Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-12-02
Gryfino: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2015.
Numer ogłoszenia: 249801 - 2014; data zamieszczenia: 02.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół , ul. Iwaszkiewicza 70, 74-101 Gryfino, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 415 10 25, faks 91 416 47 11.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsgryfino.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka oświatowa utworzona przez JST.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2015..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej Zespołu Szkół w Gryfinie, niezbędnych do sporządzania posiłków w roku 2015. Zakres i wielkość zamówienia: 1 Cukier 1 kg 15831000-4 szt 650 2 Mąka pszenna typ 450 1kg 15612100-2 szt 550 3 Kasza jęczmienna wiejska 1 kg 15613100-9 szt 60 4 Kasza jęczmienna wiejska karton 400g 15613100-9 szt 600 5 Kasza pęczak 1 kg 15613100-9 szt 80 6 Ryż długoziarnisty karton 400g 15614100-6 szt 1450 7 Kasza manna 1 kg 15613300-1 szt 25 8 Ryż długoziarnisty 1 kg 15614100-6 szt 100 9 Sól jodowana 1 kg 15872400-5 szt 350 10 Bułka tarta 0,5kg 15821000-9 szt 650 11 Makaron nitki 1kg 15851110-2 szt 750 12 Makaron świderki 1kg 15851110-2 szt 350 13 Makaron spagetti 500g 15851190-6 szt 350 14 Mąka ziemniaczana 1kg 15612300-4 szt 60 15 Makaron łazanka 0,5kg 15851110-2 szt 250 16 Makaron literki 250g 15851110-2 szt 50 17 Makaron zacierka 250g 15851110-2 szt 400 18 Makaron kokardy 500g 15851110-2 szt 100 19 Makaron wstążki 500g 15851110-2 szt 50 20 Makaron rurka cięta 500g 15851110-2 szt 100 21 Makaron kolanka z falbanką 500g 15851110-2 kg 50 22 Makaron baranek 400g 15851110-2 szt 10 23 Makaron wstążki M13 1kg 15851110-2 szt 150 24 Kasza gryczana prażona karton 400g 15613100-9 szt 100 25 Kasza jaglana 500 g 15613100-9 kg 100 26 Papryka mielona słodka 15871000-4 kg 7 27 Pieprz mielony 1kg 15871000-4 szt 7 28 Majeranek otarty 100g 15872300-4 szt 50 29 Liść laurowy 100g 15872000-1 szt 10 30 Ziele angielskie 100g 15872300-4 szt 10 31 Kwasek cytrynowy 1kg 15871000-4 szt 1 32 Przyprawa typu Warzywko 1kg 15872000-1 szt 150 33 Groszek konserwowy 400g 15331460-9 szt 50 34 Kukurydza konserwowa 400g 15331460-9 szt 100 35 Koncentrat pomidorowy 1kg 15331425-2 szt 200 36 Szczaw konserwowy 330g 15331000-7 szt 120 37 Majonez dekoracyjny Winiary 700g 15871273-8 szt 150 38 Musztarda sarepska 200g 15871250-1 szt 50 39 Fasola typu Jaś 01121213-7 kg 150 40 Groch łuskany 01121220-9 kg 80 41 Czosnek granulowany 15871000-4 kg. 0,5 42 Przyprawa w płynie Knorr 1040g 15871000-4 szt 45 43 Chrzan tarty słoik 200g. 15332290-3 szt 50 44 Olej rzepakowy 3l. 15411200-4 szt 550 45 Żurek Knorr 3kg 15891000-0 szt 20 46 Delikat do mięs 200g 15871200-6 szt 100 47 Cukier puder 400g 15830000-5 szt 10 48 Gałka muszkatolowa 100g 15872500-6 szt 10 49 Barszcz biały Knorr 3kg 15891000-0 szt 50 50 Pieprz czarny ziarnisty 1kg 15872100-2 szt 15 51 Kminek 100g 15891000-0 szt 10 52 Tymianek 100g. 15871200-6 szt 10 53 Sos sałatkowy 500g 15871200-6 szt 10 54 Zioła prowansalskie 100g 15872000-1 szt 20 55 Bazylia 100g 15872000-1 szt 20 56 Sól peklowa 0,5kg 15891000-0 szt 10 57 Dżem jagodowy 1532290-3 kg 20 58 Dżem truskawkowy 1532290-3 kg 50 59 Dżem wiśniowy 15891000-0 kg 50 60 Dżem z czarnej porzeczki 15891000-0 kg 50 61 Sok cytrynka 0,5l. 15321000-4 szt 100 62 Fasola drobna 1kg 15331131-4 szt 60 63 Papryka konserwowa krojona 5l 15331500-2 szt 50 64 Papryka konserwowa 15331500-2 kg 100 65 