oświadczenia Wykonawcy ,że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24ust.1 i ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych - Załącznik Nr 8 . 4) Oświadczenia Wykonawcy ,którą część zamówienia powierzy podwykonawcom- Załącznik Nr 9. 5) Pełnomocnictwo do reprezentowania o ile ofertę składa pełnomocnik. 2. Dokumenty winny być złożone formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem (każda strona) przez wykonawcę. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentu wtedy ,gdy złożona przez Wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości. 3. Zamawiający wezwie Wykonawców , którzy w określonym terminie nie złożyli oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu ,o których mowa w pkt.1 ppkt. 1 ,2,3 lub którzy złożyli dokumenty , o których mowa w pkt.1 ppkt. 1,2 ,3, zawierające błędy , do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich uzupełnienia oferta Wykonawcy podlega odrzuceniu lub konieczne byłoby unieważnienie postępowania; o)świadczenia lub dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz spełnianie przez oferowane dostawy, wymagań określonych przez Zamawiającego , nie później niż w dniu wyznaczonym przez zamawiającego jako termin uzupełnienia oświadczeń lub dokumentów. 4. Zamawiający może także , w wyznaczonym przez siebie terminie wezwać wykonawców do złożenia wyjaśnień dotyczących oświadczeń i dokumentów . 5. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentu , o którym mowa w pkt. 1 ppkt.1 składa dokument , wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający ,że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 6. Zasady składania dokumentacji przez podmioty występujące wspólnie: 1)Podmioty zobowiązane są do złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 2) Wymagane oświadczenia i dokumenty wskazane w pkt.1ppkt 1,2,3 powinny być złożone przez każdy podmiot. 8. W przypadku załączenia do ofert innych dokumentów niż wymagane przez Zamawiającego , dokumenty takie nie będą oceniane przez Zamawiającego i nie będą miały wpływu na wybór najkorzystniejszej oferty.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sanatoriumpg.republika.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielne Publiczne Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej ,24-320 Poniatowa ul. Fabryczna 6.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.02.2008 godzina 10:00, miejsce: Samodzielne Publiczne Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej , 24-320 Poniatowa ,ul Fabryczna 6.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Chleb pszenno-żytni (600g) szt. 15000 2 Bułka wrocławska (360g) szt 5 500 3 Bułka tarta (500g) kg. 180 4 Placek półcukierniczy (350g) szt. 1200 5 Babka drożdżowa (350g) szt. 50 6 Strucla makowa (500g) szt. 50 7 Keks (400g) szt. 50 8 Pączek (70g) szt. 300 9. Babka piaskowa 350g szt 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób i produkty drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kurczaki kg. 1000 2. Ćwiartki kurczaka kg. 300 3. Filet drobiowy kg. 200 4. Żołądki drobiowe kg. 400 5. Korpus drobiowy ze skrz. kg. 300 6. Udziec z kurczaka św. kg 300 7. Szyja indycza św. kg 50 8. Filet indyka św. kg 100 9. Kura rosołowa kg 100 10. Parówki drobiowe Hod Dog kg. 500 11. Polędwica miodowa kg. 50 12. Parówkowa drobiowa kg. 200 13. Pasztetowa drobiowa kg. 300 14. Paprykarz drobiowy kg. 100 15. Szynka złocista kg. 100 16. Schab drobiowy kg. 100 17. Przekładaniec drobiowy kg. 100 18. Polędwica z piersi kurczaka kg. 100 19. Blok tostowy kg. 100 20. Filecik złocisty kg. 100 21. Kiełbasa domowa kg. 