eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraków › DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-12-21

Kraków: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
Numer ogłoszenia: 249277 - 2009; data zamieszczenia: 21.12.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 5 Wojskowy Szpital Kliniczny z Polikliniką Samodzielny Publiczny ZOZ , ul. Wrocławska 1-3, 30-901 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6308057, 6308059, faks 012 6308059.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.5wszk.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH- W PODZIALE NA PAKIETY..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.23.00.00 - Ryby suszone lub solone; ryby w solance; ryby wędzone 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca, który : 1) Posiada uprawnienia do wykonywania określonej i przewidzianej zamówieniem działalności lub czynności jeżeli: 1.1. Jest zarejestrowany we właściwym rejestrze lub wpisany do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej; 1.2. Posiada zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej - na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienie ( Dz. U. 171,poz. 1225 z późn. zmianami) o ile dotyczy; 1.3. Posiada wdrożony system HACCP o ile dotyczy; 1.4. Posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi do Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych, zgodnie z art. 12 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych ( Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 ze zm.) o ile dotyczy. 2) Posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia poprzez wykazanie tego w oświadczeniu Wykonawcy, w trybie art. 44 ustawy, dotyczącego spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 22 ustawy lub przedstawi pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia 3) Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, poprzez wykazanie tego w oświadczeniu Wykonawcy, w trybie art. 44 ustawy, dotyczącego spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 22 ustawy. 4) Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy poprzez wykazanie tego w oświadczeniu Wykonawcy, w trybie art. 44 ustawy, dotyczącego spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 22 ustawy. Ocena spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia na podstawie złożonych dokumentów i oświadczeń wyszczególnionych w ROZDZIALE 15 SIWZ..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Wypełniony FORMULARZ OFERTOWY - według ZAŁĄCZNIKA NR 2 do SIWZ. 2) Wypełniony we wskazanych miejscach FORMULARZ CENOWY - OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA według ZAŁĄCZNIKANR 1 do SIWZ. 3) Pełnomocnictwo do podpisania oferty w toczącym się postępowaniu (pełnomocnictwo do zaciągania zobowiązań w imieniu Wykonawcy), dołączone do oferty, o ile nie wynika z innych dokumentów załączonych przez Wykonawcę. 4) Oświadczenie Wykonawcy, w trybie art. 44 ustawy, dotyczące spełnienia warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art. 22 ustawy, ściśle według formularza stanowiącego ZAŁĄCZNIK NR 3 do SIWZ. 5) Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia - o ile dotyczy Wykonawcy. 6) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 7) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej Państwowej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej - na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienie ( Dz. U. 171,poz. 1225 z późn. zmianami) o ile dotyczy. 8) Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 Nr 187, poz. 1577 ze zm.) o ile dotyczy. 9) Potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP, o ile dotyczy, w jednej z następujących form: a) certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo b) zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP - podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 Nr 171 poz. 1225.). 10) Wykonawca mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentu, o którym mowa w pkt 6 składa odpowiedni dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: a ) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 11) Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt 10, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie Wykonawcy złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym, albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - w zakresie dat wystawienia dokumentów, przepisy punktu 10 stosuje się odpowiednio..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.5wszk.com.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SEKCJA ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH 5 WOJSKOWEGO SZPITALA KLINICZNEGO SP ZOZ UL. WROCŁAWSKA 1-3; 30-901 KRAKÓW.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.01.2010 godzina 11:00, miejsce: SEKCJA ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH 5 WOJSKOWEGO SZPITALA KLINICZNEGO SP ZOZ UL. WROCŁAWSKA 1-3; 30-901 KRAKÓW.