Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2007-12-12
Siemirowice: dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych, nie mrożonych
Numer ogłoszenia: 247641 - 2007; data zamieszczenia: 12.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa Nr 4653, 84-313 Siemirowice, woj. pomorskie, tel. 059 8614186, fax 059 8614183.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.mw.mil.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: wojskowa jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych, nie mrożonych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych, nie mrożonych do Jednostki Wojskowej 4653 Siemirowice, Komendy Lotniska Nr 2 w Darłowie zadanie nr 1 - DOSTAWA WYROBÓW GARMAŻERYJNYCH ŚWIEŻYCH NIE MROŻONYCH DO JEDNOSTKI WOJSKOWEJ SIEMIROWICE: Pierogi z mięsem (świeże nie mrożone) PN- A-82018:1998 kg 300 Pierogi z truskawkami ( świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 235 Pierogi ruskie (świeże nie mrożone ) PN- A-82300:1995 kg 220 Pyzy z mięsem ( świeże nie mrożone ) PN- A-82018:1998 kg 370 Pierogi z kapustą i grzybami ( świeże nie mrożone ) PN- A-82300:1995 kg 270 Kopytka (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 400 Krokiety z kapustą i grzybami (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 150 Naleśniki z serem (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 160 Gołąbki z mięsem i ryżem (świeże nie mrożone ) PN- A-82018:1998 kg 400 Racuchy z jabłkiem (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 200 Pierogi z serem (świeże nie mrożone) PN- A-82018:1998 kg 240 Knedle z owocami(świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 180 Kluski śląskie (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 170 Galaretka drobiowa (świeże , nie mrożone) PN- A-82018:1998 kg 320 Uszka z grzybami (świeże nie mrożone ) PN- A-82300:1995 kg 40 zadanie nr 2 - DOSTAWA WYROBÓW GARMAŻERYJNYCH ŚWIEŻYCH NIE MROŻONYCH DO JEDNOSTKI WOJSKOWEJ DARŁOWO: Pierogi z mięsem (świeże nie mrożone) PN- A-82018:1998 kg 480 Pierogi z owocami (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 480 Pierogi ruskie (świeże nie mrożone ) PN- A-82300:1995 kg 480 Pyzy z mięsem ( świeże nie mrożone ) PN- A-82018:1998 kg 1000 Pierogi z kapustą i grzybami ( świeże nie mrożone ) PN- A-82300:1995 kg 400 Kopytka (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 1400 Krokiety z kapustą i grzybami (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 560 Naleśniki z serem (świeżenie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 480 Uszka z grzybami (świeże nie mrożone ) PN- A-82018:1998 kg 100 Pierogi z mięsem (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 480
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.89.43.00 - Dania gotowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.43.00 - Dania gotowe .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień: - przedstawią decyzję wystawioną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; - przedstawią dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP(dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 2 a ponadto: - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust 1 i 2 ustawy. Zamawiajacy będzie oceniał spełnienie wymaganych warunków udzialu w postępowaniu przez ocenę złozonych w ofercie dokumentów.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki określone w art.22 ust.1 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 4 2. oświadczenie że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 Prawa Zamówień Publicznych - załącznik nr 5 3. oświadczenie o wyrażeniu zgody na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa realizowanych w trakcie przyjmowania dostaw przez Służby Dyżurne Wojskowych Jednostek Budżetowych oraz Oficera Służby Kontrwywiadu Wojskowego.- załącznik nr 6 4. oświadczenie ze w szczególnie uzasadnionych przypadkach (m.in. szkolenie poligonowe, szkolenie rezerw osobowych, osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej) zagwarantowane będzie zwiększenie ilości i częstotliwości dostaw do miejsc stacjonowania jednostek wojskowych i miejsca szkoleń poligonowych wskazanych przez Odbiorcę -załącznik nr 7 5. aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 6. aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego , że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne, lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 7. decyzję wystawioną dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami żywnościowymi oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów; 8. dokument wystawiony dla Wykonawcy przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej (w przypadku producenta produktów pochodzenia zwierzęcego pozostającego pod nadzorem PIW) lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej (gdy podmiot nie będący producentem pozostaje pod nadzorem PIS) stwierdzający, że w procesie produkcji lub obrocie artykułami żywnościowymi jest stosowany system HACCP (dokument ten winien być wystawiony nie wcześniej niż 1 rok przed upływem terminu składania ofert); - dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które zgodnie z obowiązującymi przepisami podlegają takiemu obowiązkowi; jeżeli z tytułu prowadzonej działalności wykonawca nie podlega obowiązkowi wdrożenia i stosowania systemu HACCP przedstawi on stosowny dokument wystawiony dla producentów; 9. aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej w zakresie objętym postępowaniem - wystawionym nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 10. Zaświadczenie o posiadaniu transportu specjalistycznego zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności ( Dz.U.Nr 21.poz.179 z 2003r)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mw.mil.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka Wojskowa 4653, 84-313 Siemirowice, budynek nr 8, pokój nr 18.
IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: Nie dotyczy
IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: Nie dotyczy
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.12.2007 godzina 10:00, miejsce: Jednostka Wojskowa 4653, 84-313 Siemirowice, budynek nr 8 - kancelaria pokój nr 125.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych nie mrozonych do Jednostki Wojskowej Siemirowice.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych nie mrozonych do Jednostki Wojskowej Siemirowice - wielkość zamówienia: Pierogi z mięsem (świeże nie mrożone) PN- A-82018:1998 kg 300 Pierogi z truskawkami ( świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 235 Pierogi ruskie (świeże nie mrożone ) PN- A-82300:1995 kg 220 Pyzy z mięsem ( świeże nie mrożone ) PN- A-82018:1998 kg 370 Pierogi z kapustą i grzybami ( świeże nie mrożone ) PN- A-82300:1995 kg 270 Kopytka (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 400 Krokiety z kapustą i grzybami (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 150 Naleśniki z serem (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 160 Gołąbki z mięsem i ryżem (świeże nie mrożone ) PN- A-82018:1998 kg 400 Racuchy z jabłkiem (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 200 Pierogi z serem (świeże nie mrożone) PN- A-82018:1998 kg 240 Knedle z owocami(świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 180 Kluski śląskie (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 170 Galaretka drobiowa (świeże , nie mrożone) PN- A-82018:1998 kg 320 Uszka z grzybami (świeże nie mrożone ) PN- A-82300:1995 kg 40.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych nie mrożonych do Komandy Lotniska Nr 2 Darłowo.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa wyrobów garmażeryjnych świeżych nie mrożonych do Komandy Lotniska Nr 2 Darłowo - wielkość zamówienia: Pierogi z mięsem (świeże nie mrożone) PN- A-82018:1998 kg 480 Pierogi z owocami (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 480 Pierogi ruskie (świeże nie mrożone ) PN- A-82300:1995 kg 480 Pyzy z mięsem ( świeże nie mrożone ) PN- A-82018:1998 kg 1000 Pierogi z kapustą i grzybami ( świeże nie mrożone ) PN- A-82300:1995 kg 400 Kopytka (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 1400 Krokiety z kapustą i grzybami (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 560 Naleśniki z serem (świeżenie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 480 Uszka z grzybami (świeże nie mrożone ) PN- A-82018:1998 kg 100 Pierogi z mięsem (świeże nie mrożone) PN- A-82300:1995 kg 480.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.43.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej w Lubaniu
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Marszałkach w okresie 01.07.2024 r. do 31.12.2024r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do kuchni Zespołu Szkół w Lubominie w okresie od 1 września do 31 grudnia 2024 roku
- "Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Prószkowie"
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 29 w Chorzowie, ul. Lwowska 36 - I/2024
więcej: Dania gotowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.