eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Węgorzewo › Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Węgorzewie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-23

Węgorzewo: Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Węgorzewie
Numer ogłoszenia: 251855 - 2009; data zamieszczenia: 23.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. 11 Listopada 12, 11-600 Węgorzewo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-87 4273150, faks 0-87 4272825.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jedsnostka samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Węgorzewie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa art. spożywczych na ok 300 osoby w okresie 12 miesięcy dot: 1.Pieczywo, 2.Wypieki cukiernicze, 3.Nabiał, 4.Mięso i wędliny, 5.Mięso i wyroby drobiarskie, 6.Ryby i przetwory rybne, 7.Jaja kurze, 8.Miód pszczeli, 9.Art. spożywcze różne (konserwy mięsne,rybne, cukier,makarony, kaszei inne art.), 10.Warzywa i owoce - w okresie 4 miesięcy..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 01.24.20.00 - 01.24.20.00 01.25.21.00 - 01.25.21.00 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 03.22.20.00 - Owoce i orzechy 03.22.23.00 - Owoce inne niż tropikalne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: .

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: Wykonawcy niewykluczeni na podstawie art. 24 i spełniający warunki zawarte w art. 22 ust.1 Prawo Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004 r. (ujednolicony tekst ustawy z 2007 r. Dz. U. Nr 223 poz.1655, z późniejszymi zmianami.) oraz spełniają wymagania określone w specyfikacji istotnych warunków zamówienia /SIWZ/. Ocena spełnienia warunków udziału zostanie dokonana zgodnie z drukiem ZP-17 i formułą spełnia/ nie spełnia w oparciu oświadczenia i dokumenty złożone przez wykonawcę w celu potwierdzenia warunków udziału w postępowaniu..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Złożyć podpisaną ofertę (wzór w załączeniu) wraz z nazwą oferenta, jego adresem, nr NIP,nr REGON, tel., fax. i inne. Oferta ta winna zawierać cenę netto i brutto cyfrowo oraz wartość brutto słownie, poszczególnych produktów wykazanych w załączniku wraz z dostawą do zamawiającego. 2.Wypełniony zestaw artykułów spożywczych zgodnie z wybranym załącznikiem. 3.Pisemne oświadczenie o nie wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 Prawo zamówień publicznych z dnia 2004-01-29 (ujednolicony tekst ustawy z 2007 r. Dz. U. Nr 223 poz.1655, z późniejszymi zmianami.) - załącznik nr 12. 4. Pisemne oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art.22 pkt.1 Prawo zamówień publicznych z dnia 2004-01-29 (ujednolicony tekst ustawy z 2007 r. Dz. U. Nr 223 poz.1655, z późniejszymi zmianami.) - załącznik nr 11. 5.Pisemne oświadczenie o objęciu urzędowej kontroli żywności jej dystrybucji i transportu przez organa inspekcji sanitarnej - załącznik nr 13. Na potwierdzenie oświadczenia należy dołączyć odpowiedni dokument wydany przez organa inspekcji sanitarnych - dopuszcza się kopie ksero potwierdzone za zgodność z oryginałem i datą tego potwierdzenia. (np. ostatni protokół z kontroli sanitarnej, zaświadczenie organów kontrolnych lub równoważne). Dokument ten musi być wystawiony nie później niż 12 miesięcy od terminu składania ofert. Wszystkie przedkładane w ofercie dokumenty powinny być podpisane przez osobę upoważnioną do reprezentowania firmy zgodnie z formą reprezentacji wykonawcy określoną w rejestrze handlowym lub innym dokumencie, właściwym dla formy organizacyjnej firmy..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://przetargi.ipzp.pl./dpswegorzewo.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej 11-600 Węgorzewo, ul.11 Listopada 12, pokój nr 3 w godz.8.00-14.00, po uprzednim pisemnym złożeniu wnisku..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.01.2010 godzina 11:00, miejsce: W siedzibie zamawiającego tj. Dom Pomocy Społecznej, 11-600 Węgorzewo, ul. 11. Listopada 12, pokój nr 2.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa pieczywa na ok.300 osoby.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wypieki cukiernicze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa wypieków cukierniczych na ok. 300 osoby.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa nabiału na ok. 300 osoby.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięsa i wędlin na ok. 300 osoby.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mięso i wyroby drobiarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mięsa i wyrobów drobiarskich na ok. 300 osoby.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostaw ryb i przetworów rybnych na ok. 300 osoby.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa jaj kurzych na ok. 300 osoby.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Miód pszczeli.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa miodu pszczelego na ok. 300 osoby.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.25.21.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Artykuły spożywcze różne (konserwy rybne, mięsne, kasze, makarony cukier, kompoty ciastka, cukierki i inne art.).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostaw art. spożywczych różnych na ok. 300 osoby.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa warzyw i owoców na ok. 300 osoby.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.20.00-5, 03.22.30.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 4.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.