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mleko l 20000 2 . Śmietana 500ml szt. 2500 3. Masło roślinne kg 1500 4. Jogurt owocowy 150 ml szt. 3500 5. Kefir 250ml szt. 4000 6. Twaróg półtłusty (krajanka) kg 1600 7. Ser topiony 100g szt. 1000 8. Ser twardy kg 200 9. Tłuszcz do smarowania kg 500 10. Masło Ekstra kg 50 11. Fromage (100g) kg 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty zwierzęce - mięsa i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Schab z/k kg. 400 2. Szynka z/k kg. 100 3. Golonka wieprzowa kg. 200 4. Nogi wieprzowe kg. 200 5. Ozory wieprzowe kg. 100 6. Płuca wieprzowe kg. 100 7. Podgarle surowe kg. 50 8. Słonina kg. 50 9. Smalec kg. 400 10. Wołowina z/k szponder kg. 150 11. Łopatka b/k kg. 500 12. Serca wieprzowe kg. 100 13. Wątroba wieprzowa kg. 200 14. Żeberka kg. 200 15. Wieprzowina chuda kg. 100 16. Schab b/k kg. 600 17. Szynka b/k kg. 600 18. Baleron kg. 200 19. Boczek gotowany kg. 150 20. Blok tyrolski kg. 200 21. Boczek faszerowany kg. 150 22. Ogonówka kg. 200 23. Polędwica sopocka kg. 100 24. Szynka babuni kg. 50 25. Szynka gotowana kg. 100 26. Kiełbasa zwyczajna kg. 300 27. Kiełbasa wieprzowa pieczona kg. 50 28. Kiełbasa wiejska kg. 300 29. Kiełbasa krakowska kg. 50 30. Kiełbasa parówkowa kg. 50 31. Kiełbasa mortadela kg. 100 32. Kiełbasa biała parzona kg. 10 33. Łopatka zapiekana kg. 100 34. Kaszanka kg. 600 35. Pasztetowa kg. 100 36. Pieczeń rzymska kg. 150 37. Salceson brunszwicki kg. 50 38. Salceson włoski kg. 50 39. Salceson czarny kg. 50 40. Podgarle wędzone kg. 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kasza jęczmienna kg. 600 2. Kasza manna kg. 300 3. Kasza gryczana kg. 400 4. Makaron kg. 1300 5. Kasza jaglana (500g) szt. 300 6. Płatki owsiane (400g) szt. 250 7. Mak (200g) szt. 10 8. Płatki jęczmienne (400g) szt. 500 9. Ryż 1kg. 700 10. Mąka ziemniaczana kg. 100 11. Kasza kukurydziana (500g) szt. 400 12. Soczewica (500g) szt. 100 13. Mąka pszenna kg. 2400 14. Fasola sucha kg. 300 15. Przyprawa do zup (1l) szt. 150 16. Cukier waniliowy (32g) szt. 700 17. Cynamon (20g) szt. 200 18. Kwasek cytrynowy (20g) szt. 800 19. Liść laurowy (7g) szt. 100 20. Majeranek (16g) szt. 300 21. Pieprz ziołowy (20g) szt. 600 22. Pieprz naturalny (20g) szt. 600 23. Żelatyna (50g) szt. 300 24. Ziele angielskie (15g) szt. 150 25. Kisiel owocowy (40g) szt. 500 26. Galaretka owocowa (79g) szt. 200 27. Zupa pieczarkowa (59g) szt. 800 28. Przyprawa warzywna do potraw Jarzynka (1000g) szt. 250 29. Papryka mielona słodka(20g) szt. 300 30. Papryka mielona ostra (20g) szt. 100 31. Gorczyca (30g) szt. 100 32. Imbir (20g) szt. 150 33. Gałka muszkatołowa(12g) szt. 150 34. Kminek (20g) szt. 50 35. Cukier puder (500g) szt. 150 36. Cukier kryształ kg. 2700 37. Herbata granulowana (100g) szt. 1200 38. Herbata liściasta (100g) szt. 500 39. Kawa Inka (150g) szt. 200 40. Kakao (100g) szt. 200 41. Ocet 10% (500 ml) szt. 150 42. Olej uniwersalny (1000 ml) szt. 700 43. Sól warzona kg. 500 44. Majonez (850g) szt. 300 45. Sól kamienna kg. 500 46. Dżem z czarnej porzeczki (280g) szt. 150 47. Dżem wiśniowy (280g) szt. 150 48. Dżem truskawkowy (280g) szt. 150 49. Marmolada (500g) szt.. 100 50. Powidła śliwkowe(320g) szt.. 100 51. Dżem brzoskwiniowy (280g) szt. 50 52. Miód pszczeli (400g) szt. 50 53. Groszek konserwowy (400g) szt. 300 54. Koncentrat pomidorowy (980ml) szt. 300 55. Kukurydza konserwowa (340g) szt. 300 56. Ketchup (500g) szt. 600 57. Musztarda (870g) szt. 400 58. Papryka konserwowa (830g) szt. 300 59. Fasola szparagowa konserwowa (2600g) szt. 200 60. Ogórki konserwowe (900g) szt. 500 61. Chrzan (300g) szt. 300 62. Syrop do sporządzania napojów (425 ml) szt. 1000 63. Żurek (500 ml) szt. 200 64. Kompot z czarnych porzeczek (0,9 l) szt. 1000 65. Koncentrat buraka ćwikłowego (365 ml) szt. 50 66. Konserwa rybna w oleju (170g) szt. 800 67. Konserwa rybna w pomidorach (170g) szt. 200 68. Paprykarz (341g) szt. 200 69. Filety rybne mrożone kg. 500 70. Śledzie (filety typu Matijas) kg. 300 71. Zupa jarzynowa(mrożonka 2500g) szt.. 100 72.. Marchewka kostka (mrożonka 2500g)) szt. 50 73.. Kalafior (mrożonka 2500g) szt. 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.