Ogórki konserwowe 900ml 15331500-2 szt 400 66 Ocet jabłkowy 0,5l 1581120-1 szt 10 67 Sos boloński Knorr 1kg 15332200-6 kg 25 68 Sałatka szwedzka 3l 15331000-7 szt 50 69 Pomidor b/s puszka 3l 15331000-7 szt 30 70 Ketchup 1l 15871000-4 szt 100 71 Śliwki suszone 200g 15330000-0 szt 20 72 Ocet 10% 0,5l 1581120-1 szt 50 73 Syrop owocowy 3l. 15321000-1 szt 400 74 Papryka ostra mielona 15321000-1 kg 0,5 75 Cukier waniliowy 32g 15830000-5 szt 10 76 Miód naturalny 1l 15332200-6 l 3 77 Rodzynki 100g 15871000-4 szt 20 78 Płatki migdałowe 100g 15871000-4 szt 20 79 Sos sojowy 640ml 1581120-1 szt 3 80 Ananas kawałki 565g 03222112-1 szt 50 81 Brzoskwinie puszka 850g 03222332-9 szt 50 82 Kompot wiśniowy 0,90l 1039250 szt 100 83 Kompot truskawkowy 0,90l 1039250 szt 100 84 Kompot z czarnej porzeczki 0,90l 1039250 szt 100 85 Kompot śliwkowy 0,90l 1039250 szt 100 86 Ziemniaki jadalne 01112100-6 kg 20000 87 Ziemniaki młode jadalne 01112100-6 kg 900 88 Jajka świeże duże 65-70g 01242000-5 szt 12000 89 Marchew 01121112-9 kg 2500 90 Cebula 01121113-6 kg 1500 91 Pietruszka korzeń 01121110-5 kg 600 92 Seler korzeń 01121100-2 kg 700 93 Buraki 01121111-2 kg 1000 94 Kapusta biała 01121410-8 kg 1000 95 Kapusta czerwona 01121410-8 kg 500 96 Kapusta pekińska 01121410-8 kg 700 97 Pomidory 01121240-5 kg 300 98 Ogórek świeży 01121270-4 kg 500 99 Por 01121110-5 kg 650 100 Kapusta kiszona 15331142-4 kg 950 101 Ogórek kiszony 15331000-7 kg 350 102 Jabłka 01131321-0 kg 600 103 Szczypior 01121111-2 pęczek 100 104 Sałata 01121310-7 szt 500 105 Papryka świeża kolorowa 01121230-2 kg 250 106 Pieczarki 15331135-2 kg 400 107 Kalarepa świeża 15300000-0 szt 100 108 Truskawki świeże 15300000-0 kg 50 109 Rzodkiew biała 15300000-0 kg 50 110 Boćwina 15300000-0 pęczek 100 111 Kalafior świeży 15300000-0 szt 100 112 Koper 15300000-0 pęczek 1500 113 Natka 15300000-0 pęczek 1200 114 Rzodkiewka 15300000-0 pęczek 200 115 Brokuły świeże 15300000-0 szt 100 116 Cukinia 15300000-0 kg 40 117 Czosnek świeży polski 15331100-0 szt 200 118 Kapusta włoska 15331100-0 szt 100 119 Fasola szparagowa żółta 15331130-7 kg 50 120 Szczaw świeży 15331100-0 pęczek 200 121 Fasolka szparagowa zielona 15331130-7 kg 50 122 Mandarynki 15330000-0 kg 100 123 Salata lodowa 15331100-0 szt 700 124 Cebula czerwona 01121113-6 kg 50 125 Filet z mintaja bez glazury SHP 15220000-6 kg 950 126 Filet z łososia 15220000-6 kg 20 127 Filet z dorsza czarniaka bez glazury SHP 15220000-6 kg 100 128 Paluszki rybne z fileta z mintaja o zawartości mięsa rybiego co najmniej 50% 15220000-6 kg 500 129 Kiełbasa typu podlaska wieprzowa świeża 15131133-6 kg 10 130 Wołowina zrazowa świeża 15111100-0 kg 50 131 Antrykot wołowy świezy 15110000-9 kg 30 132 Karkówka wieprzowa surowa b/k świeża 15111390 kg 600 133 Szynka wieprzowa surowa b/k świeża 15111350 kg 250 134 Kości wieprzowe z karkówki i schabu świeże duże 15114000-3 kg 500 135 Kości wędzone 15111310-3 kg 200 136 Łopatka b/k świeża 15110000-2 kg 1300 137 Schab b/k świeży 15110000-2 kg. 700 138 Boczek wędzony bez żeberek świeży 15131133-6 kg 40 139 Żeberka świeże paski 15110000-2 kg 40 140 Boczek świeży bez żeberek 15110000-2 kg 30 141 Kurczak świeży 15112130-6 kg 30 142 Filet z indyka świeży 15112220-4 kg 200 143 Filet z kurczaka świeży 15112210-1 kg 1100 144 Udka z kurczaka świeże 15112210-1 kg 1100 145 Udo z indyka świeże 15112220-4 kg 20 146 Szyje z indyka świeże 15112220-4 kg 10 147 Skrzydła z indyka świeże 15112220-4 kg 10 148 Porcje rosołowe świeże 15112000-6 kg 800 149 