Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-11-25
Szczytno: dostawy pieczywa, ciasta, pierogów świeżych i artykułów spożywczych różnych
Numer ogłoszenia: 250394 - 2008; data zamieszczenia: 25.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wyższa Szkoła Policji , ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 111, 12-100 Szczytno, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 6215281, faks 089 6215354.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.wspol.edu.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: http://www.wspol.edu.pl/zamowienia/
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy pieczywa, ciasta, pierogów świeżych i artykułów spożywczych różnych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: pieczywo, ciasta, pierogi świeże i artykuły spożywcze różne.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00 - Chleb 15.81.14.00 - Bułeczki 15.81.12.00 - Rogaliki 15.81.15.00 - Pieczywo gotowe 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.82.00.00 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości 15.81.22.00 - Ciasta 15.81.21.00 - Wyroby ciastkarskie 15.85.10.00 - Produkty mączne 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.86.10.00 - Kawa 15.86.30.00 - Herbata 15.86.41.00 - Herbata w torebkach 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.83.12.00 - Cukier biały 15.83.16.00 - Miód 15.84.10.00 - Kakao 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.12.30 - Ketchup 15.87.12.50 - Musztarda 15.87.12.73 - Majonez .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 13.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje konieczności wniesienia wadium.III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Warunki udziału w postępowaniu: 1) spełnienie warunków z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, niepodleganie wykluczeniu z art. 24 ust. 1 i 2 ww. ustawy, 2) prowadzenie działalności gospodarczej - tożsamej z niniejszym zamówieniem - objętej wpisem do właściwego rejestru lub ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, 3) posiadanie uprawnień do wykonywania działalności, objętej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania uprawnień, 4) wdrażanie przez wykonawcę systemu HACCP. 2. Ocena spełnienia warunków wymaganych od wykonawców, odbędzie się według formuły: spełnia - nie spełnia, w oparciu o dokumenty, oświadczenia i inne materiały dołączone do oferty przez wykonawcę. 3. Wykonawcy niespełniający powyższych warunków zostaną przez zamawiającego wykluczeni z niniejszego postępowania lub ich oferty zostaną odrzucone..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Zamawiający żąda złożenia następujących dokumentów: 1) oświadczenie o spełnieniu przez Wykonawcę warunków określonych w art.22 ust.1 ustawy Pzp, w tym że nie podlega wykluczeniu z postępowania ma podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy Pzp (według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ), 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 3) aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 4) decyzja właściwego organu Inspekcji Sanitarnej o dopuszczeniu do obrotu produktami spożywczymi, stanowiącymi przedmiot zamówienia, lub decyzja właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej zezwalająca wykonawcy na produkcję artykułów spożywczych, stanowiących przedmiot zamówienia, 5) oświadczenie Wykonawcy o wdrożeniu przez niego systemu HACCP lub certyfikat HACCP w przypadku wdrożonego systemu, 6) wykaz podwykonawców (na lub w oparciu o załącznik nr 5 do SIWZ), 2.1 Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w ust. 1 pkt. 2 i 3, składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, b) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - dokument wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 2.2. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w ust. 2.1, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 3. Dokumenty wymienione w ust. 1 pkt. 2, 3, 4 i 5 (tylko w przypadku certyfikatu HACCP) mogą być przedstawione w formie oryginału albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem - na każdej stronie dokumentu - przez wykonawcę (osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu wykonawcy). 4. Zamawiający może zażądać przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentu (np. jeśli przedstawione kserokopie będą nieczytelne lub będą wzbudzać wątpliwości co do ich prawdziwości)..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 80.00
- 2 - jakość i walory smakowe - 20.00
