eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Leszno › DOSTAWA OLEJÓW I TŁUSZCZY DLA KASYNA WOJSKOWEGO NR 445 W LESZNIE.

Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.



Ogłoszenie z dnia 2007-12-12

Leszno: DOSTAWA OLEJÓW I TŁUSZCZY DLA KASYNA WOJSKOWEGO NR 445 W LESZNIE.
Numer ogłoszenia: 247844 - 2007; data zamieszczenia: 12.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Kasyno Wojskowe Nr 445 przy Jednostce Wojskowej nr 3477, ul. Królowej Jadwigi 22, 64-100 Leszno, woj. wielkopolskie, tel. 065 5205012, fax 065 5205012.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gospodarstwo pomocnicze.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA OLEJÓW I TŁUSZCZY DLA KASYNA WOJSKOWEGO NR 445 W LESZNIE..

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy olejów i tłuszczy dla Kasyna Wojskowego CPV ( 15400000-2) Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających. Wymogi jakościowe: Masło roślinne: wymagania klasyfikacyjne: produkt spożywczy otrzymany z mieszaniny tłuszczów roślinnych i olejów surowych, które zostały poddane następującym procesom rafinacyjnym: od śluzowaniu (od szlamowaniu), odkwaszaniu (neutralizacji i/lub destylacji) i modyfikowany struktura i konsystencja - w temperaturze 20 oC - stała, lekko mazista barwa - kremowo - żółta, jednolita w całej masie smakowitość - dobra, zawartość soli - nie więcej niż 0,3%, zawartość tłuszczu - minimalnie 60%, barwa - oznaczona według skali jodowej, mg jodu na 100 ml - nie więcej niż 8, liczba kwasowa, m g KOH/g, nie więcej niż 1,0 zawartość metali szkodliwych nie więcej niż w powoływanej PN, opakowanie jednostkowe - masło należy pakować w pojemniki plastikowe , zgodnie z PN-92/A-86932 lub w opakowania posiadające świadectwo akredytowanej jednostki certyfikującej o dopuszczeniu opakowania do kontaktu z żywnością, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia, cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne objawy psucia, zjełczenia, rozwarstwienia składników, nie spełnianie norm dotyczących zawartości kwasów tłuszczowych, metali szkodliwych dla zdrowia oraz substancji dodatkowych, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Margaryna do pieczenia lub smażenia: wymagania klasyfikacyjne: produkt spożywczy otrzymany z mieszaniny tłuszczów roślinnych i olejów surowych, które zostały poddane następującym procesom rafinacyjnym: od śluzowaniu (od szlamowaniu), odkwaszaniu (neutralizacji i/lub destylacji) i modyfikowany, przeznaczony do smażenia lub pieczenia struktura i konsystencja - w temperaturze 20 oC - stała, lekko mazista barwa - kremowo - żółta, jednolita w całej masie smakowitość - dobra, zawartość soli - nie więcej niż 0,3% zawartość tłuszczu - minimalnie 40 -60% barwa - oznaczona według skali jodowej, mg jodu na 100 ml - nie więcej niż 14, liczba kwasowa, mg KOH/g, nie więcej niż 1,0 zawartość metali szkodliwych nie więcej niż w powoływanej PN opakowanie jednostkowe - margarynę należy pakować w pojemniki plastikowe zgodnie z PN-92/A-86932 lub w opakowania posiadające świadectwo akredytowanej jednostki certyfikującej o dopuszczeniu opakowania do kontaktu z żywnością, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia, cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne objawy psucia, zjełczenia, rozwarstwienia składników, nie spełnianie norm dotyczących zawartości kwasów tłuszczowych, metali szkodliwych dla zdrowia oraz substancji dodatkowych, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia Olej jadalny rzepakowy: wymagania klasyfikacyjne: produkt spożywczy otrzymany z oleju rzepakowego, który został poddany następującym procesom rafinacyjnym: odśluzowaniu (od szlamowaniu), odkwaszaniu (neutralizacji i/lub destylacji), odbarwieniu (bieleniu) oraz odwadnianiu (dezodoryzacji). struktura i konsystencja - w temperaturze 20 oC - płynna, przejrzysta, klarowna bez osadu, smakowitość - dobra, barwa - oznaczona według skali jodowej, mg jodu na 100 ml - nie więcej niż 8, liczba kwasowa, mg KOH/g, nie więcej niż 0,3, zawartość metali szkodliwych nie więcej niż w powoływanej PN opakowanie jednostkowe - olej należy pakować w butelki plastikowe zgodnie z PN-92/A-86932 lub w opakowania posiadające świadectwo akredytowanej jednostki certyfikującej o dopuszczeniu opakowania do kontaktu z żywnością, zapewniające właściwe cechy produktu w okresie przydatności do spożycia cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne objawy psucia, zmętnienie, nie spełnianie norm dotyczących zawartości kwasów tłuszczowych, metali szkodliwych dla zdrowia oraz substancji dodatkowych, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia Do każdej partii towaru powinna być dołączona specyfikacja z następującymi danymi: - nazwa dostawcy - producenta, adres, - nazwa produktu, stan termiczny, - data - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... - dzień, miesiąc, rok), - warunki przechowywania, nr partii, - karta gwarancji produktu udzielona przez producenta - dostawcę, - data załadowania do transportu. OLEJE I TŁUSZCZE WIERZĘCE LUB ROŚLINNE Lp. Asortyment JM. Ilość min. Ilość max. CPV 1 2 3 4 5 1. Masło roślinne (500g) kg 12 24 15431100-9 2. Margaryna do smażenia (równoważna jak Planta) (200g) kg 160 320 15431100-9 3. Olej rzepakowy (równoważny jak Kujawski) uniwersalny 5l l 300 600 15411100-3 4. Margaryna do pieczenia ( równoważna jak Palma Murzynek) (250g) kg 800 1680 15431100-9

