eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-28

Kwidzyn: mięso
Numer ogłoszenia: 252426 - 2008; data zamieszczenia: 28.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kwidzynie , ul. Lotnicza 1, 82-500 Kwidzyn, woj. pomorskie, tel. 055 27922945.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakłąd Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: mięso.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - podroby wieprzowe 1.pasztetowa w ilości do 2 000 kg 2.salceson biały w ilości do 1 000 kg 3.salceson czarny w ilości do 1 000 kg 4.kaszanka w ilości do 2 500 kg 5.wątroba wieprzowa w ilości do 2 500 kg Kod CPV 15131134-3 kaszanka i inne wędliny krwiste Część II - wędliny wieprzowe 1.kiełbasa dębicka w ilości do 250 kg 2.kiełbasa krakowska parzona w ilości do 250 kg 3.kiełbasa piwna w ilości do 250 kg 4.kiełbasa żywiecka w ilości do 250 kg 5.kiełbasa golonkowa w ilości do 250 kg 6.kiełbasa śląska w ilości do 4 000 kg 7.kiełbasa zwyczajna w ilości do 4 000 kg 8.kiełbasa bigosowa w ilości do 4 000 kg 9.kiełbasa biała parzona w ilości do 4 000 kg 10.kiełbasa janowiecka w ilości do 4 000 kg 11.kiełbasa mortadela w ilości do 4 000 kg 12.Parówka cienka wieprzowa w ilości do 4 000 kg 13.kiełbasa serdelowa w ilości do 4 000 kg 14.kiełbasa toruńska w ilości do 250 kg 15.kiełbasa metka w ilości do 4 000 kg 16.kiełbasa mielonka w ilości do 4 000 kg Kod CPV 15131130-5 wędliny Część III - mięso wieprzowe 1.kości schabu w ilości do 5 000 kg 2.słonina wędzona w ilości do 1 500 kg 3.boczek wędzony w ilości do 1 000 kg 4.mięso mielone wieprzowo-wołowe o składzie 50% mięso wieprzowe i 50% mięso wołowe, bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 6 000 kg 5.mięso gulaszowe wieprzowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg, zamykane hermetycznie w ilości do 2 000 kg Kod CPV 15113000-3 wieprzowina Część IV - mięso wołowe 1.mięso gulaszowe wołowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 8 000 kg Kod CPV 15111000-9 mięso wołowe Część V - mięso drobiowe 1.żołądki drobiowe w ilości do 1 500 kg 2.kurczak cały świeży w ilości do 1 500 kg Kod CPV 15112000-6 drób Część VI - wyroby drobiowe 1.serdelki drobiowe w ilości do 4 000 kg 2.kiełbasa drobiowa w ilości do 4 000 kg 3.kiełbasa szynka drobiowa w ilości do 250 kg Kod CPV 15131500-0 produkty drobiowe Część VII - konserwa 1.Konserwa mięsna w puszce szybkootwieranej o gramaturze 300 g - w ilości do 1 500 kg Kod CPV 15131000-5 - konserwy i gotowe dania mięsne.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Ustala się wadium w wysokości 1,5 % wartości zamówienia tj. 7 731,76 zł (słownie: siedem tysięcy siedemset trzydzieści jeden złotych 76/100) na poszczególne części zamówienia : Część I - podroby wieprzowe - 532,50 zł Część II - wędliny wieprzowe - 3962,63 zł Część III - mięso wieprzowe - 1 104,00 zł Część IV - mięso wołowe - 948,00 zł Część V - mięso drobiowe - 285,75 zł Część VI - wyroby drobiowe - 856,88 zł Część VII - konserwy - 42,00 zł

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia Ocena spełnienia warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne Z ubiegania się o zamówienia publiczne wyklucza się wykonawców którzy: nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych, nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne, o których mowa w art. 24 ust 1 Prawa zamówień publicznych, wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji, złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania nie złożyli oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust.3 Prawa zamówień publicznych, nie wnieśli wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zawarte w formularzu ofertowym - załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej (wystawiane nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert) dowód wniesienia wadium Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez wykonawcę lub osobę uprawnioną do podpisania oferty. Dokumenty sporządzone w języku obcym składane są wraz z tłumaczeniem na język polski poświadczonym przez wykonawcę..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.12.2008 godzina 11:00, miejsce: Zakład Karny Kwidzyn ul. Lotnicza 1 82-500 Kwidzyn.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: podroby wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - podroby wieprzowe 1.pasztetowa w ilości do 2 000 kg 2.salceson biały w ilości do 1 000 kg 3.salceson czarny w ilości do 1 000 kg 4.kaszanka w ilości do 2 500 kg 5.wątroba wieprzowa w ilości do 2 500 kg Kod CPV 15131134-3 kaszanka i inne wędliny krwiste.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: wędliny wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II - wędliny wieprzowe 1.kiełbasa dębicka w ilości do 250 kg 2.kiełbasa krakowska parzona w ilości do 250 kg 3.kiełbasa piwna w ilości do 250 kg 4.kiełbasa żywiecka w ilości do 250 kg 5.kiełbasa golonkowa w ilości do 250 kg 6.kiełbasa śląska w ilości do 4 000 kg 7.kiełbasa zwyczajna w ilości do 4 000 kg 8.kiełbasa bigosowa w ilości do 4 000 kg 9.kiełbasa biała parzona w ilości do 4 000 kg 10.kiełbasa janowiecka w ilości do 4 000 kg 11.kiełbasa mortadela w ilości do 4 000 kg 12.Parówka cienka wieprzowa w ilości do 4 000 kg 13.kiełbasa serdelowa w ilości do 4 000 kg 14.kiełbasa toruńska w ilości do 250 kg 15.kiełbasa metka w ilości do 4 000 kg 16.kiełbasa mielonka w ilości do 4 000 kg Kod CPV 15131130-5 wędliny.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: mięso wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III - mięso wieprzowe 1.kości schabu w ilości do 5 000 kg 2.słonina wędzona w ilości do 1 500 kg 3.boczek wędzony w ilości do 1 000 kg 4.mięso mielone wieprzowo-wołowe o składzie 50% mięso wieprzowe i 50% mięso wołowe, bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 6 000 kg 5.mięso gulaszowe wieprzowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg, zamykane hermetycznie w ilości do 2 000 kg Kod CPV 15113000-3 wieprzowina.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: mięso wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IV - mięso wołowe 1.mięso gulaszowe wołowe bez ścięgien, skór i kości, opakowanie 5 kg zamykane hermetycznie w ilości do 8 000 kg Kod CPV 15111000-9 mięso wołowe.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część V - mięso drobiowe 1.żołądki drobiowe w ilości do 1 500 kg 2.kurczak cały świeży w ilości do 1 500 kg Kod CPV 15112000-6 drób.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: wyroby drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VI - wyroby drobiowe 1.serdelki drobiowe w ilości do 4 000 kg 2.kiełbasa drobiowa w ilości do 4 000 kg 3.kiełbasa szynka drobiowa w ilości do 250 kg Kod CPV 15131500-0 produkty drobiowe.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.15.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: konserwa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VII - konserwa 1.Konserwa mięsna w puszce szybkootwieranej o gramaturze 300 g - w ilości do 1 500 kg Kod CPV 15131000-5 - konserwy i gotowe dania mięsne.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.