eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Legnica › Przetarg nieograniczony na dostawę mleka, twarogu, margaryny i pieczywa

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-10-07

Legnica: Przetarg nieograniczony na dostawę mleka, twarogu, margaryny i pieczywa
Numer ogłoszenia: 253223 - 2008; data zamieszczenia: 07.10.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Legnicy , ul. J. Iwaszkiewicza 5, 59-220 Legnica, woj. dolnośląskie, tel. (076) 721 11 26, fax. (076) 721 11 27.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.legnica.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawę mleka, twarogu, margaryny i pieczywa.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych, niezbędnych do funkcjonowania zamawiającego w okresie 12 miesięcy od daty podpisania umowy. Ilości te mogą ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy. Ostateczna ilość poszczególnych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Pakiet 1 - nabiał Lp. Nazwa asortymentu ilość J.m 1 Mleko w proszku pełne (9 g do sporządzenia 100 g mleka płynnego 2%) 1440 kg 2 Mleko świeże - pasteryzowane 2% ( opakowanie 1, 00 L, max - 10 L) 50400 L 3 Ser twarogowy półtłusty 15% tłuszczu 3000 kg 4 Margaryna śniadaniowa lub masło roślinne do smarowania pieczywa w kostce (250 g) łatwe do porcjowania nożem 4600 Kg 5 Margaryna mleczna opakowanie kostka (250 g) 240 kg Pakiet 2 - pieczywo Lp. Nazwa asortymentu ilość J.m 1 Chleb pszenno-żytni krojony 600 g opakowany 19800 Szt 2 Bułka pszenna śniadaniowa 50 g 122400 szt 3 Bułka tarta opakowanie 1,00 kg lub 0,50 kg 360 kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00 - Mleko pasteryzowane 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.43.11.00 - Margaryna 15.81.10.00 - Pieczywo .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, liczba części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium:

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest: a) posiadanie uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowanie potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c) znajdowanie się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podleganie wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt X ppkt I SIWZ. Z treści dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż w/w/ warunki Wykonawca spełnił..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert). 2) Oświadczenie o spełnianiu warunków stanowiących załącznik nr 1 Uwaga: Wszystkie dokumenty dołączone do oferty składane w formie kopii muszą być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną. Jeżeli uprawnienie do złożenia oferty nie wynika z dokumentów wymienionych w pkt. X ppkt 1 niniejszej siwz do oferty należy dołączyć stosowne pełnomocnictwo ..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.legnica.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Legnicy, ul. Iwaszkiewicza 5, 59-220 Legnica.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.10.2008 godzina 11:00, miejsce: kancelaria w siedzibie Zamawiającego.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko w proszku pełne (9 g do sporządzenia 100 g mleka płynnego 2%).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko w proszku pełne (9 g do sporządzenia 100 g mleka płynnego 2%) - 1440 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mleko świeże - pasteryzowane 2% ( opakowanie 1, 00 L, max - 10 L).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko świeże - pasteryzowane 2% ( opakowanie 1, 00 L, max - 10 L)- 50400 l.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.11.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ser twarogowy półtłusty 15% tłuszczu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser twarogowy półtłusty 15% tłuszczu - 3000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Margaryna śniadaniowa lub masło roślinne do smarowania pieczywa w kostce (250 g) łatwe do porcjowania nożem.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Margaryna śniadaniowa lub masło roślinne do smarowania pieczywa w kostce (250 g) łatwe do porcjowania nożem- 4600 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Margaryna mleczna opakowanie kostka (250 g).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Margaryna mleczna opakowanie kostka (250 g) - 240 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Chleb pszenno-żytni krojony 600 g opakowany.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenno-żytni krojony 600 g opakowany - 19800 szt.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Bułka pszenna śniadaniowa 50 g.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka pszenna śniadaniowa 50 g - 122400 szt.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Bułka tarta opakowanie 1,00 kg lub 0,50 kg.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka tarta opakowanie 1,00 kg lub 0,50 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.