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.43.11.00 - Margaryna Kod CPV wg słownika 2008: 15.43.11.00 - Margaryna Oryginalny kod CPV: 15.41.11.00 - Olej roślinny Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.11.00 - Olej roślinny .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2007.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium..

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają: 1. Warunki określone w jw. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. nr 19, poz. 177 z późn. zm.) tj.: 1.1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - przedmiot zamówienia znajduje się w ich zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - stosują system HACCP, 1.2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - produkty zaoferowane przez Wykonawcę będą wytworzone zgodnie z SIWZ i będą odpowiadały wymaganiom określonym w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, - dowóz przedmiotu zamówienia będzie wykonywany ubezpieczonym transportem Wykonawcy, do magazynu Zamawiającego, - dostawy przedmiotu zamówienia będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy, - zagwarantują dostawy przedmiotu zamówienia w odpowiednich ilościach, zgodnie z niniejszą specyfikacją istotnych warunków zamówienia; 1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 1.4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art.. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych). - nie zalegają z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub uzyskali przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, - złożą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu w oparciu o informacje zawarte w ofercie, dokumentach i oświadczeniach wymienionych w Rozdziale VI SIWZ,. Zgodnie z formułą spełnia-nie spełnia. Zbadana zostanie zgodność formy treści dokumentów z wymaganiami SIWZ. Z treści złożonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że ww warunki Wykonawca spełnił. W przypadku niespełnienia jakiegokolwiek z warunków udziału
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. (spółka cywilna - dla każdego ze wspólników) 2. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 3. Oświadczenie Wykonawcy, że spełniania warunki określone w art. 22. ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych stanowiący Załącznik nr 2 do SIWZ. 4. oświadczenie Wykonawcy, że w produkcji i w obrocie zaoferowanego asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP oraz, że posiada co najmniej dwa pojazdy przystosowane do przewożenia żywności złożone na druku, stanowiącym (załącznik Nr 1) 6. Wykonawca dołączy również podpisany Projekt umowy, stanowiący Załącznik nr 3 7. formularz ofertowy wraz z kosztorysem cenowym

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi.army.mil.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Kasyno Wojskowe nr 445 64-100 Leszno ul. Królowej Jadwigii 22.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.12.2007 godzina 09:00, miejsce: Kasyno Wojskowe nr 445 64-100 Leszno ul. Królowej Jadwigii 22.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.