eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mrągowo › postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-14

Mrągowo: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych.
Numer ogłoszenia: 251007 - 2007; data zamieszczenia: 14.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo-Kondycyjny Mrągowo, ul. Półwysep 4-Wiatrów 1, 11-700 Mrągowo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-89 7410101, 7410110, fax 0-89 7410125.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.woszkmragowo.aq.pl .

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Wojskowa Jednostka Budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na dostawę produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 1 - mięso wieprzowe, wołowe oraz wędliny wieprzowe, wołowe i drobiowe. Lp Kod CPV Nazwa produktu j.m. Ilość Polska Norma 1. 15111000-9 mięso wołowe-udziec kg 800,00 PN-88/A-82003 2. 15113000-3 wieprzowina-schab z/k kg 490,00 PN-88/A-82002 3. 15113000-3 wieprzowina-karkówka z/k kg 530,00 PN-88/A-82002 4. 15113000-3 wieprzowina-żeberka kg 263,00 PN-88/A-82002 5. 15113000-3 wieprzowina-golonka kg 420,00 PN-88/A-82002 6. 15113000-3 wieprzowina-boczek świeży kg 450,00 PN-88/A-82002 7. 15114000-0 podroby-wątroba kg 75,00 PN-86/A-82004 8. 15114000-0 podroby-ozory kg 111,00 PN-86/A-82004 9. 15114000-0 podroby-flaki kg 500,00 PN-86/A-82004 10. 15131130-5 wędliny-baleron kg 190,00 PN-A-82032:2005 11. 15131130-5 krakowska sucha kg 87,00 PN-A-82025:2001 12. 15131130-5 serdelki kg 180,00 PN-A-82007:1996 13. 15131130-5 polędwica sopocka kg 133,00 PN-A-82007:1996 14. 15131130-5 wędzonka myśliwska kg 122,00 PN-A-82007:1996 15. 15131130-5 wędzonka krotoszyńska kg 90,00 PN-A-82007:1996 16. 15131130-5 ogonówka wędzona kg 155,00 PN-A-82033:2005 17. 15131130-5 kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 120,00 PN-A-82007:1996 18. 15131130-5 kiełbasa słomkowa kg 420,00 PN-A-82007:1996 19. 15131130-5 kiełbasa żywiecka kg 85,00 PN-A-82028:2002 20. 15131130-5 kiełbasa ukraińska kg 60,00 PN-A-82007:1996 21. 15131130-5 kiełbasa mazurska kg 60,00 PN-A-82007:1996 22. 15131130-5 kiełbasa myśliwska kg 105,00 PN-A-82007:1996 23. 15131130-5 kielbasa toruńska kg 105,00 PN-A-82007:1996 24. 15131130-6 kiełbasa grilowa kg 60,00 PN-A-82007:1996 25. 15131130-5 kiełbasa biała kg 131,00 PN-A-82007:1996 26. 15131132-9 pastrami wolowe kg 70,00 PN-A-82007:1996 27. 15131133-6 blok łopatkowy kg 120,00 PN-A-82007:1996 28. 15131133-6 karczek pieczony kg 40,00 PN-A-82007:1996 29. 15131133-6 schab pieczony kg 67,00 PN-A-82007:1996 30. 15131133-6 karkówka pieczona kg 65,00 PN-A-82007:1996 31. 15131133-6 boczek wędzony kg 50,00 PN-A-82007:1996 32. 15131133-6 boczek pieczony kg 74,00 PN-A-82007:1996 33. 15131133-6 pasztet pieczony kg 34,00 PN-A-82007:1996 34. 15131134-3 kaszanka kg 64,00 PN-A-86526:1995 35. 15131135-0 piersi drobiowe wędzone kg 144,00 PN-A-86526:1995 36. 15131135-0 polędwica drobiowa kg 100,00 PN-A-86526:1995 37. 15131135-0 szynka drobiowa kg 40,00 PN-A-86526:1995 38. 15131135-0 kiełbasa szynkowa drobiowa kg 38,00 PN-A-86526:1995 39. 15131135-0 udziec z indyka wędzony kg 60,00 PN-A-86526:1995 40. 15131210-0 szynka wędzona kg 220,00 PN-A-82007:1996 41. 15131230-6 salami kg 24,00 PN-A-82007:1996 42. 15131130-5 Szynka konserwowa kg 75,00 PN-A-82007:1996 43. 15131130-6 Szynka prasowana kg 116,00 PN-A-82007:1996 44. 15131130-7 Szynkówka kg 32,00 PN-A-82007:1996 45. 15131134-3 Salceson ozorkowy kg 420,00 PN-A-82007:1996 46. 15131133-6 Szynka mielona kg 80,00 PN-A-82007:1996 47. 15131133-7 łopatka mielona kg 50,00 PN-A-82007:1996 48. 15131133-8 Golonka prasowana kg 216,00 PN-A-82007:1996 Zadanie 2 - mięso drobiowe. Lp Kod CPV Nazwa produktu j.m. Ilość Polska Norma 1. 15112210-1 kawałki kurczaków-udka kg 870,00 PN-88/A-82002 2. 15112210-1 kawałki kurczaków-filety kg 650,00 PN-88/A-82002 3. 15112210-1 kawałki kurczaków-ćwiartka kg 420,00 PN-88/A-82002 4. 15112300-9 wątróbki drobiowe kg 105,00 PN-A-86523:1995 5. 15112300-9 żołądki drobiowe kg 250,00 PN-A-86523:1995

