eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sokołowsko › Dostawy artykułów spożywczych do Spółki Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-07-25

Sokołowsko: Dostawy artykułów spożywczych do Spółki Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o.
Numer ogłoszenia: 250148 - 2014; data zamieszczenia: 25.07.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Sanatoria Dolnośląskie sp. z o.o. , ul. Parkowa 3, 58-351 Sokołowsko, woj. dolnośląskie, tel. 74 8458240, faks 74 8458237.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sanatoria-dolnoslaskie.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych do Spółki Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: zadanie 1 Fasola sucha op. 5kg, Groch suchy op. 5kg, Kasza gryczana op. 1 - 5 kg, Kasza jęczmienna op.1kg, Kasza kukurydziana op. 1kg, Kasza jaglana op. 5kg, Kasza manna op. 1 kg., Makaron - forma gruba, świderki, muszelki, kolanka łazanki Op. 5 k, Makaron nitki, PN A 74132Op. 5 kg, Mąka pszenna typ 450, np. wrocławska, 1kg, Mąka pszenna typ 450, np. tortowa 1kg, Płatki kukurydziane smakowe kakaowe,miodowe 1kg, Płatki kukurydziane op. 1kg, Mąka ziemniaczana op.1kg, Płatki ryżowe 0,5kg błyskawiczne, Płatki owsiane op. 1 kg, Ryż op. 1 kg zadanie 2 Chrzan konserwowy, 900g, Fasolka czerwona konserwowa typu Rolnik 400g, po odcieku 240g , Kukurydza konserwowa w puszce 340g po odcieku, Groszek konserwowy typu Rolnik, Pudliszki, Vernet 400g, po odcieku 240 g, Ketchup 500ml Tortex łagodny, Koncentrat buraczany w płynie - op do. 300 ml., Koncentrat owocowy - syrop 0,5l, Koncentrat pomidorowy 30% 900 g pudliszki, Majonez op. 330 g świdnicki, Majonez op. 900g Frubex, Majonez op. 900 g Świdnicki, Margaryna dobrej gospodyni 250g, Margaryna na kanapki kubek 500g typu Delma, Margaryna zwykła kostka 250g, Musztarda op. 180 g, Ocet 10% op. 1l,Ogórki konserwowe Fruktus 870g, Olej roślinny uniwersalny 1-5l, Papryka konserwowa Fruktus 900g, Szczaw op. 300g, Paprykarz szczeciński 330g, Śledź matias wiadro 2kg lub 4kg, Konserwa rybna śledź, makrela w oleju masa netto160g, Pasztet prochowicki160g, Tuńczyk w puszce/ konserwy rybne ok. 175 g zadanie 3 Biszkopty ok.120g , Budyń bez cukru różne smaki 40g, Budyń różne smaki 1 kg, Ciastka herbatniki np. Petitki, Szkolne 100g, Wafle bez cukru , Cukier op.1 kg, Cukier puder op. 500 g, Cukier waniliowy 20g, Dżem 1kg, Herbata ekspresowa typu minutka torebka 100 szt., Herbata granulowana op. 200 g, Herbata owocowa 20szt op, Kakao naturalne op. 100 g, Kawa naturalna rozpuszczalna granulowana op. 0,2 kg. Typu nescafe, Kawa op.150 g INKA Kawa zbożowa rozpuszczalna op.500 g, Kisiel , Kisiel bez cukru 1 kg truskawka, malina, cytryna typu Delecta, Kleik ryżowy 160g , Mleko w proszku odtłuszczone 25 kg, Mleko w proszku pełne 0,5 kg, Mleko w proszku pełne 25 kg,Sok owocowy 125ml typu kubuś smaki: marchew banan jabłko lub marchew jabłko sok pomidorowy 125ml ,Sok owocowo warzywny op. 1l smaki: marchew banan jabłko lub marchew jabłko, Suchary pszenne delikatesowe 285g bez cukru typu Mamut, Wafle 44g, różne smaki, typu Skawa, Grzesiek, Ciastka drobne kruche, kruche z dżemem, wafelki chrupsy op. 2 kg zadanie 4 Barszcz czerwony instant Winiary, Knorr 3kg, Bazylia, oregano 10g , Cynamon mielony 20 g, Czosnek granulowany 20g, Kminek 20g , Koperek suszony 250g, Kwasek cytrynowy 20g, Liście laurowe 6g, Majeranek 20 g,Papryka mielona ostra 20g, Papryka mielona słodka 20g, Pieprz czarny naturalny mielony 1000 g, Pieprz ziołowy, mielony 20g, typu Euro Konkret, Cykoria, Przyprawa do zup w płynie ok.1000g (860ml) Knorr, Winiary, Przyprawa warzywna, min. 15% warzyw suszonych, 1 kg typu Warzywko, Rodzynki 100g, Rosół drobiowy, w proszku, op. 1 kg Knorr, Sos bolones / napoli Knorr op.1,1kg, Sos sałatkowy