eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Grybów › Organizacja i przeprowadzenie szkoleń - kursówKucharz , Obsługa komputera - podstawy wraz z obsługą programów księgowych oraz Krawiec odzieży lekkiej dla Beneficjentów Ostatecznych biorących udział w realizowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grybowie projekcie systemowym PO KL ptNowe perspektywy - nowe szanse!, na podstawie umowy zawartej z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Krakowie o dofinansowanie wyżej wskazanego projektu w ramach Poddziałania 7.1.1, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-11-25

Grybów: Organizacja i przeprowadzenie szkoleń - kursów: Kucharz , Obsługa komputera - podstawy wraz z obsługą programów księgowych oraz Krawiec odzieży lekkiej dla Beneficjentów Ostatecznych biorących udział w realizowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grybowie projekcie systemowym PO KL pt: Nowe perspektywy - nowe szanse!, na podstawie umowy zawartej z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Krakowie o dofinansowanie wyżej wskazanego projektu w ramach Poddziałania 7.1.1, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 251691 - 2013; data zamieszczenia: 25.11.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 217037 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grybowie, ul. Jakubowskiego 33, 33-330 Grybów, woj. małopolskie, tel. 18 448 42 46, faks 18 448 42 46.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Organizacja i przeprowadzenie szkoleń - kursów: Kucharz , Obsługa komputera - podstawy wraz z obsługą programów księgowych oraz Krawiec odzieży lekkiej dla Beneficjentów Ostatecznych biorących udział w realizowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grybowie projekcie systemowym PO KL pt: Nowe perspektywy - nowe szanse!, na podstawie umowy zawartej z Wojewódzkim Urzędem Pracy w Krakowie o dofinansowanie wyżej wskazanego projektu w ramach Poddziałania 7.1.1, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na organizacji, przygotowaniu i przeprowadzeniu szkoleń - kursów tj: Kucharz dla 11 osób, Obsługa komputera - podstawy wraz z obsługą programów księgowych dla 7 osób oraz Krawiec odzieży lekkiej dla 3 osób z terenu Gminy Grybów w ramach projektu systemowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki pt: Nowe perspektywy - nowe szanse!, zadanie 1 Aktywna integracja. Projekt realizowany jest przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Grybowie w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Działanie 7. 1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji, Poddziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej. 2. Program szkolenia winien być przeprowadzony zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 14 września 2010 r. w sprawie standardów i warunków prowadzenia usług na rynku pracy (Dz. U. Nr 177, poz. 1193 ze zm.). 3. Przedmiot zamówienia został opisany poniżej i obejmuje opracowanie zakresu tematycznego szkoleń - kursów w następujący sposób: a) Kurs: Kucharz: Zakres tematyczny obejmuje równocześnie elementy teoretyczne jak i praktyczne: - elementy etyki zawodowej, - podstawowe zasady Bezpieczeństwa Higieny Pracy, - podstawy żywienia człowiek, - obsługa maszyn i urządzeń (np.: krajalnicy, płuczko - obieraczki, maszynki do mielenia, zmywarki do naczyń, pieca itp.) używanych do obróbki i przygotowywania potraw. - sporządzanie potraw z warzyw: zastosowanie warzyw i owoców w gastronomii, technika sporządzania surówek sezonowych, technika sporządzania sałatek jarzynowych, sporządzanie bukietu z warzyw, technika dekorowania i serwowania potraw z warzyw. - sporządzanie potraw z jaj i przetworów mleczarskich: sporządzanie koreczków serowych, sporządzanie chłodników, desery i napoje z przetworów mleczarskich, przygotowanie