Korpusy z indyka świeże 15112000-6 kg 300 150 Kiełbasa drobiowa z fileta świeża100% mięsa drobiowego 15131130-5 kg 500 151 Mleko 3,2% karton 1l 15511210-8 szt 400 152 Śmietana 12% 0,5 l 15512000-0 szt 1300 153 Śmietana 18% 1kg 15512000-0 szt 1500 154 Jogurt naturalny 5kg 15512000-0 szt 400 155 Maślanka 1l 15512000-0 szt 70 156 Jogurt owocowy 125g 15512000-0 szt 400 157 Masło ekstra 200g 15530000-2 szt 300 158 Margaryna typu Kasia 250g 15431100-9 szt 300 159 Twaróg 1 kg 15542100-0 kg 300 160 Ser żółty typu Gouda 15544400-3 kg 120 161 Fasola szparagowa 1kg 15331170-9 kg 150 162 Kalafior 1kg 15331170-9 kg 150 163 Brokuły 1kg 15331170-9 kg 100 164 Truskawki 1kg 15331170-9 kg 100 165 Brukselka 1kg 15871200-6 kg 150 166 Mieszanka chińska 1kg 15331170-9 kg 50 167 Wiśnie bez pestek 1kg 15331170-9 kg 40 168 Śliwki bez pestek 1 kg 15331170-9 kg 40 169 Jagoda 1kg 15331170-9 kg 40 170 Groszek zielony 1kg 15331170-9 kg 70 171 Marchew krojona 1kg 15331170-9 kg 30 172 Bułki na parze 700g 15851000-8 szt 500 173 Kopytka 1kg 15851000-8 szt 200 174 Knedle truskawkowe 1kg 15851000-8 szt 200 175 Mieszanka kompotowa 4 składnikowa 15331170-9 Kg 200 176 Mieszanka kompotowa 7 składnikowa 15331170-9 kg 200 177 Chleb krojony pszenny 500g 15811100-7 szt 500 178 Bułki małe 15811400-0 szt 50 179 Chleb razowy 700g 15811100-7 szt 50 180 Bułka bagietka 300g 15811400-0 szt 2000 181 Pączki 15811000-6 szt 370 182 Drożdżówka 15811000-6 szt 370.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Każdy wykonawca przystępujący do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3.2)
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Ponadto wykonawca dołączy do oferty następujące dokumenty: 1) formularz oferty - wzór oferty stanowi załącznik Nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 2) odpowiednie pełnomocnictwa - w sytuacjach określonych w rozdz. IX pkt 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz w przypadku składania ofert wspólnych, 3) oświadczenie o równoważności produktów wraz z opisem - w przypadku składania ofert równoważnych.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsgryfino.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Sekretariat Zespołu Szkół w Gryfinie ul. Iwaszkiewicza 70..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2014 godzina 09:15, miejsce: Sekretariat Zespołu Szkół w Gryfinie ul. Iwaszkiewicza 70 - pokój nr 4.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z GRYFINA
- Modernizacja infrastruktury oświetleniowej na terenie gminy Gryfino
- Zakup i dostawa płyt drogowych na potrzeby remontu dróg gminnych
- "Budowa drogi leśnej na terenie Leśnictwa Wełtyń o długości 2,68 km" II postępowanie
więcej: przetargi w Gryfinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy żywności dla Przedszkola Akademia Wyobraźni w Marklowicach w okresie lipiec - grudzień 2024, z podziałem na cztery zadania.
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Głubczycach "
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Gorlicach, przy ul. Sienkiewicza 30 w okresie od 01.07.2024 do 31.12.2024r.
- Dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Biskupicach od 01 lipca 2024 r. do 31 grudnia 2024 r.
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 22 im. Karola Miarki z Oddziałami Integracyjnymi w Chorzowie, ul. Św. Piotra 9a - I/2024
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 29 w Chorzowie, ul. Lwowska 36 - I/2024
więcej: Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.