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.wspol.edu.pl/zamowienia/.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wyższa Szkoła Policji, 12-100 Szczytno, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 111, budynek nr 18, pok. nr 1.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2008 godzina 11:15, miejsce: Wyższa Szkoła Policji, 12-100 Szczytno, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 111, budynek nr 18, pok. nr 1.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb biały, gat. I Chleb razowy, gat. I Chleb razowy, gat. I Bułki, gat. I Rogal a 100 g (+-5%), gat. I Bułka tarta Bułka pizzowata świeża Paluch pikantny świeży.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.81.14.00-0, 15.81.12.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80.00
- 2. jakość i walory smakowe - 20.00
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rurka czekoladowa a 100g Twister waniliowy a 100g Fantazja morelowa a 70 g Fantazja truskawkowa a 70g Fantazja jagodowa a 110g Ciastko z serem a 100g Pasztecik z mięsem a 120g Kapuśniaczek a 100g Pasztecik grzybowy a 90g.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80.00
- 2. jakość i walory smakowe - 20.00
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie nr 3.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Babka piaskowa z kakaem posypana cukrem pudrem, gat. I Babka piaskowa, biała, polana polewą czekoladową gat. I Keks - ciasto biszkoptowo - tłuszczowe Sernik typu wiedeński, gat. I Sernik na winie, gat. I Ciasto jagodowo- budyniowo -kokosowe, gat. I Ciasto jogurtowe z kremem budyniowym i brzoskwiniami, gat. I Ciasto jabłkowo - serowe, gat. I Sero - makowiec, gat. I Jabłecznik, gat. I Pączek (z lukrem, z marmoladą, z polewą czekoladową) a 80 g Drożdżówki ( z serem, z dżemem) a 80g.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.22.00-5, 15.81.21.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80.00
- 2. jakość i walory smakowe - 20.00
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie nr 4.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pierogi z serem i owocami, gat. I, świeże Pierogi z serem, gat. I , świeże.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie nr 5.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron gwiazdki, gat. I, Makaron świderki, gat. I, Makaron świderki trzy kolory, gat. I, Makaron kokardki gat. I, Kawa naturalna, rozpuszczalna, gat. I,.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-9, 15.85.10.00-1, 15.86.30.00-5, 15.83.00.00-5, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.87.12.70-7, 15.87.21.00-2, 15.87.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 13.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80.00
- 2. jakość i walory smakowe - 20.00
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zadanie nr 6.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rosół uniwersalny a 12,5 kg (+-5%), Barszcz czerwony a 3 kg, (+-5%) Żurek a 3 kg, (+-5%) Delikat - przyprawa do mięs i innych potraw, a 700g (+-5%), gat. I Delikat do ryb, gat. I a 600g (+-5%) Delikat - przyprawa do drobiu, a 600g (+-5%), gat. I Przyprawa w paście bazylikowa typu primerba Knorr lub równoważna gat. I Przyprawa w paście czosnkowa typu primerba Knorr lub równoważna gat. I Przyprawa w paście grzybowa typu primerba Knorr lub równoważna gat. I Przyprawa w paście włoska typu primerba Knorr lub równoważna gat. I Sos boloński 1,2 kg (+-5%), gat. I Sos sałatkowy ogrodowy winegrette a 700g (+-5%), gat. I.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.89.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 80.00
- 2. jakość i walory smakowe - 20.00
INNE PRZETARGI Z SZCZYTNA
- Dowóz uczniów niepełnosprawnych do/z placówek oświatowych w Olsztynie i w Szczytnie, w roku szkolnym 2024/2025.
- SPRZĘT I NARZĘDZIA DO ZABIEGÓW ENDOSKOPOWYCH
więcej: przetargi w Szczytnie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy cukru, miodu, dżemu, marmolady do jednostek organizacyjnych Okręgowego Inspektoratu Służby Więziennej w Warszawie.
- Dostawy produktów zbożowych, makaronu do jednostek organizacyjnych Okręgowego Inspektoratu Służby Więziennej w Warszawie.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 43 im. Simony Kossak w Białymstoku w okresie 1 września 2024r do 31 sierpnia 2025r.
- SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA I BUŁKI TARTEJ
- Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych na potrzeby ZAZ w Czarnem
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Gorlicach, przy ul. Sienkiewicza 30 w okresie od 01.07.2024 do 31.12.2024r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.