potraw z jaj gotowanych, technika sporządzania jaj faszerowanych, sporządzanie potraw z jaj smażonych, technika formowania omletów, technika sporządzania jaj nadziewanych, technika sporządzania kotlecików z jaj, technika sporządzania zakąsek z jaj, - sporządzanie zup: technika wykonania zup kremowych, sposoby zagęszczania zup kremowych, etapy sporządzania zup zagęszczanych, sporządzanie zup zagęszczanych składnikiem skrobiowym, sporządzanie zup zagęszczanych zawiesiną, sporządzanie zup zagęszczanych zasmażką, dodatki stosowane do zup czystych i zagęszczanych, porcjowanie i podawanie zup czystych i kremowych, porcjowanie i podawanie zup zagęszczanych, technika sporządzania sosów na gorąco, - sporządzanie potraw mącznych: obróbka wstępna składników ciasta, rodzaje ciast wyrabianych w naczyniu, sporządzanie ciast zarabianych w naczyniu, zastosowanie ciast gotowanych i smażonych, ciasta wyrabiane na stolnicy, rodzaje dodatków i sposoby formowania wyrobów, przygotowanie pierogów i ich gotowanie, technika sporządzania kołdunów i uszek, techniki sporządzania ciast drożdżowych, techniki sporządzania ciast kruchych i półkruchych, - ciasta ziemniaczane: normatywy surowcowe na poszczególne rodzaje ciast ziemniaczanych, sporządzanie klusek śląskich i kopytek, sporządzanie knedli z owocami i mięsem, sporządzanie kotletów ziemniaczanych, sporządzanie potraw z ziemniaków surowych tartych, - zastosowanie potraw jarskich i półmięsnych w gastronomii: sposoby podawania potraw jarskich i półmięsnych, zastosowanie potraw jarskich i półmięsnych w gastronomii, potrawy półmięsne gotowane, potrawy półmięsne smażone i duszone, potrawy półmięsne zapiekane, - potrawy z drobiu: przygotowanie drobiu do obróbki wstępnej i cieplnej, podstawowe i dodatkowe składniki drobiowej masy mielonej, asortyment potraw smażonych z drobiu i stosowanych dodatków, asortyment potraw pieczonych z drobiu i stosowanych dodatków, asortyment potraw grillowanych z drobiu i stosowanych dodatków, - potrawy z ryb, asortyment potraw z ryb: normatyw surowców na potrawy z ryb, obróbka wstępna, sporządzanie drobiowej masy mielonej i formowanie półproduktów, techniki obróbki cieplnej półproduktów z drobiowej masy mielonej zgodnie z GHP/GMP. - sporządzanie przekąsek zimnych i gorących: techniki sporządzania sosów zimnych, sporządzanie różnych typów kanapek, sporządzanie przekąsek gorących, sporządzanie przekąsek zimnych ze szczególnym uwzględnieniem sposobu podawania i dekoracji, przygotowanie zimnego bufetu; sposoby ustawiania napoi, przekąsek i dodatków. Liczba godzin szkoleniowych grupowych (dla grupy 11 osób - minimum 100 godzin w ciągu 17 dni po 6 godzin dziennie). Za godzinę zegarową kursu Kucharza przyjmuje się 45 minut zajęć edukacyjnych oraz 15 minut przerwy. Zamawiający wymaga aby kurs Kucharz odbywał się w nieczynnym w czasie szkoleniowym przeprowadzania kursu zakładzie gastronomicznym. b) Obsługa komputera - podstawy wraz z obsługą programów księgowych: Zakres tematyczny obejmuje aspekty teoretyczne jak i praktyczne: a) Podstawy obsługi komputera - system operacyjny Windows XP: - elementy budowy komputera, - zasady pracy w systemie Windows, - skróty i ich zastosowanie, - programy, których używamy na co dzień: Notatnik, Power Point, Kalkulator, - panel sterowania i jego zastosowanie, b) Organizacja i zarządzanie danymi w komputerze: - pliki i foldery, - tworzenie, kopiowanie i kasowanie plików, folderów i skrótów, c) Obsługa edytora tekstów Word - podstawy - redagowanie dokumentu, - formatowanie tekstu, - praca z tabelami i na tabelach, - grafika w edytorze tekstu Word, - ustawianie dokumentu do wydruku, drukowanie dokumentu, d) Obsługa arkusza kalkulacyjnego Excel - podstawy: - arkusz kalkulacyjny i jego zastosowanie, - praca na arkuszu: omówienie budowy arkusza, wprowadzanie