eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Leszno › DOSTAWA OWOCÓW, WARZYW I PODOBNYCH PRODUKTÓW DLA KASYNA WOJSKOWEGO NR 445 W LESZNIE.



Ogłoszenie z dnia 2007-12-12

Leszno: DOSTAWA OWOCÓW, WARZYW I PODOBNYCH PRODUKTÓW DLA KASYNA WOJSKOWEGO NR 445 W LESZNIE.
Numer ogłoszenia: 247991 - 2007; data zamieszczenia: 12.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Kasyno Wojskowe Nr 445 przy Jednostce Wojskowej nr 3477, ul. Królowej Jadwigi 22, 64-100 Leszno, woj. wielkopolskie, tel. 065 5205012, fax 065 5205012.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gospodarstwo pomocnicze.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA OWOCÓW, WARZYW I PODOBNYCH PRODUKTÓW DLA KASYNA WOJSKOWEGO NR 445 W LESZNIE..

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Asortyment jm Ilość min. Ilość max. CPV 2 3 4 5 6 Frytki mrożone kg 220 300 15311100-2 Frytka krokiet mrożona kg 30 40 15312500-3 Papryka konserwowa kg 100 120 15331480-5 Ogórek konserwowy kg 200 240 15331480-5 Pieczarki konserwowe kg 280 320 15331480-5 Fasolka konserwowa kg 200 240 15331480-5 Kukurydza konserwowa kg 60 80 15331480-5 Groszek konserwowy kg 100 120 15331480-5 Fasola czerwona kg 20 24 15331170-9 Brokuły mrożone kg 60 80 15331170-9 Włoszczyzna mrożona kg 180 200 15331170-9 Brukselka mrożona kg 40 60 15331170-9 Fasolka szparagowa mrożona kg 18 20 15331170-9 Groszek mrożony kg 60 80 15331170-9 Kalafior mrożony kg 100 120 15331170-9 Marchew mrożona krojona kg 320 360 15331170-9 Marchew tatarki mrożona kg 100 120 15331170-9 Owoce mrożone (różne) kg 280 300 15332000-4 Kapusta kiszona kg 1000 1120 15331000-7 Ogórek kiszony kg 100 120 15331000-7 Chrzan tarty konserwowy kg 30 40 15331500-2 Śliwka suszona kg 6 8 15332410-1 Oliwki kg 15 20 15330000-0 Szparagi konserwowe kg 100 120 15331480-5 Czosnek mielony suszony kg 3 4 15332410-1 Koncentrat pomidorowy kg 80 108 15331427-6 Marmolada wieloowocowa kg 1800 2000 15332230-5 Dżem owocowy (różne smaki) kg 160 180 15332290-3 Jabłka prażone kostka kg 1000 1200 15332140-7 Ananas w zalewie kg 130 160 15332400-8 Brzoskwinia w zalewie kg 180 200 15332400-8 Rodzynki kg 30 40 15332419-4 Orzeszki solone 100g szt 500 600 15332300-7 Orzeszki fistaszki 150g szt 500 600 15332300-7 Ziemniaki kg 9000 10000 15310000-4 Groch obłuskany 500g kg 80 100 15331133-8 Fasola Jaś 500g kg 80 100 15331130-7 Mak kg 280 300 15330000-0 Buraki świeże kg 800 1000 15330000-0 Por kg 100 120 15330000-0 Seler kg 320 360 15330000-0 Marchew świeża kg 800 1000 15330000-0 Pietruszka korzeń kg 200 240 15330000-0 Cebula kg 600 800 15330000-0 Kapusta świeża biała kg 900 1200 15330000-0 Kapusta świeża czerwona kg 80 120 15330000-0 Ogórek świeży kg 60 80 15330000-0 Pomidor kg 80 120 15330000-0 Sałata szt 800 960 15330000-0 Rzodkiewka p 180 240 15330000-0 Nać pietruszki świeża p 1800 2000 15330000-0 Kalafior szt 100 150 15330000-0 Papryka świeża kg 30 40 15330000-0 Kapusta pekińska kg 160 200 15330000-0 Czosnek kg 10 16 15330000-0 Winogrono (białe czerwone i czarne) kg 400 520 15330000-0 Jabłka I gat. kg 300 400 15330000-0 Banan kg 280 320 15330000-0 Pomarańcza kg 80 120 15330000-0 Mandarynka kg 200 250 15330000-0 Śliwki kg 30 40 15330000-0 Pieczarka świeża kg 15 20 15330000-0 Truskawka świeża kg 40 60 15330000-0 Cytryna kg 180 200 15330000-0 Nektaryna kg 30 40 15330000-0 Brzoskwinia kg 30 40 15330000-0 Kiwi kg 10 16 15330000-0 Wiórki kokosowe kg 20 40 15332100-5

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają: 1. Warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. nr 19, poz. 177 z późn. zm.) tj.: 1.1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - przedmiot zamówienia znajduje się w ich zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - stosują system HACCP, 1.2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - produkty zaoferowane przez Wykonawcę będą wytworzone zgodnie z SIWZ i będą odpowiadały wymaganiom określonym w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, - dowóz przedmiotu zamówienia będzie wykonywany ubezpieczonym transportem Wykonawcy, do magazynu Zamawiającego, - dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy, - zagwarantują dostawy przedmiotu zamówienia w odpowiednich ilościach, zgodnie z niniejszą specyfikacją istotnych warunków zamówienia; 1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art.. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych). - nie zalegają z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub uzyskali przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, - złożą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu w oparciu o informacje zawarte w ofercie, dokumentach i oświadczeniach wymienionych w Rozdziale VI SIWZ,. Zgodnie z formułą spełnia-nie spełnia. Zbadana zostanie zgodność formy treści dokumentów z wymaganiami SIWZ. Z treści złożonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że ww warunki Wykonawca spełnił. W przypadku niespełnienia jakiegokolwiek z warunków udziału w postępowaniu Wykonawca zostanie wykluczony z postępowania lub jego oferta zostanie odrzucona.
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. (spółka cywilna - dla każdego ze wspólników) 2. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 3. Oświadczenie Wykonawcy, że spełniania warunki określone w art. 22. ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych stanowiący Załącznik nr 2 do SIWZ. 4. oświadczenie Wykonawcy, że w produkcji i w obrocie zaoferowanego asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP oraz, że posiada co najmniej dwa pojazdy przystosowane do przewożenia żywności złożone na druku, stanowiącym (załącznik Nr 1) 6. Wykonawca dołączy również podpisany Projekt umowy, stanowiący Załącznik nr 3 do SIWZ. 7. Formularz oferty wraz z kosztorysem cenowym

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi.army.mil.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Kasyno Wojskowe nr 445 64-100 Leszno ul. Królowej Jadwigii 22.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.12.2007 godzina 09:00, miejsce: Kasyno Wojskowe nr 445 64-100 Leszno ul. Królowej Jadwigii 22.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.