eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ciężkowice › Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Stefanii Sempołowskiej w Ciężkowicach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-03

Ciężkowice: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Stefanii Sempołowskiej w Ciężkowicach
Numer ogłoszenia: 255061 - 2012; data zamieszczenia: 03.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa w Ciężkowicach , ul. Tysiąclecia 12, 33-190 Ciężkowice, woj. małopolskie, tel. 14 6510040, faks 14 6511072.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła Podstawowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Stefanii Sempołowskiej w Ciężkowicach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Stefanii Sempołowskiej w Ciężkowicach z podziałem na 6 części: Część nr 1 Różne produkty spożywcze Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Produkty mleczarskie Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne. Część nr 2 Drób i przetwory z drobiu Część nr 3 Mięso, produkty mięsne, wędliny Część nr 4 Ryby mrożone Część nr 5 Mrożonki - owoce, warzywa i podobne produkty Część nr 6 Ziemniaki, warzywa, owoce Produkty rolnictwa i ogrodnictwa.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających stanowiących do 20% wartości zamówienia podstawowego.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.10.00.00-9, 15.22.10.00-3, 15.30.00.00-1, 03.20.00.00-3, 03.10.00.00-2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu oceny spełnienia tego warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu oceny spełnienia tego warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wrotamalopolski.pl/BIP/ciezkowice
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa im. Stefanii Sempołowskiej w Ciężkowicach ul. Tysiąclecia 12 33-190 Ciężkowice.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2012 godzina 09:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. Stefanii Sempołowskiej w Ciężkowicach ul. Tysiąclecia 12 33-190 Ciężkowice sekretariat szkoły.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Różne produkty spożywcze Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Produkty mleczarskie Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Mąka pszenna 700kg 2. Cukier 670kg 3. Cukier puder -0,5 kg 60szt. 4. Koncentrat pomidorowy(0,9l) 150szt. 5. Bułka tarta - 0,5 kg 30szt. 6. Majonez kielecki-0,70 litra 30szt. 7. Majonez stołowy - 0,85 litra 20szt. 8. Musztarda - 1 litr 5szt. 9. Sól 250kg 10. Makaron zacierka 20kg 11. Makaron lubelski 0,4 kg 850szt. 12. Makaron kokardki 30kg 13. Makaron muszelki 40kg 14. Makaron nitki 60kg 15. Chleb krojony mieszany 650g 2450szt. 16. Chleb cały 1 kg 70szt. 17. Kasza wiejska 200kg 18. Kasza manna 10kg 19. Mąka ziemniaczana -0,5kg 50szt. 20. Olej 0,9 litra 650szt. 21. Oliwka z oliwek 0,5 litra 10szt. 22. Ryż biały długoziarnisty 220kg 23. Pieprz mielony czarny - 50g 130szt. 24. Majeranek apettita 45szt. 25. Przyprawa kucharek - 200g 120szt. 26. Przyprawa w płynie maggi - 960g 70szt. 27. Ziele angielskie-15g 40szt. 28. Liść laurowy - 7g 40szt. 29. Sos pieczeniowy-30g 60szt. 30. Pączek z różą 350szt. 31. Przyprawa do żurku-20g 35szt. 32. Czosnek granulowany - 20g 100szt. 33. Delikat do mięsa -75g 25szt. 34. Przyprawa do kurczaka Ziołopex-20g 30szt. 35. Kwasek cytrynowy - 50g 20szt. 36. Galaretka w proszku Gellwe-79g 100szt. 37. Przyprawa ziarenko smaku uniwersalne - 200g 90szt. 38. Żurek od Pióra - 0,5 litra 150szt. 39. Masło roślinne - 0,5 kg 380szt. 40. Keczup Roleski - 1 litr 90szt. 41. Koncentrat barszczu czerwonego Krakus -0,3 litra 80szt. 42. Ocet 10% - 0,5 litra 30szt. 43. Ocet winny 6% - 0,5 litra 15szt. 44. Cukier waniliowy - 32g 150szt. 45. Zioła prowansalskie-10g 10szt. 46. Rosołki drobiowe knorr-60g 180szt. 47. Kostka mięsna KNORR-60g 30szt. 48. Sos słodko-kwaśny -0,8l 84szt. 49. Czekolada mleczna Alpen-Gold-100g 350szt. 50. Batony Princessa 49g 350szt. 51. Lody w kubku 4-smakowe Koral-0,2 litra 350szt. 52. Herbata chariot granulowana-100g 120szt. 53. Drożdże 7,5kg 54. Śmietana 18% 400g 2200szt. 55. Jogurty owocowe 200g 350szt. 56. Twaróg tłusty krajanka Mlektar 230kg 57. Mleko folia 1,5% (0,9l) 300szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób i przetwory z drobiu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z kurczaka 510kg 2. Udko z kurczaka 550kg 3. Kurczaki świeże 80kg 4. Porcje rosołowe 550kg 5. Udo bez kości 50kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso, produkty mięsne, wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Karkówka b/k 310kg 2.Pieczeń wołowa 100kg 3. Gulaszowe wołowe 310kg 4. Rosołowe wołowe 60kg 5. Mięso mielone wołowo-wieprzowe 680kg 6. Schab b/k 495kg 7. Boczek wędzony 30kg 8. Kiełbasa zwyczajna 400kg 9. Słonina 60kg 10. Smalec 80kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Koreczki rybne z fileta 150kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mrożonki - owoce, warzywa i podobne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Włoszczyzna krojona paski - mrożone 650kg 2. Mieszanka groch marchewka - mrożone 80kg 3. Kalafior - mrożony 20kg 4. Pyzy ziemniaczane mrożone 100kg 5. Truskawki mrożone 80kg 6. Mieszanka kompotowa mrożona 650kg 7. Pierogi z mięsem mrożone 150kg 8. Pierogi ruskie mrożone 100kg 9. Pierogi z truskawkami mrożone 100kg 10. Pierogi z serem mrożone 100kg 11. Uszka z grzybami mrożone 50kg 12. Uszka z mięsem mrożone 150kg 13. Kluski śląskie mrożone 350kg 14. Kopytka mrożone 350kg 15. Groszek zielony mrożony 20kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ziemniaki, warzywa, owoce Produkty rolnictwa i ogrodnictwa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ziemniaki 6500kg 2. Marchewka 200kg 3. Cebula 250kg 4. Kapusta biała 1000kg 5. Kapusta czerwona 100kg 6. Kapusta pekińska 200szt. 7. Sałata zielona 640szt. 8. Buraki czerwone 300kg 9. Pomidory 60kg 10. Ogórki szklarniowe 250kg 11. Ogórki gruntowe 300kg 12. Pietruszka liście pęczek 300szt. 13. Koperek pęczek 300szt. 14. Szczypiorek pęczek 50szt. 15. Kapusta kwaszona 300kg 16. Pieczarki 100kg 17. Fasola Jasiek 200kg 18. Ogórki kwaszone-3kg 15szt. 19. Cytryny 120kg 20. Jabłka 600kg 21. Pomarańcze 50kg 22. Mandarynki 50kg 23. Banany 200kg 24. Truskawka świeża 40kg 25. Kalafior świeży 80szt. 26. Marmolada 0,9l 20szt. 27. Chrzan tarty POLONAISE 200g 60szt. 28. Ogórek konserwowy 0,9l 370szt. 29. Jaja gat. I 6000szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.10.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.