danych, kasowanie, - formuły i funkcje - podstawy, - sortowanie danych, - tworzenie wykresów, - ustawianie arkusza do wydruku, drukowanie arkusza, e) Tworzenie prezentacji w Power Point, f) Podstawy Internetu: - zasady obsługi przeglądarki internetowej, - wyszukiwanie danych w Internecie, - co to jest wirus? Jak się chronić przed nim, g) poczta elektroniczna: - zakładanie skrzynki pocztowej, - tworzenie, wysyłanie, odbieranie e-mail, - tworzenie folderów, przenoszenie, sortowanie meili, h) Małe i średnie przedsiębiorstwa; - podstawy prawne i zasady prowadzenia rachunkowości w małych i średnich przedsiębiorstwach, - dokumentacja przyjętych zasad prowadzenia rachunkowości w małych i średnich przedsiębiorstwach, - podstawowe zasady otwierania, prowadzenia i zamykania ksiąg rachunkowych w małych i średnich przedsiębiorstwach, - dokumentacja zasad prowadzenia rachunkowości przy użyciu komputera, - zasady sporządzania, obiegu, kontroli i przechowywania dowodów księgowych w małych i średnich przedsiębiorstwach, - charakterystyka i ewidencja księgowa aktywów trwałych, - charakterystyka i ewidencja księgowa aktywów obrotowych, - charakterystyka i ewidencja księgowa kosztów i przychodów, - podatkowa księga przychodów i rozchodów w przedsiębiorstwie, - kapitały w przedsiębiorstwie, - zamknięcie ksiąg rachunkowych w przedsiębiorstwie, -wybrane zagadnienia Kodeksu Cywilnego, - umowy cywilno prawne, - warunki zatrudnienia, i) Prawo pracy, kadry: - organizacja i funkcjonowanie komórki spraw osobowych firmy, - akta osobowe, ewidencje, rodzaje i sposoby prowadzenia, - prawo pracy, - stosunek pracy - rodzaje umów, - obowiązki pracowników i pracodawcy, - czas pracy, - urlopy wypoczynkowe i bezpłatne, j) Płace i ZUS: - prawne i ekonomiczne aspekty wynagradzania, - systemy wynagrodzeń - czasowy, prowizyjny, akordowy, - zasady naliczania niektórych składników, - płatnik składek i zasady podlegania w systemie ubezpieczeń społecznych, - składki na Fundusz Pracy i Fundusz gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych, - ustalanie stopy procentowej na ubezpieczenie wypadkowe, - podatki, k) obsługa programów: Płatnik oraz wybranego programu księgowego: - wprowadzanie danych, - zakładanie nowej firmy w programie, - tworzenie, ewidencjonowanie czasu pracy: pracowników, zleceniobiorców, - tworzenie umów gwarancyjnych, zlecenia, o dzieło, list płac, wydruków dokumentów, - transmisja danych, - wprowadzanie danych, - tworzenie rejestru firmy, - tworzenie wydruków, - tworzenie dokumentów zgłoszeniowo - rozliczeniowych, Liczba godzin szkoleniowych grupowych (dla grupy 7 osób - minimum 60 godzin w ciągu 10 dni po 6 godzin dziennie). Za godzinę zegarową kursu Obsługa komputera - podstawy wraz z obsługą programów księgowych przyjmuje się 45 minut zajęć edukacyjnych oraz 15 minut przerwy. c) Krawiec odzieży lekkiej: Zakres tematyczny obejmuje aspekty teoretyczne jak i praktyczne: a) Szycie ręczne: - elementy niezbędne w procesie szycia, - nauka szycia ręcznego: fastryga, ścieg pętelkowy i za igła, - sposoby przyszywania: zatrzaski, haftki, guziki, gumki, - zapoznanie się z rodzajami dodatków krawieckich i elementami pasmanterii, b) Konstruowanie form odzieżowych: - omówienie linii i płaszczyzny ciała, - przygotowanie do miary, profesjonalne branie miary, - nauka korzystania z gotowych wykrojów, - przygotowywanie szablonów, nauka krojenia, c) Nauka szycia na maszynie: - budowa maszyny do szycia, nauka nawlekania nici i ustawianie ściegu, - szycie na maszynie z nićmi i na sucho, - szycie spódnicy, spodni, bluzki, sukienki - robienie formy, krojenie, d) Wykonywanie poprawek krawieckich: - skracanie spódnicy, rękawów, żakietu, spodni, - zwężanie, poszerzanie, - nauka szycia: kieszeni, kołnierza, - nauka wykorzystywania flizeliny, - różne sposoby wykańczania, e) samodzielne szycie na maszynie: - wykonanie własnego projektu wybranego elementu garderoby (zdjęcie miary, wykonanie szablonu, krojenie materiału), - szycie odzieży na miarę: bluzka, spódnica, sukienka, spodnie, f) Stylizacja własnej garderoby: - nauka wszywania: koronek, wkładów barkowych, tasiemek, - naszywanie koralików, dżetów, - wykonywanie lamówek (podkoszulek, spódnica, żakiet, sukienka) 4. Informacje dodatkowe, które należy uwzględnić w cenie oferty: Zajęcia odbywać się będą od poniedziałku do piątku w dniach pracy Zamawiającego w godzinach pomiędzy 800 - 1500. