eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rawicz › Sukcesywne dostawy mięs i wędlin

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-12-12

Rawicz: Sukcesywne dostawy mięs i wędlin
Numer ogłoszenia: 248050 - 2007; data zamieszczenia: 12.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze Zakład Produkcyjny przy Zakładzie Karnym, ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie, tel. 065 5468571, fax 065 5452108.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.meblegp.pnet.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Podmiot sektora finansów publicznych.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy mięs i wędlin.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia dotyczy sukcesywnych dostaw następujących towarów w przedstawionych ilościach szacunkowych zakupu: 1. Baleron gotowany vacum kg 10 2. Boczek parzony kg 3 3. Boczek surowy kg 3 4. Boczek wędzony kg 3 5. Farsz klopsowy kg 700 6. Golonka peklowana z kością kg 520 7. Golonka peklowana bez kości kg 10 8. Gulaszowe wieprzowe kl. I kg 3 9. Gulaszowe wieprzowe kl. II kg 40 10. Karkówka wieprzowa z kością kg 75 11. Karkówka wieprzowa bez kości kg 200 12. Kabanosy kg 5 13. Kiełbasa biała parzona kg 17 14. Kiełbasa golonkowa kg 18 15. Kiełbasa krakowska parzona kg 12 16. Kiełbasa krakowska sucha kg 6 17. Kiełbasa parówkowa kg 30 18. Kiełbasa polska surowa kg 40 19. Kiełbasa polska wędzona vacum kg 15 20. Kiełbasa szynkowa kg 7 21. Kiełbasa śląska kg 560 22. Kiełbasa śląska vacum kg 100 23. Kiełbasa wiejska pieczona vacum kg 280 24. Kiełbasa zwyczajna kg 50 25. Mięso od szynki kg 100 26. Ogonówka vacum kg 6 27. Parówka - serdelka kg 3 28. Parówka cienka kg 3 29. Polędwica sopocka kg 3 30. Salceson biały kg 3 31. Salceson czarny kg 3 32. Salceson podrobowy kg 3 33. Schab wieprzowy z kością kg 130 34. Schab wieprzowy bez kości kg 380 35. Serdelki cienkie kg 33 36. Słonina kg 3 37. Smalec kg 30 38. Szynka biała wieprzowa (plasty) vacum kg 7 39. Szynka domowa vacum kg 3 40. Szynka gotowana kg 116 41. Szynka gotowana plasty (vacum) kg 29 42. Szynka polska extra kg 62 43. Szynka wiejska kg 58 44. Szynka zbójnicka kg 20 45. Wątroba wieprzowa kg 12 46. Wątrobianka kg 4 47. Wędzonka bigosowa kg 85 48. Żołądek wieprzowy kg 195

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.13.11.30 - Wędliny Kod CPV wg słownika 2008: 15.13.11.30 - Wędliny .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 14.12.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez Wykonawców.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca jest zobowiązany do dołączenia do oferty wszystkich dokumentów i oświadczeń wymaganych przez Zamawiającego i określonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie przedstawionych dokumentów i oświadczeń. 9. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie treści wymaganych oświadczeń i dokumentów według formuły spełnia/nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca ma obowiązek dołączyć do oferty następujące dokumenty: a) oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, c) decyzja właściwej terytorialnie Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, iż Wykonawca posiada środki transportu przystosowane do przewozu żywności, wydana na podstawie art. 4 pkt 3 ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej z dnia 14 marca 1985 r. (Dz. U. z 2006, Nr 122, poz. 851 z późn. zm.), art. 27 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r., Nr 31, poz. 265 z późn. zm.), rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003 r., Nr 21, poz. 179) oraz art. 104 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2000 r., Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.) lub innej instytucji, która zgodnie z obowiązującym prawem uprawniona jest do wystawienia dokumentu, z którego wynikałoby, iż Wykonawca posiada środki transportu przystosowane do przewozu żywności - wg wykazu niezbędnych do wykonania zamówienia narzędzi i urządzeń, jakimi dysponyje wykonawca, z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 3, (Wykonawca musi wykazać, iż dysponuje przynajmniej jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności), d) ze względu na postanowienia § 1 ust. 1 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. Nr 87, poz. 605), Wykonawca jest zobowiązany do dołączenia do składanej oferty conajmniej jednego z niżej wymienionych dokumentów: - certyfikatu wystawionego przez właściwą terytorialnie jednostkę certyfikującą, posiadającą akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, stwierdzającą, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie, w zaktesie przedmiotu zamówienia ma wdrożony i stosuje system HACCP; - dokumentu potwierdzającego wpis Wykonawcy przez właściwą terytorialnie Stację Sanitarno-Epidemiologiczną do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wynikających z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 r., Nr 171, poz. 1225); - innego dokumentu potwierdzającego iż Wykonawca posiada zezwolenie na produkcję lub obrót w zakresie przedmiotu zamówienia wystawione przez uprawnioną instytucję, zgodnie z obowiązującym prawem.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.meblegp.pnet.pl/html/przetargIXZS2007.html

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze Zakład Produkcyjny przy Zakładzie Karnym, ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.12.2007 godzina 09:45, miejsce: Gospodarstwo Pomocnicze Zakład Produkcyjny przy Zakładzie Karnym, ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz w Sekretariacie Gospodarstwa Pomocniczego.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.