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: nie wymagane.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy potwierdzający spełnienie warunków: 1.1 Posiadający uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek poosiadania takich uprawnień; 1.2 Posiadający niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponujący potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 1.3 Znajdujący się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4 Nie podlegający wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Z ubiegania się o zamówienia publicznego wyklucza się wykonawców, którzy: 2.1 nie spełniają warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 Prawa zamówień publicznych opisanych w ppkt. 1.1 do 1.4. 2.2 podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 Prawa zamówień publicznych. 2.3 wykonywali bezpośrednio czynności związane z przygotowaniem prowadzonego postępowania, lub posługiwali się w celu sporządzenia oferty osobami uczestniczącymi w dokonywaniu tych czynności chyba, że udział tych wykonawców w postępowaniu nie utrudnia uczciwej konkurencji. 2.4 złożyli nieprawdziwe informacje mające wpływ na wynik prowadzonego postępowania. 2.5 nie złożyli oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu lub dokumentów potwierdzających spełnianie tych warunków z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Prawa zamówień publicznych. 2.6 nie wnieśli wadium, w tym również na przedłużony okres związania ofertą, lub nie zgodzili się na przedłużenie okresu związania ofertą. 3. Zamawiający odrzuca ofertę jeżeli: 3.1 jest niezgodną z ustawą lub jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 3.2 jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji 3.3 zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, 3.4 została złożona przez wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia lub nie zaproszonego do składania ofert 3.5 zawiera omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny, których nie można poprawić na podstawie art. 88 Prawa zamówień publicznych, lub błędy w obliczeniu ceny 3.6 wykonawca w terminie 7 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki rachunkowej w obliczeniu ceny 3.7 jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów, 4. Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą 5. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o dokumenty złożone przez wykonawcę w niniejszym postępowaniu metodą warunku granicznego - spełnia/niespełna.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: a.1 Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę a.2 Formularz cenowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę a.3 Wzór umowy - podpisany przez wykonawcę a.4 oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne - wypełniony i podpisany przez wykonawcę a.5 wykaz osób do kontaktów z zamawiającym odpowiedzialnych za wykonanie zobowiązań umowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę B. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 Prawa zamówień publicznych składa następujące dokumenty: B.1 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. B.2 Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. B.3 Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. B.4 Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych. C. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: C.1 Zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. B.1, B.3, B.5 składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1 nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2 nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. c nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. C.2 Zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt. B.4 składa zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy Prawo zamówień publicznych - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. -Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w niniejszym pkt. C zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawionych nie wcześniej niż w terminach określonych w niniejszym pkt. C. D. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: D.1 Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy - Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w B dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie E. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi, lub roboty budowlane odpowiadają wymaganiom określonym w niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: E.1 aktualną decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego lub Weterynaryjnego dopuszczającą do obrotu żywnością. F. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów F.1 Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem. F.2 Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.woszkmragowo.aq.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo - Kondycyjny Ulica Półwysep 4-Wiatrów 11-700 Mrągowo E-mail :www.woszkmragowo.aq.pl . Fax 89 741 01 25 Godziny urzędowania 7.30-15.30.

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 31.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Wojskowy Ośrodek Szkoleniowo - Kondycyjny Ulica Półwysep 4-Wiatrów 11-700 Mrągowo kancelaria jawna Godziny urzędowania 7.30-15.30.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie 1 - mięso wieprzowe, wołowe oraz wędliny wieprzowe, wołowe i drobiowe. Zadanie 2 - mięso drobiowe..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie 1 - mięso wieprzowe, wołowe oraz wędliny wieprzowe, wołowe i drobiowe. Zadanie 2 - mięso drobiowe..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.