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić na czas trwania zajęć w ramach szkoleń - kursów w szczególności: - Pomieszczenia przystosowane do wykonania Przedmiotu zamówienia, które winny być klimatyzowane z miejscem siedzącym dla każdego Uczestnika Projektu. - Wyposażenie każdego Uczestnika w bezzwrotne materiały piśmiennicze tj: notes, długopis, teczka tekturowa na gumkę, dziennik zajęć oraz materiały dydaktyczne, które należy oznaczyć logo Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, emblematem Unii Europejskiej z podpisem Europejski Fundusz Społeczny. - Otrzymanie przez każdego Uczestnika w przypadku trwania zajęć powyżej 4 godzin w każdym dniu szkoleń - kursów - gorącego posiłku (obiad dwudaniowy, kompot). Produkty używane do przygotowania gorącego posiłku winny spełniać normy żywieniowe oraz sanitarno - epidemiologiczne. - Otrzymanie przez każdego Uczestnika w trakcie zajęć w każdym dniu szkoleń - kursów serwisu kawowego tj: kawa, herbata, zimne napoje, suche ciastka, cukier, śmietanka do kawy, świeże owoce. Produkty podawane podczas serwisu kawowego winny spełniać normy żywieniowe oraz sanitarno - epidemiologiczne. - Wykonawca zobowiązany jest prowadzić nadzór wewnętrzny nad prowadzonymi zajęciami tj: prowadzić imienne listy obecności, imienne potwierdzenia odbioru materiałów piśmienniczych i dydaktycznych, imienne potwierdzenia odbioru serwisu kawowego oraz gorącego posiłku, dzienniki zajęć, rejestry wydanych zaświadczeń i certyfikatów, potwierdzenia odbioru wydanych zaświadczeń i certyfikatów, ankiety na rozpoczęcie i zakończenie, testy wiedzy na rozpoczęcie i zakończenie, protokoły z egzaminów oraz dostarczyć ich Zamawiającemu. Powyższy nadzór wewnętrzny winien być prowadzony osobno dla wszystkich w/w szkoleń - kursów. - Każda osoba winna mieć własne stanowisko wyposażone w urządzenia/ sprzęt niezbędny dla ukończenia szkolenia - kursu np. w osobny komputerw zależności od tematyki kursu. - Po zakończeniu w/w szkoleń - kursów Wykonawca wyda każdemu Uczestnikowi osobne dla każdego rodzaju wsparcia zaświadczenia i certyfikaty, a kopie potwierdzone za zgodność z oryginałem przekaże Zamawiającemu. - Każde szkolenie winno zakończyć się egzaminem. - Wykonawca zapewni wszystkim Uczestnikom szkolenie BHP oraz odzież ochronną. - Wszyscy Uczestnicy mają mieć zapewnione Ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków. - Zaleca się aby całość zamówienia realizowana była na terenie Gminy Grybów. Zamawiający dopuszcza jednak możliwość organizacji i przeprowadzenia szkoleń poza obszarem Gminy Grybów, w takim przypadku Wykonawca zapewni uczestnikom szkoleń transport tj. dojazd do miejsca szkolenia z Grybowa oraz powrót do Grybowa...

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Europejski Fundusz Społeczny.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.11.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Krajowy Ośrodek Rozwoju Społecznego 33-300 Nowy Sącz, ul. Sucharskiego 11/48, 33-330 Nowy Sącz, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 35000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 24875,00

  • Oferta z najniższą ceną: 24875,00 / Oferta z najwyższą ceną: 30292,10

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.