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PIECZYWO I WYROBY CUKIERNICZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: PIECZYWO I WYROBY CUKIERNICZE - POZYCJI 8 Chleb mieszany żytnio-pszenny, krojony /1 szt. a 0,6 kg/ Bułka pszenna /1 szt. a 0,05kg/ Bułka graham / 1 szt. a 0,05kg/ Pączki /1 szt. a 0,15kg/ Babka drożdżowa /1szt. a 0,5 kg/ Ciasto piaskowe /1 szt. a 0,5 kg/ Makowiec / 1 szt. a 1 kg/ Bułka tarta / 1 op. a 1 kg/.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE- POZ.62 Cukier kryształ /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Mąka pszenna typ 500 /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Kasza manna /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Płatki owsiane /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 10 kg) Mąka ziemniaczana /a 0,5 kg/ (opakowanie zbiorcze 5 kg) Kawa zbożowa /a 0,5 kg/ (opakowanie zbiorcze 3 kg) Kawa naturalna ziarnista /a 1 kg/ Ikl. (opakowanie zbiorcze 6 kg) Kawa naturalna rozpuszczalna /a 0,2 kg / (opakowanie zbiorcze 2,40 kg) Kakao /a 0,1 kg / (opakowanie zbiorcze 1,20 kg) Budyń bez cukru-śmietankowy /a 0,06 kg / (opakowanie zbiorcze 3kg) Galaretka owocowa- różne smaki /a 0,09kg / (opakowanie zbiorcze 4,5kg ) Herbata liściasta czarna /a 0,1 kg / (opakowanie zbiorcze 2 kg) Herbata w saszetkach czarna ze sznureczkiem /a 200g / (opakowanie zbiorcze 0,80 kg) Herbata w saszetkach zielona /a 50 g / (opakowanie zbiorcze 0,20 kg) Makaron 2 -jajeczny różny (nitki, łazanki, kolanka, muszelki, świderki) /a 1 kg / (opakowanie zbiorcze 10 kg) Kasza jęczmienna perłowa średnia /a 1 kg / (opakowanie zbiorcze 10 kg) Kasza gryczana /a 1 kg / (opakowanie zbiorcze 10 kg) Groch łuskany - połówki /a 0,5kg / (opakowanie zbiorcze 10 kg) Fasola JAŚ - duży /a 0,5 kg / (opakowanie zbiorcze 10 kg) Ryż długoziarnisty biały /a 1 kg / (opakowanie zbiorcze 10 kg) Pasta pomidorowa 30% /a 0,9 kg / (opakowanie zbiorcze 7,2 kg) Sok pomidorowy / a 1 L /szt./ (opakowanie zbiorcze 12 szt.) Sok owocowy bez cukru /a 1 L/szt./ (opakowanie zbiorcze 12 /szt.) Papryka konserwowa /a 0,9 kg / (opakowanie zbiorcze 7,2 kg) Ogórek konserwowy / a 0,9 kg / (opakowanie zbiorcze 7,2 kg) Fasolka szparagowa, konserwowa / a 2,6 kg / Groszek konserwowy /a 0,4 kg / ( opakowanie zbiorcze 4 kg) Kukurydza konserwowa /a 0,4kg/ (opakowanie zbiorcze 4 kg) Musztarda kremowa /a 0,9 kg / (opakowanie zbiorcze 7,2 kg)_ Keczup łagodny /a 0,45 kg/ (opakowanie zbiorcze 7,2 kg) Olej rzepakowy /a 1L/szt./ (opakowanie zbiorcze 6 szt.) Pieczywo ryżowe naturalne /a 0,13kg/ (opakowanie zbiorcze 2,8 kg) Sucharki /a 0,29kg / (opakowanie zbiorcze 5,8 kg) Herbatniki słodkie z marmoladą /a 0,16 kg / (opakowanie zbiorcze 3,2 kg) Biszkopty wrocławskie /a 0,12 kg/ (opakowanie zbiorcze 2,4 kg) Żelatyna spożywcza wieprzowa /a 0,05kg/ (opakowanie zbiorcze 1 kg) Dżem z czarnej porzeczki /a 0,9 kg / (opakowanie zbiorcze 7,2 kg) Marmolada wieloowocowa /a 0,9 kg / (opakowanie zbiorcze 7,2 kg) Powidło śliwkowe /a 0,3kg / (opakowanie zbiorcze 2,7 kg) Miód naturalny /a 0,9 kg / (opakowanie zbiorcze 7,2 kg) Przyprawa wpłynie do zup w płynie np. Maggi /a 1L/szt./ (opakowanie zbiorcze 6 szt.) Przyprawa sypka do potraw np. Kucharek /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 15 kg) Przyprawa do drobiu /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 15 kg) Pieprz naturalny mielony /a 1,kg/ Pieprz ziołowy /a 0,02kg / (opakowanie zbiorcze 0,5 kg) Papryka słodka mielona /a 1 kg / Liść laurowy /a 1 kg / Kminek /a 1kg / Ziele angielskie /a 0,02 kg/ (opakowanie zbiorcze 0,5 kg) Kwasek cytrynowy /a 1 kg / Majeranek /a 0,2 kg / (opakowanie zbiorcze 1 kg) Ocet spirytusowy /a 0,5 L/szt./ (opakowanie zbiorcze 10 szt.) Żurek /a 0,5 L/szt. / (opakowanie zbiorcze 6 szt.) Chrzan tarty w occie / a 0,26 kg/ (opakowanie zbiorcze 3,90 kg) Zaprawa cytrynowa /a 1L/szt./ (opakowanie zbiorcze 6 szt.) Sól jodowana /a 1 kg/ (opakowanie zbiorcze 25 kg) Cynamon /a 0,015kg/ (opakowanie zbiorcze 0,375 kg) Majonez delikatesowy /a 0,4 kg/ (opakowanie zbiorcze 2,40kg) Kisiel owocowy /a 0,04kg/ (opakowanie zbiorcze 1,2 kg) Cukier waniliowy /a 0,032kg/ (opakowanie zbiorcze 0,8 kg) Mleko w proszku - zawartość tłuszczu 26% /a 0,4 kg / (opakowanie zbiorcze 4 kg) Śliwka suszona/ a 0,20 kg / (opakowanie zbiorcze 1,20kg).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: RYBY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: RYBY -POZ. 3 Ryba wędzona -Makrela- luz (opakowanie zbiorcze 3 kg) Śledź w zalewie octowej a la -Matias (opakowanie zbiorcze 4 kg) Konserwa rybna - śledź w sosie pomidorowym a 0,17 kg-szt. (opakowanie zbiorcze 24 szt.).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.23.40.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: MROŻONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: MROŻONKI- POZ.5 Mieszanka kompotowa -a 2,5 kg/luz Szpinak mrożony - mielony -a 2,5 kg/ luz Filet mrożony - MINTAJ 25% glazury -a 5 kg-luz Kalafior mrożony a 2,50 kg luz Brokuł mrożony a 2,5 kg luz.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.