ogrodowy, grecki op. 0,7 kg, Sól warzona - jodowana op.1 kg, Ziele angielskie 20g, Zupa pieczarkowa Winiary 45g, Zupa Barszcz biały Winiary 45g, Żelatyna spożywcza wieprzowa 1000 g, Żurek w proszku szt Winiary zadanie 5 Porzeczka czarna mrożona luzem 5 lub 7 kg, Brokuła mrożona luzem 5 lub 7 kg, Truskawki mrożone op. 5 kg-7 kg, Marchew mrożona luzem op. od 5 - 7 kg, Marchew z groszkiem mrożona 5-7 kg, Ryba mrożona dorsz (STH) , Ryba mrożona tilapia (STH) , Ryba mrożona miruna (STH) , Fasolka szparagowa zielona cięta mrożona luzem op. od 5 lub 7 kg, Kalafior mrożony op. Luzem 5-7 kg, Mieszanka warzywna mrożona 5 cio składnikowa op. Luzem 5-7 kg, Szpinak mrożony 1 kg, Mieszanka kompotowa mrożona luzem op. od 5-7 kg zadanie 6 Bułka tarta 500g, Bułka z makiem 80 g, Bułka z serem 80 g, Bułki maślane 50g, Chleb mieszany pytlowy 600g, Chleb mieszany pytlowy krojony 600g, Chleb bezglutenowy krojony 440g, Chleb pszenny krojony 600g, Chleb razowy krojony 500g, Bułka grahamka 50g, Chleb tostowy duży krojony 600g, Graham, krojony 500g, Jagodzianka 80g, Kajzerka 50 g, Bułka śniadaniowa mini 50g, Pączek z różą 80 g, Rogal 50 g, Rogal św. Marcina, Sernik lany, Makowiec,, Babka czekoladowa, Keks, Murzynek zadanie 7 ZOTT JOG.NAT.B/CUKRU 150g /180G, Jogurt grecki 400ml, ZOTT JOG.NAT.B/CUKRU 400G, Jogurt ale owoc 150g, JOGURT GRATKA115g, Jogurt zott jogobella 150 ml/ serek jana waniliowy lub hej, ZOTT JOGOBELLA musli180g, jogurt z musem owocowym bakoma 120g,, Jogurt serduszko 125ml KEFIR 450G, MASŁO EXTRA 200g, MASŁO MAZURSKIE EX.200g, MASŁO ŚMIETANKOWE 200g, Ser Hochland plastry 150g, Ser zott plastry 150g, Ser żółty wędzony, Ser żółty salami, salami smakowe, Ser żółty morski, Ser żółty gouda, MLEKO 2% 1L UHT, MLEKO 3.2%1L UHT, MLEKO 2% FOLIA 1L,, Serek Hochland krążek 200g, Serek krążek lactima, tychy 140g, Serek Kiri 100g, Serek tartare 20g, Ser topiony tychy 100g, MARG.MLECZNA BIELMAR 250 g, SER TOP.60% TYCHY 100g, Ser camembert/ brie 120g, ZOTT ZOTTARELLA 125G, ŚMIET.12%/400g, ŚMIET.18%250g, ŚMIETANKA DO KAWY 10*10g, Serek kanapkowy sonrisa150G, TWARÓG PÓŁTŁUSTY (folia, próżnia) 1kg, TWARÓG PÓŁTŁUSTY(papier) 1kg, Serek do chleba 100g różne smaki, Ser feta 40%tł270g, FROMAGE GÓRSKI MIX 80g.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 15.33.14.60 - Warzywa puszkowane 15.49.00.00 - 15.49.00.00 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.86.10.00 - Kawa 15.86.30.00 - Herbata 15.81.10.00 - Pieczywo 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.51.10.00 - Mleko 15.51.00.00 - Mleko i śmietana 15.53.00.00 - Masło 15.54.00.00 - Produkty serowarskie 15.55.00.00 - Klasyfikowane produkty mleczarskie .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.07.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:

  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz zapewnienia jakość zdrowotną produktów

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Strony przewidują możliwość dokonywania zmian postanowień umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w każdym przypadku gdy konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy lub gdy zmiany te są korzystne dla Zamawiającego a także w przypadku wejścia w życie przepisów zmieniających wysokość stawki podatku VAT za poszczególne Produkty. Każda ze stron może odstąpić od umowy za 1 miesięcznym wypowiedzeniem nie wcześniej jednak niż przed 31.12.2014 r.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sanatoria-dolnoslaskie.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. Parkowa 3, 58-351 Sokołowsko.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.08.2014 godzina 10:00, miejsce: Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. Parkowa 3, 58-351 Sokołowsko - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.