Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-22
Złota: Dostawy artykułów spożywczych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Złotej w roku 2014
Numer ogłoszenia: 248955 - 2013; data zamieszczenia: 22.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Konopnickiej , Złota 292, 32-859 Złota, woj. małopolskie, tel. 0-14 68 45 430, faks 0-14 66 39 083.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.soswzlota.prv.pl/
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Złotej w roku 2014.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy artykułów spożywczych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Złotej w roku 2014 z podziałem na części zadania. 1. Część A - Zadanie nr 1 - Mleko i produkty mleczarskie- 2. Część B - Zadanie nr 2 - Mięso i wyroby wędliniarskie- 3. Część C - Zadanie nr 3 - Ryby- 4. Część D - Zadanie nr 4 - Pieczywo i wyroby piekarnicze- 5. Część E - Zadanie nr 5 - Mrożonki - warzywa, owoce i inne- 6. Część F - Zadanie nr 6 - Warzywa i owoce świeże- 7. Część G - Zadanie nr 7 - Jaja kurze- 8. Część H - Zadanie nr 8 - Artykuły ogólno-spożywcze- Realizowane cyklicznie w okresie od 01.01.2014 do 31.12.2014. Szczegółowy zakres i wielkość zamówienia zamieszczona w załączniku nr 3 do SIWZ opublikowanych na stronie internetowej zamawiającego.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.81.00.00-9, 15.30.00.00-1, 03.22.00.00-9, 03.14.00.00-4, 15.80.00.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust Pzp i o niepodleganiu odrzuceniu na podstawie art. 24 ust Pzp. Ocena spełnienia ww warunku uczestnictwa w przetargu, na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia/ nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust Pzp i o niepodleganiu odrzuceniu na podstawie art. 24 ust Pzp. Ocena spełnienia ww warunku uczestnictwa w przetargu, na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia/ nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust Pzp i o niepodleganiu odrzuceniu na podstawie art. 24 ust Pzp. Ocena spełnienia ww warunku uczestnictwa w przetargu, na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia/ nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust Pzp i o niepodleganiu odrzuceniu na podstawie art. 24 ust Pzp. Ocena spełnienia ww warunku uczestnictwa w przetargu, na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia/ nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust Pzp i o niepodleganiu odrzuceniu na podstawie art. 24 ust Pzp. Ocena spełnienia ww warunku uczestnictwa w przetargu, na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia/ nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
Referencję od co najmniej jednego kontrahenta, dowodzące iż wykonawca wywiązał się z dostaw artykułów spożywczych w sposób należyty pod względem ilościowym i jakościowym dostarczanego towaru
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.soswzlota.prv.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Złotej
Złota 292
32-859 Złota.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Złotej Złota 292 32-859 Złota Pokój: 48 (Sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i produkty mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko i produkty mleczarskie dostawy sukcesywne przez okres obowiązywania umowy. Szczegółowa wielkość i zakres zamówienia podany w załączniku nr 3 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso i wyroby wędliniarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso i wyroby wędliniarskie dostawy sukcesywne przez okres obowiązywania umowy. Szczegółowa wielkość i zakres zamówienia podany w załączniku nr 3 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rybydostawy sukcesywne przez okres obowiązywania umowy. Szczegółowa wielkość i zakres zamówienia podany w załączniku nr 3 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.12.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pieczywo i wyroby piekarnicze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo i wyroby piekarniczedostawy sukcesywne przez okres obowiązywania umowy. Szczegółowa wielkość i zakres zamówienia podany w załączniku nr 3 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mrożonki - warzywa, owoce i inne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mrożonki - warzywa, owoce i inne dostawy sukcesywne przez okres obowiązywania umowy. Szczegółowa wielkość i zakres zamówienia podany w załączniku nr 3 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Warzywa i owoce świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa i owoce świeże dostawy sukcesywne przez okres obowiązywania umowy. Szczegółowa wielkość i zakres zamówienia podany w załączniku nr 3 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Jaja kurze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze dostawy sukcesywne przez okres obowiązywania umowy. Szczegółowa wielkość i zakres zamówienia podany w załączniku nr 3 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Artykuły ogólno-spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły ogólno-spożywcze dostawy sukcesywne przez okres obowiązywania umowy. Szczegółowa wielkość i zakres zamówienia podany w załączniku nr 3 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI ZŁOTA
więcej: przetargi ZŁOTA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych
- Dostawa warzyw, owoców oraz jajek na potrzeby Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego im. Fryderyka Chopina w Rzeszowie
- Sukcesywna dostawa produktów nabiałowych do COS-OPO w Giżycku
- "Dostawa produktów suchych, konserwowych kawy i herbaty do Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego "Bażyna" w Pogorzelicy w 2024 roku" - II postępowanie
- Sukcesywna dostawa owoców i warzyw do COS-OPO w Giżycku
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Przedszkolu Miejskim Nr 2 w podziale na części.
więcej: Produkty zwierzęce i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.