eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Serokomla › SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ PRZY ZESPOLE SZKÓŁ w Serokomli

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-08-18

Serokomla: SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ PRZY ZESPOLE SZKÓŁ w Serokomli
Numer ogłoszenia: 255590 - 2010; data zamieszczenia: 18.08.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Serokomli , ul. Warszawska 28, 21-413 Serokomla, woj. lubelskie, tel. 025 7554509, faks 025 7554509.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zsserokomla.szkolnastrona.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: http://www.zsserokomla.szkolnastrona.pl/bip

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ PRZY ZESPOLE SZKÓŁ w Serokomli.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje: Dostawę artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkół w Serokomli tj.: - artykuły ogólnospożywcze - mięsa i wędliny - mrożonki warzywne i rybne - pieczywa - ziemniaki - owoce i warzywa - nabiał - jaja. Szacunkowe ilości poszczególnych artykułów zawierają załączniki nr1-8 do SIWZ. Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy towaru na podstawie zamówienia dostosowanego do jego potrzeb, składanych telefonicznie przez upoważnioną osobę Zamawiającego. Wykonawca powinien zapewnić terminową realizację zamówień oraz transport do magazynu Zamawiającego na własny koszt. W trakcie realizacji umowy Zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu, co nie skutkuje w stosunku do Wykonawcy roszczeń finansowych i prawnych. Dostarczony towar powinien być artykułem I klasy ( jakości). Z odpowiednim terminem ważności. Transport artykułów winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne ( w tym dotyczące czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem)..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.09.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Spełnienie warunków udziału w postępowaniu Komisja będzie oceniała według zasady spełnia / nie spełnia na podstawie załączonych dokumentów

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony druk oferty, 2. Wypełniony formularz cenowy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zsserokomla.szkolnastrona.pl/bip
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespól Szkół w Serokomli ul. Warszawska 28 21-413 Serokomla.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.08.2010 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zespołu Szkół w Serokomli ul. Warszawska 28 21-413 Serokomla.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Majonez dekoracyjny Winiary 3000 ml - 8 szt., 2. Ketchup łagodny Pudliszki 990g - 60 szt., 3. Olej kujawski 1 l. - 200 szt., 4. Przyprawa do zup, sosów, sałatek Winiary 1000g - 100 szt., 5. Koncentrat pomidorowy 30% Pudliszki 1000g - 60 szt., 6.Groszek konserwowy słoik Pudliszki 700g - 100 szt., 7. Kukurydza konserwowa Vernet 425 ml - 100 szt., 8. Ocet spirytusowy 10% 500ml - 30 szt., 9. Makaron świderki Kamis 3 kg - 34 szt., 10. Makaron nitka cięta Kamis 3 kg - 34 szt., 11. Masło roślinne 500g kubek - 150 szt., 12. Mąka poznańska 1 kg - 50 szt., 13. Cukier kryształ lubelski 1 kg. - 520 szt., 14. Majeranek Prymat 20 g - 180 szt., 15. Vegeta 200 g - 100 szt., 16. Pieprz ziołowy Prymat 20 g - 500 szt., 17. Pieprz czarny mielony Prymat 20 g - 100 szt., 18. Soki owocowe Herbapol420 ml - 1500 szt., 19. Sól warzona jodowana 1 kg - 50 szt., 20. Koper suszony 20 g - 100 szt., 21. Fasola Jaś karłowy 500 g - 30 szt., 22. Chrzan Rebek 300 g - 50 szt., 23. Szczaw konserwowy Rebek 300 g - 80 szt., 24. Maka ziemniaczana 1 kg - 30 szt., 25. Nać pietruszki susz. 6g- 1000 szt., 26. Kasza jęczmienna pęczak Kupiec 400g - 100 szt., 27. Syrop Herbapol 6,5 kg - 50 szt., 28. Bułka trata 500 g - 100 szt., 29. Ryż biały Kupiec 4x100g - 500 szt., 30. Liść laurowy Prymat 6 g - 100 szt., 31. Ziele angielskie Prymat 15 g - 200 szt., 32. Rosół drobiowy Winiary kostka 180 g - 150 szt., 33. Napój Ekoland 300 g - 100 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSA I WĘDLINY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kiełbasa wiejska - 250 kg, 2. Boczek wędzony - 130 kg, 3. Schab b/k - 300 kg, 4. Parówka łukowska odtłuszczona - 300 kg, 5. Mięso mielone łukowskie 500g - 480 kg, 6. Ćwiartka z kurczaka - 450 kg, 7. Mięso szynka wieprzowa b/k - 800 kg, 8. Słonina b/skóry - 25 kg, 9. Kurczak - 100 kg, 10. Smalec wyborowy paczka - 72 kg, 11. Filet z kurczaka - 230 kg, 12. Kotlet Cordon Blue 1 kg - 400 szt., 13. Pierogi z mięsem lubelskie 5 kg - 80 szt., 14. Gołąbki z mięsem i ryżem 100g - 1600 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: RYBY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kostka mintaj panierowana 5 kg - 500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bułka duża 100g - 1000 szt., 2. Chleb zwykły 600 g - 2500 szt., 3. Chleb razowy 350 g - 600 szt., 4. Bułka grahamka 100 g - 400 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: ZIEMNIAKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ziemniak jadalny - 8000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: OWOCE I WARZYWA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kapusta pekińska 120 kg, 2. Kapusta biała - 460 kg, 3. Kapusta czerwona - 90 kg, 4. Kapusta kiszona wiadro - 380 szt, 5. Marchew krajowa - 1200 kg, 6. Cebula - 200kg, 7. Pietruszka korzeń (krajowa) - 120 kg, 8. Buraki ćwikłowe - 220kg, 9. Ogórek kiszony wiadro - 70 szt., 10. Mandarynki - 200 kg, 11. Jabłka skrzynka 15 kg - 130 szt., 12. Por - 100 szt., 13. Pieczarki - 50 kg, 14. Banany - 1200 kg, 15. Kalafior świeży - 30 szt., 16. Szczypior pęczek - 20 szt., 17. Pomidor - 25 kg, 18. Ogórek zielony - 150 kg, 19. Sałata - 300 szt., 20. Seler korzeń krajowy - 150 kg, 21. Marchew kostka Hortex 450g - 100 szt., 22. Kalafior mrożony 450g - 200 szt., 23. Papryka mrożona 2,5 kg - 20 szt.,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: NABIAŁ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Śmietana Piątnica 18% 400g - 1500 szt., 2. Twaróg półtłusty kostka Siedlce 300 kg., 3. Ser żółty Gouda 20 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: JAJA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jaja kurze 30M>53g<63g 3000 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.